Πανέμορφη είναι,να σου ζήσει!
Εγώ που την πήρα μεγάλη,τριών ετών και είχε αυτό το θέμα με τα δαγκώματα,άρχισα να της δίνω φαγητό με το χέρι μου για να μάθει ότι δε χρειάζεται να δαγκώνει.Αλλά μην το κάνεις όταν σε δαγκώνει,κάνε το σε άσχετη στιγμή.Μετά θα μάθει να μη δαγκώνει καταρχήν το χέρι σου και γενικά.Όταν της δίνεις κάτι και το τραβάει και δε στο δίνει,μην το διαιονίζεις,ασ'το να το πάρει και όταν πας να το πάρεις πάλι κράτα μια λιχουδιά και όταν το αφήσει πες της μπράβο.Εμένα έτσι έμαθε η δική μου.Εσυ που την έχεις απο κουτάβι θα μάθει πιο εύκολα πιστεύω.
Όσο για το θέμα της αυλής, από τη δική μου εμπειρία,τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο ήσυχα μέσα παρά έξω.Το crate είναι μια πολύ καλή λύση για να μάθει τους κανόνες του σπιτιού.Αν δεν μπορεις να την έχεις μέσα συνέχεια τουλάχιστον βάζε τη μέσα 2-3 φορες την ημέρα για να μη νιώθει ξένη.Αν είναι έξω μόνη της,πιστεύω ότι δε θα είναι ήρεμη όσο θα θέλεις.Έστω ασε την να εκτονώνεται έξω αλλά το βράδυ βάζε τη μέσα.Η δική μου είναι πιο ήρεμη όταν είναι μέσα παρά αν την αφήσω έξω.Επίσης,όταν ειαι μέσα στο σπίτι μαθαινει πάρα πολλά πράγματα εύκολα,αυτό παρατήρησα εγώ με τη δικη μου.Χωρίς καν να προσπαθήσεις να της τα μάθεις.Το καλοκαίρι που την είχα πιο πολύ έξω στην αυλή,κάποια πράγματα δεν μπορούσα να της τα μάθω εύκολα και μολις μπηκε μέσα τα έμαθε σε 2-3 μερες χωρίς καν να προσπαθήσω.Το να είναι μαζί σας μεσα ειναι πολύ βασικό γιατί δε νιώθει ότι είναι ξένη.