Streets de Bordeaux, an Adult Story...

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
Οι δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν από το θέμα Dogue de bordeaux ή Pitbull;

----------------------------------------------------------------------------------------------

....από έρευνες που έκανα κάθε χρόνο ένα Bordeaux εμφανίζεται από τα χαμένα σκοτάδια της αδεσποτιάς. αν είσαι τυχερός όσο εγώ θα κουβαλάει και μια ντουζίνα θανατηφόρες ασθένειες έτσι για να έχει σασπένς η συμβίωση. Οπότε μπορείς να περιμένεις

Ο χρόνος αυτός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι δεν θέλεις σκύλο και ειδικά του Μπορντώ. είναι τεράστιος, τρώει πολύ,( και....big dog big poop), βγάζει σάλια πάνω σε όλα τα ρούχα σου ειδικά όταν φεύγεις για ποτό το βράδυ, όταν πίνει νερό αφήνει σάλια από το κουπάκι του μέχρι ... μισή ώρα μετά....
Το πρωί σε κοιτάει με ένα βλέμα τόσο γλυκό και ξαφνικά τον αγαπάς, ακαριαία. Μετά τον αγκαλιάζεις και ενώ τα σάλια του κρέμονται από το πιγούνι σου βλέπεις τον φίλο σου που είχες ξεχάσει ότι ήρθε για καφέ, να σε κοιτάει με αηδία και συμπόνια...

αν έχεις αυλή, μαμά παλαιστή (που να μπορεί να κρατήσει dogue de Bordeaux που "τραβάει στη βόλτα") αδελφή/αδελφό ή καλύτερα και τα 2, όλοι να σε αγαπάνε αφόρητα και να μένουν...δίπλα τότε έχεις ελπιδα να τα καταφέρεις.

αλλά

είσαι 22 και δεν θέλεις σκύλο. ειδικά του μπορντώ. είχα σκύλο στα 22 και ήταν δύσκολα. βόλτα κάθε μέρα τουλάχιστον 1 30 ώρα ενώ οι άλλοι έπαιζαν μπάσκετ ή ήταν για καφέ με τα κορίτσια. μετά από 14 χρόνια μπόρεσα να πάω για καφέ απόγευμα αλλά είχαν γεράσει τα κορίτσια...

..κερασάκι σε αυτή την υπέροχη τούρτα?... με το σκύλο ρουτινιάζεις με τη ρουτίνα του και αρχίζεις να σκέφτεσαι το γάμο...

μόνο ένα αδέσποτο που ανοίγεις την πόρτα φεύγει και γυρνώντας σου χτυπάει θυροτηλέφωνο, μόνο αυτό νομίζω ταιριάζει σε έναν 22χρονο και ειδικά στην Ελλάδα.
αυτό θα σε συμβούλευα

σκέψου καλά αν θέλεις σκύλο .... και ειδικά του Μπορντώ

και αν πέσεις ποτέ πάνω σε κανένα ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...από έρευνες που έκανα κάθε χρόνο ένα Bordeaux εμφανίζεται από τα χαμένα σκοτάδια της αδεσποτιάς...

2. ...Ο χρόνος αυτός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι δεν θέλεις σκύλο και ειδικά του Μπορντώ. είναι τεράστιος, τρώει πολύ, (και....big dog big poop), βγάζει σάλια πάνω σε όλα τα ρούχα σου ειδικά όταν φεύγεις για ποτό το βράδυ, όταν πίνει νερό αφήνει σάλια από το κουπάκι του μέχρι ... μισή ώρα μετά...

3. ...Το πρωί σε κοιτάει με ένα βλέμα τόσο γλυκό και ξαφνικά τον αγαπάς, ακαριαία...

4. ...βλέπεις τον φίλο σου που είχες ξεχάσει ότι ήρθε για καφέ, να σε κοιτάει με αηδία και συμπόνια...

5. ...αν έχεις αυλή, μαμά παλαιστή (που να μπορεί να κρατήσει dogue de Bordeaux που "τραβάει στη βόλτα") αδελφή/αδελφό ή καλύτερα και τα 2, όλοι να σε αγαπάνε αφόρητα και να μένουν...δίπλα τότε έχεις ελπιδα να τα καταφέρεις...

6. ...είχα σκύλο στα 22 και ήταν δύσκολα. βόλτα κάθε μέρα τουλάχιστον 1 30 ώρα ενώ οι άλλοι έπαιζαν μπάσκετ ή ήταν για καφέ με τα κορίτσια. μετά από 14 χρόνια μπόρεσα να πάω για καφέ απόγευμα αλλά είχαν γεράσει τα κορίτσια...

7. ...κερασάκι σε αυτή την υπέροχη τούρτα?... με το σκύλο ρουτινιάζεις με τη ρουτίνα του και αρχίζεις να σκέφτεσαι το γάμο...

8. ...και αν πέσεις ποτέ πάνω σε κανένα ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Φίλε pduke, γράφεις πολύ παραστατικά... "έβλεπα" με τα μάτια μου τις καταστάσεις που περιγράφεις!!!

1. Δυστυχώς... η στατιστική σου είναι ακριβής...

2. Εδώ, θα συμφωνήσω μόνο σε ένα σημείο: Οτι μπορεί να μην πρέπει να αποκτηθεί σκύλος, για κάποιο διάστημα ακόμα...
Σε όλα τα υπόλοιπα θα διαφωνήσω, μιάς και είμαι (στα βασικά χαρακτηριστικά) "ομοιοπαθής"...

Δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσα επίσημα επαγγελματικά meetings έχω παρευρεθεί... με το παντελόνι (και καμμμιά φορά και το σακάκι!) από το κουστούμι, με σημάδια από ξεραμένα σάλια... καλά, για το βραδυνό ποτό δεν το συζητώ, αυτό ανήκει στα "εύκολα"...
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσους ρόζους (και πληγές, το χειμώνα) έχουν κάνει τα χέρια μου...
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές μάτωσαν τα χείλια μου, όταν, ξαφνικά, γύρισε γρήγορα να με κοιτάξει ή να μου δώσει "φιλάκι"...

Και, που είσαι?
Σου έχει βάψει το ταβάνι και τους τοίχους (όταν τινάζεται, μετά το νερό), ή όχι ακόμα?
Πετάγεσαι έντρομος από το βαθύ ύπνο σου, όταν αποφασίσει να ροχαλίσει και νομίζεις ότι μπήκε το σκουπιδιάρικο μέσα στο σπίτι σου?
Τον έχεις εκπαιδεύσει να σε υποδέχεται στην εξώπορτα, κρατώντας ένα πετσετάκι στο στόμα του?

3. Ω, ναι!!! Και, μάλιστα, όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι και δεν σηκωθείς αμέσως... έρχεται και σου δίνει "φιλάκια" σε όλο το πρόσωπο, για να σε ξυπνήσει...

4. Περιτό να σου πω ότι αυτοί οι φίλοι έχουν αραιώσει σημαντικά, πλέον...
Αντίθετα, οι περισσότεροι που μπαίνουν στο σπίτι μου, είναι κάτι ανώμαλοι, που τους αρέσουν όλα αυτά, για ένα παράξενο λόγο!!!

5. Θέλεις να πεις "που τραβάει στη βόλτα και συναντάει άλλο αρσενικό, αναλόγων προσόντων"!!! Εκεί να δεις...

Τώρα, αυλή... τι να σου πω... εγώ δεν έχω!
Ούτε μαμά παλαιστή (Θεός σ'χωρέστη)...
Μόνο τη γυναίκα μου έχω που μπορεί να χειριστεί το "θέμα"...

6. Εδώ γέλασα φοβερά και γελάω ακόμη!!!

Προσωπικά, άργησα "λιγάκι" περισσότερο... βάλε κι άλλα 10-12 χρόνια... και για σκύλο και για καφέ το απόγευμα... περιτό να σου πω ότι είναι ωραίος ο καφές το απόγευμα!

7. Εχεις απόλυτο δίκιο: Home is where Moka waits !!!

8. Αχχχ... ποτέ!
Γιατί, αν κάνεις αυτό το λάθος... την έβαψες!
Αλλά, θα πονάει και θα σου αρέσει...

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Είδα του pduke, ήρθε και το johnk και δέσαμε!!!

Αλλά διαφωνώ στα σάλια... χειρότερο σαλιάρη απο Ιρλανδικό σέττερ δεν θα βρείτε...

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
Φίλε Johnk χαίρομαι που βρήκαμε ένα μέρος να τινάζουμε χωρίς ντροπή τα σάλια μας επιτέλους!

δεν έχω καταλάβει τι ράτσα είναι μόκα σου αλλά είναι ωραία να ξέρεις ότι κάπου εκεί έξω κυκλοφορούν κι άλλοι "σιχαμένοι" τύποι...

Η αλήθεια είναι ότι τον δικό μου τον έχω προς τον παρόν στον κήπο (αν με ζητήσει ο grifos δεν με είδατε) μέχρι να δω τι θα γίνει με την υγεία του, αλλά και όσο κρατάνε οι ζέστες. Ερχόμενα τα κρύα απότι φαίνεται θα φέρουνε και σάλια κοντά στο τζάκι...

όσο για την άτυπη κόντρα μας φαντάζομαι το Τερνερ και Χούτς το έχετε δει ... οπότε δεν χρειάζεται να ζητήσω το χρυσό μετάλλιο.....

όσο για το τόπικ .... το ρημάξαμε

άντε .. γεια μας!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Η αλήθεια είναι ότι τον δικό μου τον έχω προς τον παρόν στον κήπο (αν με ζητήσει ο grifos δεν με είδατε) μέχρι να δω τι θα γίνει με την υγεία του, αλλά και όσο κρατάνε οι ζέστες. Ερχόμενα τα κρύα απότι φαίνεται θα φέρουνε και σάλια κοντά στο τζάκι...

off-topic

Βάλτον μέσα καλέ μην σου πλαντάξει ο σαλιάρης - άσε μην σου αρπάξει και κανα καλαζάρ από τις σκνίπες που κάνουν πάρτυ τώρα και σου σκάσουν κι άλλα να τρέχεις...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε Johnk χαίρομαι που βρήκαμε ένα μέρος να τινάζουμε χωρίς ντροπή τα σάλια μας επιτέλους!

δεν έχω καταλάβει τι ράτσα είναι μόκα σου αλλά είναι ωραία να ξέρεις ότι κάπου εκεί έξω κυκλοφορούν κι άλλοι "σιχαμένοι" τύποι...
Δεν έχεις καταλάβει τι ράτσα είναι η Μόκα μου? έ?:mad:
Μα καλά, δεν βλέπεις αυτή τη γλώσσα, στο avatar μου?:D
Bullmastiff...

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
Να με συγχωρεί η Μοκα σου, αλλά από ράτσες ειδικά στα μαστίφ δεν ξέρω τίποτα. Ειδικά ότι τα Bullmastiff βγαίνουν σε τέτοιο χρώμα Πάντως είναι κούκλα.αλήθεια πόσα κιλά είναι η φοραδίτσα τούτη?

vrmode πρέπει να σου απαντήσω δυστυχώς κάπως έτσι...: δεν φοβόμαστε ούτε σκνίπες ούτε τσιμπούρια! και καλαζάρ έχουμε και ερλίχια! :eek:

και ερχόμαστε στο τρίτο και βασικό θέμα μας που ανέφερε ο φίλος vrmode.

Πως βάζεις σκύλο που βρήκες(και άρρωστο με όλα τα προηγούμενα) που είναι και κάποιας ηλικίας μέσα στο σπίτι?

να ανοίξω ένα καινούργιο τοπικ ή υπάρχει σχετικό να αρχίσω διάβασμα?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
vrmode πρέπει να σου απαντήσω δυστυχώς κάπως έτσι...: δεν φοβόμαστε ούτε σκνίπες ούτε τσιμπούρια! και καλαζάρ έχουμε και ερλίχια! :eek:
Δυστυχώς φίλε pduke δεν αποκτούν ανοσία και μπορεί να ξαναμολυνθούν τα ήδη άρρωστα σκυλιά

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να απαντήσω, για την ώρα, εδώ και, σιγά-σιγά να πάμε στο θέμα σου, για να μην το "ξεφτιλίσουμε" τελείως αυτό...

1. Και ο (δικός σου, πλέον) Dogue De Bordeaux, μαστίφ είναι... αν θέλεις, είναι ο Γάλλος "εκπρόσωπος της οικογένειας" (γι' αυτό, ονομάζεται και Γαλλικό Μαστίφ)... συγγενείς φυλές, με κοινή αφετηρία... κατά πολλούς, ο Αγγλος "πατέρας" όλων, είναι το Old English Mastiff (ή, απλά, Αγγλικό Μαστίφ)...
Ο Αγγλος "εξάδελφός" του, λέγεται Bullmastiff..
Οι Ιταλοί εξάδελφοί του, λέγονται Mastino Napolitano και Cane Corso...
Οι Ισπανοί εξάδελφοι, λέγονται Perro de Presa Canario και Dogo Canario... και οι "ξεσοϊσμένοι" Ισπανοί εξάδελφοι (αλλά κι αυτοί θρύλοι - Ορεινοί Ποιμενικοί) λέγονται Ισπανικό Μαστίφ και Μαστίφ των Πυρηναίων...
Οι Γερμανοί εξάδελφοι, λέγονται Boxer, αλλά, ακόμα και Rottweiler...
Ο Δανός εξάδελφος, ας πούμε, λέγεται Bronholmer...
Ο Αφρικάνος εξάδελφος λέγεται South African Boerboel...
Βέβαια, υπάρχει και Ιάπωνας εξάδελφος, που λέγεται Tosa Inu...

Ολα τα μαστίφ, από όπου και αν προέρχονται, έχουν κοινά χαρακτηριστικά (λιγότερο ή πεισσότερο):
- τα σάλια... (!!!)
- την κοντόχοντρη (περισσότερο ή λιγότερο) μουσούδα...
- την τρομερή σωματική δύναμη, ανά κιλό βάρους...
- τον απόλυτα "ανθρωποκεντρικό"... βλέπε: απόλυτα "ανθρωποκεντρικό"... βλέπε: απόλυτα "ανθρωποκεντρικό"προσανατολισμό τους...
- μιά "μικρή έφεση" για επιθετικότητα σε άλλα σκυλιά (κυρίως, του ιδίου φύλου, αλλά όχι απαραίτητα - υπάρχουν σκυλιά που το motto τους είναι: "άντρας ή γυναίκα, δεν με πειράζει, εγώ τον ... θα τον ρίξω")...
- τα βασικά τους χρώματα: υπόξανθο (fawn)... καφεκόκκινο (red)... ραβδωτό (brindle - πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο, όπως η Μόκα μου)... και (εσχάτως - της μόδας) μαύρο... μπορείς να τα συναντήσεις σε όλα αυτά τα χρώματα, εκτός από το Rottweiler, που είναι αποκλειστικά μαύρο-πύρηνο...

2. Η Μόκα μου, ετοιμάζεται να κλείσει (σε λίγες μέρες) τα 3 χρόνια της και είναι 45 κιλά, σταθερά... θεωρείται μικρόσωμο θηλυκό Bullmastiff..

3. Να παρατηρήσω κάτι: Ενα συχνό λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων, που πέρασαν καλαζάρ, είναι: "Δεν βάζω αντικουνουπικά και τέτοια στο σκύλο μου, μιάς και δεν θα πάθει τίποτα περισσότερο"... η απάντηση είναι: "ναι, αλλά θα μεταφέρει την αρρώστια και σε άλλα σκυλιά, αν δεν παίρνουμε αυτά τα μέτρα"...

4. Τώρα, σχετικά με το θέμα που ανέφερε ο φίλος vrmode... είμαι σίγουρος ότι έχεις ήδη καταλάβει, πως σου απάντησα παραπάνω...:)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καταρχάς περιμένω να μου διευκρινήσει τι ακριβώς εννοεί.
Ειπα να μην προτρέξω.

Κατά δεύτερον και σημαντικότερον, τι παραπάνω να πω;
Εχω μείνει speechless...από τον θαυμασμό!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Πως βάζεις σκύλο που βρήκες(και άρρωστο με όλα τα προηγούμενα) που είναι και κάποιας ηλικίας μέσα στο σπίτι?
Aπό την πόρτα! :cool:
Πέρα από την πλάκα τώρα - τι φοβάσαι? Μήπως σε "κολλήσει" κάτι από όλα αυτά που έχει? Δύσκολο - ας απαντήσουν και οι βιολόγοι του φόρουμ. Οι μισοί τουλάχιστον από εδώ μέσα έχουν χώσει αδέσποτα στο σπίτι τους και ακόμη ζουν - ούτε γρίππη δεν τους ακουμπάει!

Μήπως σου σαλιώσει τους τοίχους? Εδώ πληρώνουμε αδρά για τεχνοτροπίες στους τοίχους.

Σχετικά με καλαζάρ & ερλειχίωση, σου απάντησε ο Johnk. Τι θα κάνεις - θα μπεις σε φαύλο κύκλο "θεραπεύω-ξανακολλάει-θεραπεύω-ξανακολλάει-σε δουλειά να βρισκόμαστε";

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi