Pet shop που δεν πωλούν ζώα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν περιμένω να κάνετε κάτι. Αλλά είναι ειρωνικό να υποστηρίζετε ότι δεν αιχμαλωτίστηκαν άγρια απλά και μόνο για να τα χαζεύουμε σε μια γυάλα και ότι αν τα αφήναμε στο ποταμάκι τους δε θα ζούσαν καλύτερα.
Σιγουρα υπαρχουν ψαρια ενυδρειακα που αιχμαλωτιζονται αγρια ακομα. Σπανια και με μεγαλο κοστος. Δε το υποστηριζω και ουτε θα ηθελα να εχω στην κατοχη μου.
Τα υπολοιπα εχουν αναπαραχθει σε αιχμαλωσια οπως σου ειπα. Εγω εχω ενυδρειο και δεν αισθανομαι καθολου ασχημα γι αυτο. Και ψαρευω και τρωω ψαρια.

πολυυυυυ οφ ειμαστε....

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Σιγουρα υπαρχουν ψαρια ενυδρειακα που αιχμαλωτιζονται αγρια ακομα. Σπανια και με μεγαλο κοστος. Δε το υποστηριζω και ουτε θα ηθελα να εχω στην κατοχη μου.
Τα υπολοιπα εχουν αναπαραχθει σε αιχμαλωσια οπως σου ειπα.
Αυτά που έχουν αναπαραχθεί σε αιχμαλωσία κάποτε δε ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον; Αιχμαλωσία σημαίνει να αφαιρείς κάτι από το φυσικό του περιβάλλον απ'όσο ξέρω...

Καλά κάνεις και τρως ψάρια, δε σου είπε κανείς τίποτα. Και χελώνες και ποντίκια μπορεί να χρειαστεί να φας αν έρθει κάνας πόλεμος. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι τα pet shop που τα πουλάνε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όσα αναπαράχθησαν σε αιχμαλωσία, γνωρίζουν την "αιχμαλωσία" ως φυσικό περιβάλλον.
Τις θαλασσες μόνο από διηγήσεις παλαιοτερων (με βάρεσε η ζέστη, σόρρυ)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Όσα αναπαράχθησαν σε αιχμαλωσία, γνωρίζουν την "αιχμαλωσία" ως φυσικό περιβάλλον.
Τις θαλασσες μόνο από διηγήσεις παλαιοτερων (με βάρεσε η ζέστη, σόρρυ)
Α εντάξει τότε. Και με τα κουτάβια δεν υπάρχει κανένα θέμα, σε κλουβί γεννήθηκαν. Μάλιστα ακόμα καλύτερα που τα αγοράζουν και τα βγάζουν από τα κλουβιά και τα αφήνουν να τρέξουν λίγο στην αυλή. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα;
Και μη μου πείτε για ανεύθυνους ιδιοκτήτες και αδέσποτα γιατί και τα χελωνάκια που ζουν 40 χρόνια κατέληξαν να θεωρούνται παράσιτα στην Αυστραλία και τη Μ. Βρετανία, ακριβώς επειδή το 8χρονο κακομαθημένο μεγάλωσε και βαρέθηκε να κοιτάει μια χελώνα σε μια γυάλα...

Η θα μας ενοχλούν όλα τα ζώα στα κλουβιά ή δε θα μας ενοχλεί κανένα. Επιλεκτικές ενοχλήσεις είναι υποκριτικές κατ'εμέ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Α εντάξει τότε. Και με τα κουτάβια δεν υπάρχει κανένα θέμα, σε κλουβί γεννήθηκαν. Μάλιστα ακόμα καλύτερα που τα αγοράζουν και τα βγάζουν από τα κλουβιά και τα αφήνουν να τρέξουν λίγο στην αυλή. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα;
Και μη μου πείτε για ανεύθυνους ιδιοκτήτες και αδέσποτα γιατί και τα χελωνάκια που ζουν 40 χρόνια κατέληξαν να θεωρούνται παράσιτα στην Αυστραλία και τη Μ. Βρετανία, ακριβώς επειδή το 8χρονο κακομαθημένο μεγάλωσε και βαρέθηκε να κοιτάει μια χελώνα σε μια γυάλα...

Η θα μας ενοχλούν όλα τα ζώα στα κλουβιά ή δε θα μας ενοχλεί κανένα. Επιλεκτικές ενοχλήσεις είναι υποκριτικές κατ'εμέ...
Προσωπικά εμενα με ενοχλούν ολα τα ζώα υπό περιορισμό. Δεν καταλαβαίνω γιατι πρεπει κάποιος να εχει στο σπιτι του αγγελόψαρα, γλύφτες κλπ αφού δεν ειναι η γοργόνα η Αριελ για να ζει στο βυθο. Ειδικά τα ψάρια ειναι περισσότερο είδος διακόσμησης κατά τη γνώμη μου. Και το λέω γνωρίζοντας πολλούς που εχουν ενυδρεία πολλών λιτρων στο σπιτι τους. Και ενυδρεία-γεννήστρες. Και όταν τους ρωτάω τι τους προσφέρει αυτό "εεεεεε είναι ωραίο να εχεις μέρος του βυθού στο σπιτι του, σε ηρεμεί" και ειμαι ετοιμη να απαντήσω, ότι οι επιβάτες του τιτανικού δεν εχουν την ίδια γνώμη. Το ίδιο και με τα πουλιά και τα χελωνάκια και τα παπάκια και ό,τι αλλο μπει στην διαστροφική φαντασία των εμπορων.

edit: τα ίδια λέω και για τα δέντρα φυτωρίων που "σκοπό' εχουν να στολιστουν τα χριστούγγενα. Λες και αυτό τα κάνει λιγότερο δεντρα, αρα και μέρος του περιβάλλοντος. Και μη μου πειτε΄ότι άνθρωποι τα φύτεψαν και όχι η Φύση γιατι μιλάμε για ελάχιστο δείγμα, μπροστά σε όσα εχουμε κάψει/κόψει/καταστρέψει.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Doom εγω μαζι σου στο 100% , στο 1000% , ναι εχω μεγαλωσει στην Αθηνα και δεν εχω δει χελωνακια στα ποταμια... γνωριζω την υπερπαραγωγη τετοιων ζωων...
για το μονο που ενισταμαι ειναι τα καναρινια.. οχι τα αγριοκαναρα ουτε τα καρδερινο(καναρα..) ουτε φλωρους ...κτλ κτλ.. Τα καναρινια ελευθερα δεν ζουν.
Οταν με ρωτανε για ιγκουανα , αραχνες, χελωνες απανταω .. αυτα ανηκουν στην φυση και οχι στα σπιτι..
dont worry..
οπως επισης καταλαβαινω αλλα δεν συμφωνω με τα τσοπανοσκυλα στα διαμερισματα (π.χ.)
Εισαι τυχερος που μεγαλωσες στην επαρχια και μπορεις και βλεπεις ολα αυτα τα υπεροχα πλασματα της φυσης.. για εμας τους υπολοιπους (ομοιδεατες) υπαρχει η τηλεοραση :)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Doom εγω μαζι σου στο 100% , στο 1000% , ναι εχω μεγαλωσει στην Αθηνα και δεν εχω δει χελωνακια στα ποταμια... γνωριζω την υπερπαραγωγη τετοιων ζωων...
για το μονο που ενισταμαι ειναι τα καναρινια.. οχι τα αγριοκαναρα ουτε τα καρδερινο(καναρα..) ουτε φλωρους ...κτλ κτλ.. Τα καναρινια ελευθερα δεν ζουν.
Οταν με ρωτανε για ιγκουανα , αραχνες, χελωνες απανταω .. αυτα ανηκουν στην φυση και οχι στα σπιτι..
dont worry..
οπως επισης καταλαβαινω αλλα δεν συμφωνω με τα τσοπανοσκυλα στα διαμερισματα (π.χ.)
Εισαι τυχερος που μεγαλωσες στην επαρχια και μπορεις και βλεπεις ολα αυτα τα υπεροχα πλασματα της φυσης.. για εμας τους υπολοιπους (ομοιδεατες) υπαρχει η τηλεοραση :)
Καλά μη φανταστείς ότι υπάρχει πρόβλημα με τις χελώνες. Απλα ζουν εκεί που ζουν χωρίς να μας πειράζουν. Ασχέτως αν καμιά φορά βγαίνουν στο δρόμο και τις πατάνε. Αλλά καλό θα είναι να μη φτάσουμε στην κατάσταση της Αυστραλίας. Τα χελωνάκια αυτά θα ζήσουν αν τα αφήσεις. Θα ζήσουν όμως σε ένα περιβάλλον που δε θα ζούσαν ποτέ και θα το μολύνουν. Θα διαταράξουν την ισορροπία.

Όχι, τα καναρίνια δε ζουν στην Ελλάδα ελεύθερα. Στον τόπο που τα βρήκαν όμως άνετα.

Αυτό με τα τσοπανόσκυλα θα χρειαστεί να μου το εξηγήσεις λίγο.

Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός, αλλά έχω συνηθίσει σε διαφορετικές εικόνες και κάποια πράγματα τα θεωρώ νορμάλ χωρίς να με σοκάρουν ιδιαίτερα.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αυτο με τα τσοπανοσκυλα να σου εξηγησω τι?
Μπορω να καταλαβω γιατι καποιος εχει αδυναμια στα τσοπανοσκυλα και τον χαρακτηρα τους..
Δεν με βρισκει συμφωνη να ζει ενα τσοπανοσκυλο σε διαμερισμα.. αν και μεγαλωσα στην Αθηνα.
(ουτε ο ενας απο τα σκυλια μου ειναι για διαμερισμα.. αλλα τι να τον κανω.. τον βρηκα τον κακομοιρη.. και με τρωνε τα ξενυχτια στα παρκα να τρεξει να εκτονωθει..)
πλακα πλακα... να σου στειλω 2 κουνελες που μου εχουν παρατησει εδω και ενα χρονο να τις αμολυσεις στους αγρους... τις βλεπω στην κλουβα και ματωνει η ψυχη μου..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
O τροπος που σκεφτεσαι ειναι πολυ ωραιος, αν και απλοικος οσον αφορα στα ειδη ενυδρειου.
Θα ηθελα να το αναλυσω αλλα αφενος θα πρεπει να γραψω ενα σεντονι αφετερου δεν ξερω τι νοημα εχει σε ενα σκυλοφορουμ.
Θα σου δωσω λοιπον ενα παραδειγμα. Οι μονομαχος (ενα απο τα πιο δημοφιλη ψαρια) εαν ζουσε στη λιμνη για παραδειγμα θα απαιτουσε ενα πολυ μικρο χωρο να ζησει. Ο αρσενικος μονομαχος μοναχικος θα εβρισκε μια γωνια και η περιμετρος του για κολυμπι θα ηταν οσο ενα ενυδρειο 30 λιτρων. Εκει θα ζουσε ολη του τη ζωη επισκεπτομενος απο καμια θηλυκια οταν θα ηταν ετοιμη να ζευγαρωσει. Τα χρυσοψαρα καπως ετσι αλλα με μεγαλυτερες απαιτησεις λιτρων. Τι θελω να πω με αυτο ? Οτι ενας σωστος ενυδρειοφιλος αυτο θα προσπαθησει να επιτυχει. Να ζουν τα ψαρια του χρονια με σωστες συνθηκες. Εαν ο μονομαχος ή το χρυσοψαρο ζουν σε μια γυαλα, θα ζησουν μερικους μηνες μια μαρτυρικη ζωη. Ετσι λοιπον οπως καταλαβαινεις το νοημα του περιορισμου και του εγκλωβισμου δεν υφισταται και τοσο οταν δημιουργεις κατα καποιο τροπο το φυσικο περιβαλλον σε ενα κλειστο κυκλωμα.
Επισης...εχεις σκεφτει ποτε.... ποσο περιορισμενη ειναι μια γατα σε ενα διαμερισμα 5ου οροφου?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Οπως λεει η μαμα μου.. (οσα και αν της εχουμε φορτωσει) τα ζωα δεν ειναι για τα διαμερισματα..
Ποτε δεν μαζεψα γατακι απο επαρχια Αμαλια.. εχω να το λεω.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
πλακα πλακα... να σου στειλω 2 κουνελες που μου εχουν παρατησει εδω και ενα χρονο να τις αμολυσεις στους αγρους... τις βλεπω στην κλουβα και ματωνει η ψυχη μου..
Αν μου στείλεις κουνέλες και μάλιστα καλοδιατηρημένες θα τις πάω στη μάνα μου και θα τις κάνει πολύ ωραίο στιφάδο! :p

O τροπος που σκεφτεσαι ειναι πολυ ωραιος, αν και απλοικος οσον αφορα στα ειδη ενυδρειου.
Θα ηθελα να το αναλυσω αλλα αφενος θα πρεπει να γραψω ενα σεντονι αφετερου δεν ξερω τι νοημα εχει σε ενα σκυλοφορουμ.
Θα σου δωσω λοιπον ενα παραδειγμα. Οι μονομαχος (ενα απο τα πιο δημοφιλη ψαρια) εαν ζουσε στη λιμνη για παραδειγμα θα απαιτουσε ενα πολυ μικρο χωρο να ζησει. Ο αρσενικος μονομαχος μοναχικος θα εβρισκε μια γωνια και η περιμετρος του για κολυμπι θα ηταν οσο ενα ενυδρειο 30 λιτρων. Εκει θα ζουσε ολη του τη ζωη επισκεπτομενος απο καμια θηλυκια οταν θα ηταν ετοιμη να ζευγαρωσει. Τα χρυσοψαρα καπως ετσι αλλα με μεγαλυτερες απαιτησεις λιτρων. Τι θελω να πω με αυτο ? Οτι ενας σωστος ενυδρειοφιλος αυτο θα προσπαθησει να επιτυχει. Να ζουν τα ψαρια του χρονια με σωστες συνθηκες. Εαν ο μονομαχος ή το χρυσοψαρο ζουν σε μια γυαλα, θα ζησουν μερικους μηνες μια μαρτυρικη ζωη. Ετσι λοιπον οπως καταλαβαινεις το νοημα του περιορισμου και του εγκλωβισμου δεν υφισταται και τοσο οταν δημιουργεις κατα καποιο τροπο το φυσικο περιβαλλον σε ενα κλειστο κυκλωμα.
Επισης...εχεις σκεφτει ποτε.... ποσο περιορισμενη ειναι μια γατα σε ενα διαμερισμα 5ου οροφου?
Δεν ξέρω, δεν έχω δει κανέναν να κρατάει γάτα εγκλωβισμένη. Συνήθως παίρνουν σβάρνα τις γειτονιές.

Σχετικά με το ψαράκι, άστο να ζήσει στο φυσικό του περιβάλον, να συναναστραφεί με τις γκόμενές του, να μπορεί να αλλάξει γειτονιά αν βαρεθεί... Τι ακριβώς το κάνεις το ψάρι σπίτι σου; Μήπως θα το φας; Μήπως θα το πουλήσεις; Απλά το περιορίζεις χωρίς να θέλει. Αλλά ΟΚ, δεν αντιλέγω, είναι ωραίο διακοσμητικό. Όσο και μια ηλεκτρονική κορνίζα-ενυδρείο...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω ξερω παρα πολλους που εχουν γατα σε διαμερισμα.... και γω ειχα και ειδα τη διαφορα οταν στα 14 του τον πηγα στην εξοχη να ζησει.... εγινε ξανα 2 ετων.

Δε θα προσπαθησω να σε πεισω... σου ειπα καποια επιχειρηματα....
πιο πολυ περιοριζεις ενα σκυλο σε ενα διαμερισμα με 2 βολτες την ημερα παρα ενα ψαρι σε ενα ενυδρειο προσομειωμενο στο φυσικο του περιβαλλον (χωρις πλαστικα φυτα και πολυχρωμα χαλικια). Το σκυλο τι τον κανεις? Θα τον φας? Θα τον πουλησεις ? Η τον ρωτησες ποσο θελει να ειναι καθε λεπτο μαζι σου (που μπορει και να θελει)?

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Δε θα προσπαθησω να σε πεισω... σου ειπα καποια επιχειρηματα....
πιο πολυ περιοριζεις ενα σκυλο σε ενα διαμερισμα με 2 βολτες την ημερα παρα ενα ψαρι σε ενα ενυδρειο προσομειωμενο στο φυσικο του περιβαλλον (χωρις πλαστικα φυτα και πολυχρωμα χαλικια). Το σκυλο τι τον κανεις? Θα τον φας? Θα τον πουλησεις ? Η τον ρωτησες ποσο θελει να ειναι καθε λεπτο μαζι σου (που μπορει και να θελει)?
Πας να δώσεις μόνη σου την απάντηση. Ο σκύλος νιώθει ότι είναι μέλος της οικογένειας. Μας θεωρεί αγέλη του. Θέλει να είναι μαζί μας. Αν τον αφήσεις σ'ένα πάρκο, θα τρέξει, θα παίξει, στο τέλος θα έρθει πάλι δίπλα σου.

Πάρε ένα ψάρι, ένα χελωνάκι, μια σαλαμάνδρα, ένα φίδι και αμόλα τα έξω να δεις πόσο θα τους λείψεις και θα γυρίσουν πίσω...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πας να δώσεις μόνη σου την απάντηση. Ο σκύλος νιώθει ότι είναι μέλος της οικογένειας. Μας θεωρεί αγέλη του. Θέλει να είναι μαζί μας. Αν τον αφήσεις σ'ένα πάρκο, θα τρέξει, θα παίξει, στο τέλος θα έρθει πάλι δίπλα σου.
Παλι απαντας σκεπτομενος πολυ απλοικα. Τελοσπαντων, οτι ηταν ηταν να πουμε τα παμε :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Η αλήθεια είναι ότι έτσι παρηφοριέμαι κι εγώ που μάντρωσα τον Τζιμάκο σε διαμέρισμα. Τρέχει λυσάει όταν τον πάω για παιχνίδι αλλά μόλις με δει να πλησιάζω την πύλη για να φύγουμε έρχεται αμέσως πίσω μου.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Παλι απαντας σκεπτομενος πολυ απλοικα. Τελοσπαντων, οτι ηταν ηταν να πουμε τα παμε :)
Ε όχι ρε Αμαλία, θέλω να μάθω κι εσύ πως σκέφτεσαι. Άνοιξε καινούριο θέμα και μετέφερε τα μηνύματα να συνεχίσουμε εκεί. Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ρε που υπάρχουν pet shop που δεν πουλάνε ζώα; Μας ζαλίσατε με τα χελωνονιντζάκια και τους αρουραίους!