Road Trip Αθήνα - Βερολίνο ΜΕ σκύλο.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Tara σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Πραγματικά μου ήταν πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου για τις Minoan Lines. Και οι φωτογραφίες επίσης κατατοπιστικές. Βλέπω ότι έχουν προβλέψει μέσα σε κάθε κλουβί να έχουν και αποστράγγιση αν κάνει τσίσα-εμετό να μη μείνουν μέσα αλλά να πάνε σε αποχέτευση. Βολικό.
Ο δικός μου δεν πρόκειται να κάνει κάτι από τα δύο, σκυλί του πολέμου είναι αλλά χαίρομαι όταν βλέπω ότι προβλέπουν για τέτοιες καταστάσεις.

Έχω ένα Dog Bag (σκηνή pop-up) για σκύλους και να σου πω την αλήθεια σκεφτόμουν ότι αν χωράει μέσα σε αυτά τα κλουβιά τότε θα τη βάλω μέσα, ώστε ο Κόφι να είναι σε έναν χώρο οικείο.
Χαίρομαι που άκουσα αυτό με το ότι τα βγάζεις όποτε θες και για όσο θες γιατί πραγματικά θα προσπαθήσω να το κάνω το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού μαζί του.

Θυμάμαι ότι όταν κάποτε είχα πάει Βενετία, οι σκυλοϊδιοκτήτες κατέβαιναν σε κάθε λιμάνι που έπιανε το καράβι και έκαναν μία γρήγορη περπατάδα με τα τετράποδά τους στο λιμάνι μέχρι να επιβιβαστούν-αποβιβαστούν οι εκάστοτε ταξιδιώτες.
Το είδες και τώρα αυτό?

Θα ταξιδέψουμε 20/9, θα φτάσουμε 22/9 το πρωί στη Βενετία... θέλω να πιστεύω ότι αν και τέλη Σεπτέμβρη ο καιρός θα μου κάνει τη χάρη και θα είναι ζεστός για το σκυλί.
Τουλάχιστον με τις Minoan ξέρεις ότι και να βρέξει δε θα βραχούν τα ζώα... (καθότι δε βρέχει ποτέ κάθετα.. στις ΑΝΕΚ θα μπορούσαν κάλλιστα να βραχούν)

Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί σου λένε όλοι συγχαρητήρια, αλλά για να το λένε κάτι θα ξέρουν, οπότε... συγχαρητήρια και από μένα! :D

Y.Γ.2 ΒΛέπω ότι την ημερομηνία που θα ταξιδέψω εγώ έχει το Europa Palace... παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω αν είναι έτσι όλος ο στόλος όπως βλέπω στις φωτογραφίες σου από το Olympia cruise.

....μόλις πήρα τηλέφωνο... ταξιδεύει το Olympia Palace και δεν έχει τις ίδιες σκυλιέρες με το Olympia cruise... μου έδωσαν το τηλέφωνο για την εξυπηρέτηση πελατών και θα πάρω αύριο να ρωτήσω λεπτομέρειες. Αν είναι και αυτά πάνω στη γέφυρα τότε... :( σωθήκαμε!

Last edited:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Εμεις ειχαμε παει καποτε με Μινοαν Patra -Ancona, αλλα την σκυλα στην καμπινα.
Οστοσο πηγα να δω της σκυλιερες. Ηταν οπος τα περιγραφει ο OMAROCK στο επανω οροφο (πηγαμε με Olympia Palace).
Καθαρες και ευρηχορες. ....

Frenchie!!!! Βοήθησέ με σε παρακαλώ! Οι σκυλιέρες που είδες στο Olympia Palace είναι πάνω στη γέφυρα όπως η φωτογραφία που έχει βάλει ο Omarock? Δλλ είναι στο κατάστρωμα, ανοιχτές?
Η φωτογραφία είναι από ΑΝΕΚ lines, όχι από Minoan... αλλά αν είναι ίδια τότε θα διαλέξω τις ΑΝΕΚ αφού ημερομηνία δε μπορώ να αλλάξω που φεύγω και τα εισιτήρια των ΑΝΕΚ είναι πιο φθηνά.
Μήπως έμοιαζαν πιο πολύ με το χώρο που έχει βάλει η Tara? Που είναι στεγασμένος, κλειστός??? (λέω, μήπως... έχω μία ελπίδα και γω η καημένη...)

Ευχαριστώ!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Μίλησα με την Frenchie και από την εξυπηρέτηση πελατών της Μινόαν έμαθα ότι το Olympia Palace έχει κλειστό χώρο για τις σκυλιέρες τους, όχι όμως κλιματιζόμενο. Είναι κλειστός και στεγασμένος, δεν έχει άνοιγμα από μπροστά, υποθέτω είναι σαν τις φωτογραφίες της ΤΑRA. Μου'παν βασικά ότι σε κανένα τους πλοίο δεν είναι κλιματιζόμενες...
Δε με πειράζει, για την εποχή που πάω, είναι υπεραρκετο για να διαλέξω τις Μινωικές γραμμές και όχι ΑΝΕΚ.

Επίσης μου είπαν ότι φυσικά και μπορώ να βρίσκομαι στο κατάστρωμα όσο θέλω, αρκεί να είναι με οδηγό το σκυλί. Κάτι που στις Ανεκ μου το ξέκοψαν. (θεωρώ προσωπικά σημαντικό το να έχω κατοχυρωμένο κάποιο "δικαίωμα" από τους ίδιους και να μη νιώθω ότι το κάνω στα κλεφτά...)

Οπότε λοιπόν.... ο κύβος ερίφθη. Minoan Lines.
Θα βγάλω και φωτογραφίες να σας βάλω. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Όχι ευχαριστώ...

Προτιμώ να το κάνω έτσι όπου και θα περάσω από μέρη που δεν έχω ξαναδεί, αλλά και δε θα χρειαστεί να διασχίσω όλη την Ελλάδα. Αν ήμουν Θεσσαλονίκη θα το σκεφτόμουν. Το ότι θα πέρναγα μέσα από Βαλκάνια θα ήταν συναρπαστική εμπειρία αλλά ξέρω επίσης ότι θα έκανε και το ταξίδι μου πολύ πιο αργό οδικά. Επίσης θα είχα ένα άγχος όπου κοιμόμουν για το αν και κατά πόσο το αυτοκίνητο θα ήταν ασφαλές με δεδομένο ότι μέσα θα έχω από το ποδήλατό μου (specialized) μέχρι τον υπολογιστή μου, τα ρούχα μου κλπ κλπ κλπ....
Τέλος, μιας και το ταξίδι θα γίνει με μία φίλη μου, νομίζω ότι αν θα διέσχιζα την "εναλλακτική" βαλκανική εκδοχή της διαδρομής, θα προτιμούσα να το κάνω με κάποιο αγόρι και όχι δύο χαζοχαρούμενες στο δρόμο όπως θα είμαστε τώρα.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Λοιπόν.... επειδή το είχα ανοίξει εγώ το τοπικ, θεωρώ ότι πρέπει να το "ενημερώσω" κιόλας. Δηλαδή να σας πω, πώς τελικώς ήταν.

Η διαδρομή με το καράβι ήταν οκ. Οι σκυλιέρες δε μπορώ να πω ότι ήταν τίποτε το ιδιαίτερο. Ένας χώρος μικρός με πολλά κλουβιά. Δύο πραγματικά τεράστια και αρκετά στο μέγεθος που θα δείτε και στις φωτογραφίες. Κάθε κλουβί μέσα είχε στρωμένη νάυλον μεγάλη μαύρη σακούλα στο πάτωμα. Το πορτάκι είχε σύρτη αλλά καλό ήταν να έχεις φυσικά δικό σου κλειδί. (είχα πάρει δύο κλειδαριές) (μία μεσαίου μεγέθους είναι ό,τι πρέπει)...

Οι σκυλιέρες βρίσκονται στο τελευταίο κατάστρωμα, πάνω πάνω και είναι ουσιαστικά ένα μικρό δωματιάκι. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πόρτα και κλείνουν και τα ζώα δεν είναι εκτεθιμένα στον αέρα και το θόρυβο.
Στο πλοίο στο ταξίδι υπήρχαν πολλά σκυλιά. Όλα όμως έμεναν μέσα στις καμπίνες με τους ιδιοκτήτες τους. Τους ρώταγα. Επίσης ήταν και δύο που έμεναν στο "camping deck" μέσα στα τροχόσπιτα και ανέβαιναν στο κατάστρωμα για βόλτα.
Τα σκυλιά στους διαδρόμους του πλοίου κυκλοφορούσαν σχετικά "ελεύθερα". Δηλαδή δε θα σου έλεγε κάποιος "ΕΕΕΠ! Πού πας με το σκυλί?" Γιατί πολύ απλά μπορεί να άλλαζες κατάστρωμα (ειδικά αν ήταν ώρα που πλησίαζες σε κάποιο λιμάνι).
Σε όλα τα λιμάνια κατέβασα το σκυλι κάτω και κάναμε βόλτα μέχρι να γίνουν οι επιβιβάσεις-αποβιβάσεις.
Στο επάνω κατάστρωμα, της πισίνας περάσαμε το 80% του χρόνου μας, όμως και τα δύο βράδια τον έβαλα μέσα στο κλουβί. Εϊχα αποφασίσει να κοιμηθω έξω, μαζί του, όμως ο αέρας και το κρύο ήταν τόσο που μετά θεώρησα ότι ήταν πιο καλό και για εκείνον να ηρεμήσει σε ένα πιο "ησυχο" περιβάλλον. Στις σκυλιέρες δλδ. Την πρώτη βραδιά μπήκε μέσα με ύφος "πού με αφήνεις τώρα μαμάααα???"
Τη δεύτερη βραδιά του άνοιξα το πορτάκι και απλά μπήκε μέσα στο κλουβάκι δίχως καν να κοντοσταθεί. Και τα δύο πρωινά τον βρήκα ήρεμο.

ΠΡοσοχή. Η πόρτα για το δωμάτιο με τις σκυλιέρες ΔΕΝ κλειδώνει και αυτό τελικώς είναι πρόβλημα. Την πρώτη βραδιά ήταν μία παρέα Γερμανάκια έφηβοι που είχαν πιει μπύρες και είχαν κάτσει έξω από τις σκυλιέρες. Κάποιες φορές άνοιξαν και την πόρτα να δουν τα σκυλιά μεσα στα κλουβιά. Εννοείται ότι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο και φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τις προθέσεις κάποιου (ειδικά αν είναι μεθυσμένος). Πάντως όπως και να έχει ξ εσηκώνονταν τα σκυλιά. (ειδικά ένα, λύσαγε στο γάβγισμα μόλις έβλεπε κάποιον...)
Οποτε την πρώτη νύχτα ανα δίωρο πήγαινα να ελέγξω από έξω ότι όλα ήταν καλά και κοιτούσα από την κλειδαρότρυπα του δωματίου ότι τα σκυλιά μέσα ήταν οκ. (ο δικός μου είχε κλουβάκι ακριβώς μπροστά από την πόρτα και έτσι τον έβλεπα από την κλειδαρότρυπα).

Σας βάζω και φωτογραφίες για να έχετε μία ιδέα...

Όλο μας το ταξίδι ήταν κάπως έτσι...

(5 ημέρες σχεδόν και κάθε μέρα κανα 8ωρο τουλάχιστον...)

Στο πλοίο (Olympia Palace - Minoan Lines ____ Patras-Venice)

και τελικά, ο Κόφι κατέληξε στη χειρότερη χώρα για σκυλιά... και περνάει βασανιστηκές ώρες κάθε μέρα... κάπως έτσι...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πολυ χαλια βρε παιδι μου στο Βερολίνο..
Πως αντεξατε :D

Ο Κοφι φοβερος!
Εχει παρει και ύφος Βερολινεζου :p:p:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν.
Καλή διαμονή Kyveli. Θα μπορείς να μας γράφεις από εκεί;
Ευχόμαστε πως ναι και να είσαι καλά για το πλήρες ρεπορτάζ :)

* Η πρώτη φωτό στα φύλλα, είναι έτοιμη να κερδίσει φθινοπωρινό διαγωνισμό :p

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
...χάλια, ναι ναι.... :p Τι να κάνουμε... αντέχουμε και θα αντέχουμε για πολύ ακόμη από ότι φαίνεται!!
Κακοπέραση ειδικά αν είσαι σκύλος! (αυτό είναι το "παρκάκι" κοντά στο σπίτι μου.) Γενικά η μέση "σκυλορουτίνα" στη Γερμανία θα θεωρείτο ως η "καλύτερη σκυλομέρα" για τον μέσο έλληνα σκύλο.

Αααα τρέχει διαγωνισμός??? Να την υποβάλω ντε! :D

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές για τη διαμονή. Για το Βερολίνο νομίζω πλέον δεν ανησυχώ. (αν και τον χειμώνα ακόμη δεν τον έχω νιώσει για τα καλά, οπότε μη λέω μεγάλα λόγια)... για του χρόνου ανησυχώ που θα είμαι ακόμη πιο "ψηλά", στο Ελσίνκι. Πώς θα τον βγάζω καθε μέρα τον έρημο να τρέχει και να παίζει τουλάχιστον μία ώρα? Με χιόνι???
Σε κανα 3βδομαδο θα έχω ίντερνετ πιστεύω οπότε θα μπορώ να συμμετέχω και να σας γράφω. Και ελπίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω και σε καμιά μεταφορά-υιοθεσία προς Γερμανία.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αυτό θα πει να βάζεις υψηλούς στόχους.
Κάθε χρόνο και ψηλότερα :D
Ελπίζω το ίδιο ρόδινη με του Κόφι, να είναι και η δική σου ζωή εκεί στην μαύρη ξενιτιά :p:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι όντως κούκλος ο Κόφι!!!
και όπως βλέπω κακοπερνάει!!:p
Καλή διαμονή να έχετε και να μας γράφετε τα νέα σας!:)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ αναρωτιέμαι αν έχεις σκοπό να γυρίσεις -πως θα γυρίσεις;;;; και βασικά ΠΟΥ;:):(

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ακόμη είναι πολύ αρχή για να πω. Τουλάχιστον για δύο χρόνια θα είμαι εκτός Ελλάδας και μαζί μου φυσικά και το σκυλόπουλό μου. Το τι θα γίνει μετά... ειλικρινά δεν ξέρω, θα ήθελα όμως ένα μέρος όπου θα περνάει καλά και το σκυλί μου.
Καθότι έχει πρόβλημα με το δέρμα του και 4 χρόνια ξύνεται ασταμάτητα (με πληγές, έλκη κλπ κλπ κλπ), εδώ τον βλέπω πιο ήρεμο, πιο ευτυχισμένο. Πήραμε και κορτιζόνη πρώτη φορά και λίγο ηρέμησε. Όμως είναι σίγουρα καλύτερα από ότι στην Αθήνα (μόνο τις ατελείωτες,καθημερινές, βόλτες στα πάρκα να βάλουμε, το ότι έμαθε και τρέχουμε μαζί με το ποδήλατο, ότι τον παίρνω μαζί μου σε όλες τις εξόδους και τα μαγαζιά και ότι παντού είναι ευπρόσδεκτος...ε τι αλλο θέλει?)
Και εγώ είμαι, προς το παρόν, πολύ καλά. Το Βερολίνο θα μπορούσε να αποτελέσει μία επιλογή μου νομίζω. Είδωμεν... έχουμε να βιώσουμε και τον χειμώνα όμως... αυτό θα είναι το "crash test" θεωρώ.
Η Φινλανδία δε νομίζω να αποτελούσε επιλογή, για διάφορους λόγους, ούτως ή άλλως πάντως. Δύσκολα πολλά πράγματα εκεί για μένα.

Last edited:

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Να πω οτι δε ζηλεύω??Αστο καλυτερα, θα μεγαλωσει η μυτη μου!Τελεια περναει ο Κοφι κ εσυ μαζι του προφανως!Η αληθεια ειναι οτι το βερολινεζικο κρυο με εχει τσακισει πριν δυο χρονια που ημουν εκει!ΑΛΛΑ, μπροστα σε ολα τ' αλλα που μπορει να σου προσφερει αυτη η πολη δεν το σκεφτεσαι το κρυο (τουλαχιστον οχι τοσο πολυ :p )!Καλη διαμονη να εχετε!:)