Sar planinac με Καυκάσου-Καλησπέρα!

Status
Κλειδωμένο θέμα

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
Ορεινός ποιμενικός και εντολή εν ώρα καθήκοντος, έννοιες παράλληλες. Σκύλος που μαθαίνεις να τον διαβάζεις κ μέσω αυτού έχεις τη δυνατότητα μόνο να τον καθησυχάζεις ώστε να επεμβαίνεις σε καταστάσεις ή να τις προλαβαίνεις. Εκπαιδεύεται στο να κάθεται, να αφήνει κάτι από το στόμα(κ φαγητό) και διάφορα τέτοια αλλά πάντα πρέπει να νιώθει πως υπάρχει λόγος για αυτή σου την κρίση..εν τέλει τσοπανόσκυλο μετά την ηλικία των 15 μηνών που να χρειάζεται β.υ για να κάτσει ''ήρεμο''..κάτι δεν πάει καλά!

• Like
Reactions: johnk and GRDANE

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.267
ενα μαλινουα, ροτ, ντοπ, γ.π. θα εκτελέσει την εντολή αμέσως, ο ποιμενικος θα εκτελέσει αλλά παράλληλα θα στριψεις ενα τσιγάρο, θα πιεις και λιγο καφέ μέχρι να το κάνει.....
Φέρτε μου ένα τέτοιο να ησυχάσω με το σπιντάκι που μπλεξα..!

• Like
Reactions: Lavernne

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
Ορεινός ποιμενικός και εντολή εν ώρα καθήκοντος, έννοιες παράλληλες. Σκύλος που μαθαίνεις να τον διαβάζεις κ μέσω αυτού έχεις τη δυνατότητα μόνο να τον καθησυχάζεις ώστε να επεμβαίνεις σε καταστάσεις ή να τις προλαβαίνεις. Εκπαιδεύεται στο να κάθεται, να αφήνει κάτι από το στόμα(κ φαγητό) και διάφορα τέτοια αλλά πάντα πρέπει να νιώθει πως υπάρχει λόγος για αυτή σου την κρίση..εν τέλει τσοπανόσκυλο μετά την ηλικία των 15 μηνών που να χρειάζεται β.υ για να κάτσει ''ήρεμο''..κάτι δεν πάει καλά!
το " β.υ" τι είναι..;

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
να ρωτήσω και κάτι άσχετο;
με ταλαιπωρεί μέρες...αυτό το σκυλί τι είναι;κατασπάραξε κυριολεκτικά μια κοπέλα,την οποία την ήξερε..ήταν κολλητή με την ιδιοκτήτριά του.απλά ρωτάω να δω τι "μάρκα" 'η "μάρκες" κουβαλάει..image58.jpeg

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αυτοι ειναι οι επαγγελματιες που νομιζουν οτι ξερουν τι κανουν....
τουλαχιστον γελανε με τα χαλια τους...
εγω θα το ελεγα αλλιως
ποσο ευκολο ειναι να γινει η μακακια....

• Like
Reactions: GRDANE

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
να ρωτήσω και κάτι άσχετο;
με ταλαιπωρεί μέρες...αυτό το σκυλί τι είναι;κατασπάραξε κυριολεκτικά μια κοπέλα,την οποία την ήξερε..ήταν κολλητή με την ιδιοκτήτριά του.απλά ρωτάω να δω τι "μάρκα" 'η "μάρκες" κουβαλάει...
Αυτό το σκυλί, όπως το κόβω... είναι ημίαιμο... με σοβαρό βλέμμα και στόμα... με χοντρό κόκαλο, στήθος και σβέρκο...
Θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι "μάρκας" μαντρόσκυλο... αυτά δαγκάνουν!;)
Θα μπορούσε, επίσης, να φοβήθηκε από κάτι, ή να προκλήθηκε από κάτι... και να "κατασπάραξε" την κοπέλα... όταν λες "την κατασπάραξε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ", τι ακριβώς εννοείς, Μαρίνα?

Υ.Γ. Αυτό με το "χοντρό σβέρκο"... κι εγώ ο ίδιος, μετά από τόσα χρόνια, έχω μάθει ότι, πριν βριστώ με κάποιον άλλο οδηγό, του κάνω μία γρήγορη "σβερκομέτρηση" (μιάς και δεν μπορώ να δω οτιδήποτε άλλο)... και αν δω ότι έχει χοντρό σβέρκο, κάνω "τουμπεκί ψιλοκομένο" και φεύγω!!!:p:D

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
  • Like
Reactions: Amaliaz and johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ok, το διάβασα... μου είχε ξεφύγει.
Θα το ξαναδιαβάσω... κάτι δεν μου κολάει καλά...
Πολλά, δηλαδή, δεν μου κολάνε καλά...

• Like
Reactions: Aslan and Orilis

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να με συγχωρείτε για το off-topic... αλλά δεν κρατιέμαι!!!

...Eίχε φυγει απ την...αλυσιδα του.
Προσπαθησε να βοηθήσει την ιδιοκτήτρια φίλη της να το πιάσουν να το ξανααλυσιδώσουν και ό σκύλος της έδειξε...ότι δεν θέλει...
Και ερωτώ "σχηματικά", Γιάννη:

Αν εμείς "παίζαμε σφαλιάρες" από χρόνια... και ερχόσουν σπίτι μου... θα προσπαθούσες ΕΣΥ να με "βοηθήσεις" για να πιάσουμε τον Κάσπερ και να τον ξαναδέσουμε στην αλυσίδα του?
Και, μάλιστα θα τον γράπωνες από τα πετσιά του, για να μου τον κρατήσεις να έρθω???

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
παιδιά πάντως στα αλήθεια την κατασπάραξε!άρπαξε αυτί,χέρια,πόδια,αυχένα...τα γόνατα της κοπέλας είναι καμμένα απο το σύρσιμο στην άσφαλτο που την έκανε...ένα δράμα,για την ψυχολογία της ούτε λόγος!
τεσ πα,ήθελα μόνο να μάθω τι ράτσα ή ράτσες είναι για να δω πόσο άγρια σκυλιά είναι αυτά,κατα κανόνα.

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
αυτό το κατανοώ (πως και έτσι) όπως κατανοώ ότι ο σκύλος θα την πληρώσει τη νύφη και όχι οι υπαίτιοι ιδιοκτήτες..απλά ήθελα να δω τι είναι,για αυτόν τον γενικό κανόνα που λένε ότι η τάδε ράτσα είναι επιθετική,η τάδε ήρεμη κτλ.
οκ,αστο αφήσουμε.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Χαρακτηριστικό ημίαιμο μου κανει. Δεν μπορω να διακρίνω κάτι. Το σκυλί ηταν μονίνως δεμένο σε αλυσίδα;

Φαντάζομαι ότι όλα τα σκυλιά όλων των φυλών, και των επιμειξιών, μπορούν να γίνουν επιθετικά

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Βέβαια και ένα κανις δεμένο,ίσως και συνέχεια, που ξεφεύγει και υπάρχει αναστάτωση και το πιασει ξαφνικά από πίσω πχ κάποιος εκτός του φροντιστή του,από το πανικό της φάσης και μόνο,την ίδια αντίδραση πάνω κάτω μπορεί να είχε...

Απλά δεν μπορεί να κάνει την ίδια ζημιά...

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
Χαρακτηριστικό ημίαιμο μου κανει. Δεν μπορω να διακρίνω κάτι. Το σκυλί ηταν μονίνως δεμένο σε αλυσίδα;

Φαντάζομαι ότι όλα τα σκυλιά όλων των φυλών, και των επιμειξιών, μπορούν να γίνουν επιθετικά
όχι,από ότι γνωρίζω,ζει στην αυλή σε κεντρικό σημείο,με τις βόλτες του,υπο φυσιολογικές συνθήκες.

Status
Κλειδωμένο θέμα