PET-TABS Μολυσμένα με μόλυβδο?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Για το ασβέστιο

Οταν αγόραζα, επειδή μου είχε πει ο εκτροφέας να του δίνω, στο φαρμακείο απ όπου τα πήρα και ρώτησα τι δόσολογία να ακολουθήσω, μου είπανε πως ο σκύλος θα ξέρει, δηλαδή αν δεν το χρειάζεται, δε θα το φάει.

Οντως μερικές φορές έτρωγε το φαΐ του και άφηνε το χαπάκι.

Εγώ τώρα δεν ξέρω, μπορεί να ήταν λάθος, αλλά ετσι μου είπανε να κάνω άνθρωποι που γνώριζαν καλύτερα από μένα...
Εμενα μου φαινεται κοτσανα αυτο που σου ειπανε ...που να μυρισει ο σκυλος το ασβεστιο και που να καταλαβει αν το χρειαζεται ή οχι ? :confused:

Σιγα μην ετρωγε και το μισο , αναλογα με τα mg που χρειαζοταν :p:cool:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θεωρώ απίθανο έως αστείο αυτό που σου είπαν για την ικανότητα του σκύλου να υπολογήσει τις ανάγκες του σε κάποιο ιχνοστοιχείο...
Το πιθανότερο σε σχέση με τις φορές που άφησε το χαπάκι είναι πολύ απλά η γεύση ή η μυρωδιά του χαπιού να μην αρέσει στον σκύλο κι έτσι σε περιπτωση που δεν έχει καλυφθεί καλά από την τροφή και την νιώθει απλά τρώει την τροφή γύρω γύρω και αφήνει το χαπάκι!;)

Επίσης μπορείς να μου λύσεις μία απορία;
Από πού κι ως πού ο φαρμακοποιοός να ξέρει τη δοσολογία για έναν σκύλο;
Ήταν φαρμακείο αποκλειστικά για ζώα;:confused:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
foibos,

Ναι, είναι φαρμακείο για ζώα.
Ο εκτροφέας μου είπε όταν τον πήρα κουτάβι, ένα χάπι τη μέρα.
Το ίδιο μου είπε και ο φαρμακοποιός.
Ισως ακούγεται περίεργο, αλλά το χάπι δεν το έκρυβα στην τροφή, το έβαζα από πάνω. Πολλές φορές το έτρωγε. Λίγες φορές το άφησε. Και δεν είναι σκυλί που θα φάει ό,τι του βάλεις κάτω απ' τη μύτη.

Κι εμένα μου ακούστηκε περίεργο τότε ότι το σκυλί θα ξέρει μόνο του αν θα φάει το χάπι, αλλά είπα μάλλον κάνει όπως εγώ όταν μου πέφτει το σάκχαρο και λιμπίζομαι σοκολάτες :eek: