Staffordshire Bull Terrier: Σού 'ρχομαι!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Και σε προηγούμενες έχουν κάνει λάθη και τους τα έχουμε πει και αλλες φορές!
Θέλετε να το πω πολλές
Φορές;!Οκ ήθελαν να γράψουν ότι θα ζευγαρωσουν τέλος Οκτώβρη και τελικα ούτε αυτο δεν έγινε...ας σταυρωσουμε όσους κάνουν λάθη εμείς οι αλάνθαστοι!Εγω απλα τους το είπα γιατι δεν ήξεραν ότι είχαν κάνει λάθος γι'αυτο και το αφαίρεσαν!Οσο για το τι εκτροφεις ειναι ας το κρίνουν όσοι θέλουν απο ένα λάθος μιας ξένης γλώσσας και όσοι θέλουν απο τα σκυλια τους και την πραγματικότητα!Αλεξια με κανεις και φαίνομαι ο υπεράσπιστης του κακού...δεν Ειμαι ο Κουγιας,ούτε υπερασπιζομαι byb....υπερασπιζομαι όμως το δικαίωμα του να κανει κάποιος λάθος και να το διορθώσει χωρίς να γίνει λαϊκό δικαστήριο..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άρα καταλήγουμε ότι τελικά η σκυλίτσα δεν είναι έγκυος. Χαίρομαι - φαντάζομαι θα την δούμε και από κοντά το ΣΚ στην έκθεση! :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.109
patra
grdane.blogspot.com
για το επιτρεπομενο οριο ηλικιας υπαρχει κι αλλο θεμα... ανοιχτο... αναφερεται στις θηλυκες και στον αριθμο γεννων...
η αληθεια ειναι οτι ο κοε στην τελευταια γενικη συνελευση ψηφισε να χαμηλωθει το οριο...
στους 13 μηνες...
αυτο γιατι πολλοι εκτροφεις μικροσωμων φυλων....
διαμαρτυρονταν οτι η γενικευση του κοε... δεν μπορει να ισχυει για ολες τις φυλες
διαφορετικο οριο ηλικιας πρεπει να εχει ενα ναπολιταν μαστιφ για παραδειγμα... και διαφορετικο ενα τσιουαουα....
στο συγκεκριμενο...
πολλοι υπολογισαν και προγραματισαν γεννες .... με θηλυκα 13 μηνων στηριζομενοι στην αποφαση του κοε και οτι θα το ανακοινωνε... τελος αυγουστου....
ο κοε... δεν το εχει ανακοινωσει επισημως οποτε πολλοι που προγραματιζαν και ισως ειχαν ανακοινωσει γεννες... δεν προεβησαν στα αντιστοιχα ζευγαρωματα μεχρι τελικης αποφασης του κοε...
αν ειναι ηθικο η οχι... μπορουμε να το συζητησουμε μονο κατα φυλη κι οχι γενικα κι αοριστα....
εδω μεγαλο ρολο παιζουν οι ομιλοι φυλων... και ποσο αυστηροι και ηθικοι ειναι.... οι ιδιοι....

παραδειγμα ο ομιλος ντογκο αρτζεντινο ειχε οριο τους 24 μηνες στην τελευταια συνελευση εκτροφεων το κατεβασε στους 20 μηνες.... ( περσι...) και τωρα συζητειται οτι πρεπει να κατεβει κι αλλο....
αν και δεν νομιζω οτι η φυλη εχει αλλαξει τους μηνες ωριμανσης της....

για τον συγκεκριμενο εκτροφεα δεν μπορω αν και συμπολιτης να καταθεσω αποψη...
τον γνωρισα μολις στην προηγουμενη εκθεση... κι αυτο γιατι ειμασταν κατω απο την ιδια ομπρελλα...
σιγουρα υπηρχε και η τρελλα και το αγχος της εκθεσης μια και σκυλια εκτροφης του επαιξαν μεχρι και μπεστ ιν σοου...
ο καλυτερος που θα μπορουσε να εκφρασει αποψη ειναι ο ice....
χωρις μονό αριθμο μηνυματων...

επισης καποιος με σταφφυ μπορει να μας ενημερωσει για τον χρονο ψυχο - σωματικης ωριμανσης τους....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οποιαδήποτε αλλαγή εσωτερικού κανονισμού, ισχύει μόνο κατόπιν της επίσημης ανακοίνωσης.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.109
patra
grdane.blogspot.com
ναι μαρεκο αυτο εννοω οτι ειχε ειπωθει απο τον κοε
ενω εχει ψηφιστει στην γενικη συνελευση δεν εχει ανακοινωθει επισημως...
σε προφορικες ερωτησεις απο εκτροφεις που ηταν στην συνελευση ειχε ειπωθει θα το ανακοινωσουν τελος αυγουστου..
ουδεποτε εχει ανακοινωθει...

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
ναι μαρεκο αυτο εννοω οτι ειχε ειπωθει απο τον κοε
ενω εχει ψηφιστει στην γενικη συνελευση δεν εχει ανακοινωθει επισημως...
σε προφορικες ερωτησεις απο εκτροφεις που ηταν στην συνελευση ειχε ειπωθει θα το ανακοινωσουν τελος αυγουστου..
ουδεποτε εχει ανακοινωθει...
Είχαν δεσμευτεί ότι θα ανακοινωθεί τέλος Ιουλίου. Αλλά ακόμα δεν έχει ανέβει στο site. Aν δεν βγει επίσημη ανακοίνωση στο site του ΚΟΕ, δεν ισχύει καμία αλλαγή από ότι μου είπαν από το γραφείο.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
To θέμα δεν είναι μόνο η ψυχο - σωματικη ωριμανση της κάθε φυλής (που είναι πάρα πολύ σημαντικό)άλλά και αν έχει προλάβουν να γίνουν όλοι οι έλεγχοι σε ένα νέο σκυλί 13 μηνών για προβλήματα υγιείας και χαρακτήρα, που βασανίζουν και πολλές μικρόσωμες φυλές.
Συμφωνώ ότι εκεί πρέπει να πάρει θέση ο κάθε όμιλος φυλής αλλά θα πρέπει να πάρουν θέση και οι εκτροφείς με την στάση τους.
Χωρίς να είμαι εκτροφέας θεωρώ ότι με την στάση τους θα ξεχωρίσουν απο τους κουταβοπαραγωγούς.
Αυτό που περιμένεις απο ένα εκτροφέα είναι να κάνει όλους τους δυνατούς ελεγχους στα ζευγαρώματα του για να αυξήση τα ποσοστά να έχει μια γέννα χωρίς προβλήματα.
Για παράδειγμα φέρνω την συγκεκριμένη φυλή (δεν κρίνω τον παραπάνω εκτροφέα ) έχει προβλήματα με τα μάτια, με δυσπλασίες, Luxating patellas (δεν ξέρω πως να το πω αυτό στα ελλήνικά )και μια νευρο-μεταβολική διαταραχή που μπορεί να προκαλέση στον σκύλο επιληπτικές κρίσεις, τρέμουλο και την ακαμψία των μυών.
Αν όλες αυτές οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν μέχρι την ηλικία των 13 μηνών επίσημα τότε τι να πω.... καλά κάνουν.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Έχω μικρόσωμη φυλή, ποτέ δεν θα ζευγαρωνα στους 13 μήνες για διαφορους λογους.
Πρώτον γιατί δεν εχει ωριμάσει σε αυτη την ηλικία ( η Toya δεν ήταν καν ώριμη στους 15 μήνες, έχω δει άλλες που ειναι).
Δεύτερον επειδή ειναι ακόμα μικρή για εξετάσεις για patella luxation.
Ασε που δεν έχεις προφτασει να την κατεβάσεις σε εκθέσεις που μετράνε για να γίνει πρωταθλήτρια.

Δεν βρίσκω οτι υπάρχει κάποιος λόγος να βιαστείς.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.109
patra
grdane.blogspot.com
οι ελληνες εκτροφεις πηραν θεση κι εξαιτιας τους ψηφιστηκε η μειωση του οριου...
για τα υπολοιπα..
δεν γνωριζω ----
δεν παιρνω θεση....
οσο για τις κρισεις στις εκθεσεις εξαιτιας του ειναι η αναγνωριση του τζουνιορ τσαμπιον....

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
''Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε'', λέει ο λαός μας.
Πόσο σίγουρο είναι ότι η σκύλα θα μείνει έγκυος τελικά και ανακοινώνεται και η γέννα;
Όσο για τα αγγλικά, βρε παιδιά, δεν είναι καμιά σπάνια γλώσσα που δεν υπάρχει άνθρωπος να την μιλάει καλά... Αν δεν ξέρεις, ζητάς βοήθεια για να μη γίνεσαι ρεζίλι. Με τους αλλοδαπούς ενδιαφερόμενους πώς θα συνεννοηθείς;:rolleyes:
Για το 13μηνο πλασματάκι δε θα σχολιάσω καν...:(

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Και επειδη έχω αρκετές απορίες και θα ήθελα να μάθω,πρέπει και τα δυο σκυλια που ζευγαρωνουν να έχουν διακρίσεις;Ο καλός εκτροφεας δεν έχει πείρα ώστε να ξέρει αν τα σκυλια κάνουν για γεννητορες;Ολοι οι εκτροφεις κάνουν γεννες με σκυλια που έχουν διακρίσεις και μόνο;Και τότε γιατι λέμε ότι οι εκτροφεις έχουν γνώσεις περισσότερες απο κάποιον ιδιώτη που ζευγαρωνει;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι μια απο τος προυποθεσεις για να θεωρειται καποιος καλος εκτροφεας ειναι να κατεβαζει τα σκυλια του σε εκθεσεις κι εκει να εχουν καλες κρισεις.
Δυστυχως δεν το κανουν ολοι οι εκτροφεις, βλεπω καποιους που πλασαρονται ως "πολυ καλοι" να ζευγαρωνουν σκυλια που δεν εχουν συμμετοχες-διακρισεις σε εκθεσεις , βασιζομενοι μονο στα πεντιγκρι τους. Κι αυτο δεν ειναι σιγουρα καλο, γιατι ο εκτροφεας δεν ειναι και κριτης, αν ηταν ετσι θα ζευγαρωνα κι εγω τη δικη μου που χει πατερα πρωταθλητη ας πουμε, αλλα δε το κανω.

δε θελω να "τη πω" για το συγκεκριμενο εκτροφειο το οποιο δε γνωριζω κιολας, αλλα δυστυχως ειναι γενικοτερο το φαινομενο, βλεπω κι εγω κατι ανακοινωσεις για ζευγαρωματα , αφαντων στις εκθεσεις σκυλων, και....δεν ειναι σωστο.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
δε θελω να "τη πω" για το συγκεκριμενο εκτροφειο το οποιο δε γνωριζω κιολας, αλλα δυστυχως ειναι γενικοτερο το φαινομενο, βλεπω κι εγω κατι ανακοινωσεις για ζευγαρωματα , αφαντων στις εκθεσεις σκυλων, και....δεν ειναι σωστο.
Ειπαμε! Στην ελλαδα οτι θελουν κανουν "οι εκτροφεις". Φτανει να εχουν οι γεννητορες Pedigree εγγεγραμμενα στον ΚΟΕ- και ξεκιναει το χαρουμενο ζευγαρωμα, μολις τα σκυλια φτανουν στην νεαρη ηλικια ( τα μικροσωμα τουλαχιστον).
Ουτε ελεγχοι υγειας, ουτε εκθεσεις, ουτε ελεγχος συνθηκων ζωης τον σκυλων εκτροφης και την τοκετομαδας- τιποτα!
Εμενα παντος δεν μου φτανει.
Εγω ειμαι υπερ σε υποχρεωτικο Τεστ DNA, υποχρεωτικους ελεγχους υγειας για της κλασσικες παθησεις της καθε φυλης- και οχι απο τον κτνηνιατρο "της γειτονιας" αλλα απο εμπειρογνομονες κτηνιατρους του ομιλου , με εποπτες γεννας και με μια τουλαχιστον αξιολογηση ος "πολυ καλος" σε 2-3 εκθεσεις.
Οσπου δεν βλεπω να γινεται κατι τετοιο, συγνωμη, αλλα δεν θα μπορεσω να στειλω κανεναν σε ελληνα εκτροφεα!

Δεν βλεπω τον λογο τοτε, να του σκασω κανα 1000ικο και βαλε για εναν σκυλο, που μονο η συνθηκες ζωης αλλαζουν στην καλυτερη τον περιπτοσεων.
Εμενα προσωπικα μου ειναι παρα πολυ δυσκολα να ξεχωριζω τους ελαχιστους πραγματικα καλους εκτροφεις απο τον τεραστιο ονγκο τον σκαρτων - και για αυτο θα παω εξωτερικο, οπου υπαρχουν ελεγχοι.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τεστ DNA γιατί;
Ως απόδειξη των πραγματικών γονέων, του κουταβιού που χρυσοπληρώνεις, ή για κάτι άλλο;

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μετα απο την υγεια του σκυλου,κοιταμε τον χαρακτηρα και μετα τις εκθεσεις.
βρε παιδι μου κολλημα με τις εκθεσεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Τεστ DNA γιατί;
Ως απόδειξη των πραγματικών γονέων, του κουταβιού που χρυσοπληρώνεις, ή για κάτι άλλο;
"Ποιανού είναι το παιδί - του κουμπάρου;"
Γι αυτό επιβάλλεται το DNA test. Άλλη σκύλα γεννάει και άλλη δηλώνεις γαιτί αυτή δεν μπορείς για τους χψ λόγους να την δηλώσεις (π.χ. είναι κάτω από το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας γέννας) κοκ.

zouzounos φυσικά προέχει η υγεία. Γι αυτό δεν ζευγαρώνουμε ένα σκυλί π.χ. 13 μηνών που ακόμη δεν έχει βγάλει "τα κουσούρια του".

Συμφωνώ με Frenchiefan. Η ελληνική εκτροφή στην πλειοψηφία της φαίνετα να είναι ...για το φαλό. Ο δε ΚΟΕ επίσης το φαλό κλαίγανε - μια καλά μαφιοκρατούμενη συμμορία. Ο μόνος λόγος για να πάρεις κουτάβι από εκτροφέα είναι η ηθική πλευρά - του να μην αφήνεις να σαπίζει η μάνα στα puppy mills. Με αυτή τη λογική όμως γιατί να μην πάρεις από έναν ιδιώτη; Εξάλλου τα δικά του σκυλιά του δεν θα είναι κενελιασμένα μια ζωή.

Επίσης τη επόμενη φορά που θα ακούσω ότι η εκτροφή είναι χόμπυ και όχι επάγγελμα θα ξεράσω κροκόδειλους. Δεν υπάρχει αυτό. Από τη στιγμή που πουλάς και μπαίνεις στο χορό της αγοράς και της ζήτησης παύει να είναι χόμπυ. Από τη στιγμή που παράγεις κουτάβια προς πώληση και δεν έχεις από πριν ενδιαφερόμενους και τα βάζεις και στο aggeliopolis κοκ είναι δουλειά.

Επίσης:
Εάν κάποιος εκτροφέας θέλει να σέβεται τον εαυτό του και να μην υποτιμά τη νοημοσύνη όλων αυτών εδώ μέσα (που για αυτόν δουλεύουν στην τελική τόσα χρόνια εδώ μέσα από το πληκτρολόγιό τους) ας έχει τα arx1δια να βγει και να πει:

"Μάγκες έκανα μαλακία. Η σκύλα γκαστρώθηκε καταλάθος."
ή
"Μάγκες ναι ζευγάρωσα γιατί έτσι γούσταρα".

Όλα τα άλλα περί χρήσης της αγγλικής γλώσσας, μπλα-μπλα είναι πράσινα άλλογα του Διομήδη.

Για να μην μας περνάνε και για μα1άκες δηλαδή...

• Like
Reactions: sea-mol

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Βρε vrmode....μην τα ισοπεδώνεις όλα...
Σπιλώνεις την εκτροφή...
Σημασία έχει το "γενικότερο καλό"...
Η εκτροφή αυτοσπιλώνεται - δεν την σπιλώνουν άλλοι.
Σχετικά με το γενικότερο καλό, όλο και περισσότερο πείθομαι ότι μάλλον είμαστε Δονκιχώτες εδώ μέσα...

• Like
Reactions: Orilis

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τεστ DNA γιατί;
Ohh yes!!
Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχει χρυσοπληρωσει καπιος καπιον απογονο απο "Super Duper επιβιτορα" πολυβραυμενο Champion, BIS Winner και δεν συμμαζευεται- που στην τελικη δεν ηταν καν δικα του παιδια, αλλα του πολυ πιο "καρπερου" Kennelmate, με τα μικρα ελλατοματα, που σε εκθεσεις εβγαινε παντα στης τελευταιες θεσεις και αν.

• Like
Reactions: Orilis

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι