Pekingese...

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
Οχι βεβαια! Δεν ειναι μεθοδοι για το μαλλι ενος Peke!
Μερικοι μου ζητανε να κανουμε Carding- δηλαδη να αφαιρεσουμε το υποτριχομα την ανοιξη κυριος, οταν αυτο αραιωνει ετσι και αλλιως.
Μονο με το Carding γινεται μια ωρα γρυγοροτερα.
να σε ρωτησω και κατι αλλο???? για το βουρτσισμα των πεκινουα ειναι ιδανικο το ferminator ή να ακολουθησω τη μεθοδο που κανω με το κλασσικο βουστσισμα????

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
καταρχήν έχειs μπερδευτεί........
Ο πάγος που αναφέρεις ότι τους βάζουν για να κάθονται δεν είναι για να μην ζεσταίνονται λόγο τριχώματος,αλλα γιατί ο πάγος κρατάει το τρίχωμα φουντωμένο για την έκθεση!!!μονο στις εκθέσεις γίνετε αυτό, και όχι στο σπίτι!!!!
Θες τώρα να μου πεις ότι εσύ τα σκυλιά σου με 40 βαθμούς δεν τα βάζεις στο αιρκοντίσιον..............αστείο.....
Οι βραχυκέφαλες φυλές ως γνωστό υποφέρουν από από την ζεστη.
δεν νομίζω ότι ένα γαλλικό τρέχει με άνεση ενώ ένα pekingese όχι......
το ίδιο υποφέρουν στο ντάλα ήλιο!!!
ολλές φορες όταν αφήνουμε υπερβολικά μακρύ το πτέρωμα του pekingese(μια και το pekingese δεν είναι μακρυτριχη φυλή)
δηλαδή τα αυτιά,το πίσω μέρος των ποδιων,την ουρα κτλ,μπλέκεται και του δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση!!
Όταν το πέκι ξυρίζεται(με αυτό το ηλίθιο κούρεμα)τo τρίχωμα μαλακώνει,αλλάζει το χρώμα, κτλ.
Κάθε άλλο παρα καλο του κάνει!!!
Βεβαια οι groomer υποστηρίζουν αυτό που τους βολεύει!!!
έχω ξυρίσει pekingese μου(για ιατρικούς λόγους) και δεν ξανά απόκτησαν την ποιότητα του μανδύα που είχαν........
δηλαδη θεωρεις οτι το τριχωμα δεν επανερχεται ποτε?????

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
με τοση σιγουρια??????? εγω εχω αντιθετη αποψη...δε μπορω να πιστεψω πως απο τη στιγμη που θα το κουρεψω δεν θα επανερθει ποτε...............

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Βεβαια οι groomer υποστηρίζουν αυτό που τους βολεύει!!!είναι προφανές ο λόγος!!!
Ευχαριστω πολυ Μιχαλη!!

Εγω ξερω παντος, ποσο εχει μαλλιασει τη γλωσσα μου, για να ενημερονω για διαφορους μεθοδους οπως Stripping- Carding και σωστα κουρεματα.
Περα απο το να ενημερονω τον κοσμο που μου ερχεται τι αλλο θα μπορουσα να κανω?
Να τους απορυπτω αυτους, που θελουν να κουρεψουν τον σκυλο τους που κανονικα δεν κουρευεται?
Δυστιχος και απο μας δεν περασε απαρτηρητη η κριση και ακομα πιο δυστιχος, δεν εχω αυτην την πολυτελεια να απορυπτω κοσμο.
Και σαμπος θα προφυλασσω τον σκυλο που δεν κουρευω εγω, απο το να κουρευτει ακαταλληλα?
Οχι βεβαια- θα τον πανε αλλου και τα τον κουρεψουν οπος θελουν. Θα βρουνε! Σε καθε γειτονια πια!

Και να πω και κατι αλλο : o μεσος ιδιοκτητης σκυλου με τον οπιο ερχομαι αντιμετοπη εγω, ειναι του τυπου " Παρτα ολα- για να μην μαδαει".
Μερικοι μου ζητανε κουρεμα "οπος στης φωτογραφιες" (κυριος στα κανισακια/κανισοειδες) και μολις ακουνε, οτι αυτο προυποθετει και δουλεια απο μερος τους και ξανα κουρεμα καθε 8-10 εβδωμαδες ερχεται στης 90% των περιπτοσεων το ¨" ναι εεεε- καλα, καντο γουλι τοτε".
Μην τυχον και πιασουν καμια βουρτσα στο χερι!
Πολυυυυ λιγοι ειναι αυτοι που οντος τους νοιαζει ο σκυλος και οχι μονο η ευκολια τους.

Τεσπα= ας επανερχομαστε και στο θεμα- για το εαν ζεσταινονται η οχι.

Εγω ξερω προσωπικα πεκι, γαλλικα, αγγλικα και Παγκ που ολο το καλοκαιρι ειναι με παγοκυστες.
Μια γνωστη μου εχει 4 πεκι ( ολοι συγγενεις μεταξι τους). Τα 3 τα κουρευει (μονη της- δεν ειναι πελατισσα) και το ενα, επειδη δεν γουσταρει και δαγκονει πολυ= εχει και επιλιψια και παθαινει κριση οταν τον ζοριζει πολυ- δεν το κουρευει.
Αυτος ο ενας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ενω τα αλλα, τα κουρεμενα, ειναι μια χαρα.
Οκ,. το μαλλι τους μπορει να μην ειναι τοσο οραια μετα απο καμποσα κουρεματα, αλλα σημασια εχει κυριος, οτι τα σκυλια νιωθουν καλα!
Ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον.

Και οχι, με 40 βαθμους, ουτε οι δικες μου τρεχουν και παιζουν. Αλλα νομιζω ΚΑΝΕΝΑΣ σκυλος το κανει- και ας εχει μαρκυα μουρι.
Αλλα μεχρι 27-30 βαθμους ( υπο σκια) παμε και μεγαλες βολτες ακομα! Και ας ειναι βραχυκεφαλες.

Last edited:

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
καλημερα κι απο μενα.....!! αρχικα να τονισω κατι....εγω το μονο που θελω ειναι το πεκινουα μου να νοιωθει ανετα το καλοκαιρι.....με οποιονδηποτε τροπο...αν νοιωθει ανετα με το τριχωμα μακρυ να το αφησω...αν παλι δε νοιωθει να το κοψω.... δεν παιζει ρολο τι θελω εγω να του κανω,αλλα πιο ειναι το καλυτερο για αυτον για να μην υποφερει...... και απο τη στιγμη που σε εκθεσεις δεν τον κατεβαζω, πιο το νοημα να τον αφηνω μονιμα με τοσο τριχωμα και ειδικα μεσα στο καλοκαιρι.... εμενα ξαναλεω μου αρεσει το τριχωμα μακρυ...αλλα στην προκειμενη περιπτωση δε με νοιαζει τι αρεσει σε μενα αλλα πως θα νοιωθει αυτος πιο ανετα.........

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
Είναι αλήθεια. Το τρίχωμα βγαίνει πιο άγριο και ''αλλοπρόσαλλο''. Αλλάζει φορά η τριχα και τα σκυλάκια γίνονται άσχημα.
σου φαινεται εδω ασχημο??? και σ'αυτη τη φωτογραφια εχει 5 μηνες που κουρευτηκε και εμενα μια χαρα μου φαινεται το τριχωματακι του.....

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
συμφωνω οτι ειναι εκτροφεας και πως ξερει......αλλα εδω δε μιλαμε για εκθεσιακο σκυλι..... αυτη ειναι η διαφορα......

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το παράδειγμα με τα 4 πεκινουά είναι σίγουρα στιβαρό
αλλά ο τέταρτος που δεν κουρευεται και δεν την παλευει με την ζέστη μας τα χαλάει λίγο γιατί είναι και επιληπτικός
αυτά όσον αφορά το "επιστημονικό" του στατιστικού δείγματος

εγώ ξέρω ότι τα χάσκι ζούν μιά χαρά στην Ελλάδα
αν ίσχυε αυτό που λέτε τώρα εδώ....θα έπρεπε να πέθαιναν κάθε καλοκαίρι τα μισά και βάλε...

το τρίχωμα είναι κυρίως μονωτικό....
ο σκύλος αποβάλει θερμότητα απο το στόμα και τις πατούσες- ο άνθρωπος απο παντού
\και ναι τα μάλλινα ρούχα που φοράνε οι γιαγιάδες είναι πολύ δροσερά...το μαλλί είναι έξόχως μονωτικό

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
τοτε παιδια εγω θα ακουσω τις συμβουλες ολων σας γιατι δεν υπαρχει λογος να αμφισβητήσω καποιον απο σας(καθε γνωμη εννοειται σεβαστη), γιατι ετσι κι αλλιως το νοημα τις ολης κουβεντας ηταν να ενημερωθω για κατι που με προβληματιζε...........!!!! και να ξερετε σας ευχαριστω ολους πολυ για την ενημερωση!!!!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ελενη
Εκθεσιακο η μη για μενα δεν υπαρχει διαφορα,μπορεις απλα να κουρευεις με ψαλιδι τα κροσσια αν σου δημιουργουν προβλημα.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
αυτο θα κανω.....εγω δεν εχω προβλημα, για να μην εχει αυτος το λεω και ταλαιπωρειται .....!!!!!! παρεπιπτοντως ωραιοι σκυλοι kokoni και yasemin!!!!!!!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν ξέρω από pekin, αλλά έχω κ εγώ σκύλο που δε κουρεύεται (αλλιώς θα γίνει μαλί, όχι τερβύρεν:p). Ζεσταίνεται μεν το καλοκαίρι, όπως όλα τα ζωντανά άλλωστε αλλά στο ελευθ. κάμπινκ που κάνουμε ανά καιρούς ποτέ δεν την έχω πιάσει στη ράχη ή το κεφάλι κ να καίει. Θωερώ ότι είναι μόνωση το τρίχωμα. Σκύλοι με πολύ κοντό τρίχωμα κ δη τα λευκά, παθαίνουν πολύ εύκολα εγκαύματα...

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
τοτε παιδια ευχαριστω που με συμβουλευεται γιατι καμμια φορα μπορει να εχουμε λανθασμενη εντυπωση για ενα θεμα..... αλλα για αυτο ειμαστε εδω, να τα συζηταμε και να βρισκουμε μια λυση.....!!!!!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Σωστά, άλλο το ξύρισμα που χαλάει το τρίχωμα, και άλλο το ψαλίδισμα (trimming). Εξάλλου αν ζεσταθει, θα βρει δροσερό μέρος να καθήσει. Να του έχεις και φρεσκο νερό -όχι παγωμένο πολυ, μισό μισό προς δροσερό.
Αν επιμένεις όμως, η Frenchie σου έδωσε μια ιδέα τι να κάνεις.

Κι εγω το καλοκαίρι δεν την πείραξα την αρκούδα.

Last edited:

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
Σωστά, άλλο το ξύρισμα που χαλάει το τρίχωμα, και άλλο το ψαλίδισμα (trimming). Εξάλλου αν ζεσταθει, θα βρει δροσερό μέρος να καθήσει. Να του έχεις και φρεσκο νερό -όχι παγωμένο πολυ, μισό μισό προς δροσερό.
Αν επιμένεις όμως, η Frenchie σου έδωσε μια ιδέα τι να κάνεις.
σε ευχαριστω..............!!!!!!!!!!!!!!!! και τωρα που το θυμηθηκα, να ρωτησω και κατι αλλο......το furminator ενδεικνύεται για το τριχωμα των πεκινουα????

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εγω πανω σε πεκινουα δεν θα το χρησιμοποιουσα,αν ομως το αποφασισεις θελει πολυ προσοχη και πολυ απαλες κινησεις.
Αν δεν προσεξεις θα καταληξεις με ενα σκυλακι που το δερμα του θα μοιαζει σαν να το εχει οργωσει τρακτερ.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
επειδη εχω δει τη χρηση του και μου φαινεται οτι δε βγαζει μονο τη νεκρη τριχα αλλα αν επιμεινεις παραπανω απο το κανονικο θα στο μαδησει το τριχωμα του......εγω να σας πω την αληθεια προτιμώ τον κλασσικο τροπο απλα ρωτησα για το fyrminator να ξερω μηπως προσφερει κατι παραπανω στη συγκεκριμενη φυλη......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog