SOS!! Συμβίωση τσιουάουα με άλλα κατοικίδια

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Είναι πάρα πολύ μωρό ακόμα! Δεν έχει κλείσει καλά καλά τους 2 μήνες σωστά? Ακόμα θα έπρεπε να είναι με τη μαμά του και τα αδερφια του, γιαυτό είναι κλαψιάρα! Φυσικά τα κουτάβια γενικά παραπονιούνται αλλά αν τα κάνουμε όλα σωστά ξεκινώντας με την απόκτηση του κουταβου από σωστή πηγή (σωστός εκτροφέας) και τη σωστή στιγμή (μετά τους 2,5 μήνες) αυξάνουμε κατα πάρα πολύ τις πιθανότητες να πάρουμε ένα υγιές και ισορροπημένου χαρακτήρα κουτάβι.
Εσύ δεν έκανες σωστά αυτά τα βήματα οπότε θα χρειαστεί πολύ περισσότερη υπομονή! Με διάβασμα, υπομονή και επιμονή θα τα κατεφέρεις αφού αγαπάς το σκυλάκι σου και είναι υγιές. :)
Φρόντισε απλά΄την επόμενη φορά να τα κάνεις όλα σωστά :)

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
6 Απρίλη κλείνει 2 μηνών... :) και τα αδέρφια του πουλήθηκαν...
είμαι αρχάρια με τους σκύλους γιατί τόσο καιρό μόνο με τους γάτους ασχολούμουν... αλλά οκ σιγά θα μάθω και για σκύλους... αρκετοί κάνουν γρίγορα βήματα λόγο ενθουσιασμού!! :p αν και δεν είναι σωστό...
να την πιάνω πάνω μου όταν κλεει? π.χ κάθομαι στο καναπέ και κλέει μέχρι να την πιάσω δεν σταματά... :/

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
διάβασε τα λινκ που σου έβαλα και γενικά ψάξε στο φορουμ έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για μεγάλωμα κουταβιού!

Το σωστό είναι να παίζεις μαζί της και να την χαιδευεις όταν είναι ήσυχη! Αν την καλοπιάνεις όταν κλαίει και γκρινιάζει το παίρνει σαν επιβραβευση και θα γκρινιάζει κάθε φορά που θέλει να σου τραβήξει την προσοχή!
1) ΜΗΝ την βγάλεις έξω μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβολιά (θα στο είπε και ο κτηνίατρος ελπίζω)
2) μάθε την απο τώρα να πηγαίνει στην πάνα
3) όταν ολοκληρώσει τα εμβόλια να ξεκινήσετε κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλάκια κάθε μεγέθους και χρώματος!

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
οκ Λάρα ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !! και όλους τους άλλους που με βοηθήσατε!!! Να είστε καλά εσείς και τα τετράποδά σας!!!
:p :D

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
βαλε κι αλλες να τη δουμε !!! μοιαζει με τον δικο μου λιγο ειναι λευκος και ο οσκαρακος μου! εχουν και ιδια ηλικια σχεδον :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Λοιπόν θα την πω την αμαρτία μου, ποτέ δεν μου άρεσαν τα τσιουάουα, τα θεωρούσα κάτι ανάμεσα σε ποντίκια και γάτα με φωνή σκύλου, αλλά από αυτά που έχω δει και διαβάσει στο φόρουμ έχω αρχίσει να τα συμπαθώ, να σας ζήσουν τα μικρούλια σας shady και stitch!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άσε Κυβέλη κι εγώ είχα μια αυθόρμητη απέχθεια προς τα τσιουάουα, αλλά το Νοέμβρη έτυχε να πετύχω ένα τσίου στο λεωφορείο Πάτρα-Πειραιάς και μάλιστα ταξιδεύαμε και με το ίδιο πλοίο και τελικά καθίσαμε μαζί και σ'αυτό το ταξίδι. Το σκυλάκι ήταν ένας θησαυρός, η κυρία που το είχε ήταν πολύ σωστή μαζί του και δεν το είχε καθόλου κακομαθημένο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση και άλλαξα κατευθείαν γνώμη, εγώ η προκατηλλειμένη! Το ήξερα στη θεωρία ότι τα κακομαθημένα μικρόσωμα σκυλάκια είναι αντιπαθητικά καθαρά και μόνο λόγω των ανθρώπων που τα φροντίζουν αλλά το είδα και στην πράξη!
Έ, λοιπόν αυτό ήταν το πρώτο τσίου που είδα και μου φάνηκε όμορφο και έκτοτε έχει αλλάξει πολύ η οπτική μου...

υ.γ. Συγγνώμη για το off topic

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
ΑΑΑ ευχαριστουμε l.kybeli και που να τα δεις απο κοντα δηλαδη να τρελαθεις!! :) εφτιαξα και αλμπουμ στο προφιλ μου με φωτογραφιες των 2 μωρων μου. ο Stitch ειναι ημιαιμο τσιουαουα μακρυτριχο μπεζ και ο οσκαρ ειναι καθαροαιμο κοντροτριχο λευκο.. μπειτε να δειτε :)

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Ευχαριστούμε :p να σας πω την αλήθεια ούτε εμένα μου άρεσαν.. και γενικά τα σκυλιά δεν τα πολύ συμπαθούσα λόγο φοβίας... και ακόμα τώρα τα φοβάμε... μετά από λίγο καιρό έτσι μια μέρα όταν ειδαμε ένα τσιου το αγάπησα!!!! πρέπει πρώτα να τα δεις από κοντα ! είναι διαφορετική αίσθηση!
stitch δεν ξέρω πως να βάλω αλλες φωτο :(

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Να ρωτήσω.. Ποιά είναι η έννοια του κακομαθημένου σκυλιού? Και τι πρέπει να κάνουμε στο σκυλί έτσι ώστε να μην γίνει κακομαθημένο?
π.χ να μην το παίρνουμε όταν κλέει, να μην το παίρνουμε συνεχώς αγκαλιές?

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
stitch ο Οσκαρ σου είναι ίδιος με την δικιά μου :p πότε μεγαλώνουν τα αυτάκια τους? γύρω στους 2,5 μήνες? δεν πρέπει να τα χαιδεύουμε έτσι? γιατι δεν ψηλώνουν μετά..

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
shady μου καλημερα !
1) πηγαινε στο προφιλ σου αριστερα κατω και καπου θα δεις create album βαζεις τιτλο και στη συνεχεια πατα αποθηκευση αλλαγων , μετα πανω στο αλμπουμ δεξια εχει add photos και ανεβαζεις.
2) κακομαθημένα σκυλια θεωρουνται τα σκυλια με οχι ιδιαιτερα καλο χαρακτηρα εξ αιτίας του οτι τα εχουμε συνεχως αγκαλια τους συμπεριφερομαστε σαν κουκλες λογω μεγεθους και τους κανουμε ολες τις χαρες χωρις να μπορουμε να τους επιβληθουμε ποτε .οποτε μετά το σκυλακι γινεται αντικοινωνικο δεν τα πάει καλά με ξενους ουτε με αλλα σκυλιά και ζωα και μας κανει οτι θέλει. Ενα τσιου δεν πρέπει ποτε να νιώσει αρχηγος στο σπιτι δηλαδη αρχηγος της αγελης σας γιατι μετα ουτε να το εκπευδευσεις θα μπορεις ουτε να του επιβληθεις και θα κανει οτι γουστάρει με αποτελεσμα να μην το αντέχεις ορισμένες φορές . το σκυλακι πρέπει να καταλαβει οτι αρχηγος εισαι εσυ δηλαδη αφέντικο και μέτα φιλος! αυτα τα λίγα με όσα εχω διαβάσει.
3) ολοιδια μου φαίνονται και μένα. ο οσκαρακος εχει καπως μεγάλα αυτακια για την ηλικία και το κεφαλάκι του και έτσι ειναι ακομα πεσμένα οπως στα λαμπραντοράκια :) . το κεφαλάκι μπορεις να του το χαιδευεις απο οτι μου είπε εμενα ο κτηνίατρος αλλα χωρίς να ακουμπας τα αυτακια του και προσεχοντας τη λεγομενη "μολέρα" που εχουν ολα τα τσιουαουα και τα κανις στο κεντρο του κεφαλιου καπου. τα μωρακια τσιου οταν γεννιουνται το κοκκαλο του κρανιου σε καποιο σημειο πανω στο κεφαλακι τους ειναι μαλακο και οχι ολοκληρομενο οποτε πρεπει να προσεχουν πολυ ως τους 6 μηνες για να μην τραυματιστουν. λοιπον τα αυτακια τους μεγαλωνουν φυσικα με το καιρο οσο μεγαλωνουν και τα κουταβακια . οταν ειναι τοσο μικρα οσο τα δικα μας (εμενα ειναι 50ημερων) συνηθως ειναι κατω γιατι βγαζουν δοντακια και πονανε παντα συμφωνα με αυτα που μου λεει ο γιατρος, συνηθως τα σηκώνουν απο τους 3-6 μηνες υπαρχουν περιπτώσεις που τα σηκώνουν και στο χρονο οπως επίσης και περιπτώσεις που τα σηκώνουν αμέσως στον πρώτο μηνα! αυτο εξαρτάται... αλλα μην της τα πειράζεις μεχρι να αναπτυχθουν και να σηκωθουν.
Ο στιτς μου ειναι σχεδον 3 μηνών και κοντεύει να τα σηκώσει :) επειδη εχω nova και βλεπω συνεχεια animal planet σου στελνω ενα βιντεακι απο αγαπημενη μου εκπομπη dogs 101 που έχει πληροφορίες για τα τσιου http://www.youtube.com/watch?v=dHX2xul3WEk δες το :) :D

Υ.Γ. Είδες τους γονείς της μικρής σου???? ήταν καλοι μορφολογικά??? ποσα κιλα ήταν??? ο μικρος σου ποσα γραμμαρια η κιλα ειναι???

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
ευχαριστω παρα πολύ! χρήσιμες οι πληροφορίες που μου έδωσες..
έκανα εκείνο με τις φώτο αλλά δεν πέτυχα κάτι θα ξανα δωκιμάσο!
αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με το σκυλάκι να μην καλομάθει.. δεν το θέλω επιβλητικό και όλα τα άλλα... δεν θα μπορέσει να γίνει αρχηγός με εμας!!! χεχε...
είδα την μαμά μόνο... δεν ξέρω καθόλου τα κιλά της αλλά είναι πολύ καλά μορφολογικά!! είχε και άλλα τσιου εκεί και ήταν όλα σε πολύ καλη κατάσταση φενόντουσαν πολύ υγιεις με παρα πολύ καλό περιβάλλον..
ούτε το δικό μου ξέρω πόσα είναι.. τον Απρίλη θα πάει για το δεύτερο εμβόλιο και θα δούμε πόσα κιλά είναι.. αλλά είναι πολύ ελαφρό... αλλά πιστεύω καπού στο 1 κιλό θα είναι όχι πιο πολύ... όταν θα το ζυγίσουμε θα το γράψω..
και ευχαριστώ για το βίντεο.. είναι και μενα απο τις αγαπημένες μου εκπομπες΄!!
να είσαι καλά.!!!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
τιποτα !!! :D
εγω επειδη το λαθος το εκανα με το πρωτο μου τσιου και τελικα ειναι ημιαιμο παρολο που το πηρα για καθαροαιμο επιδη δεν ειδα γονεις και πιστεψα αυτη που μο το πουλησε, αν δεν ηξερα και δεν εβλεπα απο κοντα τους 2 γονεις δεν θα επερνα το δευτερο ! τους γονεις του oscar τους εχω σε πολλες φωτογραφιες και ειναι 2 με 2,5 κιλα ! ο μπαμπας ειναι καφε και η μαμα λευκη με μια βουλα ανοιχτη καφε στη πλατη και μια στο κεφαλακι της! ο οσκαρακος μου ειναι ολολευκος προς στιγμην :) το αδερφακι του ηταν καφέ!!!! οσο για τα κιλα εμενα ειναι 800γρ αλλα ειναι και αρκετα χοντρουλης για την ωρα ετρωγε πολυ περισσοτερο απο τον αδερφο του και εκεινον δεν τον αφηνε κιολας να φαει το καημενουλη χεχε ....
παντως μορφολογικα η δικη σου για καθαροαιμη φαινεται απο τις φωτο . οσο για το εμβολιο να σου πω οτι η μικρουλα σου εχει κανει το puppy που το κανουν στα πολυ μικρα κουταβακια και ειναι προαιρετικο. το κανονικο της εμβολιο και το 1ο ουσιαστικα ειναι αυτο που θα της κανεις μολις γινει 2 μηνων . φροντισε να μην το καθυστερησεις ! εγω δεν το εκανα το puppy ουτε στον ενα ουτε στον αλλο μου ειπε ο κτηνιατρος πως δεν ηταν απαραιτητο αφου αλλωστε τα πηρα και τα 2 απο σπιτι και οχι pet shop οποτε τους εκανα αποπαρασιτωση και πρωτο εμβολιο στον στιτς και στον οσκαρ θα κανω το πρωτο του στις 7 απριλιου που κλεινει 2 μηνων. ο στιτς κλεινει 3 μηνων στις 9 απριλιου οπότε θα τους τα κάνω μαζι μαλλον...
τελειες οι φωτογραφιες βαλε κι αλλες :) :)

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
εμένα έχει εμβόλιο στις 4 του απρίλη κοντά είναι οι ημερομηνίες... και 6 του απρίλη κλείνει 2 μηνων το αγγελακι μου :D θα ρωτήσω τον γιατρό για εκείνο που μου λες ότ είναι προαιρετικό και θα το βάλουμε..
μέχρι στιγμής δεν έχω άλλες φωτο όταν θα βγάλω θα βάλω!!!
καθαρόαιμη είναι είμαι σίγουρη... ;)

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
οχι εννοω οτι αυτο που μου λες οτι εχει κανει ηδη το 1ο της μαλλον ειναι το puppy γιατι το κανουν σε κουταβακια κατω των δυο μηνων το puppy ειναι προαιρετικο εμβολιο αλλα στα πετ σοπ πρεπει οπως δηποτε να το κανουν και αυτο . αυτο που θα της κανεις στις 4 απριλη ειναι το κανονικο που ολα ΠΡΕΠΕΙ να κανουν απο 2 μηνων και επειτα. να τη χαιρεσαι .... φιλια