Royal Canin vs Hills science plan puppy large br.

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
βρήκα ένα καλό διάλογο στο net, καθως είχα την ίδια απορία:

http://www.metromaniamagazine.com/p...g-food-is-better-for-my-german-shepherd-puppy

εδώ φαίνεται πως η royal έχει ένα προβάδισμα στη σκυλοτροφή ΓΠ. :

http://www.nutrecare.co.uk/Product-...oyal-Canin-German-Shepherd-junior-30-dog-food

κ άλλη μια αντίστοιχη άποψη:

http://petdoctorforum.com/blog/?p=142

Σε ένα άλλο post λύσαμε το θέμα αν θα πρέπει να παίρνει extra ασβέστιο. Όμως η hills τουλαχιστον science plan puppy lb που δίνω στο σκύλο, φαίνεται πως δεν έχει καθόλου απο την άλλη (έχει ελάχιστο για την ακρίβεια 0,98 %).

αν υπάρχουν στο φόρουμ παιδιά με ΓΠ θα ήθελα να μου πούν τι δίνουν κ αυτοί ή όσοι γνωρίζουν.
ευχαριστώ

Last edited:

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
και μια μικρή σύγκριση των δυο:
α)RC // β) HSP
πρωτεΐνη : α) 30%+ // β) 28,1%
λίπος: α)14,5+ // β)15,9
ίνες: α)3,4 // β)4,1
υγρασία: α) 10% // β)7,5

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγώ εχω ΓΠ και του δίνω την Royal Canin German Shepherd Junior!
Δεν του έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα!
Δεν του εχω δώσει πότε τίποτα πρόσθετο είτε ασβεστίο είτε οτιδήποτε άλλο!

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
και εγω εχω ΓΠ και του δινω acana ,οριστε τι συμπερασμα βγαζεις τωρα;
βρε ναναι καλα το σκυλακι σου ., δωστου μια καλη ξηρη τροφη , και μην αγχωνεσαι, ο καθενας θα σου πει τα δικα του

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
τωρα που τοξανασκεπτομαι μπορει να του παρω royal.αλλα κατι ακουσα γιαυτεσ για ψαξτο
-----------------------------------------
απότι ψιλοδιάβασα, k εχω κανει κ ποστ πιο πάνω,η royal canin για ΓΠ, έχει περισσότερη προτεΐνη, κατα πολύ (30% και) σε σχέση με τη hills (28%).
Αυτό σημαίνει, οτι το σκυλί λαμβάνει περισσότερη ενέργεια / μέρα με όλες τις συνέπειες αυτού...

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Εγώ εχω ΓΠ και του δίνω την Royal Canin German Shepherd Junior!
Δεν του έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα!
Δεν του εχω δώσει πότε τίποτα πρόσθετο είτε ασβεστίο είτε οτιδήποτε άλλο!
--------------------------
αυτό με ενδιαφέρει να μάθω κυρίως. αν τελικά, συνηθίζεται να δίνονται έξτρα βοηθήματα κ τι τροφή συνηθίζεται...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδια μην μπερδευεται πραγματα!Αν η συγκεκριμενη φυλη πρεπει να λαμβανει τοση ποσοτητα πρωτεινης καθημερινα τοτε πρεπει να παιρνει τα 30αρια!Μην πανικοβαλλεστε επειδη ειναι 30+ η πρωτεινη!

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
If your dogs are not active, even 30% is pushing it

βρήκα ένα ενδιαφέρον ποστ.
Συνοπτικά αναφέρει οτι η περισσότερη προτεΐνη επιβαρύνει σημαντικά τα νεφρά του σκύλου και οτι φυσικά, πρέπει να παρέχεται κ η ανάλογη άσκηση για να εχει το δικαίωμα κάποιος να παρέχει την περισσότερη πρωτ.

"There is some science here, by the way, but it is not conclusive. The research has shown that intensely working huskies (working 3-5 hours a day) can tolerate 40-50% protein. Most vets will tell you this is much too high for house dogs. If your dogs are not active, even 30% is pushing it, as the cost is to the kidneys (which do fail in a dog's lifetime) and the protein not used to repair worked tissue is just used as calories. Something in the 20's is usually recommended, but as you see here many people prefer higher protein.

Higher protein % does not mean the protein is of higher or even equal quality, you should keep in mind. Old leather boots are very high in protein but that protein is almost unusable by a dog. Some of the foods described here are high quality -- and also high in protein.

Btw, the simple formula is this: protein and carbs are 4 kcal/g, but fat is 9 kcal/g. As adult dogs need approximately 1 gram of protein per pound of body weight, and 1/2 gram of fat per pound of body weight, a 75 lb gsd who is not working very much needs only 75g of protein and 38g of fat. (28g= 1oz.) So we are only talking about 3 ounces of pure usable protein per day! If your food is 25% highest quality protein, that means 12 oz per day -- only 1 1/2 cups! 2 cups per day for an adult female is usually enough if the food is high quality and she is not working or in whelp. Pups of course need much, much more protein per day per pound, and pregnant mothers also need much, much more.

Note that if you are using a superhigh 40% protein, then 75g comes to 8 oz or only one cup per day! Your dog is either going to starve, or she is going to get too much protein for her long term kidney health. 40% is probably dangerously high.

As dogs digest carbs poorly, you have no choice but to get somewhat high protein and fat. You don't want to get rid of fat with lots of carbs, even though that lowers calories."

υ.γ. θα μείνω καλύτερα με τη hills science plan & το 28% πρωτεΐνης.

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Παιδια μην μπερδευεται πραγματα!Αν η συγκεκριμενη φυλη πρεπει να λαμβανει τοση ποσοτητα πρωτεινης καθημερινα τοτε πρεπει να παιρνει τα 30αρια!Μην πανικοβαλλεστε επειδη ειναι 30+ η πρωτεινη!
----------------
καθε σκυλος εχει διαφορετικές ανάγκες...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η ποσοτητα πρωτεινης που πρεπει να καταναλωνει ειναι αναλογη της φυλής?

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
-----------------------------------
φυσικά. Αναφέρομαι στο post στα Γερμανικά Ποιμενικα.
αν έχεις ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο σκυλάκι, πρέπει να λαμβάνει κ διαφορετικό ποσοστό πρωτεΐνης...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι Αμαλία,διαφωνείς κάπου?
Ακόμα μπορεί να υπάρξει και διαφοροποίηση ανάμεσα σε 2 σκυλιά της ίδιας φυλής!
Αν ο ένας σκύλος είναι στην τσίτα και ασκείται καθημερινά και ο άλλος σκύλος είναι σπίτι,βόλτα-βόλτα,σπίτι η πρωτεϊνη που θα λαμβάνει ο πρώτος θα καταναλώνεται από τον οργανισμό καλύτερα άρα θα δικαιολογείται ενώ στον δεύτερο σκύλο θα αναρωτιέσαι αν κάνεις καλά που του παίρνεις αυτην την ξηρά με την 30άρα+ πρωτεϊνη!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν ο ένας σκύλος είναι στην τσίτα και ασκείται καθημερινά και ο άλλος σκύλος είναι σπίτι,βόλτα-βόλτα,σπίτι η πρωτεϊνη που θα λαμβάνει ο πρώτος θα καταναλώνεται από τον οργανισμό καλύτερα άρα θα δικαιολογείται ενώ στον δεύτερο σκύλο θα αναρωτιέσαι αν κάνεις καλά που του παίρνεις αυτην την ξηρά με την 30άρα+ πρωτεϊνη!
Διαφωνω ως το προς το οτι αναλογα με τη φυλη παει και η αναγκη για πρωτεινη. Οτι δηλ. δυο βελγικα εχουν την ιδια αναγκη ή δυο dogo.
Στο δευτερο σκελος συμφωνω απολυτα. Ομως το δευτερο σκελος αναιρει το πρωτο!

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
---------------------
πολύ σωστός!
μπορεί να πει καποιος οτι μια εταιρια σκυλοτροφων, εχει μελετησει πχ τα ΓΠ. ξερει οτι πανω κατω θελουν 28-32% πρωτ. βαζει 30 στη σακκούλα.
μπορεί όμως το ενα να ειναι πιο δραστηριο απο το άλλο κ χρειαζεται την εξτρα πρωτ.

georgep

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2010
85
0
εμενα ο μοργκαν ειναι λαμπραντορ 16 μηνων και του δινω οριτζεν που εχει 40% πρωτεινη,πηγαινουμε 2 βολτες για κατουρημα και μια καλη το βραδυ.υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει προβλημα ?

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Μια ερώτηση παρακαλώ να κάνω.Η 28αρα προτείνει την ίδια ποσότητα με την 30αρα ?

Last edited:

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Μια ερώτηση παρακαλώ να κάνω.Η 28αρα προτείνει την ίδια ποσότητα με την 30αρα ?
αυτό δε το χω τσεκάρει. η σακούλα της χιλς, έχει ενα μετρητή κ λέει πχ οτι το δικό μ που είναι 15 κιλά (4 μηνών παρα κάτι μερες) πρέπει να λαμβάνει γύρω στα 400γρ/μερα. (μπορεί κ λίγο περισσότερο 20-30 γρ).
ο κτηνίατρος που πήγα προχτες για το 4 εμβόλιο, μ είπε να μείνω με τη χιλς, κ να μη παω στη ρουαλ κανιν για ΓΠ (υποθέτω οτι συνεργάζεται με τη χιλς 50%). μου πε όμως, οτι δε μπορεί να μου απαντησει στο πόση τροφή πρεπει να του δίνω. είναι σχετικό είπε... ας μας πει κ ο στελιος που χει ΓΠ ποσο του δίνει.

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
εμενα ο μοργκαν ειναι λαμπραντορ 16 μηνων και του δινω οριτζεν που εχει 40% πρωτεινη,πηγαινουμε 2 βολτες για κατουρημα και μια καλη το βραδυ.υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει προβλημα ?
ρώτα τον vet σου καλύτερα...εσυ βεβαια του δινεις τροφή ενήλικα σκύλου. μπορέι να πρέπει να λαμβάνει διαφορετική ποσότητα...