rottweiler με lamprador

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Για τον εκπαιδευτή το σκεφτομαι λίγο...
Μη το σκέφτεσαι λίγο - σκέψου το πολύ και σοβαρά, γιατί με τις τιμωρίες, τις εφημερίδες και τα άλλα ωραία που ακούω, δεν βλέπω να βγαίνει ισορροπημένο το κουτάβι!

Κοίταξε να δεις, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει -- και αυτό ισχύει και για φίλους, γνωστούς και λοιπούς 'ειδήμονες', αλλά και για το φόρουμ ακόμα. Ο καθένας μας θα σου πει το μακρύ και το κοντό του, βασισμένο σε όσα έχει διαβάσει και ακούσει (από άλλους ειδήμονες) και τα όσα κάνει εμπειρικά. Δε λέω ότι είναι πάντα λάθος, αλλά όπως όταν έχει κανείς κάτι στην υγεία του διαβάσει, προσπαθεί, κάνει τηλεδιαγνώσεις, παίρνει φάρμακα που του λένε φίλοι και γνωστοί και τελικά καταλήγει στο γιατρό, καλό είναι να το πάρεις από την αρχή σωστά και ν' απευθυνθείς στον ειδικό. Δεν σου λέω να κάνεις σώνει και καλά σειρά μαθημάτων αν δε θέλεις/δεν μπορείς, αλλά μια-δυο συναντήσεις με σοβαρό εκπαιδευτή (σε αυτό μπορείς να ψάξεις στο φόρουμ!) θα σου δώσουν σωστές και υπεύθυνες κατευθύνσεις.
Good luck!

ntaizh

Active Member
30 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Μη το σκέφτεσαι λίγο - σκέψου το πολύ και σοβαρά, γιατί με τις τιμωρίες, τις εφημερίδες και τα άλλα ωραία που ακούω, δεν βλέπω να βγαίνει ισορροπημένο το κουτάβι!

Κοίταξε να δεις, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει -- και αυτό ισχύει και για φίλους, γνωστούς και λοιπούς 'ειδήμονες', αλλά και για το φόρουμ ακόμα. Ο καθένας μας θα σου πει το μακρύ και το κοντό του, βασισμένο σε όσα έχει διαβάσει και ακούσει (από άλλους ειδήμονες) και τα όσα κάνει εμπειρικά. Δε λέω ότι είναι πάντα λάθος, αλλά όπως όταν έχει κανείς κάτι στην υγεία του διαβάσει, προσπαθεί, κάνει τηλεδιαγνώσεις, παίρνει φάρμακα που του λένε φίλοι και γνωστοί και τελικά καταλήγει στο γιατρό, καλό είναι να το πάρεις από την αρχή σωστά και ν' απευθυνθείς στον ειδικό. Δεν σου λέω να κάνεις σώνει και καλά σειρά μαθημάτων αν δε θέλεις/δεν μπορείς, αλλά μια-δυο συναντήσεις με σοβαρό εκπαιδευτή (σε αυτό μπορείς να ψάξεις στο φόρουμ!) θα σου δώσουν σωστές και υπεύθυνες κατευθύνσεις.
Good luck!
Εχεις απόλυτο δικιο μπορείς να μου κανεις link την σελίδα για το που θα βρω συζητήσεις για εκπαιδευτές?
Ευχαριστω πολυ

Giafkaman

Active Member
11 Ιανουαρίου 2014
39
1
καλημερα
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σου. Καταρχήν όταν δαγκώνει κανω οτι μου γράφεις βέβαια εγω της δίνω πλαστικο μπουκάλι γιατί το προτιμάει απο το μπαλάκι που έχει. Οντως το ξεχνάει για αρκετές ώρες το δάγκωμα και είμαι πολυ ευχαριστημένη. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι με φωνές και γραπώματα και τετοιου είδους υποδείξεις που μου παν δεν είδα αλλαγή τώρα όμως που της μιλάω ήρεμα και της δείχνω το λάθος της ειναι πιο συνεργάσιμη. Για το σπίτι δυστυχώς το κάνω οταν είμαι μόνη να την βάλω μέσα γιατί ο σύζυγος δεν την θέλει μέσα και νευριάζει. Πάντος προσπαθώ και την αγαπώ πολύ και θέλω να πιστεύω οτι θα χουμε αποτέλεσμα. Για τον εκπαιδευτή το σκεφτομαι λίγο...
Όπως σου είπαν και παραπάνω μην το σκέφτεσαι λίγο αλλά κάντο..Και ποτέ μα ποτέ μα ποτέ μην την μαλώσεις με γραπώματα,εφημερίδες και οποιαδήποτε άσκηση βίας..Μπες στη θέση του σκύλου και σκέψου την δικιά σου αντίδραση μεγαλώνοντας αν σου ασκούσαν σωματική βία.Δεν διαφέρουν πολύ οι σκύλοι από εμάς.Η μάλλον διαφέρουν στο ότι αυτοί δεν κρατάνε κακία ποτέ,εμείς οι άνθρωποι από την άλλη το αντίθετο.Πάντα να προσπαθείς να της δείχνεις ότι αυτό που κανει ναι μεν είναι λάθος αλλά να τη διορθώνεις άμεσα κάνοντας το σωστό και αυτό σημαίνει ότι έχοντας τέτοια συμπεριφορά αυτή κερδίζει.Μαλώνοντας ή ακόμα χειρότερα χτυπώντας τη, μόνο τραύματα και άσχημη μελλοντική συμπεριφορά θα καταφέρεις.Όσο για τον εκπαιδευτή όπως σου είπε και το μέλος dnassib πιστεύω θα σε βοηθήσει αν δεν έχεις το χρόνο,την υπομονή και τη διάθεση να το κάνεις μόνη σου.
Για παράδειγμα εγώ μπορώ αυτό το διάστημα και ασχολούμε με την δικιά μου σχεδόν όλη τη μέρα.Παιχνίδι συνέχεια, 5λεπτες εκπαιδεύσεις βασικής υπακοής(τα τελείως απλά και χωρίς πίεση) με λιχουδίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα πάμε μια χαρά..Πιστεύω αν συνεχίσω με αυτόν το ρυθμό δεν θα έχω πρόβλημα αλλά και πάλι θα απευθυνθώ σε κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή μόλις κάνει και το 3ο εμβόλιο της για περαιτέρω συμβουλές,καθοδήγηση.