Καλημέρα και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Σε ότι αφορά την απόφασή μου να πάρω Samoyed
Πριν πολλά χρόνια και φυσικά αρκετά πριν πάρω το δικό μας Samoyed είχα δει την ράτσα και με είχε εντυπωσιάσει, βέβαια τότε δεν σκεφτόμουνα να αποκτήσω σκύλο γιατί δεν ήμουν έτοιμος να αναλάβω τέτοια ευθύνη καθ ότι γνώριζα τι σημαίνει να έχεις σκύλο μιας και είχα στο παρελθόν ένα collie και ένα κόπρο. Η ώθηση ήρθε από την Χριστίνα η οποία λατρεύει τα σκυλάκια και γενικά όλο το ζωικό βασίλειο. Η επιλογή ήταν για μένα σχετικά εύκολη μιας και ήξερα τι ήθελα, βέβαια αρκετό διάβασμα πριν για να μάθω τα πλεονεκτήματα αλλά και τις ιδιοτροπίες της φυλής.
Στείρωση : ήταν δύσκολη απόφαση και ακόμα δεν το κρύβω σκέφτομαι αν έπραξα σωστά, αλλά ρώτησα διάβασα και πήρα την απόφαση.
1.Μέσα στις ιδιοτροπίες της φυλής ήταν και το μεγάλο ποσοστό εμφάνισης προβλημάτων στα γεννητικά όργανα των θηλυκών.
2.Το ακούσιο ζευγάρωμα. Στην πρώτη της περίοδο και ενώ ήταν στην αυλή ένα μικρό μαλτεζακι πέρασε τα στενά κάγκελα .... (ευτυχώς πρόλαβα τα χειρότερα)
3. Την επικινδυνότητα μιας γέννας
4. Ακόμα και να γεννιόντουσαν samoyetakia τι θα τα έκανα? θα τα πουλούσα?!!! (δεν με ενδιαφέρει) θα τα χάριζα? νομίζεται ότι είναι εύκολο? (μάλλον όχι), αφού δεν είχα σκοπό να κρατήσω έστω ένα θα ήταν επώδυνο για μένα άλλα και για την σκύλα να τα αποχωριστεί.
5. Ρώτησα 20 ναι 20 διαφορετικούς γιατρούς και όλοι λίγος πολύ μου είπαν ότι ακόμα και αν δεν το κάνω τώρα θα αναγκαστώ να το κάνω σε 5 χρόνια για προληπτικούς λόγους.
Όλα τα παραπάνω με οδήγησαν στο να πάρω αυτήν την απόφαση.
Ευχαριστώ και πάλι