Δεν την είχα εγώ όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο.
Να ξέρεις ότι κάτι τέτοιες καταστάσεις τις κάνουνε αυτοί που λέμε ''κωλοτούμπες''
Δεν την είχα εγώ όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο.
Ρε άνθρωπε αφού δεν θες να βοηθήσεις, γιατι ασχολείσαι?Να ξέρεις ότι κάτι τέτοιες καταστάσεις τις κάνουνε αυτοί που λέμε ''κωλοτούμπες''
Επειδή είμαι στη δουλειά, μονο αυτή μπορώ να ανεβάσω τώρα:@eva- sira
Ισως κ να μην παιζει κανενα ρολο αλλα κανε μια προσπαθεια να ανεβασεις μερικες φωτογραφιες
Καλησπέρα και από εμάς! Η Σίρα είναι ημιαιμο Ελληνικό ποιμενικο 19 μηνών. Την έχω από περίπου 2 μηνών.
Την είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και ειχε σπάσει ποδια και λεκάνη. Ευτυχώς με την εγχείρηση που της έκανα όλα πήγαν τέλεια και τρέχει σαν τσιτάχ. Το πρόβλημα είναι ότι είναι επιθετική προς τους ανθρώπους. Δεν μπορει να έρθει κάποιος στο σπίτι. Και ότι οταν είναι ελέυθερη δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τι κάτσε, τι έλα, τι μείνε τίποτα. Προχτές ξεκούμπωσε κατα λάθος το λουρί και την κυνηγούσαμε 1,5 ώρα να την πιάσουμε και εννοείται ότι έκανε ότι να ναι. Και γενικά είναι πολύ αντιδραστική. Ακούει όποτε θέλει τις εντολές. Με λουρί τις κάνει κατευθείαν. χωρίς λουρι είναι ανεξέλεγκτη!! Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή γιατί έχω πελαγώσει τελείως!
Έξω ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα. Αν δεν της δωσουν σημασια δεν δινει ουτε κι αυτη. Επίσης ένα καλο αλλα δεν μπορω να το ερμηνευσω. Αν κάποιος εξω έχει σκυλο καθεται και τη χαϊδευουν, της μιλάνε και δεν τρέχει τίποτα. Τι να πω?Λες ότι δεν θέλει άνθρωπο στο σπίτι,έξω πως συμπεριφέρεται;
Έχει το ίδιο πρόβλημα με τους ανθρώπους ή το βγάζει μόνο στο χώρο της;
Άρα έξω δεν είναι επιθετική από ότι καταλαβαίνω, είναι αδιάφορη,που για εμένα είναι καλό.Έξω ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα. Αν δεν της δωσουν σημασια δεν δινει ουτε κι αυτη. Επίσης ένα καλο αλλα δεν μπορω να το ερμηνευσω. Αν κάποιος εξω έχει σκυλο καθεται και τη χαϊδευουν, της μιλάνε και δεν τρέχει τίποτα. Τι να πω?
Μικρη πως ηταν με τον κοσμο?Δεν είναι απλά επιφυλακτική. Είναι επιθετική. Έχει δαγκώσει 2 άτομα , τα οποία όμως την πίεσαν πολύ. Ο ένας ήθελε οπωσδήποτε να την χαϊδέψει και ο άλλος πηγε μπροστά της και πήγαινε προς το μέρος της με φόρα. Αλλά και αυτό να μην είχε συμβεί όταν λέω ότι δεν δέχεται κόσμο δεν σταματαει να γαβγίζει και να γρυλλίζει με τίποτα όταν έρχεται κάποιος και αν την αφήσω πάει εκεί και του γαβγίζει, εννοειται με σηκωμένη τρίχα, κοκαλωμένη γενικώς και όλα τα χαρακτηριστικά της επιθετικής συμπεριφοράς.
Δεν της εχετε δειξει οτι εχετε κατι ενδιαφερον και οτι ισως παρει κατι αρκετα καλο (παιχνιδι-φαγητο κλπ) και η δικια μου καμια φορα "φευγει" αλλα μολις φωναξω "Πω πω τι βρηκα? Τι θα σου δωσω? και σηκωσω καμια μαλακια απο κατω τοτε τρεχει να παρει το μανα εξ'ουρανου , βεβαια εμενα ειναι μωρουλι ακομη 9,5 μηνων.Αυτό είναι που με τρελλαίνει ότι δεν την ενδιέφερε να μας ακολουθήσει.
Μικρή δεν ειχε πρόβλημα μέχρι 6 μηνών. Δηλαδή και με πολύ κόσμο όταν είμαστασν στο σπίτι πήγαινε σε όλους, βέβαια έκανε αυτά τα κουταβίσια δαγκώματα αλλά για παιχνίδι. Και σε σπίτια φίλων που πηγαίναμε δεν είχε θέμα και στο δρόμο καθόταν νατην χαϊδέψουν, απλά είχα παρατηρήσει στο δρόμο όταν ήταν 4 μηνών περίπου όταν πήγαινε κάποιος να την χαϊδέψει κρυβόταν πίσω μου και κατουριόταν.Μικρη πως ηταν με τον κοσμο?
Για μενα μεσα στο σπιτι καλο ειναι που βγαζει τετοια ενστικτα απλα απομονωστε την οταν ερχεται καποιος.
Ναι και αυτό το έκανα πιο παλιά και έπιανε. Τώρα δεν πιάνει για κανένα λόγο.Δεν της εχετε δειξει οτι εχετε κατι ενδιαφερον και οτι ισως παρει κατι αρκετα καλο (παιχνιδι-φαγητο κλπ) και η δικια μου καμια φορα "φευγει" αλλα μολις φωναξω "Πω πω τι βρηκα? Τι θα σου δωσω? και σηκωσω καμια μαλακια απο κατω τοτε τρεχει να παρει το μανα εξ'ουρανου , βεβαια εμενα ειναι μωρουλι ακομη 9,5 μηνων.
Ο ένας ήθελε οπωσδήποτε να την χαϊδέψει και ο άλλος πηγε μπροστά της και πήγαινε προς το μέρος της με φόρα.
ειναι σοβαρα λαθη απο τη μερια σου (ειδικά όταν εχεις εναν ημίαιμο σκύλο μεγαλου μεγεθους και θεωρητικά με καποια καταγωγη απο απαιτητικη φυλη , που σημαινει οτι παιζεις στα τυφλα και θα επρεπε "να προσεχεις για να εχεις"), τα οποια και σας εφτασαν στην σημερινη κατασταση.βέβαια έκανε αυτά τα κουταβίσια δαγκώματα αλλά για παιχνίδι.[...]απλά είχα παρατηρήσει στο δρόμο όταν ήταν 4 μηνών περίπου όταν πήγαινε κάποιος να την χαϊδέψει κρυβόταν πίσω μου και κατουριόταν.
όπως σε καθε κλαδο στην Ελλαδα, υπαρχουν εκπαιδευτες και "εκπαιδευτες"...Δεν την γνωριζω την συγκεκριμενη, φανταζομαι οτι θα την εκλεισες μεσω συστασεων και μετα απο ψαξιμο και οχι μονο λογω τιμης πχ...Ναι κι εγώ έτσι νομίζω και έκλεισα με μία κοπέλα για την ερχόμενη εβδομάδα. Γρυπάρη ρενάτα λέγεται. Τι να πώ; Ελπίζω να μπορεί να βοηθήσει, γιατι αυτό που έχω καταλάβει με εκαπιδευτές είναι ότι σε γδύνουν και σε πολλά δεν μπορούνα να κάνουν αυτό που ζητάς. Από εμπειρίες φίλων το λέω.
Ο κτηνίατρος που πηγαίνω τη μικρή μου τη σύστησε. Είναι και σην περιοχή μου. Μου μίλησε πολύλογικά στο τηλ που τα είπαμε. Δηλαδή να μην περιμένω φυσικα να αλλάξει χαρακτήρα. Έχει ασχοληθεί καιμε τρία τέσσερα τσοπανοσκυλακια οποότε στη συμπεριφορά τους έχει μια εμπειρία και ότο θα πρέπει βασικά να μάθει να εμπιστεύεται εμένα πρώτα απ΄ολα ώστε να μην παίρνει πρωτοβουλίες π.χ. να διώξει αυτούς που έρχονται στο σπίτι αφού τους έβαλα εγώ μέσα.όπως σε καθε κλαδο στην Ελλαδα, υπαρχουν εκπαιδευτες και "εκπαιδευτες"...Δεν την γνωριζω την συγκεκριμενη, φανταζομαι οτι θα την εκλεισες μεσω συστασεων και μετα απο ψαξιμο και οχι μονο λογω τιμης πχ...
Γιατί υπαρχουν παρα πολλοι που τελειωσαν ενα "διημερο σεμιναριο θετικης εκπαιδευσης" και αυτοματα αυτο-ονομαστηκαν "εκπαιδευτες σκυλων"...στο site της συγκεκριμενης παντως δεν βρηκα καν βιογραφικο, μακαρι η κοπελα να ειναι εμπειρη και καλη στην δουλεια της και να σε βοηθησει!
Αψογος!Έχεις απόλυτο δίκιο Χαρημονόδρομος: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ.-
ερωτήσεις-απαντήσεις-αναλύσεις από το forum δεν θα σε βοηθήσουν στην πράξη...όχι γιατί δεν υπάρχουν έμπειρα μέλη να συμβουλέψουν πάνω σε αυτά που περιγράφεις για την σκύλα σου, αλλά γιατί πιστεύω ότι μόνη σου δεν θα μπορέσεις να τα εφαρμόσεις. Αρχικά πρέπει να εκπαιδευτείς εσύ. Νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν "διαβάζεις" πολλά από τα σημάδια που σου δείχνει η σκύλα σου (από κει ξεκινάς, για να φτάσεις στην διόρθωση ανεπιθύμητων συμπεριφορών του σκύλου) και αυτό δε μπορεί να στο μάθει κανείς,αν δεν είναι παρόν και δει στην πράξη πως συμπεριφέρεται το σκυλί, γιατί συμπεριφέρεται έτσι και πως το χειρίζεσαι εσύ (τόνος φωνής, στάση σώματος κτλ).
Αυτά που λες για παραδειγμα:
ειναι σοβαρα λαθη απο τη μερια σου (ειδικά όταν εχεις εναν ημίαιμο σκύλο μεγαλου μεγεθους και θεωρητικά με καποια καταγωγη απο απαιτητικη φυλη , που σημαινει οτι παιζεις στα τυφλα και θα επρεπε "να προσεχεις για να εχεις"), τα οποια και σας εφτασαν στην σημερινη κατασταση.
Το "κατηγορώ" μου δεν είναι για να στην πω, απλά είναι η γνώμη μου, για το τι πρέπει να κάνεις από και πέρα.