Δεν έχω καθολική γνώση της φυλής όσο εσύ, και δεν ξέρω αν αυτό που λες, ισχύει για το σύνολό της, θέλω όμως να ξαναπώ, ότι...ακόμη κι αν η φυλή, οφείλει να το έχει, δεν σημαίνει ότι ο κάθε Tyson, δεν πρέπει να διδαχθεί, πως να μάθει να το εκφράζει. Για το 90% των φυλών, που θεωρητικά έχουν δημιουργηθεί για τέτοιους σκοπούς, λέω ότι ισχύει αυτό.Γι αυτο και απο την αρχη ειπα οτι με στεναχωρει οτι το μποξερ δεν κανει φυλαξη και οτι η φυλη αυτη εχει ευνουχιστη.....
Στο μόνο που συμφωνώ είναι αν τον εκπαιδεύσει, μπορεί να χάσει αλλά πράγματα για τα οποία τώρα είναι οκ.Δεν έχω καθολική γνώση της φυλής όσο εσύ, και δεν ξέρω αν αυτό που λες, ισχύει για το σύνολό της, θέλω όμως να ξαναπώ, ότι...ακόμη κι αν η φυλή, οφείλει να το έχει, δεν σημαίνει ότι ο κάθε Tyson, δεν πρέπει να διδαχθεί, πως να μάθει να το εκφράζει. Για το 90% των φυλών, που θεωρητικά έχουν δημιουργηθεί για τέτοιους σκοπούς, λέω ότι ισχύει αυτό.
Αν σε ενδιαφέρει να δεις αν "το 'χει" δοκίμασέ τον. Αν δεις ότι τελικά, μπορεί και να το'χει και γλυκαθείς και αποφασίσεις να το δουλέψεις, να ξέρεις, ότι θα ρισκάρεις να χάσεις άλλα, για τα οποία τώρα, είσαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν λες ότι μια εργασιακή φυλή, οφείλει να τα έχει όλα και να συμφέρει, νομίζω ότι θα διαφωνήσω. Αν όμως διάλεξες boxer για τα πιο...brutal του, θα πρέπει να τα δουλέψεις για να τα δεις και να τα θαυμάσεις ή στην αντίθετη περίπτωση που περιμένεις απλώς να εμφανιστούν ως δια μαγείας, από μόνα τους μια μέρα, να μην γκρινιάζεις αν δεν. Οτι βγάλει από καθαρά δικό του ένστικτο, θα αργήσει ακόμη. Είναι μικρός γι'αυτό θεωρώ
Η αλήθεια είναι ότι αν τον δουλέψω σε φύλαξη θα ρισκάρω να χάσω κάποια άλλα (όπως η ανεμελιά μου στην συμπεριφορά του απέναντι σε τρίτους) μου το έχει επισημάνει και ο εκπαιδευτής!! Και είναι αυτό που με έχει σταματήσει μέχρι τώρα...Αν δεις ότι τελικά, μπορεί και να το'χει και γλυκαθείς και αποφασίσεις να το δουλέψεις, να ξέρεις, ότι θα ρισκάρεις να χάσεις άλλα, για τα οποία τώρα, είσαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν λες ότι μια εργασιακή φυλή, οφείλει να τα έχει όλα και να συμφέρει, νομίζω ότι θα διαφωνήσω.
Και όμως ο εκπαιδευτής μου είπε ότι τα Boxer αργούν να ωριμάσουν και κοντά στα 3 έτη θα δω τον πραγματικό του χαρακτήρα (όχι ότι ξαφνικά θα γίνει άγριος αλλά ότι ακόμα η επιφυλακτικότητά του διαμορφώνεται)Κατά τα άλλα από πολύ μικρά θα σου δείξουν σημάδια, ένα σκυλί μετά τα 2 (μιλάμε για μποξερ όχι για καυκασιο) είναι αρκετά ώριμο.
Στην εκπαίδευση απλά τον βελτιώνεις δεν του διδάσκεις να είναι φύλακας απλά έναν φύλακα τον κάνεις καλύτερο φύλακα.
Πάντως ο Tyson ίσως να προστατεύει καθαρά τα άτομα και να αδιαφορεί για τον χώρο, αφού έχει άλλη συμπεριφορά αν είναι μόνος του ή με κάποιον από την οικογένεια. Άλλο σωματοφυλακη άλλο φύλαξη χώρου, από την έως τώρα μικρή εμπειρία μου νομίζω ότι η σωματοφυλακη θέλει πολύ καλή κοινονικοποιηση αλλά η φύλαξη χώρου το αντίθετο.
Κοίτα...είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα σκυλοθέματα στα οποία πιστεύω, ότι έχει εφαρμογή, η ισοπεδωτική θεωρία.Δηλαδή δεν θα πρέπει απλώς να ψάχνουμε να βρούμε τις ακριβής γωνίες της λεκάνης του και ο χαρακτήρας να λέει ότι πρέπει να επιφυλακτικός με τους ξένους και ο σκύλος να γυρνάει κυλίτσα (δεν λέω ότι το κάνει ο Tayson απλά παράδειγμα ακραίο φέρνω)
Το έχω αντιληφθεί! Απλά έχω ένσταση, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβεςΑυτό για την φύλαξη είναι ένας δικός μου αν θες προβληματισμός, όπως είπα και στην αρχή όχι για τον Tayson αλλά για την φυλή των Boxer.
Αυτό είπα παραπάνω καί συμφωνώ.....Πάντως ο Tyson ίσως να προστατεύει καθαρά τα άτομα και να αδιαφορεί για τον χώρο, αφού έχει άλλη συμπεριφορά αν είναι μόνος του ή με κάποιον από την οικογένεια. Άλλο σωματοφυλακη άλλο φύλαξη χώρου....