Negro-American Bandog

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Αχ βρε John τι τραβάς κι εσύ με τα.."άγρια"!!!!!!!:paletas:

Καλά η ατάκα με τα πολυφορεμένα γερμανικά ποιμενικά μου άρεσε!
και επιπλέον
εδώ που μένω στην επαρχία, ότι σκύλος με σηκωμένα αυτιά βαφτίζεται γερμανικός ποιμενικός
δηλ υπάρχουν καμία πενηνταριά ενώ κανονικά είναι δύο-τρείς
εξού και πολυφορεμένος

όλοι νομίζουν ότι έχουν γ.π

+ ότι συχνά ακούω " στο χωρίο ήταν ένα γ.π τόσος και τόσος"
περιγράφοντας διαστάσεις αρκούδας

Last edited by a moderator:

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Θενκς σε ολους για τα ομορφα προς το παιδοβουβαλο λογια σας!

Ο χοντρος λοιπον εχει εξελιχθει σ εναν εξαιρετικο σκυλο!Εχουμε κλεισει πλεον τους 18 μηνες...στα κιλα ειμαστε περιπου στα 65 ( + - 2 αναλογα με τις ορεξεις μας) και υψος καπου εκει...στους 70 ποντους!
Ειναι ιδιαιτερα χαδιαρης κ φιλικος με τους φιλους μας(ο Johnk μπορει να το επιβεβαιωσει) αλλα και σιγα σιγα με ανθρωπους που δεν γνωριζει με σωστη ομως προς αυτον γλωσσα σωματος!Με αλλους αρσενικους σκυλους το εχουμε ξαναπει...δεν τα παμε καθολου μα καθολου καλα (εκτος απο τον Σωτηρη της Mareco) ειδικα αν μας προκαλεσουν ή πειραξουν τη Lora δε χαριζουμε...μπορουμε ομως να συνυπαρξουμε σε βολτα (οσο κ αν διαρκεσει αυτη) με λουρι παντα αρκει να υπαρξει ενα 10λεπτο προσαρμογης!Στην αρχη ειναι λιγο καπως τα πραγματα αλλα προσαρμοζεται σχετικα γρηγορα!Γενικα προσαρμοζεται ευκολα και σε μερη αλλα και σε καταστασεις.Δεν στρεσαρεται καθολου θα ελεγα ακομα και σε πολυ αποτομες αλλαγες!Θα μπορουσε καποιος να τον πει και εντελως αναισθητο!
Καταλαβαινει παρα πολυ καλα την γλωσσα σωματος και γενικοτερα κινησεις με τα χερια....και ετσι το εχουμε εκμεταλλευτει και δουλευουμε πολυ μ αυτον τον τροπο!Μπορει να γινει παρα πολυ γρηγορος οταν υπαρχει λογος,ειτε αυτο λεγεται απειλη ειτε αυτο λεγεται γατα....παρ'ολα αυτα ομως δεν τρεχει ασκοπα!
Στα θεματα φυλαξης και προστασιας του χωρου του αλλα και της οικογενειας του θα ελεγα απλα πως εχοντας τον στα 2 μετρα απο το κρεβατι μου το βραδυ......ειλικρινα κοιμαμαι ησυχος πλεον!!!

Στα αρνητικα θα εβαζα 1)το μεγεθος αλλα και τις ποσοτητες φαγητου 2)την επιμονη αλλα και την ξεροκεφαλια του ωρες ωρες 3)την εντονη κυριαρχικοτητα προς αλλα ζωα 4)και το οτι αργουν πολυυυυυ να ωριμασουν......αλλα ειναι χαρακτηριστικα τα οποια γνωριζα πολυ πριν τον αποκτησω οποτε προσωπικα δεν με ενοχλουν και τοσο!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
......αλλα ειναι χαρακτηριστικα τα οποια γνωριζα πολυ πριν τον αποκτησω οποτε προσωπικα δεν με ενοχλουν και τοσο!
Φράση κλειδί, για κάθε σοβαρό και συνειδητοποιημένο ιδιοκτήτη, που σέβεται τον εαυτό του και τον σκύλο του. Μπράβο Βασίλη :)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Eammon είναι επιβλητικός σκύλος με μια μοναδική αρχοντιά!
Τον θυμάμαι στη κοπή της πίτας που δίσταζα να πλησιάσω αλλά σιγά σιγά πλησίασα κι αφού με μύρισε μου "επέτρεψε" να τον χαιδέψω δειλά δειλά...:):)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Μ'άρεσε η φωτογραφία που φαίνεται η πινακίδα προσοχή σκύλος !
Τσάμπα την αγοράσετε :p
Μια φωτογραφία του " χοντρού " και θα είστε κομπλέ !!!
Εγω θα το παραδεχτώ τον φοβάμαι!!ίσως επειδή δεν ξέρω πως να συμπεριφέρομαι σωστά και μπορεί άνετα να παρεξηγήσει τ δικιά μου γλώσσα σώματος :):rolleyes:
Σαν κουταβάκι όμως αξιολάτρευτος !!! :p

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
ΠΟΛΥ ωραιος σκυλος,
απο αυτα που περιγραφεις ,μου θυμιζεις αρκετα τον δικο μου,
ελπιζω να γινει και εμενα τοσο ομορφος:)
να τον χαιρεσαι

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τον Negro τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι... thanks to Casper and Moka...
Και (ευτυχώς!), από την πρώτη - δεύτερη φορά, με γνώρισε κι αυτός! Χάρη στα μεζεδάκια που είχα στην τσέπη μου (όπως λέει, πολύ σωστά και η kasi)... αλλά, όχι μόνο... ο Negro, όπως θα αναφέρω και παρακάτω, δεν μου δίνει την εντύπωση του σκύλου που βασίζει την κρίση του αποκλειστικά στα μεζεδάκια!

Από τότε, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές... και, με κάθε ευκαιρία, τον μελετάω...
Για ένα πραγματικό λάτρη του "σκύλου", ο Negro είναι ολόκληρο "βιβλίο μυστηρίου"... και σίγουρα δεν είναι "ανοιχτό βιβλίο"... όπως είναι, εξάλλου και οι δύο (όχι και τόσο?) μακρινοί γεννήτορες που τον συνοδεύουν με τη βαριά ιστορία τους, τα γονίδιά τους, τα γνωστά "traits" τους... μιάς και, τόσο το Mastino, όσο και το Pitbull δεν είναι φυλές από εκείνες που θα μπορούσες να γράψεις 10 πράγματα και να τους βάλεις ένα τίτλο του τύπου "το τέλειο βιβλίο για το Μαστίνο Ναπολιτάνο", ή "το ιδανικό βιβλίο για το Πίτμπουλ"... που, στην αρχή περιγράφουν συνοπτικά τα ιστορικά στοιχεία και δίνουν τη "συνταγή" για το χαρακτήρα (νάχαμε να λέγαμε) και, μετά, παραθέτουν το πως θα το μάθετε να μένει στο crate, τι αρρώστιες πρέπει να εμβολιάζονται, πως θα το μάθετε να κάνει τσίσα και κακά στο σημείο που θέλετε...

Ετσι και ο Negro... κυριολεκτικά παλεύω να τον "διαβάσω", κάθε φορά που τον συναντάω... και αυτό ακριβώς, είναι η ομορφιά του... σε κοιτάζει με "αυτό" το βλέμμα, που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες και σκέφτεσαι:
Τώρα μου το παίζει λυπημένος, για να με παρακινήσει να βγάλω επιτέλους αυτό το μεζεδάκι από την τσέπη? Είναι, απλά, χαρούμενος που με βλέπει και θέλει να το εκφράσει έτσι? Είναι πραγματικά λυπημένος γιατί πρόκειται, μέσα σε δευτερόλεπτα, να με "καταστρέψει" και στεναχωριέται γι' αυτό?

Και ζεις με την απορία αυτή... και προσπαθείς, κάθε φορά, να κάνεις ένα βήμα περισσότερο στη μελέτη σου... αλλά, δυσκολεύεσαι...
Και συνειδητοποιείς (κι εσύ με τη σειρά σου, για μία ακόμη φορά) τι σημαίνει "φυλή που απευθύνεται σε έμπειρους ιδιοκτήτες"... μία έννοια για την οποία δυσκολευόμαστε να πείσουμε τα νέα μέλη που μπαίνουν στο φόρουμ και ψάχνουν τις "εξωτικές" φυλές που είδαν στο διαδίκτυο, ή στο σινεμά, ή σε κάποια βουνοκορφή το Πάσχα...

Και δυσκολεύεσαι ακόμα περισσότερο να τον "διαβάσεις", ξέροντας ότι είναι μόνο 18 μηνών και η ωρίμανσή του μπορεί να διαρκέσει μέχρι τους 36 μήνες... οπότε, κάθε μέρα, θα αλλάζει...

Αλλά, είναι όμορφο "ταξίδι" αυτό, Βασίλη... να ζεις μαζί του καθημερινά και να παρατηρείς αυτές τις αλλαγές και την εξέλιξη...

Μερικά ακόμα σχόλια...

1. ...Εχουμε κλεισει πλεον τους 18 μηνες...στα κιλα ειμαστε περιπου στα 65 ( + - 2 αναλογα με τις ορεξεις μας) και υψος καπου εκει...στους 70 ποντους!

2. ...Ειναι ιδιαιτερα χαδιαρης κ φιλικος με τους φιλους μας (ο Johnk μπορει να το επιβεβαιωσει) αλλα και σιγα σιγα με ανθρωπους που δεν γνωριζει με σωστη ομως προς αυτον γλωσσα σωματος!

3. ...Με αλλους αρσενικους σκυλους το εχουμε ξαναπει... δεν τα παμε καθολου μα καθολου καλα (εκτος απο τον Σωτηρη της Mareco) ειδικα αν μας προκαλεσουν ή πειραξουν τη Lora δε χαριζουμε...μπορουμε ομως να συνυπαρξουμε σε βολτα (οσο κ αν διαρκεσει αυτη) με λουρι παντα αρκει να υπαρξει ενα 10λεπτο προσαρμογης!Στην αρχη ειναι λιγο καπως τα πραγματα αλλα προσαρμοζεται σχετικα γρηγορα!

4. Γενικα προσαρμοζεται ευκολα και σε μερη αλλα και σε καταστασεις.Δεν στρεσαρεται καθολου θα ελεγα ακομα και σε πολυ αποτομες αλλαγες!Θα μπορουσε καποιος να τον πει και εντελως αναισθητο!

5. Στα θεματα φυλαξης και προστασιας του χωρου του αλλα και της οικογενειας του θα ελεγα απλα πως εχοντας τον στα 2 μετρα απο το κρεβατι μου το βραδυ......ειλικρινα κοιμαμαι ησυχος πλεον!!!

6. Στα αρνητικα θα εβαζα 1) το μεγεθος αλλα και τις ποσοτητες φαγητου 2)την επιμονη αλλα και την ξεροκεφαλια του ωρες ωρες 3)την εντονη κυριαρχικοτητα προς αλλα ζωα 4)και το οτι αργουν πολυυυυυ να ωριμασουν... αλλα ειναι χαρακτηριστικα τα οποια γνωριζα πολυ πριν τον αποκτησω οποτε προσωπικα δεν με ενοχλουν και τοσο!
1. Απ' ότι εκτιμώ, στα 2,5-3 χρόνια, θα είναι στο ίδιο περίπου ύψος και στα 70 κιλά.

2. Αυτό είναι και το σημείο που με έκανε να γράψω και την εισαγωγή μου...
Οντως, ιδιαίτερα φιλικός, μέχρι και χαδιάρης με τους ανθρώπους που ξέρει ότι είναι φίλοι...
Δική μου εκτίμηση, όμως: Αρκεί ο φίλος να μην κάνει κάτι (ή να μην χρησιμοποιήσει "γλώσσα σώματος") που θα τον στραβώσει... αυτό δεν θα ήθελα να είμαι εκεί για να το δω...

3. Και αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω... ακόμα και στη μανούρα, ο Negro θα μπει "αρχοντικά", χωρίς προηγούμενα νταηλίκια (όπως, π.χ., ο μικρός μου)... και, άρα, απροειδοποίητα για όσους δεν τον ξέρουν...
Με τις γάτες, ομολογώ ότι δεν τον έχω παρακολουθήσει, γεγονός που δεν μου λείπει ιδιαίτερα!

4. Ναι, κλασικό χαρακτηριστικό του... δεν στρεσάρεται ιδιαίτερα.
Αλλά, αναίσθητο δεν θα τον έλεγα... το αντίθετο, μάλιστα!

5. Αυτό δεν το συζητάω... έτσι ακριβώς θα αισθανόμουν κι εγώ με το Negro!

6. Εδώ (στα αρνητικά του) περιγράφεις ακριβώς τις μολοσσοειδείς φυλές!
Πάνε "πακέτο" με την επιλογή της φυλής...
Αν και (θα μπορούσα να πω) υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ σκύλων ακόμα και της ίδιας γέννας... άλλο ένα σημείο που απαιτείται "έμπειρος ιδιοκτήτης", για την επιλογή του κουταβιού, ανάλογα με τις συνθήκες που θα κληθεί να ζήσει...
Και κάτι μου λέει ότι ο Negro είναι ένα από τα πιο "ισορροπημένα" σκυλιά που γέννησε η μαμά του...

Με όλο μου τον ενθουσιασμό, λοιπόν, viva Negro!!!

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τι αλλο να πω εγω μετα απο τετοιο ποστ.....απλα respect!
Εσύ, δεν είναι ανάγκη να πεις κάτι...

Αυτό, όμως, που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να του τραβολογήσεις τα μάγουλα και τα προγούλια εκ μέρους μου, όταν γυρίσεις σπίτι!:)

Εγώ, όμως, θεωρώ απαραίτητο να προσθέσω και κάτι ακόμα...
Πολύ σημαντικό για μας τους ανθρώπους που λατρεύουμε το "σκύλο" (και τη "σκύλα", για να μην ξεχνιόμαστε!)... και δεν μας αρκεί να μελετάμε το σκύλο από τα βιβλία και το internet, αλλά θέλουμε να τον βλέπουμε, να τον αγγίζουμε και να τον μελετάμε πραγματικά... με μιά λέξη, να τον απολαμβάνουμε... αυτόν και τα προνόμια που μας δίνει...

Και, επειδή είμαι ντροπαλό "παιδί", να πω αυτό που θέλω, αρχίζοντας με μιά ιστοριούλα (τι πρωτότυπο, έ!):

Πριν από καμμιά 20αριά χρόνια, ένα ωραίο πρωί, μπήκα "συνοδηγός" στο αυτοκίνητο του αείμνηστου (για όσους έχει κάτι να πει αυτό το όνομα) Γιώργου Μοσχού... για να ανέβουμε την Λ. Κηφισίας (μέρα μεσημέρι, με πολλή κίνηση), με την ψυχή στο στόμα ώστε να προλάβουμε κάποιο τραπεζικό κατάστημα πριν κλείσει...
Ο ρυθμός που οδηγούσε (γυρνώντας, ταυτόχρονα το κεφάλι, να με κοιτάζει, καθώς συζητούσαμε - αυτός συζητούσε, δηλαδή, γιατί απλά εγώ είχα σχεδόν κλείσει τα μάτια από το φόβο μου) ήταν καταιγιστικός...
Οταν φτάσαμε (πολύ σύντομα), με το ζόρι μπορούσα να ασχοληθώ με το θέμα μας...
Στο γυρισμό, τα πραγματα ήταν (λίγο) πιο "χαλαρά" και μπόρεσα να εκφράσω το θαυμασμό μου... και να σχολιάσω ότι "Γιώργο, έχεις χέρια!!!"
Εκείνος μου απάντησε "Οχι, δεν έχω πλέον χέρια, αλλά είναι κάτι που, όταν μάθεις, δεν το ξεχνάς ποτέ... απλά, πηγαίνεις λιγάκι πιο αργά... αρκεί να είχες τα χέρια όταν ήσουν πιτσιρικάς"...

Ετσι, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, Βασίλη...

Που είχες την εμπειρία (για να επιλέξεις) και, ταυτόχρονα, έχεις "τα χέρια" για ένα τέτοιο σκύλο... και μας "επιτρέπεις" να τον απολαμβάνουμε στο σπίτι του, στις βόλτες του... και όχι να τον "παίρνουμε μάτι" απ' έξω από την μάντρα με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά φανοποιίας!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
οι ζαρες ειναι απο το πολυ φαγητο?το κοτοπουλο το τρωει με πετσα η οχι?τα λαζανια ειναι με κιμα η σκετα?το προφιτερολ?με κρεμα η σαντιγι? :p

ο σκυλος ειναι υπεροχος φιλε!!!!σουπερ κεφαλι,τελειο βλεμμα!!!

Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
Ο Νεγκρο ειναι κουκλος,απιστευτο κεφαλι και μυικο συστημα.γενικα με τα σκυλια δεν χαριζεται πουθενα ο πουστης.Να σου ζησει χιλια χρονια!
υ.γ. ο αττιλας τον ζηλευει γιατι εχει γκομενα ενω τον δικο μου τον φτυνουν ολες...

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
χαχαχαχα....Ορεστη κρυβε λογια φιλε!!!Ασε που το γκομενακι καθε λιγο παει και μ αλλους βολτες!!!Με ψυχοφαρμακα θα καταληξει ο χοντρος στο τελος! :p
Αντε τελειωνε με τις δουλειες εκει παρε τον Hannibal και ελα να συνεχισουμε τις δικες μας δουλειες εδω! ;)

@panos chow μην αγχωνεσαι καθολου για τον σκυλο σου.....απ'οτι εμαθα ειναι power,εχεις δρομο μπροστα σου! ;)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Φανταστικός!!!
Ειδικά στην αποπάνω photo έχει ένα πολύ γλυκό αγαπησιάρικο βλέμα :)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
πολυ ωραιο ζωο...οσο τον βλεπω στις φωτο (δεν τον εχω δει ποτέ απο κοντά ) τοσο περισσοτερο μου θυμιζει κορσο.Αυτο και μονο μου αρκει για να τον συμπαθω!!!