Newfound ή Καυκάσιο;

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
3)Με ποιο τρόπο σχετίζεται η υπακοή με την καθαροαιμία κ τα καλά αίματα? Αν είναι έτσι, κακώς μου το κρυβαν τόσο καιρό....:p
Αυτό ήθελα να ρωτήσω κι εγω. Η καθαροαιμια και τα "καλα αιματα" ουδεμια σχεση εχει με το ποσο πειθαρχημένο είναι ένα σκυλί. Η ΒΥ είναι απαραίτητη σε όλα τα σκυλια ανεξάρτητα απο τη φυλή τους. Το σκυλί γίνεται πιο ευτυχισμένο γιατί σταματά να είναι μπερδεμένο, και φυσικά η ζωή σου μαζί του γίνεται ευλογία γιατί μπορείς να ζεις τα πάντα μαζί του!
Υ.Γ: Τα " καλα αιματα" ουδεμία σχέση έχουν με την υπακοή! Έχει να κάνει με εσένα και με την εκπαίδευση που μπορείς να του προσφέρεις! Πρέπει να ζήσεις το ταπεραμέντο της Sheeva για να καταλάβεις... :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
1)
3)Με ποιο τρόπο σχετίζεται η υπακοή με την καθαροαιμία κ τα καλά αίματα? Αν είναι έτσι, κακώς μου το κρυβαν τόσο καιρό....:p
Έλα μου ντε..
Το μόνο που μπορώ να θεωρήσω ότι εννοεί είναι ότι από το καθαρόαιμο σε γενικές γραμμές ξέρεις περίπου τι να περιμένεις από άποψη ταμπεραμέντου. Κατά τα άλλα αν τα καθαρόαιμα γεννιόντουσαν με έτοιμη ΒΥ κάτι θα είχε πάρει το αφτί μας :p

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Καλά έχω μπερδευτεί λίγο με το ποια
έχουν καλά αίματα και τι σημαίνει αυτό αλλά το ερευνώ.
Εγώ αυτό που εννοούσα πάντως είναι ότι από ότι
έχω καταλάβει ειναι ότι όσο πιο 'καθαρό' από ράτσα
είναι ένα σκυλί τόσο πιο εύκολα γνωρίζεις πως αντιδράει σε καταστάσεις
αλλα και σε συμπεριφορα και σε εκπαίδευση.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Newfound...ποια καθαρά κ βρώμικα σκυλιά? Είναι ενοχλητικός ο όρος.. Δεν υπάρχει "όσο πιο καθαρό". Επίσης, ΔΕΝ υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια, ούτε ποσοστά, πχ. 80% καθαρόαιμο, 60% καθαρόαιμο (όλοι έχουμε δει σε αγγελίες τέτοιες ανοησίες). Ένας σκύλος είτε είναι καθαρόαιμος (ανήκει σε ΜΙΑ και ΜΟΝΟ φυλή/ράτσα), είτε όχι. Ό,τιδήποτε άλλο θεωρείται ημίαιμο.
Επειδή στα καθαρόαιμα, έχουν σταθεροποιηθεί τα χαρακτηριστικά της μορφολογίας κ του ταμπεραμέντου (γι αυτό άλλωστε είναι κ καθαρόαιμα) ξέρεις τι να περιμένεις σε μορφολογία κ συνήθως σε ταμπεραμέντο κ συμπεριφορά. Ξέρεις για παράδειγμα, ότι ένα labrador αποκλείεται να γίνει φύλακας, ένα malinois αποκλείεται να αρέσκεται στο να αράζει όλη την ημέρα σ ένα καναπέ και ένα καυκάσιο αποκλείεται να εξελιχθεί σ ένα γλυκούλικο, ανθρωποκεντρικό σκυλάκι που θα υποδέχεται τους πάντες με χαρά. Μερικές φορές όμως, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί ένα σκυλί, εκτός από τα χαρακτηριστικά της ράτσας, έχει κ τα δικά του ατομικά χαρακτηριστικά. Ένα cane corso -που παραδοσιακά το πρότυπο φυλής του, ορίζει ότι γίνεται έξοχος φύλακας- δεν θα μπορέσει ποτέ να ασκήσει φύλαξη, αν βγει φοβικό.
Πρέπει να θυμάσαι, πως με όποια φυλή κ αν επιλέξεις να συμβιώσεις, το τελικό αποτέλεσμα το διαμορφώνεις εσύ. Όσο γλυκούλικο κ να είναι πχ. ένα labrador, μπορεί στα χέρια κάποιου που είναι κυνολογικά αστοιχείωτος, να εξελιχθεί σ ένα επιθετικό κ δύσκολο σκυλί. Μπορείς με λάθος χειρισμούς σε εκπαίδευση κ ανατροφή να καταστρέψεις οποιοδήποτε σκυλί, είτε είναι καθαρόαιμο, είτε είναι ημίαιμο.