O Rex σε καθήκοντα φύλαξης(VIDEO)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
εγω πάλι στο βίντεο δεν βλέπω κουτάβι 4 μηνών
βλέπω κάτι πολύ μεγαλύτερο..
δεν βλέπω να είναι και σωστά κοινωνικοποιημένο με θορύβους κλπ
δεν βλέπω και που είναι εκπαιδευμένο... φυσικά δεν θα μπορούσα να τα δω ολα αυτά από ένα 2λεπτο βίντεο απλά να υποθέσω συντοχρόνως με αυτά που διαβάζω,...
θα πιστέψω τον φίλο μας λοιπόν ότι έχει ασχοληθεί με 2 εκπαιδευτές για την υπακοή του...
οι εκπαιδευτες ασχολήθηκαν μαζί του?
από τις ερωτήσεις του φαίνεται όχι...
τελικά το σκυλί στο βίντεο τι ηλικία έχει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο σκύλος στο βίντεο, είναι ένας νεαρός σκύλος, δεν θυμάμαι πόσο.
Το παιδί λέει, ότι βγάζει φύλαξη από 4 μηνών [ευσεβής πόθος, των απανταχού άπειρων σκυλάδων] και προφανώς, μέχρι σήμερα, προσπαθώντας να μας περιγράψει, αυτό που βλέπουμε στο βίντεο.

Εγώ λοιπόν λέω, ότι κανένας σκύλος όταν είναι μωρό, δεν βγάζει φύλαξη. Μπορεί το γρύλισμα στην πόρτα, όταν κάτι κινείται απ'έξω, να είναι ακόμη και φόβος, ανασφάλεια, νεύρα, βαρεμάρα, παιχνίδι. Χίλια δυό. Το τι πραγματικά είναι, θα το δείξει μεγαλώνοντας και αναλόγως, θέλει την αντίστοιχη δουλειά. Μπορεί ο Rex, να είναι σήμερα που μιλάμε, όντως φύλακας. Να έχει λάβει την αντίστοιχη εκπαίδευση. Η να είναι, πολύ καλός συναγερμός, όπως τελικά είναι, τα περισσότερα σκυλιά. Δεν το ξέρω αυτό. Σίγουρα όμως, δεν ήταν από 4 μηνών. Κανένας σκύλος. Οχι ο Rex.

Επίσης @GRDANE δεν είναι απαραίτητο [λέω πάντα εγώ :)] , ο σκύλος που γρυλίζει/γαβγίζει στους θορύβους του κτιρίου που μένει, να μην είναι κοινωνικοποιημένος. Στην τελική, κάπως θα πρέπει να κερδίζει και το παντεσπάνι του. Αλλίμονο, αν τουλάχιστον δεν ειδοποιούσε [ο σκύλος που έχει την ψυχοσύνθεση να το κάνει, εννοώ ε;] για ότι κινείται, στα όρια του χώρου του. Εγώ τουλάχιστον, δεν το έχω κόψει ποτέ αυτό τους το συνήθειο. Και ο Σώτος, ήταν ισχυρότατος συναγερμός, από μικρούλης. Τώρα πια όχι, γιατί δεν ακούει. Ε...δεν τον λες και μη κοινωνικοποιημένο. Και ειδικά εσύ :D:love:

RexPitSharpei

Member
6 Ιουλίου 2016
19
16
26
Με ολο τον σεβασμο παιδιά αθενας σας λεει τα δικα του και πραγματα που δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικότητα. Ο Ρεξ είναι αποτελεσμα διασταυρωσης Πιτμπουλ και Σαρπει. Ειναι 1 χρονών και 2 μηνών. Δεν ειπα ποτε οτι κανει φυλαξη απο 4 μηνών. Ειπα οτι εβγαλε το ενστικτο σε αυτην την ηλικια. Που σημαινει ότι όταν εμπαινε καποιος στον χωρο στη ηλικια των 4 μηνών κοντευε σε αποσταση 10εκ και γαυγηζε-γρυλιζε κτλπ και αν εκανε κινηση ο αλλος εκανε πισω. Πλεον ως σκυλος που εχει ξεπερασει την κουταβισια ηλικια δεν φοβαται κανεναν και αν νιωσει οτι απειλειται αυτος, εγω η ο χωρος του θα δαγκωσει και το γνωριζω πολυ καλα(δεν θα προεκταθω). Ο σκυλος δεν εκανε ποτε μαθηματα φυλαξης χωρου απο εκαπιδευτη. Ουτε εγω προσπαθησα να τον εκαπαιδευσω σε αυτον τον τομέα. Ο σκύλος κανει μαθηματα βασικης υπακοης με εκπαιδευτη για να μάθει να μην τρωει απο κάτω,να περπαει διπλα μ.κτλπ. Τις βασικες εντολες του τις εχω μαθει εγω. Επισης ο εκαπιδευτης μας βοηθάει στην αντιμέτωπιση προβληματων συμπεριφορας που εχουμε οπως: Η επιθετικοτητα απεναντι στα αλλα αρσενικα και η επιθετικοτητα απεναντι σε ανθρωπους που δνε του αρεσουν. Τελος, επειδη εχω γραφτει λιγο καιρό στο forum θα επαναλαβω συντομα την ιστορία εδώ και καποια στιγμη λεπτομερώς αλλού. Ο Ρεξ εμενα μεχρι 9 μηνων σε χωριο σε μια αυλη μονος του και εβγαινε βολτα μονο καθε κυριακη. Καταφερα να τον φερω στο σπιτι μου και να τον παρω απο το χωριο σε ηλικια 9 μηνων για πολλους λογους που εξηγησω καποια αλλη στιγμη. Κατα επεκταση ο σκυλος δεν ειναι ακόμα πλήρως προσαρμοσμένος με τους ηχους μιας πολυκατοικίας. Σας τα λέω όλα αυτά με φιλική διαθεση :)

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Ο τίτλος του θέματος σου , ανέβασε πολυ ψηλά τον πήχη κ φυσικά όπως ολοι διαπιστωσαν , δεν εχει καμια σχέση με την πραγματικότητα , συνέχισε να τον αγαπάς , να τον φροντίζεις και να τον δουλεύεις κ σε κανα χρονο απο τωρα , θα δούμε την φύλαξη του !!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αρα φιλε μου όπως τα λες ο σκύλος έχει όντως μερικα θεματα κοινωνικοποιησης...
εύχομαι με την βοηθεια τ ων εκπαιδευτων σου να τα λυσετε ολα....
θα μου πεις και τι ηλικια εχει στο βίντεο?

• Like
Reactions: ripper2.1

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλά τα είπες στο πρώτο post.Είναι χαρακτηριστική κινησιολογία sharpei αυτό που βλέπω στο video,ως αποτέλεσμα του εξωτερικού ερεθίσματος που δέχτηκε στο χώρο του (όπως είναι το χτύπημα της πόρτας η το κουδούνι).

Μόνο τότε θα ακούσεις το sharpei να γαυγίζει.Πολύ σπάνια σε άλλη περίπτωση.Χτύπα το κουδούνι όμως και τότε γίνεται σαν τον Taz :)

Δεν είναι φύλαξη βέβαια αυτό με τα στενή έννοια του όρου,όπως κ εσύ γνωρίζεις.
Μπορείς να το κατευθύνεις σε φύλαξη μέσω της δουλειάς κ της εκπαίδευσης.

Άλλοι το δουλεύουν,άλλοι το αφήνουν ως έχει - σαν ένα πολύ καλό συναγερμό όταν πλησιάζει άγνωστος την πόρτα τους.

Να τον χαρείς αδερφέ το σκύλο σου.

RexPitSharpei

Member
6 Ιουλίου 2016
19
16
26
Ετσι οπως τα λες αδερφε μου. Σε ευχαριστω πολυ ρε και να χαιρεσαι και εσυ το δικό που οπως βλεπω ειμαστε και ξαδερφακια (γιατί βεβαια εμενα ειναι μισος)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εγω μενω στο οτι τον υιοθετησες και τον εσωσες απο την μιζερια που ζουσε... μπραβο! να ζησετε πολλα χρονια μαζι!
Συνεχισε να τον αγαπας τοσο και μονο χαμενος δεν θα βγεις, αν και το ξερεις
Τωρα αν φυλαει ή δεν φυλαει δεν με ενδιαφερει προσωπικα, αφου αυτο που σου δινει σε καλυπτει ολα μια χαρα. Τελος, καλα κανεις και ασχολεισαι για να καλυψεις τα "κενα" της κοινονικοποιησης του .