SOS!! Συμβίωση τσιουάουα με άλλα κατοικίδια

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
To πλήρωσες ή σου το χάρισε?

Από την στιγμή που ο "εκτροφέας" σου δεν έχει pedigree, κάτι βρωμάει.
Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κυνολογικός Όμιλος Κύπρου) και το Άρθρο25Β,
μπορούν να αναπαράγονται σκύλοι που είναι εγγεγραμένοι στο Κυπριακό Γεννεαλόγιο,τηρούν το όριο ηλικίας και έχουν κριθεί σε τουλάχιστον μια έκθεση μορφολογίας αναγνωρισμένη από τον Κ.Ο.Κ. με την αξιολόγηση καλός.

Είτε ο εκτροφέας δεν έχει κάνει καν τον κόπο να πάει σε έκθεση μορφολογίας,
ή πήγε αλλά τα σκυλιά του κρίθηκαν ακατάλληλα,
άρα και πλήρωσες για κάτι που κανονικά δεν έπρεπε καν να αναπαραχθεί,
είτε απλά δεν τηρούσε τις προυποθέσεις όπως όριο γεννών του θυληκού και ηλικία κλπ.

Όπως και να έχει εσένα θα έπρεπε να σε προβληματίζουν όλα αυτά,
αν πλήρωσες για κάτι που δεν τηρεί καμία από τις βασικές προυποθέσεις.

Τι εξετάσεις υγείας έχει κάνει ο εκτροφέας στους Γεννήτορες;

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Ναι το πλήρωσα.. 400 ευρω.. εξετάσεις έκανε και μου έδωσε και το βιβλιάριο υγείας... οκ, τους γονείς τους είδα.. δεν μου φάνηκε κάτι το περιέργο και έτσι προχωρήσαμε στην αγορά..
Αλλά έχεις και δίκιο επειδή τα γατάκια μου τα πήρα από μια καταπληκτική εκτροφέα και με τα pedigree τους.. Δεν ξέρω τώρα αν μου έδωσε ημίαιμο ή μη... θα δείξει με τον καιρό.. φτάνει να μου είναι καλά :)
Ευχαριστώ!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τα έχεις μπερδέψει.
Εξετάσεις υγείας δεν είναι το βιβλιάριο υγείας.

Εξετάσεις στους γεννήτορες για κληρονομικές παθήσεις που μπορεί να κληρονομήσει το κουτάβι.
Γονίδια είναι αυτά.

Μακάρι να είσαι τυχερή και να είναι υγιές το σκυλάκι.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ναι το πλήρωσα.. 400 ευρω.. εξετάσεις έκανε και μου έδωσε και το βιβλιάριο υγείας... οκ, τους γονείς τους είδα.. δεν μου φάνηκε κάτι το περιέργο και έτσι προχωρήσαμε στην αγορά..
Αλλά έχεις και δίκιο επειδή τα γατάκια μου τα πήρα από μια καταπληκτική εκτροφέα και με τα pedigree τους.. Δεν ξέρω τώρα αν μου έδωσε ημίαιμο ή μη... θα δείξει με τον καιρό.. φτάνει να μου είναι καλά :)
Ευχαριστώ!
Δεν νομίζω πως είμαστε πολλοί εδώ μέσα που μπορούμε να κρίνουμε αν είναι εντάξει μορφολογικά οι γεννήτορες του σκύλου μας. Εδώ εκτροφείς και καμιά φορά μπορεί να πέσουν έξω (που λέει ο λόγος).

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
κοιταξε κλαιει επιτιδες επειδη θελει να ειστε μαζι συνεχεια ομως κανοντας του τη χαρη εσυ να το εχεις συνεχως αγκαλια θα εχεις σιγουρα προβλημα θα κλαιει συνεχως μακρια σου θα ξεσηκωνει το κοσμο θα κανει ζημιες για να σου τραβαει τη προσοχη κτλ . βεβαια ειναι και πολυ μικρουλι και για αυτο αλλα να θυμασαι οτι τα τσιουαουα εχουν κακο χαρακτηρα συνηθως ακριβως επειδη λογο μεγεθους τους συμπεριφερομαστε αλλιως οχι οπως θα συμπεριφερομασταν σε ενα μεγαλοσωμο σκυλακι οποτε μαθε τον να μενει και μονο του.... οταν το σκυλακι κλαιει αστο για 5 λεπτακια να κλαιει και παρτο μετα αγκαλια η παιξε μαζι του ετσι θα καταλαβει οτι δεν μπορει να κανει οτι θελει και να σου επιβαλεται , σταδιακα αστον μονο του καποια ωρα και μεγαλωνε το διαστημα σιγα σιγα τωρα ομως ειναι τοσο μικρο που θελει συνεχως επιβλεψη... να οσο για την πανα θελει λιγη υπομονη τωρα στην αρχη ... αυτο που ανεφερες για την τηλεοραση οτι νευριασε δεν μπορω να στο απαντησω δεν ξερω... σιγουρα θα σε βοηθησουν οσοι ξερουν και κατι παραπανω.... εγω χρησιμοποιω αυτες τις τακτικες και σε μενα αποδιδουν απο οσα εχω διαβασει και ξερω σου απαντω αλλα σιγουρα και εγω ειμαι απειρη στο θεμα σκυλος :)
ΥΓ : 400 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ PEDIGREE ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ τεσπα τωρα δεν εχει σημασια να ειναι γερο και να το χαιρεσαι να περνατε τελεια!!!!!

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Shady να σου ζήσει το σκυλάκι, βάλε μας καμία φωτογραφία να δούμε!
Βιάστηκες πολύ όμως, εύχομαι πραγματικά να μην το βρεις μπροστα σου! την έχω πάθει, γι`αυτό το λέω. Δεν ήξερα όμως :( και δεν το έψαξα πριν την αγορά....

Αυτό το πράγμα που είναι στο "κύκλωμα" εκπαιδευτες και κτηνιατροι ειλικρινα με τρελαινει :mad::mad::mad: Άκου εκεί το παίζει εκτροφέας τσιουάουα με σκυλιά χωρίς pedigree!!!!

Sorry για το off topic, stitch τελικά βρήκες τόσο γρήγορα σκυλάκι??? Τυχερή ήσουνα! Από που το πήρες τελικά? Βάλε μας φωτογραφιες στο θεμα σου!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
βρηκα λαρα ναι :) θα βαλω και φωτογραφιες ισως σε λιγο ειναι τοσοδουλικο λευκο και χοντουλι χαχα! το σκυλακι μου το εστειλε μια καλη φιλη απο ιταλια που εχω, τα τσιουαουα της που ειναι αριστα μορφολογικα και 2 κιλα μολις ,τα ειχε παρει απο εκτροφειο εκει 1400 ευρω το καθενα και οταν τη ρωτησα για το εκτροφειο εκεινο για να παρω και εγω μου ειπε πως γεννησε η σκυλιτσα της και πως αν θελω να μου δωσει ενα απο τα 2 που εκανε μου εστειλε φωτογραφιες να διαλεξω και διαλεξα το λευκουλι που ειναι αρσενικο λεγεται πλεον οσκαρ ειναι 55 ημερων πολυ παιχνιδιαρης αλλα και πολυ κλαψιαρης ασε χαχα . φαντασου οτι ειναι ο μισος απο τον στιτσακο μου και εχει πολυ κοντα ποδαρακια :) πραγματικα ημουν πολυ τυχερη δεν φανταζεσαι τη χαρα μου! το πηγα και στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εκτος απο υγειεστατος θα γινει πολυ κουκλος και φυσικα πως αυτο ειναι σιγουρα τσιου :) εντωμεταξυ παρολο το μεγεθος του συνεχεια ορμαει στο στιτσακο και μαλωνουν εχουμε ομηρηκες μαχες εδω χαχα ....

Last edited:

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
χέρεται...!! το σκυλάκι ένιωσε πλέον ήρεμο στο σπίτι!! το προβλημα είναι το εξης... απο εκτές την νύχτα κλέει να μπει στο δωμάτιο μας.. και η φίλη μου το πείρε και κημήθηκαν μαζί... εγώ τα χαράματα το πήρα να το βγάλω έξω και ήταν έξω από την πόρτα και έκλεε και έγδερνε την πόρτα να μπεί μέσα.... τώρα θα είναι έτσι?? να το αφήνω να κλέει μέχρι να καταλάβει ότι δεν μπορεί να μπει????
ευχαριστω!!

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
ευχαριστώ Lara θα προσπαθήσω να βάλω μια φοτο .. βιαστήκαμε από τη χαρά μας και επειδή ακούσαμε αρκετα καλά λόγια γα αυτον τον εκτροφέα γιαυτο...αλλά μακάρι να μου είναι καλά...

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
shady ναι να το αφηνεται και καποια στιγμη θα βαρεθει και θα παει να κοιμηθει σε καμια περιπτωση μην κοιμαστε μαζι του δεν υπαρχει πιθανοτητα μετα να σας αφηνει σε ησηχια... καλυτερα αν θελεις για να νιωθει περισσοτερη ασφαλεια τωρα που ειναι τοσο μωρουλι βαλε το κρεβατακι του στο δωματιο σου καπου ωστε να μπορει να εχει οπτικη επαφη μαζι σου , βαλτο να κοιμηθει αλλα και παλι αν κλαει για να το παρεις αγκαλια να το αφηνεις μεχρι να το καταλαβει και να ηρεμισει... ειναι νωρις ακομη και ειναι πολυ μικρο πιθανον να φοβαται μονο του για αυτο σου λεω βαλτο στο δωματιο σου να νιωσει μεγαλυτερη ασφαλεια και μολις αρχισει να συνιθιζει και ηρεμει το αλλαζεις...
τσεκαρε μηπως κλαιει επειδη πχ μπορει να θελει τουαλετα εμενα μου το εκαναν γιατι τα ειχα σε παρκο και δεν εκαναν μεσα τα τσισακια και τα κακακια τους οποτε εκλαιγαν οταν ξυπνουσαν για πιπι τους. εσενα μαλλον δεν το κανει για αυτο αφου το εχεις σε ολοκληρο δωματιο απλα καλο ειναι να δεις ολα τα ενδεχομενα...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
ΑΝ δεν θέλετε να ανεβαίνει στο κρεβάτι τότε να μην το ανεβάζετε ΠΟΤΕ! θα καταλάβει! άμα όμως μία το ανεβάζετε και μια όχι θα μπερδευτεί το καημένο.
φτιάξτου ένα χώρο με κραβατάκι και να το βάζετε εκεί για ύπνο. Και όταν λείπετε να το έχετε κάπου περιορισμένο σε ένα σκυλοπάρκο. Διάβασε λίγο και αυτα τα λινκ:
Βήμα προς βήμα η εκπαίδευση για τον περιορισμό σε κλουβί
Crate-Κλουβί
Γενικά μην το παρηγορείτε όταν γκρινιάζει, αλλά μόλις ηρεμεί και δεν κλαίει πια τότε να το παίρνετε αγκαλιά και να παιζεται μαζί του.

Δες και αυτά τα λινκ:
Mεγαλωνοντας ενα κουταβι
Πώς να μεγαλώσετε ένα πιο έξυπνο κουτάβι
10 συμβουλές για καθαρό σπίτι

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! να είσται καλά!!! θα τα δοκιμάσω αυτά και θα διαβάσω και τα links που μου έστειλες... !!!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
διαβασε γενικα στο ιντερνετ πληροφοριεσ για τσιου θα βρεις παρα πολλα ψαχνοντας :)

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
θα αγοράσω chihuahua. και ήθελα να μάθω αν μπορεί αυτό το σκυλάκι να συμβιβαστεί με αλλα κατοικίδια. έχω δυο περσικά γατάκια. αν όχι τι θα μπορώ να κάνω??
θα έχει κάποιες φορες που θα μένει μονο του υπάρχει πρόβλημα? επειδή είμαι φοιτήτρια.
ευχάριστο πολύ!!:):D

..................................................................
Sofouli:Tα greeklish απαγορεύονται!
δεν ξερω ισως ακουστει λιγο χαζο αυτο αλλα ακομα και αν αυτη η ρατσα τα πηγεναι καλα με τις γατες οι γατες θα το δεχοντουσαν? πρεπει να εισαι προσεκτικη με το κουταβι μια γατα ειναι επικινδυνη ειδικα σε μικροσωμα σκυλακια. ψαξτο πολυ πριν παρεις ενα.