δε θελω να "τη πω" για το συγκεκριμενο εκτροφειο το οποιο δε γνωριζω κιολας, αλλα δυστυχως ειναι γενικοτερο το φαινομενο, βλεπω κι εγω κατι ανακοινωσεις για ζευγαρωματα , αφαντων στις εκθεσεις σκυλων, και....δεν ειναι σωστο.
Ειπαμε! Στην ελλαδα οτι θελουν κανουν "οι εκτροφεις". Φτανει να εχουν οι γεννητορες Pedigree εγγεγραμμενα στον ΚΟΕ- και ξεκιναει το χαρουμενο ζευγαρωμα, μολις τα σκυλια φτανουν στην νεαρη ηλικια ( τα μικροσωμα τουλαχιστον).
Ουτε ελεγχοι υγειας, ουτε εκθεσεις, ουτε ελεγχος συνθηκων ζωης τον σκυλων εκτροφης και την τοκετομαδας- τιποτα!
Εμενα παντος δεν μου φτανει.
Εγω ειμαι υπερ σε υποχρεωτικο Τεστ DNA, υποχρεωτικους ελεγχους υγειας για της κλασσικες παθησεις της καθε φυλης- και οχι απο τον κτνηνιατρο "της γειτονιας" αλλα απο εμπειρογνομονες κτηνιατρους του ομιλου , με εποπτες γεννας και με μια τουλαχιστον αξιολογηση ος "πολυ καλος" σε 2-3 εκθεσεις.
Οσπου δεν βλεπω να γινεται κατι τετοιο, συγνωμη, αλλα δεν θα μπορεσω να στειλω κανεναν σε ελληνα εκτροφεα!
Δεν βλεπω τον λογο τοτε, να του σκασω κανα 1000ικο και βαλε για εναν σκυλο, που μονο η συνθηκες ζωης αλλαζουν στην καλυτερη τον περιπτοσεων.
Εμενα προσωπικα μου ειναι παρα πολυ δυσκολα να ξεχωριζω τους ελαχιστους πραγματικα καλους εκτροφεις απο τον τεραστιο ονγκο τον σκαρτων - και για αυτο θα παω εξωτερικο, οπου υπαρχουν ελεγχοι.