sos!!προβλημα με τον ραμος!sos!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
καλησπερα σε ολη την παρεα!
παιδια εχω μεγαλο προβλημα με τον ραμος και ανησυχω παρα πολυ!
λοιπον για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη,ο ραμος ειναι ενα ντογκο σχεδον ενος ετους,αξιαγητος και πολυ φιλικος με ολους!το τελευταιο διαστημα ειχαμε αντιμετωπισει ενα μικρο θεμα με επιθετικοτητα προς αλλα αρσενικα σκυλια αλλα τελικα το εκανε αυτο μονο σε σκυλια που ειχαν κυριαρχησει πανω του οταν ηταν μικροτερος και τα ειχε σταμπαρει και οχι σε ολα!
ετσι λιγακι ηρεμησαμε με αυτο και αρχισαμε παλι τις γνωριμιες μας και παλι!
ελα που τωρα ομως μας εμφανισε καινουργια κολπακια!ειμαστε ενα μηνα σχεδον διακοπες στο εξοχικο μας το οποιο εχει κηπο και αρχισε να βγαζει επιθετικοτητα και προς ανθρωπους!την πρωτη βδομαδα ολα καλα,οποιος εμπαινε ολο χαρα,άλλα μετα οποιος ερχοταν του γαυγιζε παρολο που τους ανοιγαμε εμεις πλησιαζει παντα με γρυλλισμα και επιθετικα!βρε και να κατσουμε παρεα και να τον εχω στο ξαπλα και να ειναι χαλι και ηρεμος,μολις του δωσω το οκ να κανει βολτα παλι τσαμπουκαλευεται!να τονισω πως αυτο το κανει μονο μεσα στην αυλη και στην βολτα του ειναι κυριος και παιχνιδιαρης με ολους!
δεν σας κρυβω πως εχω ανγχωθει παρα πολυ με την συμεπριφορα του αυτη!
να πω πως εδω ειναι και οι γονεις μου και τον ταιζουν συνεχεια απο το τραπεζι και ολες τις ωρες!θα μου πειτε γιατι το επιτρεπω φυσικα,ε σε μια χαλαρη διαθεση διακοπων και αυτο που δεν περιμενα να εξελιχθει ετσι!λετε αυτο να διαταραξε τις ισορροπιες και να τον εκανε πιο αρχηγο στα ματια του?η μηπως λογο του κηπου βγαζει ενστικτα φυλαξης και προστασιας?ο σκυλος εχει τον κηπο,αλλα εινα ελευθερος και μπαινει στο σπιτι και κοιμαται φυσικα!
παιδια βοηθηστε με γιατι ειναι σοβαρο!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Οταν τον εχεις στο σπιτι σου και χτυπησει το κουδουνι ή περασει καποιος απο την σκαλα τι κανει?
Παντως να ξερεις οτι ο σκυλος σου ειναι ακομα μικρος και θα αλλαζει συνεχεια μεχρι τα 2-2μιση χρονια που θα ενηλικιωθει πληρος.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Νομιζω πως με τα σκυλια μεγαλου μεγεθους δεν πρεπει να χαλαρωνουμε την σταση μας διοτι αν γινει καποια στραβη ισως η ζημια να ειναι μεγαλη.
Ο σκυλος κοιμαται εξω η μεσα?Ισως να θεωρει τον κηπο χωρο του και για αυτο βγαζει αυτη την σταση.

Παντως απο την στιγμη που εσυ βαζεις ατομα μεσα επρεπε ο σκυλος να σταματαει την συμπεριφορα αυτη οποτε μαλλον πρεπει να δεις και εσυ λιγο την σχεση σου μαζι του.Μηπως ειναι και δικος σου αρχηγος και δεν το ειχες καταλαβει?
Ισως αν τον μαλωνες την ωρα που κανει την συμπεριφορα που δεν σου αρεσει να την σταματησει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
Οταν τον εχεις στο σπιτι σου και χτυπησει το κουδουνι ή περασει καποιος απο την σκαλα τι κανει?
Παντως να ξερεις οτι ο σκυλος σου ειναι ακομα μικρος και θα αλλαζει συνεχεια μεχρι τα 2-2μιση χρονια που θα ενηλικιωθει πληρος.

σωστο ο σκυλος θα αλλαζει ακομα τουλαχιστον μεχρι τους 30 μηνες... οχι προς το καλυτερο ομως.. αλλα προς το χειροτερο...
ισως ειναι ωρα να σκεφτεις να σταματησεις τις διακοπες και μια κι εχεις χρονο να ασχοληθεις με την εκπαιδευση του... κοντα σε επαγγελματια γνωστη της φυλης...

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
ο σκυλος κοιμαται μεσα αλλα εχει την ανεση να μπαινοβγαινει οποτε θελει!οσο ειμασταν στο διαμερισμα δεν ειχε τετοιες αντιδρασεις,ουτε γαυγιζε και οποιος εμπαινε σπιτι ηταν μεσα στην τρελη χαρα!
κυριακο δικος μου δεν ειναι σιγουρα καιμτο ξερει πολυ καλα!αλλα οι γονεις μου κανανε τα χαζα τους!τωρα φυγανε οποτε τωρα θα τον στρωσω παλι απο την αρχη!αλλα φτανει αυτο η να παω κατευθειαν σε εκπαιδευτη?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η συσχέτιση που πας να θέσεις δεν είναι σωστή!
Ο ισορροπημένος σκύλος δεν θα κάνει τίποτα!
Ο ισορροπημένος σκύλος μόνο αν προκληθεί άμμεσα θα ενεργήσει έτσι όπως του επιτάσσει το ένστικτο!
Τουτέστιν, είτε χτυπήσει το κουδούνι είτε περάσει κάποιος από την σκάλα δεν θα κάνει τίποτα γιατί δεν πρέπει να κάνει τίποτα!
ΑΝ ανοίξεις και ΑΝ σου επιτεθεί ο ξένος τότε επεμβαίνει!
ΑΝ ανοίξεις και ΑΝ δεν σου κάνει τίποτα ο σκύλος πρέπει να παραμείνει ήρεμος!Δεν έχει προκληθεί!

Το κομμάτι "τι θέλουμε" από τον σκύλο ορίζει και το πως θα συμπεριφέρεται!
Αλλά αυτό δεν είναι πάντα και το σωστό!

Εφόσον του δόθηκε η πρωτοβουλία και το καθήκον να έχει υπ'ευθύνη του έναν κήπο, αν είναι και φυλή που βγάζει φύλαξη, αν είναι και νεαρός που δεν έχει κατασταλλάξει ακόμα, αν "το 'χει" και λίγο, δεν θέλει και πολύ για να βγει η καχυποψία!
Το θέμα είναι από εδώ και πέρα το τι θέλει ο ιδιοκτήτης!Ο σκύλος αρχίζει και δείχνει σιγά σιγά σε τι καλούπια θα μπει!Το πλάσιμο τώρα αρχίζει...και τα μεγάλα λάθη σε αυτήν την περίοδο γίνονται!

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Νομιζω Η_Ο Ηλεκτρα Ακης αυτο που θελει να δει με την ερωτηση ειναι : Αν γαβγιζει και σπιτι απο κουδουνι κτλ τότε δεν ειναι ισσοροπημενος σκυλος (οπως ακριβως τα λες κι εσυ) και για αυτο τα κανει και στο εξοχικο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Νομιζω Η_Ο Ηλεκτρα Ακης αυτο που θελει να δει με την ερωτηση ειναι : Αν γαβγιζει και σπιτι απο κουδουνι κτλ τότε δεν ειναι ισσοροπημενος σκυλος (οπως ακριβως τα λες κι εσυ) και για αυτο τα κανει και στο εξοχικο
Αν αυτό είναι που θέλει να πει και ο Στέλιος, τότε ζω Παναία μου, με δυόμιση ανισόρροπους σκύλους μέσα στο σπίτι μου, που λυσσάνε με το κουδούνι. Καλά...ο μικρός είναι όντως ανισόρροπος, αλλά ο μεγάλος που έχει και πτυχίο καλής συμπεριφοράς; Νύχτα το πήρε;;;;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και το 99% των γουέστι πρέπει να είναι ανισόρροπα...

Για να επανέλθουμε στο θέμα του ramos, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση ο σκύλος να είναι ανισόρροπος. Αν θυμάμαι καλά το πήρε πολύ μικρό και από γεννήτορες αμφιβόλου προελεύσεως. Οπότε θα χρειαστεί διπλή προσοχή και άμεση εκπαίδευση.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Αυτο που θελω να πω απλα ειναι οτι μπορει να ειναι και κατι που εκανε και στο σπιτι το σκυλι γι αυτο ρωταω. Για να δω πανω κατω τον χαρακτηρα του. Εννοιτε πως ενα σκυλι δεν κρινεται αν ειναι ισσοροποιμενο ή οχι με το αν γαυγισει οταν χτυπησει η πορτα. Αν ομως παει να μπει ο φιλος σου μεσα στο σπιτι και συνεχιζει να του γρυλιζει ή γαυγιζει ενω εσυ εχεις δωσει το οκ και οτι ειναι ολα καλα τοτε κατι δεν παει καλα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν αυτό είναι που θέλει να πει και ο Στέλιος, τότε ζω Παναία μου, με δυόμιση ανισόρροπους σκύλους μέσα στο σπίτι μου, που λυσσάνε με το κουδούνι. Καλά...ο μικρός είναι όντως ανισόρροπος, αλλά ο μεγάλος που έχει και πτυχίο καλής συμπεριφοράς; Νύχτα το πήρε;;;;
Όχι απλώς το γάβγισμα που κάνουν ανήκει στο κομμάτι "τι θέλει ο ιδιοκτήτης" να κάνει ο σκύλος!
Αν έχει συνδυάσει το κουδούνι με το ξαφνικό σήκωμα σου από τον καναπέ για να πας να ανοίξεις την πόρτα για να του προκαλέσει γάβγισμα κτλ ή έχει συνδυάσει το κουδούνι με άγνωστο που του δόθηκε η ευκαιρία έστω και μια φορά να τον γαβγίσει.

Δεν είναι απαραίτητα κακό όλο αυτό!Απλώς έδωσα την διάσταση το πως πρέπει να είναι ο σκύλος σαν μυαλό και το τι ζητάει ο ιδιοκτήτης από αυτό!

θα μου πειτε γιατι το επιτρεπω φυσικα,ε σε μια χαλαρη διαθεση διακοπων και αυτο που δεν περιμενα να εξελιχθει ετσι!
Η σκέψη του Ramos για τον σκύλο του είναι ναι μεν φυσιολογική αλλά δείχνει ότι δεν ξέρει τι θέλει από τον σκύλο του, τουλάχιστον ακόμα!Φυσιολογικό μεν γιατί είναι νωρίς, αλλά αναμενόμενο δε, γιατί είναι Dogo(δηλαδή σκύλος δυναμικής φυλής που έχει ίσως και ένα κλικ παραπάνω την καχυποψία από πολλές άλλες φυλές, ακόμα και φύλαξης).
Αυτήν την συμπεριφορά θα έπρεπε να την περιμένει γιατί του δόθηκε όπως είπα υπ'ευθύνη του ολόκληρη αυλή, ίσως μπορεί να μην διορθώθηκε(κατευθύνθηκε καλύτερα), ίσως όχι τόσο για τον χαρακτήρα του για να το κάνει σωστά ιδίως όταν είπε αυτό:
βρε και να κατσουμε παρεα και να τον εχω στο ξαπλα και να ειναι χαλι και ηρεμος,μολις του δωσω το οκ να κανει βολτα παλι τσαμπουκαλευεται!
.

Αυτο που θελω να πω απλα ειναι οτι μπορει να ειναι και κατι που εκανε και στο σπιτι το σκυλι γι αυτο ρωταω. Για να δω πανω κατω τον χαρακτηρα του. Εννοιτε πως ενα σκυλι δεν κρινεται αν ειναι ισσοροποιμενο ή οχι με το αν γαυγισει οταν χτυπησει η πορτα. Αν ομως παει να μπει ο φιλος σου μεσα στο σπιτι και συνεχιζει να του γρυλιζει ή γαυγιζει ενω εσυ εχεις δωσει το οκ και οτι ειναι ολα καλα τοτε κατι δεν παει καλα.
Το πως θα ενεργήσει ένας σκύλος σε μια κατάσταση και πόσο μάλλον όταν είναι νεαρός που σε εκείνη την περίοδο δείχνει σιγά σίγα δείγματα χαρακτήρα, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του!Το πως θα ενεργήσει σε σχέση με τον ιδιοκτήτη του, τις παρακλήσεις του και τις εντολές, έχει να κάνει με το αν είναι υπάκουος σε αυτόν!Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα 2 αυτά κομμάτια!Δεν κρίνουμε τον χρακτήρα του σκύλου αν μας υπακούει ή όχι ακόμα. Παρατηρούμε πως ενεργεί ο σκύλος βάσει του μυαλού του.
Ο συγκεκριμένος σκύλος μέσα στην "ανισορροπία" ακόμα του μυαλού λόγω ηλικίας δείχνει κάποια πράγματα όσον αφορά τον χαρακτήρα!Καταρχήν δοκιμάζει να δει και το καταφέρνει!Αυτή η δοκιμή μπορεί να περιέχει λίγο ανασφάλεια ακόμα, μπορεί να περιέχει λίγη σιγουριά, μπορεί να περιέχει λίγη υπερβολή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δείχνει χαρακτήρα και το τι μυαλουδάκι έχει. Άρα βάσει των παραπάνω βλέπεις ότι έχεις έναν σκύλο που σου δείχνει τι είναι την δεδομένη στιγμή. Έπειτα εσύ έρχεσαι και δουλεύεις πάνω σε αυτό.

Last edited:

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
στελιο σε ευχαριστω(οπως ολους φυσικα)για το χρονο σου και τις συμβουλες σου!να πω λοιπον μερικα πραγματακια για τα θεματα που τεθηκαν!καταρχην ο σκυλος στο διαμερισμα που ειμασταν ηταν η χαρα του κοσμου ολου!αφου λεγαμε μεταξυ σοβαρου και αστειου και κλεφτης να μπει θα του δειξει τα κατατοπια!(φυσικα δεν ειχαμε απαιτησεις φυλαξης χωρις εκπαιδευση οπως και δεν ειχε δειξει τιποτα τετοιο),και γαυγιζε ΜΟΝΟ σε περιπτωση που ακουγε αλλο σκυλο να γαυγιζει!να πω πως σε καμια περιπτωση δεν ενθαρυνθηκε η συμπεριφορα που εβγαλε και μονο αποτρεποταν!αξιζει να πω και πως την ανοιξη που ειχαμε ερθει εδω σε ηλικια 7-8 μηνων εδω παλι αρχισε τις πρωτες μαγκιτσες και γαυγισματα αλλα και αρχισε να σηκωνει ποδι και να κατουραει!δηλαδη ενα σημαδι ´μαγκιτσας´ να το πω ετσι!αλλα μολις επιστρεψαμε σπιτι μας ολα καλα!εδω παλι λοιπον αρχισε παλι τις μαγκιτσες!να πω σε μια αναζητηση που εκανα πως υπαρχει και το ενδεχομενο της ´εδαφικης κυριαρχιας´ και εχει να κανει καθαρα με την προστασιας του χωρου του!υπαρχει τετοιο ενδεχομενο?η μηπως εχει αλλη βαση το προβλημα?και εξηγω την σκεψη μου,μηπως επειδη θεωρησε τους γονεις μου χαμηλοτερα μελη στην ιεραρχια(καθως ετρωγαν πριν απο αυτον,τον ταιζαν οποτε ΗΘΕΛΕ δεν τον απετρεπαν οτι και να εκανε) και ενιωσε πως τους εχει υπο την προστασια τους?καθως τα πρωτα δειγματα αυτης της συμπεριφορας τα εμφανισε οταν ελειπα εγω και η γυναικα μου!και αυτο το λεω γιατι στο σπιτι μας οταν ειμαστε εμεις ειναι απολυτα ηρεμος και αυτο που λαμβανω ειναι πως εχει την σιγουρια πως τον προστατευουμε εμεις!τωρα που φυγαν θα του τεντωσω λιγο τα λουρια να δω πως θα αντιδρασει!αν και εγραψα σεντονακι ελπιζω να μην κουρασα!και τελος αν εχει κανεις υποψιν του καποιο καλο εκπαιδευτη στο ηρακλειο κρητης με προσωπικη εμπειρια μαζι του θα με βοηθουσε πολυ να μου τον συστησει!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Ένας συνδιασμός αυτών που αναφέρεις. Ο σκύλος προχωράει προς την ενηληκίωση, τεστοστερόνη στο φουλ, παπούδες που τον μπουκώνουν και του φέρονται σαν να είναι παιδί, όλα αυτά συντελούν στις αλλαγές που βλέπεις,

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Ένας συνδιασμός αυτών που αναφέρεις. Ο σκύλος προχωράει προς την ενηληκίωση, τεστοστερόνη στο φουλ, παπούδες που τον μπουκώνουν και του φέρονται σαν να είναι παιδί, όλα αυτά συντελούν στις αλλαγές που βλέπεις,
τωρα ομως επιγει η λυση του προβληματος!δεν μπορω να διανοηθω να κανει ο ραμος κακο σε ανθρωπο!αποτροπη σε καθε γρυλισμα σε ανθρωπο η αυτο θα τον κανει πιο αγριο?δηλαδη συνδεση γρυλισμα=πνιξιμο αρα κακο!η λυση της επιβραυευσης με λιχουδιες μολις ερχεται καποιος κλπ?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Eγω το μονο πραγμα που βρισκω οτι θελει διορθωση ειναι οτι αναφερεις οτι απο την στιγμη που εσυ επιτρεπεις την εισοδο σε ξενους ο σκυλος συνεχιζει να γρυλιζει κ να γαυγιζει.
Κατα τ'αλλα δεν νομιζω να ειναι παραλογο ενας δυναμικος σκυλος να θελει να προστατεψει το χωρο του κ δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχει συμπεριφορα ρεσεψιονιστ σε ξενοδοχειο.

Κι εμενα γρυλιζει αν ξαφνικα εμφανιστει καποιος στην πορτα αν δε προσπαθησει να μπει, τοτε θα παει κ μακρυτερα. Δεν βρισκω κατι περιεργο και φυσικα ουτε ανισορροπο!
Αν ομως εμφανιστω εγω κοβονται ολα παει παραπερα κ μπαινει σε mode "ανοχης" δεν ειναι ομως φιλικη με αγνωστα ατομα στον χωρο της.......
Το θεωρω απολυτα λογικο κ νομιζω ετσι πρεπει.
Δεν ειναι κατι που χρηζει διορθωσης.....

Τωρα αν θες ο σκυλος να μην κανει απολυτως τπτ, ναι ειναι η ηλικια που πρεπει να του το κοψεις......
Νομιζω (και απο τα δυο sos στον τιτλο) οτι πανικοβαλλεσαι υπερβολικα κ πρεπει απλα να απευθυνθεις σε καποιον να σου δειξει πως πρεπει να επιβληθεις στον σκυλο σου σωστα ωστε να ανεχεται οτι θελεις εσυ.......

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Αυτό δεν ζήτησες;
ναι κοπελα μου απλα επειδη στο φατσοβιβλιο δεν μου εβγαλε στοιχεια και μερος διαμονης για αυτο το επιβεβαιωνω!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
east49 μα για αυτο ακριβως ανησυχησαμε γιατι το κανει παρολο που ειμαι εγω κοντα αλλα ειμαι και με φιλικη διαθεση!την πρωτη φορα που το εκανε και τον δικαιολογησαμε ηταν ενω ολη η οικογενεια ηταν στα δωματια η μητερα μου ανοιξε σε μια φιλη της να μπει απο το θυροτηλεφωνο στην εξω πορτα της αυλης!αυτος λοιπον το θεωρησε πως διερηξαν καθως ξαφνικα μπηκε ενας ξενος μεσα και αγριεψε!ε ειπαμε οκ εβγαλε φυλαξη γιατι ολοι ειμασταν μεσα!ετσι απο την επομενη φορα πηγαιναμε εμεις να υποδεχτουμε τον ξενο αλλα αυτος συνεχιζει τα γρυλισματα και κανει κινησεις επιθεσης!το θεωρω πολυ σοβαρο και θελει αμεσα λυση!δεν μπορω να διανοηθω να επιτεθει και να δαγκωσει ανθρωπο και θελω να ειμαι 100% σιγουρος πως οταν εχουμε φιλους στο σπιτι μπορουμε να ειμαστε ολοι μια ωραια παρεα με τον ραμος στο σπιτι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro