Prong /e-collar και εκπαίδευση

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Nαι, θα μπέρδευψε το θέμα με την μπαταρία αυτοκινήτου.
Υπάρχει εξαιρετική μέθοδος με την μπαταρία αυτοκινήτου. Όποιος δεν την ξέρει του τη στέλνω με πμ. Είναι απολύτως ασφαλές (σε αντίθεση με το κολλάρο που είναι επικίνδυνο σε λάθος χέρια). Και ηλίθιος να είσαι τελείως, κακό στο σκύλο δεν μπορείς να κάνεις. Πρέπει να το κάνεις σε διαφορετικά μέρη (όχι μόνο ένα) αν θέλεις να γίνει σωστά.

Επίσης έχω εφεύρει ένα "μαγικό κουτί" που χώνεται κάτω από τη γη (μπατ. μέσα σε κουτί, υπογείως, καρφί μέσα σε μπιφτέκι ορατό). Έβαλα ηλεκτρολόγο να μου το φτιάξει (δεν σκαμπάζω) και το έκανε τέλειο ΚΑΙ ημιαδιάβροχο!

Είναι πολύ αποτελεσματικό αν και δεν έχει μεγάλη ισχύ (δεν πιάνει όλους τους σκύλους). Βέβαια ούτε κι η μπαταρία αυτοκινήτου πιάνει όλους τους σκύλους. Προσωπικά κάνω φόλα με συνδιασμό:

E-collar, μετά αμάξι και τέλος το 'μαγικό κουτί'. Είναι το καλύτερο και έχει 100% αποτέλεσμα σε όλους τους σκύλους δίχως εξαίρεση.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν είναι όμως κάτι που μαθαίνει μιά και καλή ε?

δηλ\
μετά από ένα χρόνο μπορεί να ξαναφάει απο ξένο ε?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κάνεις επανάληψη κάθε 6μηνο για 1-1,5 χρόνο και μετά μία φορά το χρόνο.

Συνήθως μετά τον 2ο χρόνο είναι πάντα μόνο έλεγχος η άσκηση (ο σκύλος δεν τρώει με τίποτα από κάτω ποτέ ξανα), το κάνεις απλώς για να είσαι 100% σίγουρος και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Φυσικά σε διαφορετικό μέρος κάθε φορά.

liajoe

Well-Known Member
Ο τρόπος που λειτουργεί η πτώση του "τυφλού" στο να μη ξαναπροσπαθήσει να φάει ο σκύλος από κάτω ποιός είναι?

Ο φόβος μήπως?

Ο φόβος μη "σκάσει" απάνω του ο "τυφλός"?

Ο φόβος κάποιου ήχου/θορύβου που κάνει ο "τυφλός" πέφτοντας?

Γιατί να είναι ο φόβος του "Μη σπάσει το πόδι του ο άνθρωπος και μετά πως θα πηγαίνω βόλτα!" αποκλείετε να είναι!

Πάλι "βία" χρησιμοποιούμε δηλαδή?
Εάν υπάρχει κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται
για την δουλειά μας να έρθει να μας επισκεφτεί :)

Να επισκεφτεί και την σχολή της Ελβετίας, όπως και
της Αγγλίας και να μπεί στο πρόγραμμα του εκπαιδευτή
σκύλων οδηγών τυφλών που είναι 3 χρόνια :)

Last edited:

liajoe

Well-Known Member
Θα ήθελα να πώ ότι την συζήτηση αυτή δεν θα την συνεχίσω
και μάλλον κακώς πήρα μέρος.

Εμείς κάνουμε μία δουλειά που για πολύ κόσμο, θεωρήτε λειτούργημα.
Το ότι υπάρχουν κάποια άτομα που ειρωνεύονται για ένα τόσο σοβαρό
θέμα...λυπάμαι :(

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αρχικό μήνυμα απο djdoctor
Ο τρόπος που λειτουργεί η πτώση του "τυφλού" στο να μη ξαναπροσπαθήσει να φάει ο σκύλος από κάτω ποιός είναι?

Ο φόβος μήπως?

Ο φόβος μη "σκάσει" απάνω του ο "τυφλός"?

Ο φόβος κάποιου ήχου/θορύβου που κάνει ο "τυφλός" πέφτοντας?

Γιατί να είναι ο φόβος του "Μη σπάσει το πόδι του ο άνθρωπος και μετά πως θα πηγαίνω βόλτα!" αποκλείετε να είναι!

Πάλι "βία" χρησιμοποιούμε δηλαδή?
Αυτό εννοείς ? Δεν είναι ειρωνία, είναι η ουσία του "τί είναι βία" τελικά και τί βλάπτει.

Για το δικό μου σχόλιο, sorry, το έκανα για να τονίσω αυτό που φωνάζω πολλές φορές : ΡΕΥΜΑ μόνο ...

E-collar, μετά αμάξι και τέλος το 'μαγικό κουτί'. Είναι το καλύτερο και έχει 100% αποτέλεσμα σε όλους τους σκύλους δίχως εξαίρεση.
Πόσο το χρεώνεις ?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το χαρίζω στους πελάτες μου. Στην επόμενη έκθεση θα σου κάνω και εσένα ένα δώρο (μιας και δεν σου έκανα στο Birthday σου!)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θα ήθελα να πώ ότι την συζήτηση αυτή δεν θα την συνεχίσω
και μάλλον κακώς πήρα μέρος.

Εμείς κάνουμε μία δουλειά που για πολύ κόσμο, θεωρήτε λειτούργημα.
Το ότι υπάρχουν κάποια άτομα που ειρωνεύονται για ένα τόσο σοβαρό
θέμα...λυπάμαι :(
Σίγουρα δεν κάνω ειρωνικές ερωτήσεις ή παρατηρήσεις , αλλά σίγουρα κάνω ερωτήσεις και παρατηρήσεις που έχουν στόχο και σκοπό.
Αν κάτι παρεξηγήθηκε ως ειρωνικό , δεν είναι λάθος μου , αλλά αν έχω και εγώ μερίδιο ζητώ συγνώμη.

Εγώ όμως πως θα μπορούσα να εκλάβω το γεγονός ότι κατά 90% δεν μου απαντά κανείς και ποτέ (και από παλαιότερες συζητήσεις)?...:confused: :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το κουτί καλέ!
Πρώτα όμως θα το ανάψω για να σε "διορθώσω" για όλες τις φορές που διαφώνησες μαζί μου! :D:p:D;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Denis,

Αν εννούσες πόσο χρεώνω την άρνηση φόλας, είναι πάντα με την βασική υπακοή. Σε ανεκπαίδευτα σκυλιά δεν το κάνω γιατί πρώτα πιστεύω πως πρέπει να μάθουμε πως σκέφτεται ο σκύλος μας και μετά να τον "ηλεκτρίζουμε".

Δεν φαντάζεσαι πόσοι κάνουν φοβερές βλακείες πάνω στο θέμα της φόλας... με μοναδικό αποτέλεσμα να ταλαιπορείται ο σκύλος τους άδικα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για την δουλειά μου στείλε πμ.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν φαντάζομαι, όχι. ΞΕΡΩ και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ;)

Οχι, αφού λές ότι έχεις 100% επιτυχία θέλω και τιμή.
Εστω τιμή βασικής, αφού πάει πακέτο.
PΜ τι να το κάνω. ;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Χρεώνω 700 ευρώ την βασική υπακοή (με άρνηση φόλας).
Αν θεωρήσω τον σκύλο υπάκουο και την σχέση του με το αφεντικό του σωστή, κάνω μόνο άρνηση φόλας. Αυτό κοστίζει 250 ευρώ (5-6 συνεδρίες).

Σπάνια το έχω κάνει αυτό για πελάτη (είμαι λίγο αυστηρή αλλά δεν μου το ζητούν συχνά κι όλας) αλλά έχω βοηθήσει και μερικούς σοβαρούς χομπίστες να το κάνουν αφιλοκερδώς.

Αν κάποιος έχει πολλή πείρα, εκπαιδευμένο σκύλο, η-κολλάρο, αμάξι και μυαλό (και μπορεί να ακολουθήσει το γραπτό πρόγραμμα που θα του φτιάξω) με μία και μόνο συνάντηση πιστεύω μπορεί να κάνει μόνος του την άρνηση φόλας (με την μέθοδό μου).

Δεν μου έχει τύχει αυτό με κάποιον ξένο τελείως (μόνο με φίλους εκπαιδευτές) αλλά θα δεχόμουν να το κάνω σε πολύ φιλική τιμή. Μισώ της φόλες, φαίνεται;

Τη μέθοδο με το αυτοκίνητο/μπαταρία, τη στέλνω δωρεάν σε σοβαρούς κοινόφιλους με κοινή λογική (με κάποιες κέραιες συμβουλές). Αν και φαντάζομαι βρήσκει παραλαγή ο καθένας κι εύκολα στο νετ. Το 100% επιτυχία προέρχεται από τον συνδιασμό κολλάρου, μπαταρίας και κουτίου μου. Ίσως επειδή το κουτί κρύβεται γρήγορα κάτω από το χώμα και μεταφέρεται και πανεύκολα παντού (και το κρύβεις κι από τον σκύλο πιο εύκολα, πριν, καθώς και μετά).

Το μόνο που θέλω τώρα είναι να βρώ τρόπο να βάζω υγρό "δόλωμα" στο κουτί (αδύνατον με το παρών σχεδιασμό).

Το πμ το πρότεινα διότι ίσως κάποιος θεωρήσει πως αυτοδιαφημίζομαι... άσε που μερικοί ίσως θεωρήσουν αυτό το "παρακλάδι" της συζήτησης εκτός θέματος.

Δεν πιστεύω πως είναι έτσι τα πράγματα, αλλά συχνά αυτό το φόρουμ είναι πιο αυστηρό κι από μένα!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
θέλω να προσθέσω πως η άρνηση φόλας από το έδαφος είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολη από άρνηση φόλας από άνθρωπο (από χέρι). Παρασύρονται πιο εύκολα οι σκύλοι όταν υπάρχει άνθρωπος που τους παρακινεί να φάνε κάτι (ίσως γιατί η περισσότεροι σκύλοι το έχουν στο DNA τους να εμπιστεύονται τους ανθρώπους γενικότερα. Το "μαγικό κουτί" κρύβεται εύκολα και στο μανίκι του "κακού", καθώς εξέχει μόνο ένα κομμάτι τυρί ή κρέας...

Από την άλλη, ΠΟΛΛΟΙ εκπαιδευτές κάνουν στα δικά τους σκυλιά ΜΟΝΟ άρνηση φόλας από το έδαφος. Θέλουν να μπορεί να τους επιβραυέυσει κάποιος με τροφή (κυρίως όταν είναι μικρά) πχ. στην ανεύρεση "τραυματισμένων" ατόμων.

Επίσης, συχνά μένουν σε μέρος όπου είναι αδύνατον να πάει κάποιος να τα φολιάσει (διαμέρισμα, ή κέννελ) ή ο σκύλος είναι τόσο καλός φύλακας που δεν τρώει "εν ώρα δουλειάς" έτσι κι αλλιώς. Μόνο η φόλα στο έδαφος μένει γι' αυτούς σαν κίνδυνος άρα μόνο μ' αυτό ασχολούνται στην εκπαίδευση.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog