SOS τη βοήθειά σας.

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Γιατι δοθηκε εγγυηση μαζι μετον σκυλο? Και αν ναι τι καλυπτει απο απλη περιεργεια?

Κατα τα αλλα σιγουρα πρεπει να αναθεωρησετε στον τροπο αποκτησης κατοικιδιου.

Μακαρι να τα καταφερει το πλασματακι
Μπορω να απαντησω εγω σε αυτο μια και πριν ενα μηνα πηρα σκυλο απο πετ σοπ. Παρακαλω πολυ μη με στησετε στον τοιχο. Εχω εξηγησει τους λογους που το εκανα ειχα επιγνωση της καταστασης και ουτε μια φορα δε θα το μετανιωσω. Ειμαι κατα αυτων των αγορων. Και δε θα το εκανα αν εβλεπα ενα κουταβακι δυο μηνων η τριων μεσα σε κλουβι. Τελοσπαντων... Η εγγυηση εγραφε οτι εχω 48 ωρες να παω το σκυλι μου σε γιατρο και αν διαπιστωθει προ λημα υγειας η οτι το σκυλι δεν ειναι η ρατσα που λενε τοτε μπορω να το επιστρεψω. Και τι ειναι το σκυλι μου να το επιατρεψω; παπουτσια; απο τη στιγμη που το εβγαλα απο εκεινο το πετ σοπ (με τη βοηθεια δυο ατομων παρακαλω γιατι το σκυλι ειχε κολλησειεξω απο το κλουβι ενος αλλου σκυλιου κ εκλαιγε κ δεν.ηθελε να φυγει... Τοσα ψυχολογικα δηλαδη) το σκυλι εγινε μελος της οικογενειας μου. Μια φιλη μου που της εκαναν δωρο σκυλο απο πετ σοπ κ ειχε δυσπλασια της ειπαν να της τον ...αντικαταστησουν. Εκεινη εξοργιστηκε τους απειλησε κ νομιζω καταφερε να παρει καποια χρηματικη αποζημιωση για τα κτηνιατρικα του εξοδα. Οταν πηγα το δικο μου στο γιατρο μπυ ειπε οτι ισως να εχει δυσπλασια αλλα αυτο δε μπορουμε να το ξερουμε απο τωρα. Αρα τι διαολο να πω στο πετ σοπ; δεν μπηκα καν στη διαδικασια να ξαναπαω. Δε θελω ποτε ο σκυλος μου να ξαναδει αυτο το μερος. Επισης οταν τον αγορασαν μου ειπαν πτι τα αυτια του ηταν μια χαρα. Τελικα...στο τσακ γλιτωσαμε την ωτιτιδ..

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εγγυηση με ληξη 48 ωρες (ουτε το γαλα δεν ληγει τοσο γρηγορα).

Και ο κτηνιατρος υπευθυνος να σου πει αν ειναι η ρατσα που σου δωσανε. Ουτε οι ιδιοι δεν εμπιστευονται το
'προιον" τους.

Κατα τα αλλα εγω θα σου λεγα και να πας και να διεκδικησεις αν κατι δεν παει καλα με το σκυλακι που το απευχομαι. Ας βρουν και τα σκουρα με μερικους απο τους πελατες τους. Ισως ετσι γινει ασυμφορη ή μπελας για αυτους η πωληση ζωων και τα αφησουν στην ησυχια τους.

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Εσυ αν θυμαμαι καλα το πηγες στη μαμα του γιατι ετσι και αλλιως επρεπε να μεινει περισσοτερο καιρο μαζι της.
Απλα ειναι λιγο ασχημο οταν ακους να λενε "δεν με καλυπτε η εγγυηση για το σκυλι που πηρα" ή "θελω να το παω πισω στο pet shop και να παρω αλλο" λες και μιλαμε για καποιο αψυχο πραγμα.
και οχι μονο! Εγω οταν ειδα τη Λιζα μου στο πετ σοπ κ ρωτησα γι'αυτη... Η απαντηση ηταν... "α... Αυτη ειναι σε προσφορα!" εγκεφαλικο. Την αγορασα μονο για να τη βγαλω απο εκει. (πεντε μηνων λαμπραντορ... Κοντα δεκαοχτω κιλα...) αλλα χρηματα δεν ειχα. Οταν ζητησα καλυτερη τιμη η απαντηση ηταν "δεν κανουμε εκπτωσεις στα σκυλια προσφορων!!" δευτερο εγκεφαλικο. Οοοοταν δε πηγα να την παρω.. Δεν ηταν στη βιτρινα αλλα καπου... Πισω. Μου την εφεραν μεσα σε καροτσακι του σουπερ μαρκετ. Τα αυμπερασματα δικα σας...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
και οχι μονο! Εγω οταν ειδα τη Λιζα μου στο πετ σοπ κ ρωτησα γι'αυτη... Η απαντηση ηταν... "α... Αυτη ειναι σε προσφορα!" εγκεφαλικο. Την αγορασα μονο για να τη βγαλω απο εκει. (πεντε μηνων λαμπραντορ... Κοντα δεκαοχτω κιλα...) αλλα χρηματα δεν ειχα. Οταν ζητησα καλυτερη τιμη η απαντηση ηταν "δεν κανουμε εκπτωσεις στα σκυλια προσφορων!!" δευτερο εγκεφαλικο. Οοοοταν δε πηγα να την παρω.. Δεν ηταν στη βιτρινα αλλα καπου... Πισω. Μου την εφεραν μεσα σε καροτσακι του σουπερ μαρκετ. Τα αυμπερασματα δικα σας...
Κ γω ειμαι κατα των πετ σοπ πλεον, αλλα μπορει να εκανα το ιδιο στην θεση σου, δεν ξερω. Αλλα αν λειτουργουμε μονο με το συναισθημα δεν κανουμε τιποτα, σκεψου απλα ποσα αλλα βρισκονται στην ιδια κατασταση. Ειναι απελπισια και μονο που το σκεφτομαι! Ευτυχως παντως που το μικρουλι εφυγε απο το μικρο κλουβι του κ βρηκε σπιτακι.

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Κ γω ειμαι κατα των πετ σοπ πλεον, αλλα μπορει να εκανα το ιδιο στην θεση σου, δεν ξερω. Αλλα αν λειτουργουμε μονο με το συναισθημα δεν κανουμε τιποτα, σκεψου απλα ποσα αλλα βρισκονται στην ιδια κατασταση. Ειναι απελπισια και μονο που το σκεφτομαι! Ευτυχως παντως που το μικρουλι εφυγε απο το μικρο κλουβι του κ βρηκε σπιτακι.
Πραγματικα ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα τοσο μεγαλο σκυλι σε κλουβι. Της ειχαν μεσα ενα μπαλακι θυμαμαι κ μετα απο μερες που την επισκεπτομουν με βλεπει κ μου το πεταει στο τζαμι. Ελιωσα απο το κλαμα. Την εβγαλα απο κει ενω τσακωθηκα με ολο μπυ το σοι. Δε με νοιαζει. Τις πρωτες μερες δεν περπατουσε καν. Τωρα που τη βλεπω να τρεχει να χοροπηδαει και να χαιρεται ενα καλο φαγητο κ συντροφια... Τοτε νιωθω οτι εκανα καλα. Μερικες μερες μετα περναω εξω απο το ιδιο πετ σοπ κ βλεπω μεσα αλλα τρια θηρια. Οσο κι αν με πονεσε γυρισα το βλεμμα κι εφυγα. Δεν υπαρχουν λεφτα πλεον. Ελπιζω με αυτη την κριση να σταμαησει πια αυτο το πραγμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
...Μερικες μερες μετα περναω εξω απο το ιδιο πετ σοπ κ βλεπω μεσα αλλα τρια θηρια...
Αυτή αγαπητή Ελπίδα, είναι η φράση κλειδί...
Εσύ έσωσες ένα μικράκι και μπράβο σου γι'αυτό, αλλά επί της ουσίας;
Μια τρύπα στο νερό.
Ενα πήρες εσύ και τρία πήραν την θέση του :mad::mad::mad:

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Αυτή αγαπητή Ελπίδα, είναι η φράση κλειδί...
Εσύ έσωσες ένα μικράκι και μπράβο σου γι'αυτό, αλλά επί της ουσίας;
Μια τρύπα στο νερό.
Ενα πήρες εσύ και τρία πήραν την θέση του :mad::mad::mad:
Σκεφτομαι τα χειροτερα για το τι τα κανουν στο τελος... Μηπως να ανοιξοε ενα θεμα γι αυτο η υπαρχει ηδη κ δεν το εχω δει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Στα περισσότερα θέματα νέων μελών, που ενδιαφέρονται να "ψωνίσουν" κουτάβι, εκεί καταλήγουμε.
Δηλαδή...πάλι σε τρύπα στο νερό...:rolleyes::(

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Στα περισσότερα θέματα νέων μελών, που ενδιαφέρονται να "ψωνίσουν" κουτάβι, εκεί καταλήγουμε.
Δηλαδή...πάλι σε τρύπα στο νερό...:rolleyes::(
Εννοω τα κουταβια τι γινονται αν δεν πουληθουν...

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Περισσοτερη σημασια εχει τι γινονται οι μανες τους αν πουληθουν... :)
Διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ....σαφεστατα εχει σημασια τι γινονται τα κουταβια....γτ αν γνωριζουμε οτι εχουν ασχημη καταληξη ..ειτε αυτο λεγεται τα αφηνω στο δρομο ...ειτε τα στελνω στον αλλο κοσμο ...τοτε ειναι ενας τροπος για να κινηθουμε νομικα......
Εθελοτυφλουμε αν μιλαμε μονο για την μανα τους ...κ.τ.λ ...ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πρεπει να μας ενδιαφερει ...αλλα
Βλεπουμε οτι δεν γινεται τιποτα (αυτο δν σημαινει οτι πρεπει να σταματησουμε βεβαια) βλεπουμε οτι δεν μπορουμε να κινηθουμε νομικα λογω νομου....Ε αμα μας δινουν την λαβη και αυτη ειναι οτι καποιος γνωριζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι γινονται τοτε μπορουμε να κινηθουμε νομικα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και πως θα κινηθεις νομικα ? Θα παρακολουθεις το καθε πετ σοπ τι κανει? Θα βαλεις καμερες να δεις τι κανουν τα σκυλια που δεν πωλουνται?

Καθολου δεν εθελοτυφλουμε. Ο μονος τροπος να σταματησει το εμποριο ειναι να μην αγοραζουμε εμεις... αν αυτο σημαινει να "θυσιαστουν" καποια σκυλια, ας γινει. Με το να αποκτουμε απο λυπηση ενα σκυλακι της βιτρινας, απλα συμμετεχουμε σε αυτη την απανθρωπη μπιζνα μερικων.
Αλλωστε τα περισσοτερα δεν εξαντλουν και τα χρονια ζωης που τους αναλογουν και αλλα πεθαινουν μολις τις πρωτες βδομαδες απο μορβα ή τυφο.

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Και πως θα κινηθεις νομικα ? Θα παρακολουθεις το καθε πετ σοπ τι κανει? Θα βαλεις καμερες να δεις τι κανουν τα σκυλια που δεν πωλουνται?

Καθολου δεν εθελοτυφλουμε. Ο μονος τροπος να σταματησει το εμποριο ειναι να μην αγοραζουμε εμεις... αν αυτο σημαινει να "θυσιαστουν" καποια σκυλια, ας γινει. Με το να αποκτουμε απο λυπηση ενα σκυλακι της βιτρινας, απλα συμμετεχουμε σε αυτη την απανθρωπη μπιζνα μερικων.
Αλλωστε τα περισσοτερα δεν εξαντλουν και τα χρονια ζωης που τους αναλογουν και αλλα πεθαινουν μολις τις πρωτες βδομαδες απο μορβα ή τυφο.
Συμφωνω μαζι σου...απλα θεωρω οτι αμα ξερουμε τι γινονται μπορουμε καπου να στηριχτουμε απο την στιγμη που ο νομος τους αφηνει
Το εμποριο ψυχων ουτως η αλλως που γινεται ειναι παγκοσμιο......και στην κοινωνια μας ΠΑΝΤΑ θα υπαρχει αυτος που αγοραζει απο πετσοπ...
Ουτε θα ησυχασουμε πιστευω αν απλα δεν πουλιουνται στην Ελλαδα ...και ας πουλιουνται στις αλλες χωρες .....γτ και στην ελλαδα κανενα να μην πουληθει πιστευεις οτι θα κλεισουν αυτα τα ''ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ"?....σαφεστατα ουτε με αυτο που ειπα θα κλεισουν...απλα πιστευω οτι θα επρεπε να μας ενδιαφερει τι γινονται τα κουταβια

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πολλά από αυτά τα κουτάβια αγαπητέ και μετά αν καταφέρουν να ενηλικιωθούν, τα βρίσκουν στα σκουπίδια και στους δρόμους και φτύνουν αίμα [οικονομικό, σωματικό και ψυχικό] να τα περιθάλψουν και να βρουν τι θα τα κάνουν, κάποιοι βλάκες με περικεφαλαία σαν την Αμαλία.

Γι'αυτό....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ PET SHOP...

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Πολλά από αυτά τα κουτάβια αγαπητέ και μετά αν καταφέρουν να ενηλικιωθούν, τα βρίσκουν στα σκουπίδια και στους δρόμους και φτύνουν αίμα [οικονομικό, σωματικό και ψυχικό] να τα περιθάλψουν και να βρουν τι θα τα κάνουν, κάποιοι βλάκες με περικεφαλαία σαν την Αμαλία.

Γι'αυτό....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ PET SHOP...
Το οτι πρεπει ολοι να σταματησουν να παιρνουν απο πετσοπ εννοειται mareco .....αυτο θεωρειται δεδομενο...οπως θεωρειται δεδομενο οτι απο αυτα τα πετσοπ δεν ψωνιζουμε τπτ ειτε αυτο ειναι τροφη ειτε το οτιδηποτε........

Δεν ξερω τι γινονται τα κουταβια...εμενα προσωπικα το πιο πιθανο ειναι οτι τα στελνουν στον ''αλλο κοσμο'' αφου αποτελουν χρηματικο εξοδο για αυτους......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog