Pitbull σε εξωτερικο χωρο

Status
Κλειδωμένο θέμα

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Θα μου το χαρισει ενας φιλος που ειχε γεννητουρια πριν 1 μηνα.
Θα το εχω σε εξωτερικο χωρο γιατι εχω απλετο. Φυσικα μου ειπε ο φιλος οτι αυτη η φυλη ζει ανετα σε εξωτερικο χωρο, ετσι εχει και αυτος τα σκυλια του. Γιατι να εχω ολα τα μειονεκτηματα που εχει ενας σκυλος οταν ζει σε εσωτερικο χωρο αφου εχω τοσο μερος εξω?

Η Φρόσω (17 μηνών) μέχρι 13 μηνών περίπου έμενε σπίτι μαζί μου. Τώρα είναι στο μαγαζί μου όλη μέρα και το βράδυ μόνη σε απόλυτα ελεγχόμενο και προστατευμένο χώρο.
Τώρα ήδη ψάχνω άλλο σπίτι να την πάρω μαζί μου γιατί... θα σου αναφέρω ένα μειονέκτημα που υπάρχει όταν ζει έξω, αλλά έχει να κάνει με μένα. ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ.:( Το βράδυ τη θέλω μαζί μου.
Τα Χριστούγενα που πέρασαν έπαθα γαστροραγία και έπρεπε να πάω Αθήνα επειγόντως για αίμα και θεραπεία στο νοσοκομείο. Το έπαιξα ότι δεν τρέχει τίποτα και σχεδόν απείλησα τη γυναίκα μου για να μείνει σπίτι με το σκυλί. Υπερβολικό; Δεν ξέρω.
Πόσοι και πόσοι από μας δεν έχουν κάνει θυσίες και υπομονή για αυτά τα ζώα... Και στο φινάλε, ΕΣΥ το διαλέγεις και όχι αυτό.
Και ναι... άμα ρίχνει καρέκλες να πας βόλτα και ίσως νιώσεις καλύτερα βλέποντάς το να παίζει και να μυρίζει τα πάντα (!!!) μέσα στη βροχή. Άλλωστε έξω δεν βγαίνουμε μόνο για κατούρημα:)
Τεσπα... συγγνώμη για ύφος, αλλά τα έχεις δει λίγο στραβά. Πάρε Playstation καλύτερα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Η Φρόσω (17 μηνών) μέχρι 13 μηνών περίπου έμενε σπίτι μαζί μου. Τώρα είναι στο μαγαζί μου όλη μέρα και το βράδυ μόνη σε απόλυτα ελεγχόμενο και προστατευμένο χώρο.
Τώρα ήδη ψάχνω άλλο σπίτι να την πάρω μαζί μου γιατί... θα σου αναφέρω ένα μειονέκτημα που υπάρχει όταν ζει έξω, αλλά έχει να κάνει με μένα. ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ.:( Το βράδυ τη θέλω μαζί μου.
Τα Χριστούγενα που πέρασαν έπαθα γαστροραγία και έπρεπε να πάω Αθήνα επειγόντως για αίμα και θεραπεία στο νοσοκομείο. Το έπαιξα ότι δεν τρέχει τίποτα και σχεδόν απείλησα τη γυναίκα μου για να μείνει σπίτι με το σκυλί. Υπερβολικό; Δεν ξέρω.
Πόσοι και πόσοι από μας δεν έχουν κάνει θυσίες και υπομονή για αυτά τα ζώα... Και στο φινάλε, ΕΣΥ το διαλέγεις και όχι αυτό.
Και ναι... άμα ρίχνει καρέκλες να πας βόλτα και ίσως νιώσεις καλύτερα βλέποντάς το να παίζει και να μυρίζει τα πάντα (!!!) μέσα στη βροχή. Άλλωστε έξω δεν βγαίνουμε μόνο για κατούρημα:)
Τεσπα... συγγνώμη για ύφος, αλλά τα έχεις δει λίγο στραβά. Πάρε Playstation καλύτερα.
Τα είπες όλα φίλε....:):):)

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
επειδη βαριεμαι να σου απαντησω σε ολα θα σου απαντησω σε μερικα.
Ζω με έναν Γερμανό μεσα στο σπιτι που μαδαει 365 μερες το χρονο (και σαν ποσότητα περισσοτερο απο το πιτ). η μανα μου μου εχει ζαλησει τα ουμπαλα να τον βγαλω εξω γιατι ειναι τις ιδιας αποψης με εσενα.Οι φιλοι μου με φωναζουνε μμ@λακ@ που περιμενω να βρεξει πως και πως για να βγουμε εξω. τους γραφω ολους στα παπακια μου. και ξερεις γιατι? γιατι απο εξω δεν περνεις τα συναίσθηματα που περνω, γιατι απο εξω δεν σε προστατευει και τον προστατευεις οπως μεσα,γιατι απο εξω ειστε γειτονες και οχι συγκάτοικοι, γιατι απο εξω ειναι μουφα...
Γουσταρω να ξυπναω απο τα φιλια του και να με γεμιζει τριχες και να ριχνω γαμωστ@βριδ1α που θα πρεπει παλι να καθαρισω, γουσταρω να μου περνει την καλτσα και να τρεχει, γουσταρω οταν βρεχει να ερχεται να με σκουνταει στο πισι που καθομαι και να μου θυμίζει οτι πρεπει να βγουμε εξω να πλατσουρισουμε...Στα αρχιδιι@ μου λοιπον.σαφεστατα δεν εχουμε ολοι εδω μεσα τα σκυλια μας μεσα στο σπιτι... υπαρχουν και αυτοι που εχουν κεννελ εξω απο το σπιτι (γκουγκλαρε τι ειναι το κεννελ βαριεμαι να σου εξηγω)
Τον τελευταιο καιρο εχω πετυχει ατομα σαν και του λογου σου που ειναι τοσο μορφομενοι αλλα οχι κυνολογικα...
οπως ειπες για το Mad00lini να παει σε κανα πανεπιστημιο σου ανταποδιδω να πας και εσυ σε κανα κυνολογικο πανεπιτημιο μπας και μαθεις τιποτα...σκραπα...

Θες και πιτ? Ξερεις τι ειναι το Πιτ?
Κανει για τα χερια σου?
Απογοητευομαι οταν Νεα ατομα εχουν τετοιες αποψεις....

ΥΓ: Πες στον Π@π@ρα τον κτηνιατρο σου να σου δινει συμβουλες ΜΟΝΟ για την υγεια του σκυλου σου....αυτο σπουδασε...
Το που θα μηνει και το πως ειναι αλλων δουλεια.

Φορουμ συγνωμη για τα μπινελικια μου...ειναι αργα...και εχω διαβασει πολλα θεματα τον τελευταιο καιρο σαν και αυτο και τα μαζευα

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα κουτάβια "μπορούν" να ζήσουν έξω "με ασφάλεια" αφού ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους. Αλλιώς κινδυνεύουν από θανατηφόρες ασθένειες. Έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές.

Γενικά, τα σκυλιά δε μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα, αποκλεισμένα από την αγέλη τους. Δεν είναι τόσο θέμα μέσα-έξω. Ακόμα κι αν έλεγες "εγώ θα μένω στον κήπο και το σκυλί μέσα στο σπίτι" (λέμε τώρα) το ίδιο θα ήταν.
Ειδικά, δεν σε βλέπω έτοιμο για σκύλο, όχι μόνο επειδή θες να τον έχεις έξω, γενικά από αυτά που γράφεις, μάλλον δεν έχεις κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο τη φύση του πλάσματος που ισχυρίζεσαι ότι θες να βάλεις στη ζωή σου (ή μάλλον στην αυλή σου) για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Σκέψου το καλύτερα.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κανενα σκυλι, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων καποιον ποιμενικων, δεν ειναι σωστο να ζει μονιμως εξω. Τα σκυλια ειναι ζωα αγελης κι εχουν την αναγκη να νιωθουν κοντα στους ανθρωπους τους.

Πως θα σου φαινοταν να σουν ολομοναχος και να σου κλεινανε τη πορτα χωρις να σ αφησουν να εισαι σ επαφη με τους δικους σου?

Τα πιτμπουλ συγκεκριμενα ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλια, και δεν εχουν διπλο μανδυα στο τριχωμα τους. Που σημαινει οτι το ζωο θα χει αναγκη απο παρεα (που μπορει να το κανει ν αναπτυξει συμπεριφορες οπως ανεξελεγκτο γαυγισμα) και θα κρυωνει το χειμωνα.

Απ αυτα που γραφεις δε μου δειχνεις ανθρωπος ετοιμος για σκυλο και κυριως για κουταβι. Οποιοδηποτε κουταβι ειναι εγκληματικο να το χεις μονο του εξω.
Δε θες τα κακα του, τις τριχες, να το βγαζεις εξω με τη βροχη. Ο σκυλος ομως ειναι μια μεγαλη δεσμευση για παρα πολλα χρονια. Αμα δηλαδη το ζωακι σου αρρωστησει και κανει διαρροιες τι θα λες? οτι το σιχαινεσαι?
Αν χρειαστει να μπει μεσα λογω υγειας?

Αν σωνει και καλα θες να παρεις σκυλο , κοιτα για καποιο τσοπανοσκυλο που και πιο ανεξαρτητο θα ναι, και θ αντεχει στο κρυο.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Καταρχη διαβασα οτι αν θες να φυγεις 2 μερες που θα ειναι πιο χαρουμε το σκυλι μεσα η εξω..Οταν εχεις σκυλο η τον παιρνεις μαζι σου η τον πας σε ξενοδοχειο η στον προσεχει καποιος..Να μεινει 2 μερες μονος ΔΕΝ παιζει.Φιλε jimbogs συμφωνω απολυτα μαζι σου!Μενω και εγω γ.π που τις περισσοτερες ωρες ειναι στο δωματιου μου και εχω ολα αυτα που λες και γουσταρω!Προσωπικα πιστευω οτι δεν εχει κανενα νοημα να παρεις ενα ζωο σαν τον σκυλο που δενεται τοσο πολυ με τον ανθρωπο και να το χεις εξω..Καλυτερα παρε κοτα να κανει και κανα αυγο να τρως τα πρωινα σου!Αν θες σκυλο παρτον απο σωστη πηγη πρωτα(εκτροφειο) η καταφυγιο και βαλτον μεσα!Αν τωρα εισαι της νοοτροπιας μην μου λερωσει μην κανει το ενα μην κανει το αλλο καλυτερο μην το παρεις!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Α ενας σκυλος δυο μερες μονος του ειναι απαραδεκτο!!!!! Αν χρειαστει να λειψεις το αφηνεις σε πανσιον, αν δεν υπαρχει καποιος φιλος να το φιλοξενησει.

Ο μαθηματικος μου πηγαινε για ιδιαιτερα σ ενα σπιτι πολυ πλουσιων ανθρωπων, οι οποιοι ειχαν εναν πολυ μεγαλο κηπο με σκυλια. Προσεχε οχι ενα σκυλι, σκυλιΑ. Και καθε φορα τα σκυλια χτυπαγαν τη πορτα του δωματιου του παιδιου για να τα βαλει μεσα, και να κατσουν μαζι τους.

Κι ο θειος μου στο καπανδριτι εχει σπιτι με μεγαλο κτημα μπροστα κι ειχε παλια ενα ημιαιμο. Και μαζευομασταν εμεις μεσα και το σκυλι ξεροσταλιαζε μπροστα απ τη πορτα.

Αν θελετε κατι να γεμιζει το χωρο σας, βαλτε ενα συντριβανι!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Εγώ νομίζω ότι δεν έψαχνες για σκύλο εξ'αρχής. Σου είπε ένας γνωστός σου ότι είχε γεννητούρια και σκέφτηκες γιατί όχι έτσι κι αλλιώς έχω κήπο δεν θα είναι μπελάς στο σπίτι.
Όμως ο σκύλος έξω κινδυνεύει από ασθένειες όπως το καλαζάρ, πολύ πιο πιθανό να το πάθει αν ζει μόνιμα σε εξωτερικό χώρο παρά μέσα.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για σκύλο. Ακόμη και κάποιοι που τα υπεραγαπούν είναι εντελώς ακατάλληλοι για άλλους λόγους. Ξανασκέψου το γιατί έξω ή μέσα βάζεις μια ευθύνη στην ζωή σου που αν δεν είσαι ετοιμος για αυτήν μόλις σου φύγει ο ενθουσιασμός θα γίνει μπελάς. Και τότε πολλοί στην ίδια κατηγορία με σένα τα πάνε κάπου μακρυά από το σπίτι τους και τα παρατάνε. Κατά προτίμηση σε κάποιο βουνό. Είναι κρίμα να καταλήξει κάποιος άνθρωπος σε αυτόν τον ξεπεσμό επειδή απλά δεν ήξερε καλά τον εαυτό του.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Α και ο σκυλος εχει αναγκες οπως φαγητο,στεγη,παρεα,βολτα,τουαλετα,εκπαιδευση,παιχνιδι,ιατρικη περιθαλψη που ολα αυτα απαιτουν χρονο,χρημα αλλα πανω απο ολα αγαπη και αφοσιωση..Εγω προτιμω να μην φαω εγω μια μερα για να φαι το σκυλι μου..Εσυ θα το κανες αν το θεωρεις "κατωτερο"?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγώ νομίζω ότι δεν έψαχνες για σκύλο εξ'αρχής. Σου είπε ένας γνωστός σου ότι είχε γεννητούρια και σκέφτηκες γιατί όχι έτσι κι αλλιώς έχω κήπο δεν θα είναι μπελάς στο σπίτι.
Όμως ο σκύλος έξω κινδυνεύει από ασθένειες όπως το καλαζάρ, πολύ πιο πιθανό να το πάθει αν ζει μόνιμα σε εξωτερικό χώρο παρά μέσα.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για σκύλο. Ακόμη και κάποιοι που τα υπεραγαπούν είναι εντελώς ακατάλληλοι για άλλους λόγους. Ξανασκέψου το γιατί έξω ή μέσα βάζεις μια ευθύνη στην ζωή σου που αν δεν είσαι ετοιμος για αυτήν μόλις σου φύγει ο ενθουσιασμός θα γίνει μπελάς. Και τότε πολλοί στην ίδια κατηγορία με σένα τα πάνε κάπου μακρυά από το σπίτι τους και τα παρατάνε. Κατά προτίμηση σε κάποιο βουνό. Είναι κρίμα να καταλήξει κάποιος άνθρωπος σε αυτόν τον ξεπεσμό επειδή απλά δεν ήξερε καλά τον εαυτό του.
Και
Δεν ειναι μονο το καλαζαρ.. Ειναι παρα πολλα απ τα οποια κινδυνευει ενας σκυλος εξω.
Να τον κλεψουν, να του πεταξουν φολα, να φαει κατι που δε πρεπει, να το τσιμπησει καποιο εντομο...κι εσυ να μην εχεις παρει χαμπαρι.

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Εγώ πιστεύω πως πολύς κόσμος πριν πάρει σκύλο έτσι σκέφτετε,γιατί έτσι κάποιοι στο παρελθόν κρατούσαν τα σκυλιά τους,στα χωριά ειδικά.Μόλις όμως το πάρει,ειδικά απο κουτάβι και δει πόσο ευάλωτο είναι θα αλλάξει άρδην.Αν έχει καρδιά ανθρώπου και αγαπήσει το σκυλί του θα το κρατήσει μέσα.
Μπάινω κάθε μέρα σε πολλά σπίτια και πολλά απο αυτά έχουν σκυλιά.Στα χωριά τα κρατάνε έξω σε μεγάλο ποσοστό δυστηχώς.
Εγώ δεν την βγάζω έξω ούτε όταν βρέχει,ούτε αν κάνει πολύ κρύο,γιατί φοβάμαι μην κρυώσει.Έκανε εμετό σήμερα και τρελάθηκα.Κάνουμε την ανάγκη μας στον κήπο και βουρ μέσα.Έχει διπλό τρίχωμα και αν βραχεί δεν στεγνώνει με τίποτα.Λέτε ρε παιδιά να την βγάζω έξω με την βροχή όπως διάβασα πιό πάνω απο τους φίλους με τα ΓΠ?Να περιμένω να ενηλικιωθεί μήπως καλύτερα?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εναν σκυλο δεν τον παιρνουμε για να επιβιωσει αλλα για να ευημερησει διπλα μας. Επειδη σε βλεπω να παιζεις πολυ με τον ορο επιβιωση στο λεω.

Εννοειται οτι ενα σκυλι μπορει να ζησει σε εξωτερικο χωρο. Καποια σκυλια μαλιστα απολαμβανουν να ειναι σε εξωτερικο χωρο οταν τους παρεχεται. Ομως παντα, ισως οχι για ολη την ημερα, παντως για ενα σημαντικο κομματι της θα αναζητησουν την συντροφια σου. Και η συντροφια σου δεν ειναι μονο η βολτα, το παιχνιδι ειναι και η χαλαρωση με τον σκυλο σου.

Αν μπορεις να παρεχεις στον σκυλο σου σωστο στεγασμενο και προστατευμενο χωρο δεν εχει σημασια αν θα κοιμαται μεσα ή εξω. Ομως σε βλεπω απροθυμο. Βλεπω ενα "ωχ αδερφε σκυλος ειναι" που δεν με πειθει οτι το μοναδικο προβλημα της συμβιωσης σας ειναι που θα κοιμαται ο σκυλος σου.

Δεν θελεις να βρωμισεις το σπιτι σου. Ετσι οπως το θετεις ομως και η αυλη σου θα βρωμιστει. Θα εχεις να μαζεψεις ακαθαρσιες, σκαμμενα χωματα, κατεστραμενα φυτα ειδικα απο εναν σκυλο που θα μενει την πλειοψηφια του χρονου του εκει και πιθανοτατα θα βαριεται.

Ο σκυλος δεν ειναι αξεσουαρ για την αυλη. Μπορει να αποφασισουμε παρεχοντας του τις καταλληλες συνθηκες να περναει μερος του χρονου του εκει, αλλα δεν μπορει να εχουμε την πεποιθηση οτι δεν θα χρειαστει να αλλαξουμε την ζωη μας ουτε στο ελαχιστο οταν αποφασιζουμε να μοιραστουμε την ζωη μας και το σπιτι μας μαζι του.

Δεν νοειται επισης ζωο που το εχεις υπο την προστασια σου και προσεχεις την ευζωια του να μενει μονο του για 1 ή 2 ή 5 μερες επειδη εχεις επαγγελματικες υποχρεωσεις. Ή φροντιζεις να υπαρχει καποιος που θα φροντιζει τον σκυλο τις μερες αυτες (οχι μονο φαι, νερο αλλα και βολτα και παιχνιδι και ασφαλεια) ή αναγνωριζεις οτι δεν εισαι ετοιμος να αναλαβεις την φροντιδα ενος σκυλου.

Τελος επειδη αντιμετωπιζεις τον σκυλο σου ως αδεσποτο. Δεν ειναι αδεσποτο. Ειναι προιον συνειδητης αναπαραγωγης καποιου. Το οτι αυτος ο καποιος ειναι ανευθυνος δεν κανει τον σκυλο σου αδεσποτο. Αν τωρα αυτος ο καποιος αν δεν βρει να δωσει τα κουταβια ειναι ετοιμος να τα παρατησει στον δρομο τοτε ειναι εγκληματικα ανευθυνος. Γιατι οχι δεν επιβιωνουν τα ζωα στον δρομο. Ο μεσος ορος ζωης ενος αδεσποτου ειναι τα 3 χρονια.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Δεν μπορω να εκφερω γνωμη και ο μονος τροπος για να αποκτησω γνωση ειναι να δοκιμασω. Οπως ολοι σας εξαλλου. Δεν πιστευω να γεννηθηκε καποιος γητευτης σκυλων. Ολοι απο καπου ξεκινησατε. Ολοι κανατε λαθη. Το μονο που ξερω ειναι οτι θα σεβομαι τα θελω του σκυλου και αυτο μπορω να το δω μονο στην πορεια.
Γνωση αποκτας και με αλλους τροπους, αλοιμονο αν αποκτουσαμε γνωση μονο με προσωπικη εμπειρια...Αν ηταν ετσι ο καθενας θα εκανε οτι νομιζε οτι μπορουσε, και θα τα καταφερνε...Σοβαρεψου λιγο ρε μαστορα....Ποσο μαλλον οταν προτεινεις σε παραπανω σχολιο σου σε χρηστη να παει σε πανεπιστημιο να μορφωθει...αυτοι που διδασκουν στα πανεπιστημια αυτοδιδακτοι ειναι?? απο προσωπικη εμπειρια εγιναν αυτο που εγιναν? Η μηπως τη μιση τους ζωη διαβαζαν και ακουγαν ανθρωπους με μεγαλυτερη εμπειρια απο αυτους? Μην εισαι εγωιστης...Κανεις εδω μεσα δε σου λεει τιποτα για κακο...Ειναι ολοι ανθρωποι που υπεραγαπουν τα σκυλια και αν δεν νιωθεις και εσυ την ιδια αγαπη και αφοσιωση καλυτερα να μην ασχοληθεις με το θεμα...Παρε γατα...τι να σου πω...
Οσο για τον κτηνιατρο...Μην εισαι βεβαιος οτι ολοι οι κτηνιατροι ειναι αγιοι, ουτε πως θα σου απαντησουν παντα σκεπτομενοι το καλο του σκυλου...Γιατι οταν παιζουν φραγκα στη μεση δεν μπορει να υπαρχει ανιδιοτελεια!

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Παιδια καλα ολα αυτα που μου λετε αλλα ξερετε τι ειναι?? Προσωπικες σας εμπειριες. Ο καθενας σας εχει μπολικες απο αυτες με την προσωπικοτητα που εχετε διπλα σας και αγαπατε. Εγω ηθελα να μαθω την ικανοτητα του σκυλου απο βιολογικης πλευρας. Απο θεμα ψυχολογικης αναλυσης ο καθενας ξερει να αξιολογει τον ΔΙΚΟ του σκυλο και μονο. Το οτι ο δικος σας σκυλος ειναι ευτυχισμενος με τα πραγματα που του δινετε δεν σημαινει οτι ισχυει για ολα τα σκυλια.

Αν ο σκυλος δεν ειναι φτιαγμενος για εξω γιατι υπαρχουν τα σπιτακια , οι αυτοματες ταιστρες , τα φαραμακα για παρασιτα και οχι μονο?? Για να τα χρησημοποιησει ποιος?

Ποσο καλοι ψυχολογοι ειστε και καταλαβατε απο μερικα ποστ μου τι ακριβως θα προσφερω εγω στον σκυλο μου. Που ακριβως ειπα οτι δεν θα του δωσω ιατρικη περιθαλψη , φροντιδα , τροφη και οτι αλλο χρειαζεται? Που ακριβως ειπα οτι θα τον παρατησω στα δυσκολα??

Ρωτηστε και ατομα που εχουν τον σκυλο τους εξω για το αν εχουν συντροφικες στιγμες μαζι τους και θα δειτε οτι δεν θα εχουν λιγες. Ποιος σας ειπε τι χωρο εχω εγω και αν με νοιαζει που θα χαλαει τα λουλουδια? Μηπως κανατε πολλες υποθεσεις??

Ποιος απο εσας του τοσο καλους ψυχολογους καταλαβε οτι τις τρυφερες αυτες στιγμες που εσεις ζειτε με τον σκυλο σας εγω τις ζω με τον τριχρονο γιο μου?? Τα ξυπνηματα απο το χοροπηδητο στο κρεβατι , τις φωνες , τα μαλωματα , τα πεισματα , τα παιχνιδια, τους γιατρους , την αγωνια και ολα αυτα που πολλοι απο εσας δεν εχετε ιδεα για το τι μιλαω. Ποιοι ειστε εσεις που θα μου πειτε για φροντιδα ενος πλασματος και απεραντη ευθυνη??
Που πηρατε ενα σκυλο και νομιζετε οτι αγαπατε ανιδιοτελως. Θα κανετε τετοιου ειδους μαθηματα εσεις σε εμενα?
Οταν αποκτησετε την τυχη ( που σας το ευχομαι ) να ζησετε αυτο που ζω εγω τοτε θα αναθεωρησετε σε πολλα πραγματα.
Ο σκυλος ειναι μια μικροσκοπικη δοση ευθυνης σε συγκριση με αυτη του παιδιου. Ειναι ας πουμε μια προβα για αυτο που θα ζησετε. Γιαυτο αφηστε τα μαθηματα συμπεριφορας απενατι σε κατι αθωο. Το εχω μαθει αυτο το μαθημα πολυ καλα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εσύ του κεφαλιού σου θα κάνεις φυσικά, δε μπορεί κανείς να σε εμποδίσει. Εμείς τη γνώμη μας λέμε.
Εγώ δεν έχω παιδιά. Όταν θελήσω να αποκτήσω θα ακούσω τις γνώμες των ήδη γονέων. Δεν θα τις χλευάζω επειδή έχω ήδη μεγαλώσει σκυλιά και ξέρω τι εστί ευθύνη.

Εσύ δεν έχεις σκυλιά. Γιατί δεν ανοίγεις λίγο το μυαλό σου να ακούσεις αυτά που σου λέμε, παρά μας χλευάζεις?

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Lara χλευαζω σημαινει κοροιδευω καποιον με υβριστικο τροπο. Που το εκανα αυτο?? Βρες αλλη λεξη.
Αντιθετα διαβασε τα ποστ να δεις ποιος χλευασε ποιον. Εγω δεχθηκα ειρωνικα και υβριστικα σχολια.
Εγω δεν λεω οτι ξερω περισσοτερα απο εσενα για τα σκυλια.
Ξερω περισσοτερα απο εσενα τι πει ευθυνη σε γενικο επιπεδο. Τα τελευταια σχολια τα εκανα γιατι δεχθηκα αρνητικα σχολια σε αυτο το κομματι.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ποιος απο εσας του τοσο καλους ψυχολογους καταλαβε οτι τις τρυφερες αυτες στιγμες που εσεις ζειτε με τον σκυλο σας εγω τις ζω με τον τριχρονο γιο μου?? Τα ξυπνηματα απο το χοροπηδητο στο κρεβατι , τις φωνες , τα μαλωματα , τα πεισματα , τα παιχνιδια, τους γιατρους , την αγωνια και ολα αυτα που πολλοι απο εσας δεν εχετε ιδεα για το τι μιλαω. Ποιοι ειστε εσεις που θα μου πειτε για φροντιδα ενος πλασματος και απεραντη ευθυνη??
Που πηρατε ενα σκυλο και νομιζετε οτι αγαπατε ανιδιοτελως. Θα κανετε τετοιου ειδους μαθηματα εσεις σε εμενα?
Οταν αποκτησετε την τυχη ( που σας το ευχομαι ) να ζησετε αυτο που ζω εγω τοτε θα αναθεωρησετε σε πολλα πραγματα.
Ο σκυλος ειναι μια μικροσκοπικη δοση ευθυνης σε συγκριση με αυτη του παιδιου. Ειναι ας πουμε μια προβα για αυτο που θα ζησετε. Γιαυτο αφηστε τα μαθηματα συμπεριφορας απενατι σε κατι αθωο. Το εχω μαθει αυτο το μαθημα πολυ καλα.
Βεβαίως και θα κάνουμε μάθημα σε σένα!

Γιατί, για να μιλήσω για τον εαυτό μου, έχω ήδη τέσσερα (4) παιδιά, με τα οποία έχω ζήσει όλα αυτά που περιγράφεις... και ακόμα περισσότερα...
Και, επιπλέον, δύο (πολύ μεγαλόσωμα) σκυλιά μέσα στο διαμέρισμα...

Αυτά... κι άλλα, πολλά...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ένας αρχαίος φιλόσοφος είπε:

"Δεν μπορώ να διδάξω σε κανέναν τίποτα...
Μπορώ μόνο να τους κάνω να σκεφτούν."

Θεωρώ πως δεν έχει νόημα η συνέχιση της συζήτησης με αυτό το τροπάρι!
Κανένα δεν μπορούμε να του ανοίξουμε το κεφάλι(?) και να του βάλουμε με το ζόρι πράγματα μέσα σε αυτό!Συζητάμε, και αν διαφωνούμε σταματάμε εκεί!Βέβαια πάντα κάποιοι την πληρώνουν αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά!Προσπαθήστε σε αυτούς που θέλουν να ανοίξουν τον μυαλό τους...
Το να επιχειρηματολογείς απέναντι σε κάποιον που από την αρχή μέχρι το τέλος θα έχει άλλη γνώμη με σένα, όπως και εσύ θα έχεις άλλη γνώμη με εκείνον και να αλληλοπροσπαθείτε να αλλάξετε γνώμες είναι βλακεία...και από τις δύο μεριές...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Νομιζω οτι εφοσον δεν εχεις τ αυτια και τα ματια σου Ανοιχτα, κακως ανοιξες το θεμα. Οι προσωπικες εμπειριες πολλων ατομων ειναι πολυτιμες για νεους ιδιοκτητες αλλα εσυ προφανως δεν ενδιαφερεσαι.
Δεν ειναι θεμα αν εισαι ψυχολογος σκυλων, καποια πραγματα ειναι βασικα και ισχυουν για ολα σχεδον τα σκυλια. Αυτο που θελουν ειναι να ναι διπλα σου. Εσυ μπορει να μη δινεις βαση σ αυτο, αλλα ετσι ειναι, δεν αλλαζει.
Εχουν αναγκη απο παρεα και παρεα δεν ειναι να περνας 1-2 ωρες μαζι του. Εκτος κι αν σκοπευεις οταν δεν εισαι στη δουλεια, να καθεσαι εξω με το σκυλο συνεχεια και να περνας λιγοτερες ωρες μεσα στο σπιτι.

Και περα απο αυτο, σου αναφεραμε οτι η ρατσα δεν ειναι καταλληλη, και ποσοι κινδυνοι, αντικειμενικοι, υπαρχουν.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Αμα δεν ηθελες μαθηματα γιατι μπηκες εδω μεσα??
Περιμενες ολοι δηλαδη να σου γλυφουν τ αυτια και να σου πουνε οτι ολα τα κανεις σωστα?
Σε φορουμ για σκυλια μπηκες...για να μαθεις για σκυλια υποτιθεται...
αρα ΝΑΙ θα σου κανουμε(νε) μαθηματα!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn