Reina, το νέο μέλος στην παρέα...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Σίγουρα θα παίζει και η ράτσα ρόλο....
Σε περιπτώσεις τόσο σπάνιες, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Προσωπικά, έχω βαρεθεί να ακούω ότι τα golden και τα labrador, είναι κάργα ανθρωποκεντρικά.
Για μένα...δεν υπάρχει, μη ανθρωποκεντρική φυλή, πλην ελαχίστων, που έχουν δημιουργηθεί για να μην είναι.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
costakis και εγω ψηφιζω μεσα...
δε μπορεις να καταλαβεις την διαφορα αν δεν το επιχειρησεις...
Δοκιμασε το και δε θα το μετανιωσεις.
Και η καθαριοτητα δεν ειναι τοσο τραγικη υποθεση...(αρκει να εχεις ηλεκτρικη σκουπα.)
Αντι να σκουπιζεις καθε 3 μερες, θα σκουπιζεις καθε 2....σιγα το πραμα....Πολυ λιγο το τιμημα σε σχεση μ αυτα που θα παρεις πισω!!
Να το χαιρεστε το μωρο!!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Στην δικιά μου περίπτωση ο σκύλος επιλέγει που θα μείνει (μέσα η έξω). Τον περσινό χειμώνα που ήταν κουτάβι τον είχα μέσα. Από το πασχα και μετά άρχισε να μένει έξω τα βράδια (αυτός το επέλεξε). Γενικά του αρέσει περισσότερο έξω(το σπίτι μου είναι μικρο αλλά έχει αρκετά μεγάλη αυλή). Έχει την δυνατότητα να μπαινοβγαίνει μόνος του. Φαντάζομαι πως τον χειμώνα θα προτιμάει να αράζει δίπλα στο τζάκι παρά έξω.

Καταλαβαίνω απόλυτα όσους ανησυχούν για τους κινδύνους, του έξω αλλά όλα είναι σχετικά και κατά περίπτωση. Στην δική μου περίπτωση που ζω σε μια γειτονιά που όλα τα σπίτια έχουν σκύλους, ο δικός μου ενοχλεί - γαβγίζει λιγότερο από τους άλλους, γνωρίζω όλους τους γείτονες και δεν έχει κάποιος πρόβλημα με μένα η τον σκύλο μου, προτιμώ να τον αφήσω να είναι έξω παρά κλειδωμένο σε 1 δωμάτιο 3*3 η ακόμη χειρότερα σε 1 κλουβί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ζει έξω(και μέσα), απομονωμένος μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια. Πρέπει να αισθάνεται και να είναι μέλος της οικογένειας - αγέλης. Να παίρνει μέρος στις δραστηριότητες και στην καθημερινότητα γενικά.

Φίλε costakiss να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και αν θες την γνώμη μου, κράτα τον μέσα τώρα που είναι μικρός.(θα γνωριστείτε - δεθείτε περισσότερο) και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Υ.Σ: Έξω = αυλή. Όχι ελεύθερος στην γειτονιά. (εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι;))

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καλως ηρθες! να σου ζησει η χιονατη!!

για εμενα καλο ειναι να υπαρχουν ορια και κανονες... χωρος μου και χωρος των σκυλων μου..
Εχω κρατησει το μισο σπιτι ανθρωπινο μονο και το υπολοιπο μισο σαλονι και βεραντα για τα σκυλια μας. Η ψυχικη μου ηρεμια ειναι και δικη τους αν το καλοσκεφτεις...
σημειωση : Το εξυπνοτερο σκυλι μου και αυτο που ειναι το πιο δεμενο μαζι μου , επιλεγει το σπιτακι της στην βεραντα! τα αλλα 2 ειναι μαμοθρεφτα - μη φυσιολογικο για μενα, οσο και να τα αγαπαω!!!

Δεν εχει σημασια που θα εχεις τον σκυλο σου , σημασια εχει να εισαι ενταξει και με το παραπανω απεναντι του. Εσυ διαλεξες να τον εχεις και ΠΡΕΠΕΙ να το κανεις σωστα. :)

πες μας λιγα λογια για την Ρέινα λοιπον...

costakiss

Active Member
23 Οκτωβρίου 2013
28
0
Προς το σχόλιο αύλη η βεράντα, η αυλη είναι 80 τετραγωνικά και πιο προσβασιμη σε κινδύνους...η βεράντα είναι καμια 20ρια..με υπόστεγο τεντα ουσιαστικά επικοινωνεί με μια πόρτα χαμηλή με την αυλη...ο χώρος είναι προσεγμένος και δεν το έχω πετάξει σε καμια βεράντα...
κατά τα αλλα
Τι θα ήθελες να μάθεις για την ρεινα...:);;;

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Κατα την γνωμη μου, το crate ειναι η "φωλιά" του, μόνο αν η πορτα είναι ανοιχτή. Το μπαλκόνι είναι μια χαρά αν εχει σπιτάκι ή υποστεγο τελος παντων και εχει επισης την (μπαλκονο)πορτα ανοιχτή. Η αυλή είναι το καλύτερο, αν επισης εχει την (εξω)πορτα του σπιτιου ανοιχτή.
Όσον αφορά το θεμα "ασφάλεια εξω" νομιζω οτι είναι υποκειμενικό και εξαρτάται απο πολλους παραγοντες. Αν είσαι σε περιοχή υψηλού κινδυνου συμφωνω, αλλά αν η περιοχή και οι γείτονες είναι μια χαρα δεν θεωρώ οτι πρεπει να μας κολάει στο να αφήσουμε το σκυλο και εξω(μονο του).
Κινδυνοι πάντα θα υπάρχουν, μην φτασουμε όμως στο σημειο να θεωρούμε οτι ολοι οι σκυλοι προτιμουν(ειναι ευτυχισμενοι) να είναι μεσα 24/7, ή πρέπει να μην αφήνουμε ούτε λεπτο τον σκυλο μονο του στην αυλη/μπαλκονι(χωρις επιβλεψη), γιατί τότε νομιζω αγγίζουμε την υπερβολή.

Last edited:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ζει έξω(και μέσα), απομονωμένος μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια. Πρέπει να αισθάνεται και να είναι μέλος της οικογένειας - αγέλης. Να παίρνει μέρος στις δραστηριότητες και στην καθημερινότητα γενικά.

Φίλε costakiss να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και αν θες την γνώμη μου, κράτα τον μέσα τώρα που είναι μικρός.(θα γνωριστείτε - δεθείτε περισσότερο) και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Συμφωνω και να σου ζήσει.
Νομιζω οτι μεγαλώνοντας θα διαλεξει πιθανοτατα μονος του το εξω, αν εχει επιλογή να μπαινει και μεσα.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Δεν εχει σημασια που θα εχεις τον σκυλο σου , σημασια εχει να εισαι ενταξει και με το παραπανω απεναντι του. Εσυ διαλεξες να τον εχεις και ΠΡΕΠΕΙ να το κανεις σωστα. :)
Αντιφατικό λίγο αυτό που λες. Για να είσαι εντάξει απέναντι στον σκύλο σου οφείλεις να μην τον έχεις απομονωμένο. Άρα έχει σημασία και που θα τον έχεις :)

costakiss

Active Member
23 Οκτωβρίου 2013
28
0
Freedom συμφωνώ αρκετά..κ εμείς ακομα το συζητάμε..μια ακομη ερώτηση...ειχε κάνεις σας αντιμετωπίσει λίγο πιο γερά δαγκώματα όταν ήταν το κουτάβι 2,5 3...και απο την μέθοδο να της δείξω με την φωνή ότι πονάω και να σταματάω το παιχνίδι, έχετε κάποια άλλη πρόταση...φυσικα ίσως είναι και φυσιόογικι της ηλικιας αλλα ως πιο σημείο;

costakiss

Active Member
23 Οκτωβρίου 2013
28
0
Αυτα τα κάνει την ώρα του παιχνιδιού...η στην φόρμα όταν περπατάμε..,δεν έρχεται και μας δαγκώνει στο άσχετο...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Κινδυνοι πάντα θα υπάρχουν, μην φτασουμε όμως στο σημειο να θεωρούμε οτι ολοι οι σκυλοι προτιμουν(ειναι ευτυχισμενοι) να είναι μεσα 24/7, ή πρέπει να μην αφήνουμε ούτε λεπτο τον σκυλο μονο του στην αυλη/μπαλκονι(χωρις επιβλεψη), γιατί τότε νομιζω αγγίζουμε την υπερβολή.
Προσωπικά, προτιμώ την υπερβολή και τον σκύλο μου ασφαλή 100%

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Προσωπικά, προτιμώ την υπερβολή και τον σκύλο μου ασφαλή 100%
Καθενας διαλέγει ζυγίζοντας τα συν και τα πλην κάθε καταστασης.
100% ασφάλεια για την σωματικη του υγεια απο φόλα έχουμε μονο μεσα στο σπιτι συμφωνώ. Στην περιπτωση αυτή όμως, δηλαδή, 24/7 ο σκυλος μεσα στο σπιτι ή υπο επιβλεψη, δεν εχουμε 100% ασφάλεια για την ψυχική υγεία του σκυλου μας(πχ: μπορεί να αναπτυξει αγχος αποχωρισμου, γιατί ο σκυλος εχει ελλειψη ποικιλιας ερεθισματων και κολλαει πανω μας).
Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί ο σκυλος 24/7 μεσα να μην αναπτυξει ποτέ αγχος αποχωρισμου και μπορεί ο σκυλος της αυλής να μην παθει ποτέ τίποτα. Ο καθένας διαλέγει αναλογα με την κατασταση του και τον τροπο σκεψης του.
Εγώ πρότεινα, συμφωνα με τον δικο μου τροπο σκεψης, μια μεση λυση, που συμπεριλαμβάνει και το τι θελει ο σκυλος.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Θεωρώ τον σκύλο μου ευτυχισμένο, όταν οι μπαλκονόπορτες είναι ανοιχτές και μόνο αν βάλω τις φωνές, βγαίνει έξω να λιαστεί. Κι αν βγει με το ζόρι, και κλείσει η μπαλκονόπορτα, μένει εκεί, όρθιος, με την μύτη κολλημένη στο τζάμι, μέχρι να ξανανοίξω, για να μπουκάρει μέσα, μαλλιοκούβαρα. Οταν είμαι στο σπίτι, είτε κάνω φασίνα, είτε κοιμάμαι, είτε είμαι στον υπολογιστή, είναι εκεί και με παρακολουθεί. Αν θέλει, θα έρθει για χάδια. Αλλά δεν χρειάζεται, γιατί με βλέπει συνεχώς.
Εδώ συμφωνώ οτι συμπεριλαμβανεις το τι θελει ο σκυλος. Αν και ο δικος σου σκυλος εχει ηδη αγχος αποχωρισμου, απο οτι εχεις πει, οπότε είναι λογικό να διαλέγει το μεσα.

Αν λείπω από το σπίτι, δεν μένει έξω μόνος του. Ακόμη και να ήθελε. Προέχει η ασφάλειά του. Και αυτήν, δεν την ρισκάρω ούτε γι'αστείο. Αν είχα κήπο, θα είχα ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Εξω θα ήταν, ΜΟΝΟ αν ήμουν κι εγώ, να επιτηρώ. Σε καμμία άλλη περίπτωση.
Εδώ δεν συμπεριλαμβάνεις το τι θελει ο σκυλος.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Αν και...δεν αφορά το παρόν θέμα...:rolleyes:

α) Εχω τρεις σκύλους :) Οι μόνες περιγραφές που έχεις διαβάσει, αφορούν μόνο τον μικρό. Για τον οποίο, δεν έχω γράψει ποτέ, πουθενά, ότι έχει άγχος αποχωρισμού. Αν το συμπεραίνεις, απ'όσα έχεις σποραδικά διαβάσει, χωρίς να τον ξέρεις, πάω πάσο...

β) Ναι. Συγγνώμη. Δεν συμπεριλαμβάνω στα "θέλω" των σκυλιών μου, όσα δεν ξέρουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι εμπεριέχουν κινδύνους για την υγεία τους. Θεωρώ την ασφάλειά τους, αποκλειστικά δική μου ευθύνη :)

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Αν και...δεν αφορά το παρόν θέμα...:rolleyes:

α) Εχω τρεις σκύλους :) Οι μόνες περιγραφές που έχεις διαβάσει, αφορούν μόνο τον μικρό. Για τον οποίο, δεν έχω γράψει ποτέ, πουθενά, ότι έχει άγχος αποχωρισμού. Αν το συμπεραίνεις, απ'όσα έχεις σποραδικά διαβάσει, χωρίς να τον ξέρεις, πάω πάσο...
Πάω και εγώ πασο, για πολλους λογους, ξέρεις εσυ.

β) Ναι. Συγγνώμη. Δεν συμπεριλαμβάνω στα "θέλω" των σκυλιών μου, όσα δεν ξέρουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι εμπεριέχουν κινδύνους για την υγεία τους. Θεωρώ την ασφάλειά τους, αποκλειστικά δική μου ευθύνη :)
Εσύ θεωρείς την σωματικη τους ασφάλεια αποκλειστικά δικη σου ευθυνη, εγώ θεωρώ οτι στο πακετο ασφάλεια πρεπει να συμπεριλάβω και την ψυχική τους ασφάλεια. Δεν είναι απαραιτητο να συμφωνουμε όλοι. Καναμε όλοι τις προτάσεις μας και ο ιδιοκτήτης είναι τελικά αυτός που θα παρει την αποφαση. Και πολύ τον ζαλισαμε νομιζω με το συγκεκριμενο θεμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα