Ramos δεν χρειάζεται άγχος!east49 μα για αυτο ακριβως ανησυχησαμε γιατι το κανει παρολο που ειμαι εγω κοντα αλλα ειμαι και με φιλικη διαθεση!την πρωτη φορα που το εκανε και τον δικαιολογησαμε ηταν ενω ολη η οικογενεια ηταν στα δωματια η μητερα μου ανοιξε σε μια φιλη της να μπει απο το θυροτηλεφωνο στην εξω πορτα της αυλης!αυτος λοιπον το θεωρησε πως διερηξαν καθως ξαφνικα μπηκε ενας ξενος μεσα και αγριεψε!ε ειπαμε οκ εβγαλε φυλαξη γιατι ολοι ειμασταν μεσα!ετσι απο την επομενη φορα πηγαιναμε εμεις να υποδεχτουμε τον ξενο αλλα αυτος συνεχιζει τα γρυλισματα και κανει κινησεις επιθεσης!το θεωρω πολυ σοβαρο και θελει αμεσα λυση!δεν μπορω να διανοηθω να επιτεθει και να δαγκωσει ανθρωπο και θελω να ειμαι 100% σιγουρος πως οταν εχουμε φιλους στο σπιτι μπορουμε να ειμαστε ολοι μια ωραια παρεα με τον ραμος στο σπιτι!
Ο σκύλος είναι δεύτερος.Ο άλφα είσαι εσύ!
Δεν πρέπει να υπάρχει στο μυαλό σου ότι ο σκύλος μπορεί να κάνει ζημιά!Προσεγγίζεις σωστά και υπεύθυνα μια κατάσταση -μια φυσιολογική κατάσταση θα συμπληρώσω εγώ.
Ο σκύλος θα κάνει κάτι ΑΝ αφήσεις εσύ να κάνει. Δεν πρέπει και δεν κάνει - εφόσον είναι σε αγέλη- να είναι αυτόβουλο ον. Ό,τι και αν κάνει εσύ θα ορίσεις το πως θα το κάνει!
Μην αγχώνεσαι ότι ο σκύλος θα κάνει κάτι κακό επειδή ως νεαρός αρχίζει να κατασταλλάζει και δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα του. Πάρ'το αντίθετα, ότι ο σκύλος σου δείχνει πράγματα τα οποία εσύ θα πρέπει αν λάβεις υπόψιν, απλά. Και είναι πολύ καλό αν ξέρεις να διαβάσεις τον σκύλο σου.
Αν φτιάξεις ένα πλάνο, προφανώς με κάποιον εκπαιδευτή, για το πως θέλεις να δουλέψεις τον σκύλο υπό τέτοιες καταστάσεις θα είσαι οκ. Ο σκύλος δεν θέλει διόρθωση, θέλει κατεύθυνση, γιατί δεν είναι μόνο νεαρός στο πως βγάζει μια συμπεριφορά, αλλά είναι νεαρός και στην διαχείρηση της όσον αφορά τον εαυτό του αλλά και όσον αφορά στην συνεννόηση μεταξύ σας.