Online σχολή εκπαιδευτών σκύλων!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι απολύτως φυσικό, όταν ο εκπαιδευμένος σκύλος είναι επιβλητικό και κυρίαρχο ζώο.

Από την φύση τους οι σκύλοι θαυμάζουν το ισχυρό και το επιτυχήμένο. Είναι απαραίτητο ένστικτο επιβίωσης (μιά καλή αγέλη έχει μεγαλύτερες ελπίδες επιβίωσης/μακροβιότητας) και είναι απαραίτητο ένας αρχηγός άξιος θαυμασμού. Δεν το σκέφτονται, είναι στο "μεδούλι' τους. Όπως είναι φυσικό να θαυμάζουν κι άλλη αγέλη, ή έναν άνθρωπο για καλό αρχηγό. Πιο έντονο είναι όλο αυτό, όταν ο σκύλος (του πελάτη) έχει προβλήματα στην δική του αγέλη, ή απλά είναι νεαρός και "ψάχνεται".

Ακόμη κι οι ελάχιστοι μαθητές που δεν τον "συμπαθούν" ιδιαίτερα τον σκύλο του δασκάλου (γιατί θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο και τρανό) τον θαυμάζουν και δεν θέλουν να τα βάλουν μαζί του. Αποπνέει δύναμη, αποφασιστηκότητα και ναι επιτυχία. Μπορεί να τον αγνοούν επιδικτικά, αλλά εξακολουθούν να μαθαίνουν από εκείνον (φροντίζω κι εγώ για το τελευταίο).

Και δεν μιλάω μόνο για αρσενικούς σκύλους εκπαιδευτών. Και μία καλή και δυναμική θηλυκιά το ίδιο κάνει!

Last edited:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εσύ Dr. όταν πας δηλαδή να εκπαιδεύσεις κάποιον/α πέρνεις μαζί και ένα απο τα σκυλιά σου? Ρωτάω γιατί στην Αμερική καταλαβαίνω και έχω δεί πως εκπαιδευτές χρησιμοποιούν και τα σκυλιά τους (όπως λέει η Sara σε ειδικό χώρο εκπαίδευσης) για εκπαίδευση άλλου σκύλου ή σαν παραδειγματισμό, αλλά εδώ Ελλάδα μου φένετε λίγο παράλογο και χαζό να πας στο σπίτι κάποιου ξένου με το σκυλί σου ή τα σκυλιά σου. Δεν νομίζω ότι κανείς θα το δεχόταν αυτό. Σίγουρα η χρήση ενός σκυλιού σου θα βοηθάει όταν εκπαιδεύεις κάπου έξω και θες να μάθεις στο σκυλί που εκπαιδεύεις το "μείνε" με διάφορα distractions (όπου το σκυλί σου είναι ένα απο τα distractions προς το άλλο σκυλί) ή όταν έχεις κάποιο θέμα επιθετικού σκύλου, να έχεις ένα σκυλί σου για να γίνει σωστά η εκπαίδευση (μιας και χρειάζετε παρουσία 2ου σκύλου) αλλά για κάπου μέσα νομίζω φαντάζει λίγο αδύνατον όπως και αν το δεις.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
, αλλά εδώ Ελλάδα μου φένετε λίγο παράλογο και χαζό να πας στο σπίτι κάποιου ξένου με το σκυλί σου ή τα σκυλιά σου. Δεν νομίζω ότι κανείς θα το δεχόταν αυτό.
αλλά για κάπου μέσα νομίζω φαντάζει λίγο αδύνατον όπως και αν το δεις.
Δεν είναι έτσι. Εμένα ο εκπαιδευτής που είχα φέρει για μερικά μαθήματα στην αρχή για το Γκογκόλ είχε φέρει μια φορά και το σκύλο του(αφού με ρώτησε) και τον δέχτηκα με πολλή χαρά! (γενικά βεβαια εγώ δεχομαι οποιονδήποτε σκύλο στο σπίτι μου με πολλή χαρά! ;) )

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μακάρι όλοι να τα δέχονται, θα έκανε έτσι ο κάθε εκπαιδευτής καλύτερη διαφήμιση στην δουλειά του, γιατί εγώ 2-3 που γνώρισα στην αρχή όταν πήρα την Ζήβα κανείς δεν έφερε σκυλί ούτε καν το ανέφερε (άσε για τι λευτά ζητάγανε).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα μαθήματα που γίνονται μέσα στο σπίτι είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα είναι σε διάφορα σημεία γύρω από το σπίτι και μέσα στην πόλη.
Το κάθε μάθημα είναι προετοιμασμένο (δεν χρειάζεται πάντα ο σκύλος μου) και δεν τον φέρνω στα πρώτα 3 μαθήματα σχεδόν ποτέ. Στην αρχή θέλω να κάνω τα μαθήματα πολύ εύκολα, να έχω ΟΛΗ την προσοχή των πελατών (και των σκύλων τους) και να τους δώσω μία καλή βάση.

Επίσης, κάνω και ομαδικά μαθήματα (όπου δεν πάω στο σπίτι κανενός).
Ακόμη και σε αυτά όμως, δεν έχω τον σκύλο ΠΑΝΤΑ μαζί μου.
Είναι ένα πολύτιμο "εργαλείο", δεν είναι όμως απαραίτητο/χρήσημο σε κάθε μάθημα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, κι εμείς ελάχιστα είχαμε κάνει (4-5 φορές είχε έρθει αν θυμάμαι καλά), και μόνο στο τέλος τον έφερε το δικό του. Ήμασταν όμως ακόμα εντος σπιτιού. Τελος πάντων η περίπτωση η δική μας ήταν ιδιάζουσα, βασικά γιατι τον εκπαιδευτή δεν τον ήθελα τόσο για βασική υπακοή, αλλά για το θέμα της φοβίας που είχε (και έχει) ο σκύλος. Στην πράξη όμως δεν βοήθησε ιδιαίτερα ο εκπαιδευτής, γιατι ο σκύλος σχεδόν δεν τον πλησίαζε... οπότε σταματήσαμε τα "μαθήματα" πολύ γρήγορα.....

τελος πάντων, δεν έχουν σημασία όλα αυτά, απλά ήθελα να πω οτι συμβαίνει κι εδώ το να (προσπαθούν να) χρησιμοποιήσουν τους σκύλους τους οι εκπαιδευτές στα μαθήματα. :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τελικά Darkpaladin, πες μας τι θέματα περιέχει η όνλαιν σχολή;
Δεν απάντησες στο ποστ μου... ΄

Επίσης, έψαχνες εσύ εκπαιδευτή για το κουτάβι σου; Κατάλαβα καλά;

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Sorry δεν το είχα δει το ποστ σου, τώρα το είδα.

Σου μαθαίνουν "kennel management" (ΟΧΙ)

Σου μαθαίνουν βασικό "grooming" ; (ΟΧΙ)

Σου μαθαίνουν διαφορετική αντιμετώπιση για το ίδιο (φαινομενικά) πρόβλημα συμπεριφοράς, ανάλογα την περίπτωση; (NAI)

Σου μαθαίνουν για δημόσιες σχέσεις και πως να διαφημίζεσαι σωστά (και λάθος) ; (OXI)

Σου μαθαίνουν πως να εξετάζεις τους σκύλους των πελατών σου; Τους ίδιους τους πελάτες; (Να εξετάζω πιστεύω δεν εννοείς Ιατρική εξέταση, αλλά αν κόβει το μάτι μου με τι σκυλί και ανθρώπους έχω να κάνω ε? Αν αυτό είναι τότε - NAI)

Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ : Σου μαθαίνουν να εκπαιδεύεις ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; (ΝΑΙ, μα ή όλη η εκπαίδευση είναι πάνω απο όλα να εκπαιδεύεις ανθρώπους για να εκπαιδεύσουν αυτοί το σκυλί τους)

Ναι, όταν πρωτοπήρα την Ζήβα έψαξα να βρώ εκαπιδευτή και γνώρισα 2-3 όπου τις 2 πρώτες εκπαιδεύτριες μόνο που δεν τις διαολοέστειλα με τις μπούρδες που άκουσα και μόνο ο 3ος ήταν μπορώ να πώ αρκετά καλός και όταν με γνώρισε και κάναμε το πρώτο μάθημα και είδε τις γνώσεις μου (είχα φάει τέτοια νήλα με τις 2 πρωηγούμενες που είχα αρχίσει να ψάχνομαι μόνος να εκπαιδευσω την Ζήβα και ήξερα αρκετά πράγματα) μου είπε το εξής "εγώ δεν πιστεύω ότι θα με χρειαστείς για άλλο μάθημα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά και μόνος σου" και όντος δεν τον χρειάστηκα αλλά για ότι απορία είχα τον έπερνα τηλέφωνο και ρώταγα και ακόμα και τώρα είμαστε σε επαφή και τον ρωτάω για αυτά που μαθαίνω.

Dr. δεν είπα ποτέ ότι το Online Learning είναι ότι καλύτερο, αλλά στην δικιά μου περίπτωση μου φτάνει και μου περισεύει πιστεύω, είδικα με τις ψευτοσχολές που λειτουργούν εδώ ελλάδα. Ξέρω ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνω όσο ποιο καλός γίνετε αλλά και να μην το καταφέρω θα ξέρω τουλάχιστων ότι προσπάθησα και δεν απλά έκανα όπως κάποιες που πήγαν σε μια σχολή, μαθανε παπαγαλία κάτι και αυτό ξέρουνε μόνο να λένε και τίποτα άλλο ασχέτος το σκυλί, την ράτσα και την συμπεριφορά (δεν μιλάω για εσένα αλλά για τις εκπαιδεύτριες που γνώρισα).

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97