S.O.S. ! Κάνει ότι να ναι!

eva- sira

Member
26 Απριλίου 2017
16
14
40
Καλησπέρα και από εμάς! Η Σίρα είναι ημιαιμο Ελληνικό ποιμενικο 19 μηνών. Την έχω από περίπου 2 μηνών.
Την είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και ειχε σπάσει ποδια και λεκάνη. Ευτυχώς με την εγχείρηση που της έκανα όλα πήγαν τέλεια και τρέχει σαν τσιτάχ. Το πρόβλημα είναι ότι είναι επιθετική προς τους ανθρώπους. Δεν μπορει να έρθει κάποιος στο σπίτι. Και ότι οταν είναι ελέυθερη δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τι κάτσε, τι έλα, τι μείνε τίποτα. Προχτές ξεκούμπωσε κατα λάθος το λουρί και την κυνηγούσαμε 1,5 ώρα να την πιάσουμε και εννοείται ότι έκανε ότι να ναι. Και γενικά είναι πολύ αντιδραστική. Ακούει όποτε θέλει τις εντολές. Με λουρί τις κάνει κατευθείαν. χωρίς λουρι είναι ανεξέλεγκτη!! Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή γιατί έχω πελαγώσει τελείως!

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα!
Στη θέση σου θα μίλαγα με εκπαιδευτή, αυτός θα δει το σκυλί κι εσάς, θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα σε συμβουλεύσει πιο κατάλληλα. Και επίσης ποτέ λυτή και πάρτε της ένα λουρί με πιο γερό κούμπωμα.

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Kαλησπερα, να τη χαίρεσαι τη Σιρα σου!

Έχετε κάνει βασική υπακοή με εκπαιδευτή?
Όταν δεν έχει άλλα ερεθίσματα (πχ στο σπίτι) σας ακουει?

eva- sira

Member
26 Απριλίου 2017
16
14
40
Όχι δεν έχουμε κάνει βασική υπακοή με εκπαιδευτή. Ότι της έχω μάθει μόνη μου. στο σπίτι τα κάνει κατ' επιλογή. Τι με λιχουδιές έχω προσπαθήσει, με χάδια, με παιχνίδια. Τίποτα. Όταν έχω λιχουδιές εννοειται ότι τα κάνει όλα τέλεια ή με παιχνίδια. Χωρίς αυτά όταν είναι σε καλό mood θα τα κάνει. Πήρα εκπαιδευτή και μίλησα. Οι τιμές βέβαια είναι τραγικές από 550-600 εως 1200. ΕΛΕΟΣ!! Σκέφτομαι να δώσω ενα χρονικό περιθώριο ενός μήνα να ασχοληθώ πολύ εντατικά μαζί της. Και αν δεν δω κάποια διαφορά η επόμενη λύση είναι εκπαιδευτής. Έχουν φτάσει σε σημείο κάποιο φίλοι να μου λένε να την δώσω, εννοείται ότι δεν θέλω. Αλλά το θέμα που με προβληματίζει είναι ότι σκέφτομαι ότι το σκυλί δεν περνάει καλά μαζί μου και μήπως είναι εγωιστικό να την κρατάω. Με πληγώνει πολύ αυτό που λέω, άλλα τι να πω εχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Αν θεωρείς ότι ξέρεις κάποιον 1000% τον οποίο ξέρει και θέλει πραγματικά το σκυλί δώσε τη.
Εσύ τι έχεις σπάσει ήδη τα πόδια και τώρα που σου δημιουργεί προβλήματα την θυμήθηκες, αύριο αν δεν έχεις πρόβλημα πάλι θα την ξεχάσεις.

Οι εκφράσεις θα της δώσω χρονικό περιθώριο / σκέφτομαι κλπ τα δείχνουν όλα. Έρχεται και καλοκαίρι τζάμι διακοπές θα κάνεις.

Καλή συνέχεια

• Like
Reactions: Kouros

eva- sira

Member
26 Απριλίου 2017
16
14
40
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιοι καραγκιόζηδες σαν κι εσένα στο φόρουμ, μην πω τίποτα πιο βαρύ. Όταν έρθει η ώρα να ζητήσεις συμβουλή από κάποιον εύχομαι να σου απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο που απαντάς κι εσύ γελοίε! Εγώ έγραψα στο φόρουμ μήπως μου πουν κάτι που δεν έχω σκεφτεί και βρίσκομαι τώρα να απαντάω σε ανίδεους και θρασύτατους τύπους και να εξοργίζομαι. Αν δεν γουστάρεις να βοηθήσεις μην απαντάς καν. Ξερόλα!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Ευα καλως ηρθες στο φορουμ. Καταρχας πριν τον εκπαιδευτη καλο θα ηταν να λυσεις το θεμα με το λουρι κ ισως να επενδυσεις σε κατι πιο ποιοτικο αν ειναι θεμα εξοπλισμου κ οχι απροσεξιας καθως τα προβληματα μπορει να ειναι χειροτερα

Απο εκει κ περα ναι μεν μπορεις να παρεις μια γνωμη εδω μεσα και απο παλια θεματα αλλα οπως και να το κανουμε η πραγματικη λυση ειναι ο εκπαιδευτης.

Χριστοφορε ειπε οτι της εκανε εγχειρηση οχι οτι της εσπασε τα ποδια

eva- sira

Member
26 Απριλίου 2017
16
14
40
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Εννοείται ότι το θέμα του λουριού έχει ήδη λυθεί. Και πιστεύω κι εγώ ότι τελικά μόνο ο εκπαιδευτής θα βοηθήσει, απλώς ήθελα να πάρω και άλλες απόψεις γιατι μου λένε διάφορα τριγύρω και το κεφάλι μου εχει γίνει κουδούνι. Ευχαριστώ πολύ. Αν έχετε να προτείνετε κάποιον εκπαιδευτή καλό και σχετικά οικονομικό θα σας ήμουν ευγνώμων.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ψυχραιμια...ο μηνας εντατικης ενασχολησης δε νομιζω οτι θα σας βοηθησει γιατι μαλλον θα επαναλαβεις τα ιδια λαθη που πιθανο εχεις κανει ως τωρα. Πιστευω οτι πρεπει να πατε κατευθειαν για εκπαιδευτη.
Ειναι και η διαφορετικη προσωπικοτητα καθε σκυλου, καποιοι χαρακτηρες ειναι εξ αρχης πιο "ευκολοι", πιο συνεργασιμοι, αρα δε θελουν και παρα πολλη δουλεια για να εχουν επιθυμητη συμπεριφορα, καποιοι θελουν περισσοτερη προσπαθεια η εμπειρια απο τον ιδιοκτητη, σε καθε περιπτωση ομως την κυρια ευθυνη την εχουμε εμεις και η οποια εστω και ασυνειδητη ασυνεπεια μας.
Μην τρελαινεσαι, κανε κι αλλη ερευνα για εκπαιδευτη και με καλη θεληση ολα μπορουν να φτιαχτουν εστω ως ενα ικανοποιητικο σημειο. Συνηθως μας λειπουν καποια κομματια του παζλ και καταληγουμε με λειψες εκπαιδευσεις οταν δεν εχουμε αρκετη εμπειρια

Υγ: τα ιδια πανω-κατω γραφουμε οσο απαντουσα τα ειχατε ηδη πει

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Νομιζω ο Χριστόφορος εννούσε οτι απο τη στιγμή που την έχει απο 2μηνων και έπεσε και χτύπησε πάνω σε αυτοκίνητο, το σκυλί λύνεται ή φευγει συχνα. Με το δεδομένο οτι δεν ακούει και δεν έχει στοιχειώδη εκπαίδευση , θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη προσοχή ωστε να μη λύνετε/φευγει ποτέ... Για εκπαίδευση και εκπαιδευτες θα σε συμβουλεψουν άλλοι καλύτερα αλλα πισττευω οτι κακώς την κυνηγάς εαν λύνεται, δεν θα ερθει ποτέ, μάλλον θα νομίζει οτι παίζεις και κυνηγιέστε και θα το διασκεδάζει.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Καλησπέρα και από εμάς! Η Σίρα είναι ημιαιμο Ελληνικό ποιμενικο 19 μηνών. Την έχω από περίπου 2 μηνών.
Την είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και ειχε σπάσει ποδια και λεκάνη. Ευτυχώς με την εγχείρηση που της έκανα όλα πήγαν τέλεια και τρέχει σαν τσιτάχ. Το πρόβλημα είναι ότι είναι επιθετική προς τους ανθρώπους. Δεν μπορει να έρθει κάποιος στο σπίτι. Και ότι οταν είναι ελέυθερη δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τι κάτσε, τι έλα, τι μείνε τίποτα. Προχτές ξεκούμπωσε κατα λάθος το λουρί και την κυνηγούσαμε 1,5 ώρα να την πιάσουμε και εννοείται ότι έκανε ότι να ναι. Και γενικά είναι πολύ αντιδραστική. Ακούει όποτε θέλει τις εντολές. Με λουρί τις κάνει κατευθείαν. χωρίς λουρι είναι ανεξέλεγκτη!! Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή γιατί έχω πελαγώσει τελείως!
Το οτι είναι επιθετική(επιφυλακτική μάλλον ήθελες να πεις) είναι χάρισμα .
Τα υπόλοιπα είναι δικη ευθύνη ,τις εντολές τις της έμαθε κάνεις?Η τις θεωρήσεις δεδομένες?Πώς να κάνει το ζώο κάτι που δεν ξέρει?

Είσαι διατεθειμένη να κάνεις αυτό που πρέπει για να διορθώσεις τον σκύλο?Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί ,χρειάζεται δουλειά.
Αν είναι να τον δώσεις τοτε να κάνουμε ότι μπορούμε να το αποφύγουμε....

• Like
Reactions: vasgial

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Κ εδω θα ακουσεις πολλες γνωμες με κυριαρχη ομως τον εκπαιδευτη.

Αν θες γραψε σε ποια πολη μενεις ή αν μενεις Αθηνα σε ποια περιοχη ωστε να σου γινουν οι αναλογες προτασεις.

Καλο θα ηταβ επισης να ψαξεις κ παλαιοτερα θεματα στο φορουμ.

Τελος αυτο που εχω να σου προτεινω εγω ειναι να βρεις χρονο κ να κανεις μια επισκεψη στους οποιους εκπαιδευτες πριν καταληξεις καθως κ να δεις "δουλεια" τους

Edit
Χωρις να θελω να συνεχισω τον παραπανω διαπληκτισμο δεν χρειαζονται οι προσωπικοι χαρακτηρισμοι και θεωρω οτι συμφωνεις

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιοι καραγκιόζηδες σαν κι εσένα στο φόρουμ, μην πω τίποτα πιο βαρύ. Όταν έρθει η ώρα να ζητήσεις συμβουλή από κάποιον εύχομαι να σου απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο που απαντάς κι εσύ γελοίε! Εγώ έγραψα στο φόρουμ μήπως μου πουν κάτι που δεν έχω σκεφτεί και βρίσκομαι τώρα να απαντάω σε ανίδεους και θρασύτατους τύπους και να εξοργίζομαι. Αν δεν γουστάρεις να βοηθήσεις μην απαντάς καν. Ξερόλα!
Ευχαριστώ.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Eva-sira νομιζω οτι αυτη την συμπεριφορα θα πρεπει να την δει εκπαιδευτης. και αυτος θα σου πει και τροπο για την επιλυση της. Επειδη ειπες οτι τα μαθηματα βασικης υπακοης ειναι καπως ακριβα....μπορεις να κλεισεις ενα ραντεβου με ενα εκπαιδευτη κατοικον και να κανετε μια σειρα μαθηματων πχ 10μαθηματα οπου μεσα σε αυτα θα κανετε ΒΥ και θα λυσετε και τυχον θεματα. Να ξες οτι περαν των οσων σου δειξει ο εκπαιδευτης...θα χρειαστει αρκετη δουλεια απο σενα. Αν παλι η εκπαιδευση κατοικον δεν σου ταιριαζει, εκπαιδευτες σκυλων που κανουν ομαδικα μαθηματα με τιμη πιο χαμηλη απο το να ερθει κατοικον. Δεν ξερω ποιο στυλ θα σου ταιριαζε...αλλα δεν χανεις κατι να δοκιμασεις.

eva- sira

Member
26 Απριλίου 2017
16
14
40
Το οτι είναι επιθετική(επιφυλακτική μάλλον ήθελες να πεις) είναι χάρισμα .
Τα υπόλοιπα είναι δικη ευθύνη ,τις εντολές τις της έμαθε κάνεις?Η τις θεωρήσεις δεδομένες?Πώς να κάνει το ζώο κάτι που δεν ξέρει?

Είσαι διατεθειμένη να κάνεις αυτό που πρέπει για να διορθώσεις τον σκύλο?Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί ,χρειάζεται δουλειά.
Αν είναι να τον δώσεις τοτε να κάνουμε ότι μπορούμε να το αποφύγουμε....
Δεν είναι απλά επιφυλακτική. Είναι επιθετική. Έχει δαγκώσει 2 άτομα , τα οποία όμως την πίεσαν πολύ. Ο ένας ήθελε οπωσδήποτε να την χαϊδέψει και ο άλλος πηγε μπροστά της και πήγαινε προς το μέρος της με φόρα. Αλλά και αυτό να μην είχε συμβεί όταν λέω ότι δεν δέχεται κόσμο δεν σταματαει να γαβγίζει και να γρυλλίζει με τίποτα όταν έρχεται κάποιος και αν την αφήσω πάει εκεί και του γαβγίζει, εννοειται με σηκωμένη τρίχα, κοκαλωμένη γενικώς και όλα τα χαρακτηριστικά της επιθετικής συμπεριφοράς.

• Like
Reactions: Kouros

eva- sira

Member
26 Απριλίου 2017
16
14
40
Αθήνα μένω. Νέα Ιωνία, οπότε αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον εκπαιδευτή που ίσως έχετε δοκιμάσει κι εσείς, καλοδεχούμενος!!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Δεν είναι απλά επιφυλακτική. Είναι επιθετική. Έχει δαγκώσει 2 άτομα , τα οποία όμως την πίεσαν πολύ. Ο ένας ήθελε οπωσδήποτε να την χαϊδέψει και ο άλλος πηγε μπροστά της και πήγαινε προς το μέρος της με φόρα.
Αυτούς θα τους δάγκωνα κι εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη...

eva- sira

Member
26 Απριλίου 2017
16
14
40
Νομιζω ο Χριστόφορος εννούσε οτι απο τη στιγμή που την έχει απο 2μηνων και έπεσε και χτύπησε πάνω σε αυτοκίνητο, το σκυλί λύνεται ή φευγει συχνα. Με το δεδομένο οτι δεν ακούει και δεν έχει στοιχειώδη εκπαίδευση , θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη προσοχή ωστε να μη λύνετε/φευγει ποτέ... Για εκπαίδευση και εκπαιδευτες θα σε συμβουλεψουν άλλοι καλύτερα αλλα πισττευω οτι κακώς την κυνηγάς εαν λύνεται, δεν θα ερθει ποτέ, μάλλον θα νομίζει οτι παίζεις και κυνηγιέστε και θα το διασκεδάζει.
Δεν την είχα εγώ όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο. Την βρήκα χτυπημένη και αποφάσισα να την κρατήσω. Δεν είναι δηλαδή ότι λύθηκε κι έφυγε.

• Like
Reactions: Asmodeus and medusa

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Δεν είναι απλά επιφυλακτική. Είναι επιθετική. Έχει δαγκώσει 2 άτομα , τα οποία όμως την πίεσαν πολύ. Ο ένας ήθελε οπωσδήποτε να την χαϊδέψει και ο άλλος πηγε μπροστά της και πήγαινε προς το μέρος της με φόρα. Αλλά και αυτό να μην είχε συμβεί όταν λέω ότι δεν δέχεται κόσμο δεν σταματαει να γαβγίζει και να γρυλλίζει με τίποτα όταν έρχεται κάποιος και αν την αφήσω πάει εκεί και του γαβγίζει, εννοειται με σηκωμένη τρίχα, κοκαλωμένη γενικώς και όλα τα χαρακτηριστικά της επιθετικής συμπεριφοράς.
Α..τωρα κέρδισες Το ενδιαφέρον μου! Άρα έχει ένα καταπληκτικό ταπεραμεντο!
Είσαι διατεθειμένη να προσπαθήσεις να την ελέγξεις?Μπορείς να αφιερώσεις χρόνο?

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εγώ πάλι @Kouros δεν νομίζω πως ο σκύλος έχει το ταμπεραμέντο που εννοεις.
Θα ήθελα να δω και μια φωτογραφία του ημίαιμου ελλ. Ποιμενικού γιατί τελευταία στο φόρουμ έχουμε πληθώρα παρουσιάσεων ημιαιμων ελλ. Ποιμενικών που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με την συγκεκριμένη ράτσα.

@eva- sira
1. Ποτε χωρίς λουρί έξω από το σπίτι.
2. Όταν έχεις επισκέψεις από κάτι μπαγλαμαδες που ντε και καλά θέλουν να χαϊδεύουν οτιδήποτε άγνωστο σκυλί, έχεις τον σκύλο σε άλλο χώρο. Αν ο σκύλος (ο οποιοσδήποτε σκύλος) δαγκωσει έναν τέτοιο μπαγλαμά, σίγουρα δεν φταίει ο σκύλος.
3. Αν έχεις την διάθεση να δουλέψεις τον σκύλο μόνη σου, κάντο. Απλά θέλει πολύ ψαξιμο, υπομονή, επιμονή , σταθερη σταση από μέρος σου κ.α. Αν όχι χρειάζεσαι εκπαιδευτή. Αν έχεις πελαγωσει όπως γράφεις στο 1ο μήνυμα σου τότε σίγουρα χρειάζεσαι εκπαιδευτή.
4. Αν ο σκύλος σου έχει τελικά από Ε.Π να ξέρεις ότι στην ηλικία που είναι τώρα είναι εντελώς ανώριμος. Με συμπεριφορά εφήβου. Αυτά τα σκυλιά ωριμάζουν μετά τα 2 χρόνια.