Newfound ή Καυκάσιο;

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Γειά σας και καλώς σας βρήκα.
Είμαι ο Γιάννης Καζαντζίδης από Θεσσαλονίκη.

Έχω ένα επανιέλ και ένα ελληνικό ποιμενικό. Λατρεύω όμως τα newfoundland και τα καυκάσια. Τι θα έπρεπε να πάρω; Υπάρχουν εκτροφείς στην περιοχή μου και θα τους επισκεφτώ για να διαμορφώσω άποψη. Δεν θέλω να πάρω από pet shop ή το εξωτερικό για προφανείς λόγους.

Το πως θα κρίνω τον εκτροφέα είναι το επόμενο βήμα αλλά τώρα θα ήθελα κάποια βοήθεια να κρίνω τι θα πάρω.

Τα καυκάσια κάνουν μόνο για έξω και τα newfound μόνο για μέσα στο σπίτι;
Θα αρχίσω να διαβάζω εντατικά για το θέμα αλλά κάθε βοήθεια δεκτή.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Το μόνο κοινό που έχουν αυτά τα δύο είναι ότι είναι πολύ μεγάλα και με πολλές τρίχες!
Κατά τα άλλα καμία σχέση μεταξύ τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Καταλαβαίνω ότι μόνο η εμφάνιση σε έχει τραβήξει στις δύο αυτές φυλές γιατί όπως είπε η vrmode δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Δεν ξέρω τίποτα για τα καυκάσια παρά μόνο ότι θέλουν έμπειρο χειρισμό. Δεν θα τολμούσα τέτοια φυλή ποτέ. Τα newfoundland είναι αγαθοί γίγαντες, καλοκάγαθα και γλυκά σκυλιά, και αν έχεις και παιδιά δεν υπάρχει πιο ιδανικό ταίριασμα.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
αφού έχεις ήδη έναν ποιμενικό πήγαινε για newfie!!! ;)

ElpidaLucy

Well-Known Member
22 Απριλίου 2013
49
0
33
Γειά σας και καλώς σας βρήκα.
Είμαι ο Γιάννης Καζαντζίδης από Θεσσαλονίκη.

Έχω ένα επανιέλ και ένα ελληνικό ποιμενικό. Λατρεύω όμως τα newfoundland και τα καυκάσια. Τι θα έπρεπε να πάρω; Υπάρχουν εκτροφείς στην περιοχή μου και θα τους επισκεφτώ για να διαμορφώσω άποψη. Δεν θέλω να πάρω από pet shop ή το εξωτερικό για προφανείς λόγους.

Το πως θα κρίνω τον εκτροφέα είναι το επόμενο βήμα αλλά τώρα θα ήθελα κάποια βοήθεια να κρίνω τι θα πάρω.

Τα καυκάσια κάνουν μόνο για έξω και τα newfound μόνο για μέσα στο σπίτι;
Θα αρχίσω να διαβάζω εντατικά για το θέμα αλλά κάθε βοήθεια δεκτή.
ΣΚΥΛΟΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85_(%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
τα δύο σκυλιά που ανέφερες τα έχεις έξω? γιατί θέλεις ένα τρίτο δεν σου φτάνουν δύο? μπορείς να βγάζεις 3 σκυλιά κάθε μέρα βόλτα? αν πάρεις newfie και το βάλεις μέσα τα υπόλοιπα θα μένουν έξω ?το καυκάσιο απο όσο γνωρίζω έχει κυριαρχικό χαρακτήρα και πρέπει να κάνεις καλή εκπαίδευση ,δεν είναι απο τα εύκολα σκυλιά.διαφορετικές ράτσες μην σκέφτεσαι μόνο την εμφάνιση αλλά τι μπορείς εσύ να δώσεις και αν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σου.

Last edited:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Θα συμφωνησω με τους απο πανω.
Δυο τελειως διαφορετικα σκυλια μεταξυ τους με μονο κοινο το μεγεθος και την πολυ τριχα.
Προσωπικα εχω μια λατρεια στα νιουφις γιατι εχουν υπεροχο και γλυκο χαρακτηρα.
Φυσικα σεβομαι και τον δυσκολο, κυριαρχικο χαρακτηρα που εχουν τα καυκασια αλλα πιστευω θελει εμπειρια για να εχεις μια τετοια φυλη και να της φερθεις οπως της αξιζει χωρις να αδικεις τον ξεχωριστο χαρακτηρα τους.
Απο εκει και περα ειναι εσυ τι θελεις και ποιο σκυλι απο τα δυο θα σε ολοκληρωνει γιατι εσυ θα ζησεις μαζι του τα επομενα 10 χρονια.

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Ναι newfie ήθελα πάντα.

Είμαι 26 ετών χωρίς παιδιά και ζω σε σπίτι εντός ενός εργοστασίου.
Έχω χώρους και εντός και εκτός για τα σκυλιά μου
αλλά μέσα μένουν περισσότερο το χειμώνα.

Όσο για βόλτες το εργοστάσιο είναι 10 στρέμματα,
όλο βόλτες κάνουν και δεν τα πολυβγάζω
εκτός αν πάω σε άλλο χώρο γιατί ταίζω και κάτι αδέσποτα
που μένουν εκτός, να μη γίνει και καμμία συμπλοκή.
Το newfie θέλω να το έχω μέσα κυρίως για παρέα,
πέρα από την άσκηση του αλλά έχω την εντύπωση ότι
χρειάζομαι και το καυκάσιο γιατί είναι γενημμένο να προστατεύει
χώρους οπότε θα το έχω για ασφάλεια.
Άραγε μπορούν να συμβιώσουν;

Εννοείται ότι με συναρπάζουν τα μεγάλα σκυλιά
αλλά κάποιος φίλος μου είπε ότι θα ήμουν καλύτερα
αν πάρω newfie και ένα Γερμανικό ποιμενικό
γιατί θα συμβιώσουν καλύτερα.
Ισχύει αυτό;

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειναι χυμα τα σκυλια στο εργοστασιο??Δεν υπαρχουν κινδυνοι για αυτα αναμεσα σε αυτοκινητα ,κοσμο κλπ?Θες να παρεις 2 σκυλια?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα Newfound. Έχω την εντύπωση ότι έχεις αρκετά περιορισμένες γνώσεις γύρω από τα σκυλιά. Ενημερώσου όσο μπορείς για πρότυπα, βασικές ανάγκες του σκύλου, όπως κ τι σημαίνει κυριαρχία κ πως αυτή εκφράζεται. Ο φίλος σου, σου πρότεινε ΓΠ, ενδεχομένως, γιατί είναι πιο εκπαιδεύσιμος και λιγότερο κυριαρχικός από ένα καυκάσιο. Όπως κ να χει, η προστασία, είναι ένα ιδιαίτερο κ περίπλοκο θέμα, που απαιτεί ειδικές γνώσεις κ κατάλληλη εκπαίδευση

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Όχι βέβαια δεν είναι χύμα τις εργάσιμες ώρες.
Τα βγάζω μετά το κλείσιμο το καθένα ξεχωριστά
και σε συγκεκριμένους χώρους όχι ας φύγει και όπου πάει.
Αρχικά θέλω ένα αλλά θέλω να ξέρω και πως μπορώ να το συνδυάσω αργότερα.

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
silver δεν έχεις άδικο.
δεν γνωρίζω τις συγκεκριμένες φυλές καλά.
όσο για φύλαξη γνωρίζω ότι χρειάζεται πρώτα βασική εκπαίδευση κλπ.
Σίγουρα πα΄ντως όσους ρωτάω μου λένε ότι με το newfie δεν κάνω λάθος.
Μου αρέσουν όλα τα σκυλιά και θέλω να μάθω περισσότερ
για αυτό το λόγο έκανα εγγραφή.
διαβάζω πολύ καιρό θέματα εδώ μέσα και αποδεικνείετε
για άλλη μια φορά ότι καλά έκανα που γράφτηκα
για βοήθεια εδώ και σας ευχαριστώ.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ξεκινα οποτε πολυ διαβασμα,και οχι μονο σε θεματα φυλης η εκπαιδευσης αλλα και απο που παιρνουμε καθαροαιμο σκυλο.Γενικα σκαλισε το φορουμ οσο περισοοτερο μπορεις!Εχει σωσει πολυ κοσμο απο λαθος κινησεις και επιλογες!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δεν γνωριζω απο εκτροφεις νιουφι στην Ελλαδα οποτε δεν μπορω να σου απαντησω εγω σε αυτο.Δεν χρειαζεται ομως να αποκλειεις εκτροφεις απο εξωτερικο ομως γιατι μπορει να εκτρεφουν σκυλια που να προτιμησεις.Ας πουμε εγω εψαξα για τον επομενο σκυλο μου και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο,και κατευθυνομαι να παρω απο εξω.Βεβαιως,θα τον επισκεφτω πριν αποφασισω να παρω και ειμαι σε διαρκη επικοινωνια μαζι του για καθε μου απορια.
Ειναι καλυτερο βεβαια να στηριξεις τους Ελληνες εκτροφεις αλλα δεν ειναι κακο να παρεις και αλλες αποψεις και να μιλησεις με πεντε ανθρωπους περισσοτερο!Μη βιαζεσαι,αυτα τα πραγματα θελουν να καταληξεις 100% στον εκτροφεα και να σε καλυπτει απολυτα!

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Κατάλαβα από ότι βλέπω το να καταλήξω από που θα πα΄ρω είναι πιο δύσκολο και από την φυλή που θα αποφασίσω.
επί την ευκαιρία που θα βρω κατάλογο με εκτροφείς για newfie;
Γνωρίζω ένα στα γιαννιτσά αλλά μεχρι εκεί.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Το forum μπορεί να είναι μια καλή αρχή για έρευνα, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι το τέλος της. Ψάξε για σωστούς εκτροφείς, συζήτησε μαζί τους για ό,τι σε απασχολεί σχετικά με τη φυλή. Μπορείς να κατέβεις σε έκθεση μορφολογίας κ να δεις από κοντά τα ζώα που σ ενδιαφέρουν, αλλά κ εκτροφείς. Δεν γνωρίζω, αν υπάρχει εκτροφείο για τις φυλές που ανέφερες. Εσωτερικού ή εξωτερικού, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η δουλειά που κάνει.

Κατάλαβα από ότι βλέπω το να καταλήξω από που θα πα΄ρω είναι πιο δύσκολο και από την φυλή που θα αποφασίσω.
Έχεις ήδη αρχίσει να μπαίνεις στο νόημα.....

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Ναι θα πάρω εννοείται ότι θέλω εκτροφέα με άδεια.
αν κάποιος έχει και τηλέφωνο θα βοηθούσε.
έτσι για να το έχω όταν θα καταλήξω.
πάντως παιδιά θα ήθελα να πω ότι έχω δει και
καυκάσια που είναι σκέτα αρνιά και για αυτό το λόγο
τα συγκρινα με τα newfie εξ αρχής
άλλωστε νομίζω ότι αν θα έπαιρνα αρσενικό καυκάσιο
και θηλυκό newfie δεν θα υπήρχε πρόβλημα ακόμη και μέσα στο σπίτι.