SOS!! Συμβίωση τσιουάουα με άλλα κατοικίδια

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
θα αγοράσω chihuahua. και ήθελα να μάθω αν μπορεί αυτό το σκυλάκι να συμβιβαστεί με αλλα κατοικίδια. έχω δυο περσικά γατάκια. αν όχι τι θα μπορώ να κάνω??
θα έχει κάποιες φορες που θα μένει μονο του υπάρχει πρόβλημα? επειδή είμαι φοιτήτρια.
ευχάριστο πολύ!!:):D

..................................................................
Sofouli:Tα greeklish απαγορεύονται!

Last edited by a moderator:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
1)Τα greeklish απαγορεύονται από τον κανονισμό του forum.
2) Αν το βοηθήσεις να μάθει να ζει με άλλα ζώα με σωστή κοινωνικοποίηση θα μπορεί.
3) Για τις ώρες που θα μένει μόνο του στο σπίτι υπάρχει η λύση του crate( κλουβί) και
4) Από που σκέφτεσαι να πάρεις το σκυλάκι σου????

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.863
5.114
patra
grdane.blogspot.com
εχεις αποφασισει την φυλη που θελεις να αποκτησεις ηδη... χωρις να γνωριζεις τα βασικα χαρακτηριστικα της φυλης...
θα προτεινα να μην βιαστεις για την αγορα του κουταβιου και ειδικα οχι απο πετσοπ που μποτρει να σου πουν οτιδηποτε για να πουλησουν...
θα προτεινα πολυ διαβασμα για την φυλη και αρκετη συζητηση με εκτροφεις της φυλης αυτης Αυτοι ξερουν.... και ειναι οι καταλληλοτεροι να σε κατευθυνουν...
μπορεις στις 2-3 απρίλη γινεται εκθεση μορφολογιας.. ελπιζω οτι θα συναντησεις την συγκεκριμενη φυλη εκει...
πηγαινε πλησιασε τους και ρωτα οτι χρειαζεσαι..

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
προβλημα με αλλα ζωα δεν θα εχεις, συνηθως μαθαινουν το ενα το αλλο και στην πορεια αγαπιουνται κιολας,. βεβαια ειναι θεμα κοινωνικοποιησης!Αλλα μην σε αγχωνει αυτο, μια χαρα θα πανε!
Θα λειπεις πολλες ωρες? Γιατι, αμα ειναι να λειπεις ολη μερα, καλυτερα να μην παρεις σκυλι! Ειδικα οσο ειναι κουταβι, θα εχει αναγκη την παρουσια σου συνεχεια. Σιγουρα κλουβακι, για να μη γυρνας και βλεπεις ενα σπιτι χαλια... Κατουρημα, κακα παντου κλπ!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
κοιταξε εγω εχω 2 τσιουαουα ενα ημιαιμο και ενα καθαροαιμο και 2 καναρινια στην αρχη τα τρομαζαν λιγακι οταν πηγαιναν κοντα στο κλουβι στη συνεχεια συνηθισαν! τωρα οσον αφορα τις γατες δεν ξερω ... πρεπει να σου πω πως ειναι σκυλια αυταρχικα που θελουν να επιβαλονται με καθε τροπο στα υπολοιπα κατοικιδια που μπορει να εχεις ακομα και σε σενα. μπορει ακομα και να τσακωνονται. γενικα δεν ειναι και τα πιο ευκολα σκυλακια τα τσιουαουα ! αν εχεις το χρονο τους πρωτους μηνες ειδικα να τα επιβλεπεις και να τα κονωνικοποιεις καταλληλα τοτε οκ ! αν οχι ισως ειναι λιγο επιφοβο εφοσον μου λες πως εχεις και γατες.... να φανταστεις οτι εμενα τσακωνονται συνεχεια μεταξυ τους τα δυο σκυλακια και ζηλευουν το ενα το αλλο πολυυυυ και θελουν συνεχως επιβλεψη... με προβληματιζει το γεγονος με τα γατακια... βεβαια επειδη θα ειναι κουταβακι ισως μαθει να συμβιωνει αρμονικα ....

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Λοιπόν, το σκυλάκι δεν θα το πάρω από πετ σοπ αλλά από κάποιον που κάνει εκτροφή. 'Εχω διαβάσει αρκετά εδώ και 2 μέρες το ψάχνω αρκετά.
Δεν θα λείπω αρκετές ώρες αλλά ευτηχώς μένω με την φίλη μου έτσι δεν θα μένει πολλες ώρες μόνο του.
Και όσο αφορά για την έκθεση είμαι από Κύπρο :)
Το σκυλάκι είναι 1,5 μηνών θα είναι αρκετά ευκολο να κοινονικοποιηθεί σε αυτή την ηληκία έτσι? αυτό με ανησυχεί πιο πολύ.
Ευχαριστω και πάλι!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Για να κοινωνικοποιηθει σωστα αφησε το στη μαμα του αλλο εναν μηνα. Ειναι πολυ μικρο για να το παρεις απο 1μισι μηνων. Ο εκτροφεας σου ειπε οτι μπορεις ;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τα κουτάβια πρέπει να μένουν με την τοκετομάδα τουλάχιστον μέχρι 2-3 μηνών.
Ο εκτροφέας δεν το ξέρει αυτό και θα στο δώσει τόσο μικρό;

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Χέρεται.! Δεν μου είπε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Την Δευτέρα θα πάμε να το δούμε το κουταβάκι. Είχε ακόμα ένα και το πούλησε πριν λίγες μέρες. το αδερφάκι του δηλαδή...
Αν το πάρουμε τι πρέπει να προσέξουμε δηλαδή?
Ευχαριστώ.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
ΜΗΝ το πάρεις τόσο μικρό! Η εκπαιδευση και κοινωνικοποίηση που παίρνει από τη μαμά του το κάθε κουταβάκι μέχρι τους 2,5-3 μήνες περίπου είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ!
Προφανώς ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι εκτροφέας, απλά ζευγάρωσε τη σκυλα του. Pedigree θα σου δώσει? θα σε συμβούλευα να μην προχωρήσεις στην αγορά και να ψάξεις καλύτερα για εκτροφείς.
διάβασε αυτό:
Πώς διαλέγω εκτροφέα;

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Χέρεται.. Αγοράσαμε το σκυλάκι.. Ο άνθρωπος εκτροφέας είναι και εκπαιδευτής. Πήγαμε εκεί όπου κάνει την δουλειά του και είναι αρκετά γνωστός στην πόλη μου. Από Κύπρο είμαι.. Είναι πάρα πολύ καλός και από άλλους που άκουσα.. και αυτό αντηλήφθηκα σήμερα :)
μέχρι τώρα είναι μια χαρά το σκυλάκι μόνο που φοβάτε λίγο :p pedigree δεν είχε αλλά είδα τους γονείς. μόνο το βιβλιάριο υγείας πήρα.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
εντομεταξύ έβαλα τα γατάκια μου με το σκυλάκι και έπαιζαν μια χαρά... αλλά εννοείται πως δεν τα αφήνω μόνα τους.. εξάλου έχουν το δικό τους δωμάτιο τα γατάκια..
αλλά θέλω να κάνω μια ερώτηση... πως μπορώ να καταφέρω να κάνει την ανάγκη του στην ειδική πάννα ? γιατί όλο στο πάτωμα κάνει :p

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
καλησπερα ! να σου ζησει το σκυλακι σου !
χαιρομαι που τα παει καλα με τα γατακια σου.... :)πρεπει να ξερεις οτι τα κουταβακια θελουν τουαλετα καθε περιπου 1 ωρα αρα θα πρεπει να το πηγαινεις εσυ στην πανα του ωσπου να μαθει ... καλυτερα με καποιο τροπο να σε ακολουθει για να πηγαινει στη πανα και οχι να το πηγαινεις σηκωνοντας το για να θυμαται καλυτερα και το δρομο... επισης τουαλετα θελουν περιπου 10 μ 15 λεπτακια μετα απο φαγητο και υπνο συνηθως αρα πρεπει να εχεις το νου σου. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ να το επιβραβευεις οταν τα κανει και ΜΟΝΟ τοτε στη πάνα του, ειτε με καποιο χαδι η παιζοντας μαζι του ειτε δινοντας του λιχουδιες... πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικη ειδικα ωσπου να κανει τα εμβολια του . τα τσιουαουα ειναι παρα πολυ ευαισθητα στο κρυο και ειδικα τωρα που ειναι τοσο μικρο.... ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι με τη μικρη εμπειρια που εχω μιας και τα δικα μου τσιουαουα ειναι μολις 2 και 2,5 μηνων... :)

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Σε ευχαριστώ πολύ!! αυτό έχω κάνει με την πάννα.. αλλά οκ σιγά σιγά θα καταλάβει!
επίσης ήθελα να αναφέρω πως πριν άνοιξα την τηλεόραση και νευρίασε, γιατί άραγε??
και, θέλει να είναι κοντά μου συνεχώς και κλέει.. τι να κάνω? φοβάμαι να μην μάθει κάθε φορά που κλέει να την πιάνω γιατί πιστεύω πως μετά θα κλέει όταν θα μένει μόνη της... ποιες τακτικές πρέπει να ακολουθήσω?
είμαι αρχάρια λίγο σε σκύλους γιατί έχω φοβία και είπα να προσπαθήσω να ξεπεράσω τον φόβο μου :p αλλά πιστεύω μάταια θα είναι η προσπάθεια γιατί όσο να 'ναι μικρούλικο μένει αυτο :p

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να σε ρωτήσω κάτι;
Γιατί δεν έχει pedigree?
Έχω κάτι υπ'όψιν μου αλλά αν είναι αυτό που πιστεύω μάλλον δεν είναι και τόσο καλός ο εκτροφέας.
Όπως και να 'χει χωρίς χαρτιά πλήρωσες για ένα τυπικά ημίαιμο.

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Χέρεται.. Δεν ξέρω γιατί δεν είχε pedigree.. Αλλά δεν νομίζω να είναι ημίαιμο. αλλά και ημίαιμο να είναι δεν με ενοχλά το έχουμε αγαπήσει τόσο πολύ από την πρώτη ώρα..
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
θα δείξει με τον καιρό αν είναι ή όχι... και θα αποταθώ σε ειδικό να μου πει... :)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
καλημέρα κι από μένα και να σου ζήσει το κουταβάκι σου.

εύχομαι πολλά και καλά χρόνια μαζί.

τώρα, όσον αφορά στις απορίες σου, περιηγήσου στο φόρουμ και θα βρείς άπειρα πράγματα για κουτάβια και αρχάριους γονείς !!!!!

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Σε ευχαριστώ agathe . και στο δικό σου!! κοίταξα αρκετά εδώ και είναι όλα τόσο σημαντικά και ενδιαφέρον..