Nτομπερμανακι

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για αυτό λέμε ότι τα Ντόμπερμαν δεν είναι για αρχάριους ιδιοκτήτες...Επίσης, είναι και σκυλιά για συγκεκριμένους ιδιοκτήτες...Είναι η μόνη φυλή, που στο παρελθόν κακοποιήθηκε και ταλαιπωρήθηκε απίστευτα πολύ από ανθρώπους που ενω΄δεν ήξεραν πόσο ιδιαίτερη φυλή είναι αυτά τα σκυλιά τα έπαιρναν και ότι κάτσει...Πάρα πολλά βρέθηκαν πεταμένα στους δρόμους...δεμένα εφ'όρου ζωής με αλύσίδες σε κτήματα κλπ,κλπ.

Έζησα με ένα ενήλικο θηλυκό Ντομπερμαν σχεδόν 1 χρόνο, και τελικά την έδωσα πίσω γιατί έκρινα ότι ο χαρακτήρας μου και το γεγονός ότι είχα 2 Golden (τελείως άλλη αντιμετώπιση) θα κατέστρεφε το σκυλί (υπόψην ότι η σκύλα είχε φτάσει shutzhund 3...). Λατρεύω τα Ντομπερμαν και δεν μπροείς να φανταστείς milto πόσο θέλω ένα κουτάβι....αλλά γνωρίζοντας τον εαυτό μου δεν θα πάρω ποτέ...γιατί είναι κρίμα για τον σκύλο, όχι για μένα...

Τα Ντόμπερμαν χρειάζονται έναν ιδιοκτήτη που θα κερδίσει τον σεβασμό τους...και θα τον διατηρησει...χωρίς ξύλο αλλά με πολύ στιβαρό και σταθερό χειρισμό και αντιμετώπιση.
Μίλα με έναν καλο εκπαιδευτή....(φρόντισε όμως να το ψάξεις ΠΑΡΑ πολύ καλά) για να μη πέσεις σε κάποιον ανίδεο που θα κάνει ζημιά στον σκύλο. Άκου τον bigbilly και άλλους μέσα στο forum που μεγαλώνουν εργασιακά ΓΠ η Μαλινουά κλπ φυλές ... πολύ περισσότερο από ότι θα ακούσεις εμένα η την kyveli η την ghelly που έχουμε Λαμπ, Golden , Yorkies...

Εαν ασχοληθείς σοβαρά από ΄τωρα θα ανταμειφθείς με έναν υπέροχο σκύλο στο μέλλον...

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Για τον εκπαιδευτη το εχω στο προγραμμα αλλα αυτο που λετε ολοι με το οτι πρεπει να βρω αξιοπιστο εκπαιδευτη ισχυει(αν εχει εμπειρια η εχει καποιον γνωστο,ας μου κανει ενα πμ).....Τωρα για το οτι το Ντομπερμαν δεν ειναι για αρχαριους ιδιοκτητες....Πιστευω οτι ως ενα σημειο ισχυει απο αποψης εμπειριας και απαιτησεων που εχει ο σκυλος αλλα απο καπου γινεται αρχη για εναν νεο ιδιοκτητη....Εμπασι περιπτωση δεν υπαρχει περιπτωση (στο λεω με μεγαλη βεβαιοτητα) το σκυλακι να πεταχτει ουτε σε δρομο ουτε σε κηπο ουτε σε βεραντα.....Το σκυλι ειναι μελος της οικογενειας και προσπαθουμε ολοι εδω να το βαλουμε στον "σωστο" δρομο..... Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα σου πω κατα λέξη τι μου είχε πει εμένα εκτροφέας, επειδη θελω ντομπ μελλοντικα.
"Αφού είσαι πρόθυμη να μάθεις κάποια πράγματα, όταν μεγαλώσει η Σελιν, θα ερθεις να το δούμε πιο ζεστά το θέμα. Τα σκυλιά αυτά ειναι δεσποτικά και ανθρωποκεντρικά. Εννοείται ότι θα παρεις θηλυκό, δύσκολα τα αρσενικά δέχονται γυναίκα, αν δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει"

Όσο για τον εκπαιδευτή, αν είσαι Αθηνα, έχεις σαφώς περισσότερες επιλογές και κάποιες αξιόλογες!

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Θα σου πω κατα λέξη τι μου είχε πει εμένα εκτροφέας, επειδη θελω ντομπ μελλοντικα.
"Αφού είσαι πρόθυμη να μάθεις κάποια πράγματα, όταν μεγαλώσει η Σελιν, θα ερθεις να το δούμε πιο ζεστά το θέμα. Τα σκυλιά αυτά ειναι δεσποτικά και ανθρωποκεντρικά. Εννοείται ότι θα παρεις θηλυκό, δύσκολα τα αρσενικά δέχονται γυναίκα, αν δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει"

Όσο για τον εκπαιδευτή, αν είσαι Αθηνα, έχεις σαφώς περισσότερες επιλογές και κάποιες αξιόλογες!
Εγω πιστευω οτι και οι εμπρειροι ιδιοκτητες Ντομπερμαν απο οταν πρωτοπηραν το πρωτο τους κουταβι δεν ηξερα και πολλα πραγματα.....μονο απο βιβλια φορουμ και τετια....Οποτε για ολα υπαρχει μια αρχη δεν τους ηρθε η γνωση ουρανοκατεβατη....Ελπιζω να με ποιανεις :) Για τον εκπαιδευτη οπως ειπα και παραπανω αν ξερει καποιος καποιον ποιοτηικο και οχι φραγκοφονια...Ας μου κανει ενα πμ..Αθηνα ειμαι ναι...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλό και σωστό εκπαιδευτή "τζάμπα" δεν θα βρεις...Δοκίμασε τον Βασίλη Κουνέλα (που είναι και εκτροφέας Ντόμπερμαν) και τον Βασίλη Μπαλάκα...Προσωπικά τους θεωρώ και τους δύο κορυφαίους...Επίσης, υπάρχει και ο Γιάννης ΑΠόκοτος (από το puppies park, πολύ καλός), ο Νίκος Ιωαννίδης, (πολύ σοβαρός και καλός εκπαιδευτής). Η Σαντρίνα...Υπάρχουν και άλλοι, αλλά προσωπικά εγώ αυτούς εμπιστεύομαι...Κάποια άλλα μέλη θα σου προτείνουν και άλλους εξίσου καλούς...

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Καλό και σωστό εκπαιδευτή "τζάμπα" δεν θα βρεις...Δοκίμασε τον Βασίλη Κουνέλα (που είναι και εκτροφέας Ντόμπερμαν) και τον Βασίλη Μπαλάκα...Προσωπικά τους θεωρώ και τους δύο κορυφαίους...Επίσης, υπάρχει και ο Γιάννης ΑΠόκοτος (από το puppies park, πολύ καλός), ο Νίκος Ιωαννίδης, (πολύ σοβαρός και καλός εκπαιδευτής). Η Σαντρίνα...Υπάρχουν και άλλοι, αλλά προσωπικά εγώ αυτούς εμπιστεύομαι...Κάποια άλλα μέλη θα σου προτείνουν και άλλους εξίσου καλούς...
Σε ευχαριστω πολυ :)

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Μίλτο πως πάει το δάγκωμα; Το χει κόψει;; Εμένα συνεχίζει και ίσως να το εχει αυξήσει!! Ειδικά το δεξί μου χέρι είναι όλο δαγκωματιές και γρατζουνιές... Αυτό που με ανησυχεί είναι πως θα αντιδράσει όταν πέσουνε τα κουταβίσια δόντια και αρχίσουν να βγαίνουν τα κανονικά!!! Τι θα κάνει θα δαγκώνει και τους τοίχους;;

acidblack

Member
21 Απριλίου 2011
11
0
MΙΛΤΟ μπηκα τυχαια μετα απο καιρο και επεσα πανω στο ποστ σου ...τα ντομπερμαν ειναι οντως ιδιαιτερα σκυλια ,επισης αν μαθουν κατι λαθος δεν το ξεχνανε με τιποτα οποτε πρεπει να το μαθουν σωστα ...ειναι ανθρωποκεντρικα μεχρι εκει που δεν παει και μονο για τον ιδιοκτητης τους ....ο δικος μου ιοθετημενος απο τον δρομο αγνοει τα παντα γυρω του εκτος απο εμενα ....μιλα με ανθρωπους που εχουν ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ...γιατι δεν εινα απλα αλλος ενας σκυλος ,ειναι σκυλι που θελει πολυ προσοχη στον χειρισμο του και στον τροπο που θα του συμπεριφερθεις ....σου ευχομε πολυ αντοχη και δυναμη ...

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Kαλημερα παιδια...... Που λετε με το δαγκωμα η κατασταση εχει παραμεινει ιδια........καποιες φορες ειναι ηρεμη και παιζει με τα παιχνιδια της ενω ειμαι κοντα της.......αλλες φορες με δαγκωνει....... Υπαρχουν και ΦΟΡΕΣ ομως που θα αγριεψει, και αρχιζει και κανει σαν ΛΥΣΑΣΜΕΝΗ!!!!!! δαγκωνει οτι βρει...παιχνιδι της ,χερι,ποδι,πατζακια μαξιλαρι ..... Σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ξερω τι να κανω και απλα καταφευγω στην λυση στο να καθομαι ηρεμος και να της δινω το παιχνιδι στο στομα και να την χαιδευω για να ηρεμησει... Αν ουτε ετσι τοτε καταφευγω στο δωματιο μου και κλεινω την πορτα και παω για υπνο... Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο θα ηθελα την γνωμη σας ... Παρολα αυτα... Χτες γυρισα 3 το βραδυ και ηταν ξυπνια και ηθελε να παιξουμε.... Εγω λεω αντε κανα 10λεπτο δεν τρεχει τιποτα....ΑΓΡΙΕΨΕ απιστευτα... στο τελος του δεκαλεπτου την χτυπησα ελαφρα στο ποπο(1η φορα που την "χτυπαω") και την εσπρωξα μακρια( με λιγες φωνες,οσο μπορουσα )... Σημερα ομως εχω τυψεις και θελω να επανορθωσω...... Θα το ξεχασει η θα το θυμιθει σε λιγο καιρο που θα ειναι πιο μεγαλη και με ΔΟΝΤΙΑ???? Αλλα κατα τα αλλα καλα .... :D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό που μπορέις να κάνεις είναι όταν εξιτάρεται πολύ και κάνει σαν λυσσασμένη να της βάζεις το λουρί της και να την βάζεις να κάθεται κοντά σου μέχρι να ηρεμήσει. Δεύτερον, μόλις πηδάει επάνω σου για να δαγκώματα σήκω όρθιος και άλλαξε θέση. Αλλιώς κλούβα κατευθείαν. Το να την χαιδεύεις για να ηρεμήσει είναι εντελώς λάθος...Μίλησες με εκπαιδευτή?

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Ναι και μου ειπε οταν δαγκωνει να της δινω τα παιχνιδια της(περνοντας τα μπροστα απο την μουσουδα της)......Απλα πραγματακια ... και τις πρωτες φορες ειχε εφαρμογη μετα απο 3-4 μερες μια ποιανει μια οχι δεν ξερω....

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Παιδια καλησπερα... Παρατηρισα σημερα το πρωι οτι απο την δεξια πλευρα εχει ενα εξωγκοματακι στα πλευρα... Το ποιανω αλλα δεν ειναι σκληρο ουτε κοκκαλο ουτε χονδρος ειναι σαν ενα κομματι δερματος και ανυσηχώ... Πριν παω στον κτηνιατρο θα ηθελα τις γνωμες σας απο δικες σας εμπειριες.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Ναι πριν 7 μερες..... Απο αυτο ειναι??? θα φυγει δηλαδη...αν ειναι μην παω τζαμπα στον γιατρο και πληρωνω παλι.... ευχαριστω

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Στα πλευρα του το εκανε το εμβολιο? Τα καρουμπαλακια απο το εμβολιο νομιζω πως βγαινουν εκει που εγινε το εμβολιο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κι εμας οταν ειχε κανει το τελευταιο εμβολιο η Ηβη ειχε βγαλει αυτο το πραγμα καπου στον ωμο και μας φαινοτανε περιεργο γιατι λεγαμε μα αφου δεν εκανε εκει το εμβολιο..και την πηγαμε στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι ειναι απο το εμβολιο και να της κανουμε λιγες μαλαξεις εκει και θα φυγει και οντως σε 2 μερες εφυγε.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Ηταν σκληρο η απλα οπως προανεφερα???? Εμενα παντως μου το εβγαλε απο την αλλη πλευρα.... Δεν ειναι τιποτα σοβαρο δηλαδη?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ηταν σκληρο η απλα οπως προανεφερα???? Εμενα παντως μου το εβγαλε απο την αλλη πλευρα.... Δεν ειναι τιποτα σοβαρο δηλαδη?
δεν ηταν σκληρο αλλα ηταν σαν μπαλακι οταν το επιανες. Τωρα εχουν περασει και 6 μηνες απο τοτε..

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Ναι πριν 7 μερες..... Απο αυτο ειναι??? θα φυγει δηλαδη...αν ειναι μην παω τζαμπα στον γιατρο και πληρωνω παλι.... ευχαριστω
Αν πας στον κτηνίατρο και σου πει να πληρώσεις επειδή θα "κοιτάξει" το εξόγκωμα -και δεν είναι τίποτα-, μάλλον πρέπει να αλλάξεις γιατρό :)

Αν τώρα είναι κάποιο πρόβλημα, και είτε πάρει δείγμα είτε κάνει κάποιες εξετάσεις, κάθε άλλο παρά τζάμπα θα έχεις πάει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi