Reitcel a cavalier king charles spaniel

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
απο εναν κτηνιατρο που ενω οταν πρωτοειδα τ σκυλακι κ τον ρωτησα γιατι βηχει μ ειπε απλα οτι ειναι λιγο ερεθισμενος ο λαιμοσ της......κ ειχε κ οτιτιδα κ αυτος δν μιλησε.....κ ουτε που θελω να σκεφτομαι για ποσεσ μερες τ αφηνε να ποναει

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κρίμα :(

Γι αυτό "φωνάζουμε" να γίνεται η αγορά των καθαρόαιμων σκύλων μόνο από σωστούς και υπεύθυνους εκτροφείς.

Γιατί τα αποτελέσματα είναι αυτά, και κάποια σκυλιά πονάνε, και ούτε θέλω να σκεφτώ την αγωνία σας.
Όλα να πάνε καλά εύχομαι..

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
που να τ ξερω?κ εγω για καλυτερα τν πηρα απο κτηνιατρο...πιστεψτε με.....ελπιζω μονο να ειναι κλ κ αν δν ειναι να μπορει να γινει......

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
απο εναν κτηνιατρο που ενω οταν πρωτοειδα τ σκυλακι κ τον ρωτησα γιατι βηχει μ ειπε απλα οτι ειναι λιγο ερεθισμενος ο λαιμοσ της......κ ειχε κ οτιτιδα κ αυτος δν μιλησε.....κ ουτε που θελω να σκεφτομαι για ποσεσ μερες τ αφηνε να ποναει
Διαγραφη απο το συλλογο δε γινεται σε αυτην την περίπτωση; Θα μου πειτε κιολας απο ποιον συλλογο, τον κτηνιατρικο ή τον εμπορικο; :mad:

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Καλησπερα και καλωσορισες και να χαιρεσαι το cavalier σου!

Απλα να ξερεις,πως η συγκεκριμενη φυλη,αν θυμαμαι σωστα,πασχει αρκετα συχνα απο νευρολογικα προβληματα...αποτελεσμα κακης εκτροφης και παραγωγων της.

Ολα θα πανε καλα και μην αγχωνεσαι!

Φιλικα,
William.

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
καλημερα παιδια!τ ξερω οτι ειναι μια αρκετα ευαισθητη ρατσα απλα οπως ειπα κ παραπανω για καλυτερο την πηρα απο κτηνιατρο.....ελπιζω να γινει κλ....φυσικα αμα διαγνωστει κτ δν θα μπορεσω να τν ζευγαρωσω ετσι?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ούτως ή άλλως ΔΕΝ πρέπει να την ζευγαρώσεις.
Στην αναπαραγωγή πρέπει να μπαίνουν μόνο καθαρόαιμοι σκύλοι με χαρτιά, εξετασμένοι για κληρονομικά προβλήματα, οι οποίοι έχουν κριθεί για την μορφολογία τους.
Διάβασε εδώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
καλημερα παιδια!τ ξερω οτι ειναι μια αρκετα ευαισθητη ρατσα απλα οπως ειπα κ παραπανω για καλυτερο την πηρα απο κτηνιατρο.....ελπιζω να γινει κλ....φυσικα αμα διαγνωστει κτ δν θα μπορεσω να τν ζευγαρωσω ετσι?
sofakik καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Αν θέλεις γράφε ολόκληρες τις λέξεις και μην τις κόβεις, γιατί δεν βοηθάει στην ανάγνωση.
Επίσης αν θέλεις, μπορείς να μας πεις πως ξέρεις, ότι είναι ευαίσθητη ράτσα και τι είδους ευαισθησίες έχει;

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
γεια σου mareco!συγνωμη αν σε δυσκολαψα με τον τροπο που γραφω!λοιπον εχω διαβασει,δυστυχως αφου πηρα την σκυλιτσα μου,οτι το 90% αυτης της ρατσας παθαινει συρικνωμυελια....ειναι μια ασθενεια φυσικα κληρονομικη,που σχετιζεται με την σπονδυλικη στηλη.....κ δν υπαρχει θεραπεια.........¨(

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εφόσον δεν έχει pedigree δεν μπορεί να πάει σε εκθέσεις μορφολογίας.
Το pedigree είναι απραίτητο, είναι το γενεαλογικό δένδρο του σκύλου μας και η μόνη απόδειξη ότι είναι καθαρόαιμο.

Επίσης ένα χαρτί δεν φτάνει μόνο.
Πρέπει να εξετασθεί για κληρονομικές παθήσεις, για το πόσο είναι καλό δείγμα της φυλής, μορφολογικά και από άποψη χαρακτήρα κλπ.

Οπότε μην σκέφτεσαι καθόλου το ζευγάρωμα.
Υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα στην χώρα μας, η αναπαραγωγή πρέπει να γίνεται υπεύθυνα και να έχει κάποιον σκοπό.
Άσε που μια γέννα δεν είναι και απλή υπόθεση.
ΑΝ θέλεις παρέα για την μικρή μπορείς να πάρεις ακόμα ένα σκυλάκι, είτε από καταφύγιο, ή αν θέλεις την ίδια φυλή, να πάρεις αυτή την φορά από ένα σωστό και υπέυθυνο εκτροφέα :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
γεια σου mareco!συγνωμη αν σε δυσκολαψα με τον τροπο που γραφω!λοιπον εχω διαβασει,δυστυχως αφου πηρα την σκυλιτσα μου,οτι το 90% αυτης της ρατσας παθαινει συρικνωμυελια....ειναι μια ασθενεια φυσικα κληρονομικη,που σχετιζεται με την σπονδυλικη στηλη.....κ δν υπαρχει θεραπεια.........¨(
Ας μείνω μόνο σε αυτά...έτσι για αλλαγή (δική μου)...
Βλέποντας εσύ αυτά τα bold, θεωρείς ότι πρέπει αυτό το σκυλάκι να αναπαραχθεί;
Εχεις τις γνώσεις (και το χρήμα), να κάνεις όσες εξειδικευμένες εξετάσεις απαιτούνται;
Και τι ακριβώς είσαι σε θέση να γνωρίζεις για τα γονίδια [αφού μιλάμε για κληρονομικότητα], του σκύλου σου;

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
μπορω να πω οτι με στεναχωρησες τωρα........τα χαρτια της υπαρχουν καπου?δηλαδη μπορω να τ βρω?λογικα δεν υπαρχουν πουθενα ε?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όχι δεν μπορείς.
Γιατί για να έχει ο σκύλος pedigree πρέπει να έχουν και οι γεννήτορες του, πρέπει να δηλωθεί η γέννα εντός προθεσμίας στον αρμόδιο κυνολογικό όμιλο (ανάλογα την χώρα).

Μήπως σου είπε από ποια χώρα ήρθε το σκυλί;
Μήπως Ουγγαρία;

Κάποιοι κτηνίατροι φέρνουν σκυλιά από puppy mills,όπως και τα περισσότερα pet shops.
Ενημερώσου για τα puppy mills εδώ, ή γράψε στο google.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το πρόβλημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ αγαπητή Σοφία :(

Και ενημέρωση ειδικά στην χώρα μας δεν υπάρχει.
Τώρα ξέρεις, μπορείς να ενημερώσεις και φίλους-γνωστούς.

Εδώ μέσα, θα μάθεις πολλά που δεν ήξερες, όλοι το περάσαμε αυτό το στάδιο.

Ξέρεις σε πόσους έχουμε πει αυτά που σου λέμε εσένα τώρα;;;
Κάποιοι θυμώνουν κλείνουν τα αυτιά και φεύγουν.
Κάποιοι όμως μένουν (εύχομαι να είσαι μια από αυτούς) ενημερώνονται και αυτό είναι το παν,
ένας ακόμα που δεν θα ενισχύσει οικονομικά την κουταβοαναπαραγωγή υπό χείριστες συνθήκες,
ένας ακόμα που θα καταλάβει ποιοι πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες..

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
το ξερω.....δυστυχως ειμαι απο αυτους που "επαθαν",ευχομαι ο βηχας της να ηταν το μονο αυτο που πηρε απο εκει μεσα νεογεννητο και η μαγνητικη της να ειναι πεντακαθαρη...........

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Στο εύχομαι, αλήθεια :)

Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι περί ζευγαρώματος, τα περισσότερα που ακούγονται είναι μύθοι και ανακρίβιες.

Όσο για τα puppy mills, τώρα ξέρεις και μπορείς να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου στην ενημέρωση.