Nτομπερμανακι

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Στη μεγάλη κλούβα θα κάνει πιπί της, α;υτό είναι σχεδόν σίγουρο. Αυτά περί "δεν λερώνουν τον χώρο τους" δεν είναι απόλυτο. Θα βάλεις εφημερίδες μέσα. Για αυτό σου λέω για το βράδυ καλύτερα είναι τα πλαστικά box μεταφοράς, όπου ο σκύλος δεν έχει τον τεράστιο χώρο να κάνει βόλτες, όπως στη κλούβα. Το box ΜΟΝΟ για το βράδυ. Αν μπει μέσα για ύπνο στις 12...στις 6.00 με 6.30 θα κλαψουρίσει για πιπί, οπότε πρέπει να τη βγάλεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
δε θα πρέπει να το συνηθίσει λίγο;
πχ την πρώτη φορά με ανοιχτή την πόρτα, μετά 5 λεπτά, μετά 10 κλπ ;
Καλό θα ήταν αλλά συνήθως τέτοιες κινήσεις εκ μέρους μας δείχνουν αδύναμη προσωπικότητα στα μάτια του σκύλου με αποτέλεσμα να μη "κοβει" την ανεπιθίμητη συμπεριφορά. Αν δει ότι καταφέρνει μετά απο 1,2,5,10λεπτα να βγαίνει έξω τότε δεν του μαθαίνεις κάτι.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
η αλήθεια είναι οτι κι εγω τη μικρη μια κι εξω την εβαλα (πριν 6 χρόνια τώρα.. ) αλλα δε το είχα σκεφτεί αυτό, ήμουν πεποισμένη οτι οταν ξανχρησιμοποιήσω crate θα το κάνω σταδιακά.. σωστός.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και γω συμφωνώ με αυτή τη προσέγγιση. Κατευθείαν στη κλούβα χωρίς διαπραγματεύσεις. Προσωπικά εμένα δεν με ενδιαφέρει τα σκυλιά μου να δούνε τη κλούβα σαν το "σπιτάκι" τους. Επειδή μένουν μέσα στο σπίτι μαζί μου, το σπίτι μου είναι και δικό τους. Η κλούβα με ενδιαφέρει να τη χρησιμοποιήσω για τις ζημιές όσο είναι μικρά...για να ξέρουν να μένουν περιορισμένα από μικρή ηλικία, ώστε να χρειαστρεί να ταξιδέψω με πλοίο πχ να μην αναστατώσουν το σύμπαν...για τις εκθέσεις...., για ηρεμία , όπως επίσης και για τη δική τους ασφάλεια, όσο λείπω από το σπίτι. Εξάλλου με 3 σκυλιά δεν θα μπορούσα να έχω 3 κλούβες/σπιτακια μέσα στο σαλόνι μου...

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Kατερινα το δοκιμασα αυτο με το δαγκωμα στο αυτι... τις πρωτες 2 φορες μου το αφησε το χερι αλλα μετα σαν να αγριψε λιγακι...... εικαζω οτι πρεπει να το ξαναδοκιμασω.... Εσυ ποσες φορες το εκανες στο δικο σου και απεδωσε???? Ευχαριστω :D

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μη χαμπαριάζεις απο αγριέματα, θα σε καβαλήσει.
Ο δικος μου που του το έκανα σε μεγαλύτερη ηλικία σε 2-3 μέρες το είχα κόψε τελείως

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Και οταν αγριευει να την ξαναδαγκωνω???να της κλεινω το στομα εχει αποτελεσμα??? Ευχαριστω παντως...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δεν ξέρω τι πρεπει να της κάνεις αν αγριευει γιατι ο δικος μου δε το έκανε ποτέ.. νομίζω οτι θα εμφανιστεί ο biggbilly να σου πει :Ρ

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα συνεχίσεις μέχρι να το κόψει εντελώς. Όταν σου αγριέψει (είναι κυριαρχική φυλή, μη το ξεχνάς),δεν θα φωνάξεις, δεν θα τη μαλώσεις και δεν θα κάνεις απότομες κινήσεις δείχνοντας θυμό. Θα τη βάλεις ήρεμα αλλά σταθερά να κάτσει με το χέρι σου και θα τη κρατήσεις σε αυτή τη θέση μέχρι να νοιώσεις το σώμα της να χαλαρώνει. Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να τη γυρίσεις ανάσκελα και να τη κρατήσεις από το λαιμό (απαλά και σταθερά), ανάσκελα για λίγο μέχρι να ηρεμήσει. Μετά τη χαιδεύεις λίγο και την αφήνεις. Ο δικός μου (αν και Golden)έδειξε δείγματα κυριαρχίας προς εμένα από μικρός με γρυλλίσματα. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι ακόμα και πάνω στο παιχνίδι να μην την "αγριεύεις". Πρέπει να καταλάβει από νωρίς ότι ακόμα και στο παιχνίδι πρέπει να σέβεται το αφεντικό της...ΠΟΤΕ όμως μη φωνάξεις και μη τη μαλώσεις. Ένα κοφτό, σοβαρό ΜΗ...αρκεί.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όχι, δεν θα τη δαγκώσεις όταν αγριέψει. Αυτό θα το κάνεις ΜΟΝΟ όταν αρχίσει να δαγκώνει τα χέρια σου.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Οκ.... θα το δοκιμασω και αυτο.....Αν και πιστευω οτι εχει μεγαλο θεματακι με τα δοντακια της.... φαντασου οτι τρωει το μαρμαρινο πατωμα, την καρεκλα, το καλοριφερ , την πορτα της βεραντας+τα παιχνδια + τα χερια μου.... Τι παιχνιδια μου πρωτεινεται να της παρω???? Της εχω παρει 2-3 εκ των οποιο το ενα ειναι μπαλακι αλλα δεν το αγγιζει ισως γιατι ειναι λιγο βαρυ και σκληρο......_DSC3874.jpg

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Επισης σκεφτομαι σιγα σιγα να την αφηνω και μονη της στο σπιτι για να συνηθησει την απουσια μου....Ας πουμε σε λιγο θελω να παω σουπερμαρκετ...θα την παρω μαζι μου??? πρεπει να την αφησω σπιτι...Να το επιχειρησω για ενα 15 λεπτο???? Να τονισω οτι ειναι 2 Φωτογραφία0063.jpgμηνων και 3 εβδομαδων....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Παιχνίδια από λάστιχο, τύπου KONG...που βοηθάνε τα δοντια και ανακουφίζουν τον πόνο. Πάρε της 3,4 και μη της τα δώσεις όλα μαζί. Θα της δινεις ένα...μόλςι το βαρεθεί...θα το παίρνεις και θα το κρύβεις και θα της δίνεις το επόμενο. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα βαρεθεί πότε και εσύ δεν θα ξεπαραδιάζεσαι στα pet shops...
Καρότα που τα έχεις βάλει στη κατάψυξη πριν...τρελλαίνονται και τους κάνει και καλό.. (max 3 την ημέρα)
Κόκαλα, μόνο πέτσινα και όχι συνέχεια γιατί μπορεί να στραβώσουν τα καινούργια ΄δόντια που βγαίνουν...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν την αφήσεις σπίτι , θα πρέπει να την έχεις περιορισμένη για τη δική της ασφάλεια κυρίως...Στο super market...θα πρέπει να την αφήσεις στο αυτοκίνητο, οπότε κινδυνεύει από κλεψιά και θερμοπληξία!! Πάντως βόλτες το απόγευμα με το αυτοκίνητο να ξέρεις ότι τους κάνουν καλο...συνηθίζουν το αυτοκίνητο....ακούνε θορύβους κλπ. Εφόσον ακόμα την έχεις μέσα λόγω εμβολίων...οι βόλτες μ ετο αυτοκίνητο είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα!!!

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Τι μπορει ας πουμε να κανει ωστε να μπει σε κιινδυνο??? Βουτια απο το μπαλκονι ας πουμε?(Χωρις καμια δοση ειρωνειας).......την βγαζω που και που αγκαλιτσα και βλεπει αλλους ανθρωπους να της κανουν χαδακια.... βλεπει αυτοκινητα,ακουει τον ηχο των φυλλων,παρεπιπτοντως φερνω φιλους,γνωστους ωστε να κοινονικοποιειται με τους ανθρωπους ειτε στον κηπο ειτε στο σπιτι .....Χαλαρα πραγματακια.... Την αλλη φορα την πηρα και στην καφετερεια και τους ειπα να σφουγγαρισουν κατω ολο το χωρο εκει για τυχον μικροβια.....Ηταν λιγο χεσμενη αλλα μετα κομπλε... κοιμηθηκε κιολας....Αλλα φοβαμαι να την ξαναπαω,δεν ξερεις τι γινεται....

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να φάει τα φυτά....να πέσει από το μπαλκόνι αν δεν έχεις πλέγμα....να φάει ότι υπάρχει στο μπαλκόνι...Δεν μπορείς να φανταστεις τι βρίσκουν για να κάνουν τη ζημιά. Ο δικός μου έφαγε σε ένα βράδυ μέσα το μισό σοβατεπί του δωματίου μου....και όταν τον άφησα για 1 ώρα στη βεράντα ξεκίνησε να μασάει τα παντζούρια!! Αν τώρα είναι ασφαλές μέρος και δεν έχει τίποτα για φάγωμα...άστην!!

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Και κατι τελευταιο....γιατι σε κουρασα :D....Οταν καμια φορα τρεμει στον υπνο της σημαινει οτι βλεπει ονειρο??? Γιατι εβλεπα κατι βιντεο με μια αρρωστια "cannine distemper" που τρεμαν πολυ ομως και εχουν νευρικα .... και εχω αγχωθει..... Ευχαριστω για ολα και ολους :D

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi