Royal

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Όσο ακριβή και να «ακούγεται» η Royal, δεν είναι καθόλου... Τα έβαλα στο χαρτί και με τα λίγα μαθηματικά που ξέρω, βγαίνουν 2 ευρώ τη μέρα (πες και 5) για ενάμιση μήνα (28 κιλά λαμπραντορ ρετριβερ, 5 ετών).

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
αυτό λέω κι εγώ
γιατί βασικά ανακάλυψα ότι η medium είναι πολύ φτηνότερη απο την mini και απόρησα-αν είχα 3-4 κιλά βαρύτερα σκυλιά θα μου κόστιζε πολύ λιγότερο η σίτισή τους με Royal...........
μηπως ηρθε η ωρα να παχυνουν λιγο??

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Πχ.

Εγώ ξέρω ότι ο σκύλος μου θα φτάσει σε ενήλικο βάρος τα 38 κιλά!Οκ?
Μια ερωτηση πανω σε αυτο.Πώς το ξερεις;Δηλαδη,ο Φοιβος βασει προτυπου (Ο.Φ.Ε.Π) θα φτασει απο 40 εως 55kg.Η μητερα του ηταν στα 45 κιλα και ο πατερας του στα 70+ κιλα...πώς μπορω να ξερω πόσα κιλα θα φτασει αυτος;Προκειμενου δηλαδη να δινω και αναλογια τροφης οπως γραφουν στα σακια;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μια ερωτηση πανω σε αυτο.Πώς το ξερεις;Δηλαδη,ο Φοιβος βασει προτυπου (Ο.Φ.Ε.Π) θα φτασει απο 40 εως 55kg.Η μητερα του ηταν στα 45 κιλα και ο πατερας του στα 70+ κιλα...πώς μπορω να ξερω πόσα κιλα θα φτασει αυτος;Προκειμενου δηλαδη να δινω και αναλογια τροφης οπως γραφουν στα σακια;
Κώστα το πρότυπο δίνει ένα εύρος κιλών για τον αρσενικό και ένα εύρος κιλών για το θηλυκό!
Αν ένα αρσενικό ξεφύγει είναι και εκτός προτύπου, το ίδιο και το θηλυκό!
Δεν ξέρω το πρότυπο στην φυλή σας αλλά αν δίνει εύρος κιλών 40-55 κιλά καταλαβαίνεις ότι αν ένας αρσενικός ήταν 60φεύγα κιλά τότε θα ήταν και εκτός προτύπου!
Εφόσον ο Φοίβος είχε πατέρα 70+ κιλά τότε η σωματική του διάπλαση μπορεί να ακουμπήσει και αυτά τα κιλά!Όχι πάντα, όμως αλλά έχει τα γονίδια για να τα φτάσει!

Χαχα εξαρτάται όμως και το πως εννοείς 70 κιλά!Εννοείς σωματότυπο για 50 κιλά και τον είχε παραφουσκώσει για να πάει 70 κιλά?Ή παρά τα 70 κιλά ήταν καλός!

Ένας εκτροφέας που εκτρέφει ξέρει που θα κυμανθούν τα κιλά των σκυλιών του!

Αυτό είναι το κομμάτι το εκτροφικό-πρότυπο-γονιδιακό!
Υπάρχει και το άλλο κομμάτι που είσαι ΕΣΥ!
Τι προσφέρεις για να φτάσεις τον σκύλο στα κιλά που πρέπει και να τα διατηρήσεις!

Τώρα εσύ εφόσον δίνει το πρότυπο τα 40-55 κιλά και ο πατέρας του Φοίβου ήταν 70+ κιλά προχωράς στο περίπου!

70+ kg ο ποιμενικός?:eek:
Μήπως έχει και τίποτα άλλο μέσα?
Κεντρικής Ασίας ή Κανγκαλ?
:eek:Όχι δεν είναι Γ.Π. ο πατέρας του Φοίβου!:D

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
70+ kg ο ποιμενικός?:eek:
Ναι θηριο...να σου πω δεν τον ειδα βεβαια ο ιδιος για να μπορω να πω αν ηταν παχυς ή συνολικα πιο ογκωδης και μεγαλοσωμος...Δεν το εψαξα κιολας.