Αυτό το συγκρητικό το έβαλα απο site που βρήκα δεν το γραψα εγώ στην τύχη.ROTTIE said:Dio, θα ήθελα, μιας και επανήλθε το θέμα, να κάνω μια διευκρίνηση σχετικά με την ανάγκη για άσκηση των δυο φυλών. Έγραψες βάση του συγκριτικού:
Σου έγραψα:Dio said:Activity Golden Retriever Samoyed
Heavy Exercise Yes No
High Activity Yes No
Το Golden ικανοποιείται με μια βόλτα στο πάρκο και το μπαλάκι του (λόγω φυλής, το μπαλάκι είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, το αγαπημένο του παιχνίδι). Μπορείς λοιπόν, να κάθεσαι στο παγκάκι και να πίνεις τον καφέ σου πετώντας το μπαλάκι στο σκύλο. Ο σκύλος θα διανύει 100 μέτρα τρέχοντας κάθε φορά για να σου φέρει πίσω το μπαλάκι που του πέταξες. Με 10 επαναλήψεις το Golden, θα έχει διανύσει 1 χιλιόμετρο ενώ εσύ αβάδιστα, αβίαστα, άβαθα θα συνεχίζεις να πίνεις τον καφέ σου! 8)ROTTIE said:Για δραστήριους και αθλητικούς ιδιοκτήτες που θα διαθέσουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους στο σκύλο για τεράστιες βόλτες, τρέξιμο και παιχνίδι.
Το Samoyed μετά την τρίτη συνεχόμενη φορά που θα του πετάξεις το μπαλάκι, θα σε παρατήσει και θα ασχοληθεί με κάτι που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα αγαπημένα του παιχνίδια άλλωστε, είναι τα μασητικά!
Άρα το άραγμα στο παγκάκι ξέχνα το! Θα πρέπει να έχεις διάθεση και την αντοχή για μεγάλες βόλτες, τρέξιμο και παιχνίδι για να εκτονώνεται ο σκύλος, διαφορετικά:
They have a reputation of being chewers and may become very destructive if left alone for many hours at a stretch……
This breed tends to bark a lot.
http://www.dogbreedinfo.com/samoyed.htm
:wink:
Όσο για το μπαλάκι μπορεί να κάνεις λίγο λάθος διότι και όταν ήταν μικρή η Ζήνα το μπαλάκι μέσα σε μισή ώρα το είχε βαρεθεί και τώρα που μεγάλωσε (που πρόσφατα την πήγαμε βόλτα έξω) το μπαλάκι το πέζει για λίγο, την περισσότερη ώρα προτιμάει ένα σχοινί που της είχα πάρει και μασαγε με τις ώρες και τελευταία απο ότι μου είπε και ο συνάδερφος προτιμάει γενικός stuffed toys και οχι να της τα πετάς και να στα φέρνει πίσω αλλά να της το δώσεις και να το τινάζει μόνη της να της φεύγει και να το κυνηγάει, κλπ κλπ. Άρα παρόλο που υπάρχουν κάποιοι κανόνες για ζώα δεν είναι πάντα ίδιοι. Και ο κολλητός μου που πήρε ένα μινι σναουτσερ παρόλο που όλοι του είχαν πει να το βγάζει βόλτα αυτός όλη μέρα σπίτι το έχει με την μάνα του να της κάνει παρέα, και έτσι είχε και παλιότερα και ένα κανις, ποτε δεν το βγάλανε απο το σπίτι. Δεν είπα ότι δεν θέλω να βγάζω βόλτα το σκυλί, το ακριβώς αντίθετο, θέλω, επίσης αυτό το παράδειγμα σου με το μπαλάκι είναι λίγο extreme γιατί που θα βρώ χώρο να πίνω τον καφέ μου και να πετάω ανέμελος το μπαλάκι στο σκυλί να πάει 100 μέτρα να το ποιάσει χωρίς να φοβάμαι ότι θα πάει σε δρόμο, ότι δεν θα βρέι τίποτα άλλο να βάλει στο στόμα της και να τρέχω και να μην φτάνω, κλπ κλπ?
Δεν έχω κατασταλάξει μεταξύ Golden & Samoyed, ακόμα το σπίτι δεν είναι έτοιμο, απλά βλέπω τι εναλακτικές έχω, υπάρχουν πολλές ράτσες που μου αρέσουν αλλά μιας και ψάχνω σκυλί συντροφιάς ενα απο τα 2 θα ναι ότι καλύτερο πιστεύω.