Pekingese...

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
να ρωτησω κατι.....διαβασα το post ενος χρηστη ονοματι 'orbita'l ο οποιος τονιζε πολυ πεπεισμενα πως τα πεκινουα ποτε,μα ποτε δεν πρεπει να τα κουρευουμε κι οτι απαγορευεται...... ισχυει κατι τετοιο????

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
απο εδώ....
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

Standard FCI N°207 / 24.06.2009 / F

EPAGNEUL PEKINOIS
(Pekingese)

ROBE

POIL : Modérément long et droit avec une crinière qui ne doit pas s’étendre au-delà des épaules et formant une collerette autour du cou. Le poil de couverture est rude et le sous-poil épais et plus doux. Poils longs et abondants aux oreilles, à la partie postérieure des membres, à la queue et aux pieds. La longueur et le volume du pelage ne doivent ni gêner le mouvement ni cacher les formes. Un poil excessivement abondant doit être lourdement pénalisé.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
να ρωτησω κατι.....διαβασα το post ενος χρηστη ονοματι 'orbita'l ο οποιος τονιζε πολυ πεπεισμενα πως τα πεκινουα ποτε,μα ποτε δεν πρεπει να τα κουρευουμε κι οτι απαγορευεται...... ισχυει κατι τετοιο????
Κοιτα, εαν θες να πας το Pekingese σου σε εκθεση, να μη το κουρεψεις!
Και γενικος να πουμε, οτι ολα τα λεφτα αυτων τον σκυλων ειναι τα μαλλια τους!

ΑΛΛΑ- ακομα και εκτροφεις Pekingese τα κουρευουν, οταν δεν πανε πια σε εκθεση, πριν απο γεννα ή σε αλλες "δυσκολες" καταστασεις.
Προκειμενου να εχει κομπιασμενο και τζιβιασμενο τριχωμα, καλυτερα να ειναι κουρεμενο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ είμαι κατά του κουρέματος όταν δεν συντρέχουν λόγοι. Μπορεί να χρειάζεται λίγο παραπάνω περιποίηση απο κάποιο ειδικό ή απο εσένα αν μπορείς αλλά μου αρέσει έτσι όπως είναι:)

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
stamatia μου κι εμενα μου αρεσει οπως ειναι απλα ξερεις τι γινεται?? το καλοκαιρι οπως ειπα και πιο δε θελω να υποφερει απο τη ζεστη.......

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το τριχωμα του Πεκινουα ειναι ιδιαιτερα χοντρο και πλουσιο. Και η μουσουδα τους ιδιαιτερα βραχυκεφαλη και δεν τους βοηθαει και πολυ στην αναπνοη τους. Το καλοκαιρι τους βαζουν πλακε παγοκυστες απο κατω για να ξαπλωνουν- η τους εχουν μονημα με αιρκοντισιον.

Οταν κουρευονται αισθανονται απλουστατα καλυτερα- πιο δροσερα. Το εχω δει παμπολλες φορες με τα ιδια μου τα ματια. Σκυλια τα οποια υπεφερα, δεν εκαναν βημα πια το καλοκαιρη- και μολις κουρευτηκαν ζοηρεψαν και απεκτησαν αλλη ποιοτητα ζωης.
Δεν ειναι ιδιαιτερα ομορφα κοντοκουρεμνα- αλλα τους βοηθαει.

Και εαν μου λετε τωρα, οτι το τριχωμα ειναι και μονοτικο κατα της ζεστης, θα σας παρακαλεσω το καλοκαιρη που μας ερχεται να μην βαζετε T-Shirt- αλλα να κυκλοφορειτε μερα νυχτα με το χοντρο ολομαλλο παλτο σας! Και μη μου λετε, οτι δεν θα ζεστενεστε!!!

Και για την απαγορευση: οχι, δεν απαγορευτεται να κουρευονται! Δεν υπαρχει κανενας νομος τετοιος!
Απλα δεν ειναι τοσο ομορφα= και ισως δεν ξαναγινεται το τριχωμα τους ΤΟΣΟ πυκνο, οπος το προσταζει το προτυπο φυλης- μεσα σε ενα χειμονα.
Αλλα μεχρι σημερα δεν εχω δει ουτε ενα Πεκινουα που ειχε παθει μονιμες βλαβες στο τριχωμα απο το κουρεμα! Και εχω κουρεψει απειρα μεσα στα 25 χρονια που κανω αυτην την δουλεια!

Last edited:

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
Το τριχωμα του Πεκινουα ειναι ιδιαιτερα χοντρο και πλουσιο. Και η μουσουδα τους ιδιαιτερα βραχυκεφαλη και δεν τους βοηθαει και πολυ στην αναπνοη τους. Το καλοκαιρι τους βαζουν πλακε παγοκυστες απο κατω για να ξαπλωνουν- η τους εχουν μονημα με αιρκοντισιον.

Οταν κουρευονται αισθανονται απλουστατα καλυτερα- πιο δροσερα. Το εχω δει παμπολλες φορες με τα ιδια μου τα ματια. Σκυλια τα οποια υπεφερα, δεν εκαναν βημα πια το καλοκαιρη- και μολις κουρευτηκαν ζοηρεψαν και απεκτησαν αλλη ποιοτητα ζωης.
Δεν ειναι ιδιαιτερα ομορφα κοντοκουρεμνα- αλλα τους βοηθαει.

Και εαν μου λετε τωρα, οτι το τριχωμα ειναι και μονοτικο κατα της ζεστης, θα σας παρακαλεσω το καλοκαιρη που μας ερχεται να μην βαζετε T-Shirt- αλλα να κυκλοφορειτε μερα νυχτα με το χοντρο ολομαλλο παλτο σας! Και μη μου λετε, οτι δεν θα ζεστενεστε!!!

Και για την απαγορευση: οχι, δεν απαγορευτεται να κουρευονται! Δεν υπαρχει κανενας νομος τετοιος!
Απλα δεν ειναι τοσο ομορφα= και ισως δεν ξαναγινεται το τριχωμα τους ΤΟΣΟ πυκνο, οπος το προσταζει το προτυπο φυλης- μεσα σε ενα χειμονα.
Αλλα μεχρι σημερα δεν εχω δει ουτε ενα Πεκινουα που ειχε παθει μονιμες βλαβες στο τριχωμα απο το κουρεμα! Και εχω κουρεψει απειρα μεσα στα 25 χρονια που κανω αυτην την δουλεια!
μονο ενος groomer την απαντηση θα εμπιστευομουν για το συκγεκριμενο θεμα....και σε οσα ειπωθηκαν πιο πανω, συμφωνω απολυτα....!! ζεσταινεται απιστευτα το καλοκαιρι και για αυτο το κουρευω....αλλα το καλο ειναι πως μεσα σε λιγους μηνες επανερχεται το αρχικο τριχωμα γιατι και απιστευτα γρηγορα του μακραινει αλλα και πολυ πλουσιο ειναι το τριχωμα του.....!!!! μου λυθηκαν οι αποριες!!! ευχαριστω παρα πολυ...!!!

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
τώρα εγώ γιατι διαφωνώ..............
Η δίκια μου εμπειρία με τα pekingese είναι εντός διαφορετική από της φίλης μου της Αντριάννας!!!

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
....αλλα το καλο ειναι πως μεσα σε λιγους μηνες επανερχεται το αρχικο τριχωμα γιατι και απιστευτα γρηγορα του μακραινει αλλα και πολυ πλουσιο ειναι το τριχωμα του.....!!!!

Αποκλείεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ δεν έχω ιδέα απο πεκινουά....(ως γνωστών μόνο κοκονουά...)
αλλά γενικά έχω καταλάβει ότι τα κοντότριχα έχουν λιγότερη προστασία απο τις ακτίνες του ήλιου...ο ήλιος ζεσταίνει το δέρμα τους πιο ευκολα.

το τρίχωμα εγκλωβίζει αέρα και λειτουργεί ως μόνωση

το παράδειγμα με το τισερτ και το ολόμαλλο παλτό δεν ευσταθεί και τόσο απο τεχνικής πλευράς

οι άραβες δεν φοράνε ποτέ κοντομάνικα αλλά μακρυμάνικα φαρδιά ρούχα και ξέρουν απο αποπνικτική ζέστη
τα μονωμένα(ντυμένα) σπίτια είναι πιο δροσερά απο τα αμόνωτα(γδυμένα) σπίτια

αλλά έτσι κι αλλιώς τα σκυλιά δεν είναι ούτε άνθρωποι ούτε σπίτια....

το χάσκυ όμως αντέχει περισσότερο ήλιο απο το ροτβάιλερ
και ένα λευκό μακρύτριχο σκυλί αντέχει περισσότερο απο ένα λευκό κοντότριχο(το οποίο μέχρι και εγκαυματα παθαίνει)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
τώρα εγώ γιατι διαφωνώ..............
Η δίκια μου εμπειρία με τα pekingese είναι εντός διαφορετική από της φίλης μου της Αντριάννας!!!
Γιατι Μιχαλη μου?
Ειναι οντος καλυτερα τα δικα σου, οταν ειναι με το πολυ μαλλι το καλοκαιρι?
Και εννοω εαν ειναι δυνατον να τρεχουν και να παιξουν, οπος ολα τα αλλα σκυλια με "νορμαλ ποσοτητα" τριχωματος?

Αυτα που εχω δει εγω, ειναι καλυτερα κουρεμενα- για την "επαναφορα" του μαλλιου κραταω μια επιφυλαξη.
Δεν νομιζω να ξαναγινεται σε λιγες μηνες οπος θα ηταν οταν δεν κουρευονταν.

οι άραβες δεν φοράνε ποτέ κοντομάνικα αλλά μακρυμάνικα φαρδιά ρούχα και ξέρουν απο αποπνικτική ζέστη
Αλλα οχι μαλλινα- ελαφρια βαμπακερα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Η γιαγια μου φόραγε μαλλινη φανελα το καλοκαιρι και ήταν παντα δροσερη :D:D:D
Frenchie το sheder και το stripping δεν βοηθαει στην περιπτωση των pekingese ;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οχι βεβαια! Δεν ειναι μεθοδοι για το μαλλι ενος Peke!
Μερικοι μου ζητανε να κανουμε Carding- δηλαδη να αφαιρεσουμε το υποτριχομα την ανοιξη κυριος, οταν αυτο αραιωνει ετσι και αλλιως.
Μονο με το Carding γινεται μια ωρα γρυγοροτερα.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
Αποκλείεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλησπερα κι απο μενα....... γιατι αποκλειεται????? δεν ειπα μεσα σε μια εβδομαδα πως επανερχεται ουτε σε 1 μηνα............αλλα μεσα σε ενα 6μηνο αρχιζει να γινεται πολυ πλουσιο παλι και μετα απο αυτο το 6μηνο επανερχεται..... και οταν εννοω επανερχεται εννοω πως γινεται σαν λιονταρακι, δε γινεται σαν να ηταν εκθεσιακο..............

Last edited:

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Γιατι Μιχαλη μου?
Ειναι οντος καλυτερα τα δικα σου, οταν ειναι με το πολυ μαλλι το καλοκαιρι?
Και εννοω εαν ειναι δυνατον να τρεχουν και να παιξουν, οπος ολα τα αλλα σκυλια με "νορμαλ ποσοτητα" τριχωματος?

Αυτα που εχω δει εγω, ειναι καλυτερα κουρεμενα- για την "επαναφορα" του μαλλιου κραταω μια επιφυλαξη.
Δεν νομιζω να ξαναγινεται σε λιγες μηνες οπος θα ηταν οταν δεν κουρευονταν.

Αλλα οχι μαλλινα- ελαφρια βαμπακερα!
καταρχήν έχειs μπερδευτεί........
Ο πάγος που αναφέρεις ότι τους βάζουν για να κάθονται δεν είναι για να μην ζεσταίνονται λόγο τριχώματος,αλλα γιατί ο πάγος κρατάει το τρίχωμα φουντωμένο για την έκθεση!!!μονο στις εκθέσεις γίνετε αυτό, και όχι στο σπίτι!!!!
Θες τώρα να μου πεις ότι εσύ τα σκυλιά σου με 40 βαθμούς δεν τα βάζεις στο αιρκοντίσιον..............αστείο.....
Οι βραχυκέφαλες φυλές ως γνωστό υποφέρουν από από την ζεστη.
δεν νομίζω ότι ένα γαλλικό τρέχει με άνεση ενώ ένα pekingese όχι......
το ίδιο υποφέρουν στο ντάλα ήλιο!!!
ολλές φορες όταν αφήνουμε υπερβολικά μακρύ το πτέρωμα του pekingese(μια και το pekingese δεν είναι μακρυτριχη φυλή)
δηλαδή τα αυτιά,το πίσω μέρος των ποδιων,την ουρα κτλ,μπλέκεται και του δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση!!
Όταν το πέκι ξυρίζεται(με αυτό το ηλίθιο κούρεμα)τo τρίχωμα μαλακώνει,αλλάζει το χρώμα, κτλ.
Κάθε άλλο παρα καλο του κάνει!!!
Βεβαια οι groomer υποστηρίζουν αυτό που τους βολεύει!!!είναι προφανές ο λόγος!!!
έχω ξυρίσει pekingese μου(για ιατρικούς λόγους) και δεν ξανά απόκτησαν την ποιότητα του μανδύα που είχαν........

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog