Road Trip Αθήνα - Βερολίνο ΜΕ σκύλο.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καλημέρα....
ετοιμάζομαι να μετακομίσω Βερολίνο και έχω ήδη αρχίσει να οργανώνω το ταξίδι. Το σκεπτικό μου είναι να το κάνω με το αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφέρω το σκυλί μαζί μου αφενός, να πάρω περισσότερα πράγματα αφετερου και φυσικά να έχω και το αυτοκίνητό μου. Θα μείνω ένα χρόνο Βερολίνο και μετά θα ανέβω πιο βόρεια, Φινλανδία.

Το ταξίδι θα γίνει Αθήνα-Πάτρα και μετά πλοίο για Ιταλία. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να ανέβω ακτοπλοϊκώς μέχρι την Βενετία, ώστε μετά να κάνω μόνο το μικρό κομματάκι της Β.Ιταλίας και να διασχίσω την Αυστρία... όμως εδώ έρχεται το πρόβλημα και η ερώτησή μου.

Έχω επικοινωνήσει μέχρι στιγμής με τις τρεις ακτοπλοϊκές γραμμές που κάνουν το ταξίδι Πάτρα-Ιταλία.
Η ΑΝΕΚ και η ΜΙΝΟΑΝ πάνε Πάτρα-Βενετία, όμως και οι δύο μου είπαν ότι το σκυλί θα πρέπει να μείνει στις σκυλιέρες που έχουν μέσα στο πλοίο. (αν δεν κάνω λάθος είναι στο χώρο των γκαραζ?? αν ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διαφωτίσει) Ρώτησα αν επιτρέπεται να έχω το σκυλί στο κατάστρωμα και μόνο και μου είπαν ότι "όχι, ο χώρος για τα σκυλιά είναι εκεί και μόνο" (σκυλιέρες).

Η bluestar ferries (superfast ferries) πάει Πάτρα-Ανγκόνα και το σκυλί μπορεί να παραμείνει στο κατάστρωμα με φίμωτρο και λουράκι.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο ταξίδι με σκύλο και αν τελικώς στις δύο πρώτες εταιρείες (ΑΝΕΚ, ΜΙΝΟΑΝ) έβγαλε το σκυλί από τις σκυλιέρες και το είχε μαζί του στο κατάστρωμα. Το ταξίδι είναι 32 ώρες περίπου και αν το ζώο μου μείνει εκεί πέρα όλο αυτό το διάστημα, πέρα από το ότι το βρίσκω απάνθρωπο θα είναι λερωμένο, ταλαιπωρημένο, χεσμένο, διψασμένο, πεινασμένο και γενικώς όχι σε καλή κατάσταση. Το βρίσκω απαράδεκτο δλδ.

Πριν από 8 περίπου χρόνια είχα κάνει το ταξίδι (άνευ ζώου) και θυμάμαι πάρα πολύ καλά, κόσμο με τα σκυλιά τους στα καταστρώματα. Όμως ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει. Τότε ήταν με bluestar και πήγαινε μέχρι βενετία.

Θα ήθελα παρακαλώ όχι υποθετικές απαντήσεις, αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία. (υποθετικά μπορώ να πω και εγώ ότι θα πάω και θα τον βγάλω από εκεί και θα μείνω μαζί του στο κατάστρωμα).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
merci! :D
Αν και οι περισσότερες (δύο) εμπειρίες ήταν για bluestar Πάτρα-Ανκόνα... κάπου αναφέρθηκε ότι και στις ΜΙΝΟΑΝ οι συνθήκες είναι πολύ καλές, οπότε κάπως ξεαγχώθηκα τώρα λίγο.....
Υπάρχει και το σκεπτικό να μην κλείσω εισιτήριο και πολύ απλά να πάω Πάτρα μία μέρα πριν, να δω πώς είναι στο κάθε πλοίο και τελικώς να βγάλω εκεί, διαλέγοντας το καλύτερο για τον Κόφι.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον,το ιδιο ταξιδι το εχω κανει με 2 σκυλια,απο Βενετια-Ηγουμενιτσα,τα σκυλια ειναι επανω στο καταστρωμα,και υπαρχει φοβερος αερας και θορυβος,καλυτερα να πας Ανκονα,και να εχεις το σκυλι στο αυτοκινητο παρα πολλες ωρες στο καραβι,ειναι πολλες οι ωρες,εγω το εκανα Μαρτιο και ειχε και κρυο επανω,αλλα και τωρα εκει ειναι αρκετα ψηλα και ειναι θαλασσα θα εχει λιγη ψυχρα.
Δεν θα λερωθει αν πηγαινεις και το βγαζεις βολτες στον εξτρα χωρο που εχουν για αυτον το λογο μπροστα απο τα κρατε δηλαδη περιπου 30-40 τετρ,μ.
Αν ειναι μικρο και δεν κανει θορυβο τον περνας και λαθραια στην καμπινα το εκαναν πολλοι,εγω ηταν δυσκολο να κρυψω τον Δαιμωνα και την Ροξυ.
Ξεχασα να σου πω οτι ταξιδεψα με την ΑΝΕΚ.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σου βαζω και μια φωτο απο τον χωρο για τα σκυλια,ευτυχως ειμασταν οι μονοι με σκυλια εκει πανω και δεν ειχαμε θεατρα,υποθετω οτι τα αλλα που ειδα να μπαινουν στο καραβι τα τρυπωσαν ολα στις καμπινες.

Καπου εκει ειναι και η Ροξυ.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δε σκοπεύω να κλείσω καμπίνα γιατί το budget είναι περιορισμένο. Οπότε δεν υπάρχει τρόπος να τον "τρυπώσω" σε καμπίνα. (δεν τρυπώνεται κιόλας, είναι εμφανέστατος όσο να πεις... 23 κιλά)

Βλέποντας λοιπόν αυτόν τον χώρο για τα σκυλιά, μάλλον θα αρχίσω να κλίνω προς ΜΙΝΟΑΝ που διάβασα ότι έχουν κλιματιζόμενο, κλειστό χωρο με μεγάλο κλουβί και με άμμο μέσα σε αυτό.

Στις ΑΝΕΚ δλδ που ήσουν δε μπορούσες να βγεις στον κατάστρωμα με τα καμάρια σας? Όλοι είχαν τα βλέμματα στραμένα επάνω σας?! Στο κατάστρωμα υποθέτω ότι καπου θα βρω απάγγιο ώστε να περάσω τις ώρες μαζί με το σκυλί και να έχω και τη σκυλιέρα σαν "εναλλακτική".
Ο χώρος αυτός που βλέπω στη φωτογραφία μοιάζει απροστάτευτος και αφύλακτος (δλδ ο καθένας πάει και μπαινοβγάζει σκυλί).
Στις ΜΙΝΟΑΝ αν είναι κλιματιζόμενο δωμάτιο τότε είναι πιο φυσιολογικές καταστάσεις και αν μη τι άλλο θα νιώθω πιο ασφαλής (για το σκυλί).

Προσπαθώ να αποφύγω το Πάτρα-Ανκόνα αν είναι δυνατόν γιατί θα καθυστερήσουμε πιο πολύ και θα το πληρώσουμε πολύ περισσότερο (αν υπολογίσουμε βενζίνη και διαμονή στην Ιταλία).

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τον Μαρτιο δεν υπαρχει ανθρωπος στο καταστρωμα,η αποσταση Ανκονα Βενετια ειναι 350χλμ. περιπου,οποτε αντε το πολυ 50 ευρω καυσιμα και η αουτο στραντα ειναι πολυ καλη,ποσα θα γλυτωσεις απο την Βενετια αφου για εκει το εισητηριο θα ειναι σιγουρα ακριβοτερο.
Μπορεις αν θελεις να παρεις ενα λουκετακι για το κρατε.
Επανω εχει φοβερο θορυβο,βγαινουν οι αεραγωγοι απο το μηχανοστασιο και ολος ο θορυβος παει εκει,μπορουσαμε να παμε βολτα στο καταστρωμα οπου θελαμε δεν υπηρχε προβλημα,αυτο που βλεπεις στην φωτο το περιορισμενο ειναι για να εχει ο σκυλος ελευθερο χωρο αν το καταστρωμα ειναι γεματο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ξερεις επισης οτι στην Γερμανια δεν μπορει το αυτοκινητο να μεινη 1 χρονο?εκει δεν ειναι Ελλαδα θα σε τσεκαρουνε σε μια εβδομαδα.
Επειτα τα πραγματα μπορεις να τα στειλης με μια νταλικα αντε 3-4 βαλιτσες 100 ευρω,και να πας αεροπορικως,θα σου κοστισει πολυ λιγοτερο,εφοσον ο σκυλος συνοδευομενος πληρωνει μονο 30 ευρω(germanwings)υπολογισε και τα εξοδα,διοδια,βινιετα,βενζινες,φθορα,και φυσικα τον χρονο του ταξιδιου που θα φας θα κανεις θα ρανεις,αν μιλαμε για Low Budget τοτε το αεροπλανο ειναι η φθηνη λυση.
Και μην ξεχνας οτι στην Γερμανια ο σκυλος μπεινει σε ολα τα μεσα μαζικης μεταφορας,οποτε δεν θα εχεις προβληματα στις μετακινησεις σου.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμεις ειχαμε παει καποτε με Μινοαν Patra -Ancona, αλλα την σκυλα στην καμπινα.
Οστοσο πηγα να δω της σκυλιερες. Ηταν οπος τα περιγραφει ο OMAROCK στο επανω οροφο (πηγαμε με Olympia Palace).
Καθαρες και ευρηχορες. Μας ειπαν στην Reception, οτι θα μπρουσαμε να δανειστουμε ενα λουκετακι για την πορτα του Crate, αν θελουμε να βαλουμε τον σκυλο εκει μεσα. (εγω του εδωσα του τυπου που μας πηγε μεχρι την καμπινα μας ενα μπουρμπουαρ και η σκυλα εμεινε στην καμπινα).

Δεν νομιζω να σε συμφερει να πας μεχρι βενετια. Ειναι πολλες ωρες παραπανω και πιο αρκριβο το εισητηριο απο τα λεφτα που θα δοσεις, αν κανεις αυτον τον δρομο ( Ancona- Venetia) οδικος (που δεν χρειαζεται, επειδη θα πας μπρος Μιλανο).

@ Omarock
αυτο που λες για τα αυτοκιντητα, θα πρεπει να το ψαξει ομος. Δεν εχουν σε αυτο το θεμα ιδια νομοθεσια με την ελλαδα- και βασικα δεν πληρωνεις εκει τελωνεια κλπ. για να φερεις αμαξι, απο αλλο κρατος της ευροπαικης ενοσης. Για αυτο το θεμα η ελλαδα κανει οτι θελει- και πληρονει συνεχος προστιμα στην ΕΕ για αυτο. Η ξαδελφη μας στην γερμανια αγορασε μεταχειρισμενο αμαξι στο βελγιο (που μενει η αδελφη της- ειναι πιο φθηνα εκει τα μεταχειρισμενα))- πηγε την αλλη μερα στην γερμανια στο Strassenverkehrsamt- μαζι με την αποδειξε ασφαλησης και την αδεια κυκλοφορειας και πηρε γερμανικες πινακιδες. Χωρις να δωσει ενα ευρω.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι δεν ειναι ακριβα εκτος απο μερικα εξοδα τελωνειου(πρεπει να περασει τελωνειο),αλλα η Κυβελη δεν ειπε οτι θα αλλαξει πινακιδες,η μηπως δεν καταλαβα,γιατι οταν επιστρεψει παλι Ελλαδα ισως ξαναπληρωσει τελωνειο παλι για Ελληνικο αυτοκινητο ξανα,αφου οι δικοι μας εδω ειναι απατεωνες.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Το θέμα αυτοκίνητο το έχω ψάξει, ευχαριστώ πάντως.
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν είναι για ένα έτος, είναι για 6 μήνες, μετά αλλάζεις πινακίδες.
Αν είσαι φοιτητής μπορείς να μείνεις όσο θες και 2 χρόνια δίχως να αλλάξεις πινακίδες. Όλα τα διαδικαστικά του αυτοκινήτου ώστε να κυκλοφορώ Βερολίνο επίσης τα έχω φτιάξει και είναι καθ'οδόν να τακτοποιηθούν.
Να αλλάξω πινακίδες δε με συμφέρει γιατί θα πρέπει να ξαναεκτελωνιστεί. Θα μείνει με τις ελληνικές.

Αεροπορικώς, cargo, για κούτες είναι πολύ πιο φθηνό να τις στείλεις, από ότι με νταλίκα. Ψαγμένο όταν έκανα κάποια μετακομίσεις από/προς Σουηδία.

Το αυτοκίνητο σκέφτομαι να το πάρω για να μπορώ να κάνω κάποια ταξιδάκια με αυτό. Βέβαια έξω όλα είναι προσβάσιμα και με τραίνα, όπου θα μπορώ να έχω και τον Κόφι....
Μου αρέσει και η ιδέα του road trip παρόλα αυτά. Είναι μία εμπειρία όμορφη.

Τα εισιτήρια για Πάτρα-Βενετία με ΑΝΕΚ είναι πολύ πιο φθηνά από ότι Πάτρα-Ανκόνα με bluestar και έχεις κάνει και τα 300+ χλμ δίχως να μπει καν κλειδί στη μίζα.
Από Βενετία μέχρι Βερολίνο είναι καμιά 1300 χλμ. σκεφτόμαστε να το κάνουμε σε 3 μέρες μένοντας και Μόναχο. Χαλαρά δλδ, απολαμβάνοντας τη διαδρομή...

Frenchie, ο omarock έγραψε για ΑΝΕΚ, όχι για ΜΙΝΟΑΝ. Στο τόπικ με τα "σκυλιά σε πλοία" έχει γραφτεί ότι η ΜΙΝΟΑΝ έχει πολύ εξιοπρεπείς, κλιματιζόμενες εγκαταστάσεις, εσωτερικές, για τα σκυλιά.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
μόλις γύρισα απο ταξίδι Πάτρα-Ancona με την Minoan-Οlympia Palace.
Οι σκυλιέρες είναι επάνω στον τελευταίο όροφο και είναι πολύ μεγάλες και καθαρές. Ο χώρος που βρίσκονται δεν είναι κλιματιζόμενος αλλά είναι πολύ δροσερός. Εμείς είχαμε πάρει δικό μας λουκέτο για το κλουβί και είμασταν ήσυχοι.

Επίσης δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να βγάλουμε τα σκυλιά βόλτα- για όση ώρα θέλαμε- στο κατάστρωμα. Μπορείς επίσης αν θέλεις και δεν σε εμποδίσει ο αέρας να κοιμηθείς στο κατάστρωμα μαζί του ή στο εσωτερικό του 11ου ορόφου ,(στον όροφο δηλ.που είναι οι σκυλιέρες) χωρίς πρόβλημα,(είδα 2-3 σκυλιά να κοιμούνται έτσι με τους ιδιοκτήτες τους)

Πάντως είναι αλήθεια ότι επάνω στο κατάστρωμα έχει πολύ αέρα,κρύο και θόρυβο και μερικές φορές είναι και δύσκολο να περπατήσεις καν.Γενικά οι εντυπώσεις μου είναι καλές.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
μόλις γύρισα απο ταξίδι Πάτρα-Ancona με την Minoan-Οlympia Palace.
γράψε λάθος...(φταίει η κούραση.....;);)) το καράβι ήταν το Cruise Olympia και είναι μόλις 1 μήνα στην γραμμή.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
:D:D:D:D
κάτσε βρε Μαρία να ξεμπερδέψω τις φωτογραφίες (τελικά είναι πάνω απο 2.500...:p:p) και θα φτιάξω το θέμα για την έκθεση.....

σιγά μη και δεν σας πρήξω...:p (πήγαμε πολύ καλά..!!)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
:D:D:D:D....''Eξαίρετος'' (...με πολύ καλή κρίση) και 15ος κατάταξη στους 43 της ανοιχτής.

Last edited: