Rottys vs German Shepherds

Status
Κλειδωμένο θέμα

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Μπράβο! Μετά από το θέμα που είχες ανοίξει http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/συνεργασία.εκτροφειου.με.εκτροφεια.της.πισω.αυλης-23447/

οφείλω να σου πω οτι μου κάνει εντύπωση! Είχες πει οτι δε θες σκύλο από κει! Αλλα το γεγονός οτι αποφάσισες να πας εμενα μου δείχνει ώριμη και κριτική σκέψη.
Εφόσον ο σκύλος θα είναι και των γονιών σου (φαντάζομαι) εκείνοι τι λένε? Που κατευθύνονται?
μονο δικος μου θα ειναι ο σκυλος αααα μπα αυτοι ουτε που ανακατευονται, δεν ξερουν απο αυτα οποτε εχω αναλαβει εγω αυτοι κανουν μονο τους ταξιτζιδες...χιχιχ οσο για το χαους τζακσον ηθελα να παω και εκει και ο εκτροφεας με διαβεβαιωσε οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτον τον εισαγωγεα αλλα ετσι και αλλιως ηθελα να παω για να εχω μια πιο σφαιρικη αποψη

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
για μενα με τις ρατσες παει καπως ετσι:
Υπαρχουν ρατσες που λατρευω
Υπαρχουν ρατσες που συμπαθω
Υπαρχουν ρατσες που θεωρω αστειες και
Υπαρχουν ρατσες που δεν θελω ουτε να τις βλεπω

δεν νομιζω να ειναι θεμα προσβολης αλλα προσοπικης γνωμης, εγω γενικοτερα οταν κατι δεν μου αρεσει το λεω και το λεω φωναχτα, ετσι ειμαι
Εμένα αυτό με προβληματίζει σαν γενικότερη φιλοσοφία ως προς το σκύλο! Ελπίζω αν κάποια στιγμή επιλέξεις να μην μεταπηδήσει κατηγορία ο σκύλος που θα έχεις για κάποιους λόγους!

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Εμένα αυτό με προβληματίζει σαν γενικότερη φιλοσοφία ως προς το σκύλο! Ελπίζω αν κάποια στιγμή επιλέξεις να μην μεταπηδήσει κατηγορία ο σκύλος που θα έχεις για κάποιους λόγους!
οχι γιατι ως αυτες τις κατηγοριες χωριζω τις ρατσες με βαση την εμφανιση οποτε δεν θα παρω σκυλο που να θεωρω αστειο η καποιο που δεν θελω ουτε να τον βλεπω

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
οχι γιατι ως αυτες τις κατηγοριες χωριζω τις ρατσες με βαση την εμφανιση οποτε δεν θα παρω σκυλο που να θεωρω αστειο η καποιο που δεν θελω ουτε να τον βλεπω
Καλά...μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα αυτού που έγραψα...I rest my case...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν προλαβαίνω τώρα..τσακώνομαι με έναν αγενέστατο σκύλο (υπάρχει και αυτή η κατηγορία).:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
για μενα με τις ρατσες παει καπως ετσι:
Υπαρχουν ρατσες που λατρευω
Υπαρχουν ρατσες που συμπαθω
Υπαρχουν ρατσες που θεωρω αστειες και
Υπαρχουν ρατσες που δεν θελω ουτε να τις βλεπω
Επειδή η stamatia είναι απασχολημένη...;)
Προσπάθησα να καταλάβω εγώ, για λογαριασμό σας...

Αν θέλει να πει:
"Ελπίζω... αν κάποια στιγμή επιλέξεις (τελικά, φυλή και σκύλο)... να μην μεταπηδήσει (μέσα στη συνείδησή σου) κατηγορία (σύμφωνα με αυτές τις κατηγορίες που παραθέτεις) ο σκύλος που θα έχεις... για διάφορους λόγους"...

Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω...:)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εμένα αυτό με προβληματίζει σαν γενικότερη φιλοσοφία ως προς το σκύλο! Ελπίζω/ αν κάποια στιγμή επιλέξεις/ να μην μεταπηδήσει κατηγορία ο σκύλος/ που θα έχεις για κάποιους λόγους!
Νόημα βγάζει... ενας σκύλος που σε ηλικια λιγων μηνων εχει μια αλφα εμφάνιση και συμπεριφορά, μεγαλώνοντας αλλάζει βάσει βιωμάτων και ερεθισμάτων που δινουμε, με αποτελεσμα πολλές φορες να ΜΗΝ μας αρεσει η εξέλιξη που τον "σπρώξαμε" να ακολουθήσει.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν παρατήρησα τι έλεγε το quote, νόμιζα είχε βάλει το αρχικό σχετικά με το τι θέλει από ένα σκύλο. Τώρα ναι, βγάζει :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστώ johnk....έχω ένα επικοινωνιακό έλλειμμα σήμερα..:D
Εμ, είδες γιατί γράφω σεντόνια καμμιά φορά?
Ωστε ο άλλος, είτε να τα καταλάβει όλα... είτε να μην καταλάβει τίποτα...:D

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Εμ, είδες γιατί γράφω σεντόνια καμμιά φορά?
Ωστε ο άλλος, είτε να τα καταλάβει όλα... είτε να μην καταλάβει τίποτα...:D

Αν απλωνατε και ενα εδω κ.Γιαννη ισως η νεαρα να αναθεωρουσε αρκετα πραγματα ...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν απλωνατε και ενα εδω κ.Γιαννη ισως η νεαρα να αναθεωρουσε αρκετα πραγματα ...
Ισως...

Αλλά, δεν θα το μάθουμε αυτό, μιάς και είναι εβδομάδα "τρεξίματος"...
Μερικά πράγματα δεν τα μαθαίνεις ποτέ... και μένεις με το "it might have been" (όπως λέμε σε άψογα Ελληνικά)...

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
λοιπον ξαναλεω πως τους σκυλους τους χωριζω σε αυτες τις κατηγοριες βαση εμφανησης. οποτε δεν ειναι δυνατον ενα γερμανικο οταν μεγαλωσει να μοιαζει με ντοπερμαν

τι ακριβως να αναθεωρησω;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
λοιπον ξαναλεω πως τους σκυλους τους χωριζω σε αυτες τις κατηγοριες βαση εμφανησης. οποτε δεν ειναι δυνατον ενα γερμανικο οταν μεγαλωσει να μοιαζει με ντοπερμαν
...ενώ θα έπρεπε να τους χωρίζεις σε κατηγορίες, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά (traits) της κάθε φυλής... κυρίως, του χαρακτήρα - προσανατολισμού εργασίας - "σκληρότητας" - δυσκολίας... και, δευτερευόντως, με την εμφάνιση...

Ας πούμε, εγώ έχω Bullmastiff... που δεν θα τόλεγες και (αντικειμενικά) όμορφο... όμως, το έχω προτιμήσει και το αγαπώ, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών που λέγαμε...

Από την άλλη, η αδελφή μου έχει μία ημίαιμη κυνηγετική σκυλίτσα, που (αντικειμενικά) είναι πανέμορφη...
όμως, δεν θα την προτιμούσα, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών της, που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα...

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
...ενώ θα έπρεπε να τους χωρίζεις σε κατηγορίες, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά (traits) της κάθε φυλής... κυρίως, του χαρακτήρα - προσανατολισμού εργασίας - "σκληρότητας" - δυσκολίας... και, δευτερευόντως, με την εμφάνιση...

Ας πούμε, εγώ έχω Bullmastiff... που δεν θα τόλεγες και (αντικειμενικά) όμορφο... όμως, το έχω προτιμήσει και το αγαπώ, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών που λέγαμε...

Από την άλλη, η αδελφή μου έχει μία ημίαιμη κυνηγετική σκυλίτσα, που (αντικειμενικά) είναι πανέμορφη...
όμως, δεν θα την προτιμούσα, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών της, που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα...
παμε παλι απο την αρχη. Το πρωτο κρητιριο για μενα ειναι η εμφανιση του σκυλου αφου δεν μπορω να ζησω και να αγαπησω εναν σκυλο ο οποιοσ με απωθει. Αυτο δεν σημαινει οτι οποιο μου αρεσει το παιρνω.Ψαχνω τον χαρακτηρα και τις παιτησεις του, αλλωστε γι αυτο απεριψα τα χασκι αν και κατα την γνωμη μου ειναι η ωραιοτερη φυλη του κοσμου.Γι αυτο δεν επιτρεπω σε κανεναν να ισχυριζεται πως επιλεγω μονο βαση εμφανισης για ειναι ψεμα.Βλεπω φωτογραφιες απο διαφορες ρατσες, αν μου αρεσει πληκτρολογω την ρατσα και αναζητω χαρακτηρα και απαιτησεις. Αν δεν μπορω να ανταπεξελθω προχωρω στην επομενη.Χωριζω ετσι τις κατηγοριες γιατι ποτε δεν θα μπορεσω να εχω ενα ντοπερμαν αφου δεν μου αεσει εμφανισιακα.Δεν μπορω να καταλαβω που γιατι ειναι τοσο δυσκολο στην κατανοηση! θα επερνε ποτε κανεις σας σκυλο που να μην του αρεσει εμφανισιακα μονο και μονο επειδη εχει τα τελεια χαρακτηριστικα; Εγω προσωπικα δεν θα αντεχα ουτε λεπτο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ε...μα επιτέλους δεν υπάρχουν άσχημα..όμορφα ...αστεία ...σοβαρά ή ασόβαρα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο σκυλιά !!!!!! Το βασικό σου κριτήριο επιλογής είναι λάθος!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ??????????

Κάποιος να με ερμηνεύσει please!!!!!!!

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ