Miniature Schnauzer

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Απαράδεκτο που τους κόβουν τα αυτιά και ουρά. Τα σκυλάκια χωρίς ακρωτηριασμένα μέλη είναι πολύ πιο όμορφα.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Απαράδεκτο που τους κόβουν τα αυτιά και ουρά. Τα σκυλάκια χωρίς ακρωτηριασμένα μέλη είναι πολύ πιο όμορφα.
Εμένα μου αρέσουν τα κομμένα, εκεί είναι όλη η ομορφιά αυτής της φυλής και όχι μόνο, τα σημερινά ντόμπερμαν και σνάουτσερ (ειδικά τα γίγας) δεν μπορώ να τα βλέπω με ουρές/αυτιά.

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Είναι το θέμα πολύ υποκειμενικό, προσωπικά και εγώ τα προτιμώ με αυτιά και ουρά.

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Ο ακρωτηριασμός δεν έχει απαγορευτεί σε όλο το κόσμο? Σε μεγάλα events πως δέχονται σκύλους με κομμένα αυτιά και ουρά?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ο ακρωτηριασμός δεν έχει απαγορευτεί σε όλο το κόσμο? Σε μεγάλα events πως δέχονται σκύλους με κομμένα αυτιά και ουρά?
Οχι δεν απαγορευεται σε ολες τις χωρες της Ευρωπης και σε Αμερικη και Καναδα ολα τα σκυλια εχουν κομμενα αυτια και ουρες στις αναλογες φυλες που το εκαναν. Τα σκυλια που ερχονται στην εκθεση απο χωρες που επιτρεπεται η κοπη τους μπορουν να συμμετεχουν απ'όσο γνωριζω στην εκθεση.

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Παραθέτω τα αποτελέσματα της φυλής από το "The Westminster Kennel Club Dog Show 2014" :

Best Of Breed Competition

B19 GCH Allaruth Just Kidding V Sole Baye
Breed: Miniature Schnauzer
Sex: Dog
AKC: RN 19546303
Date of Birth: August 07, 2009
Breeder: Yvonne B Phelps & Ruth Ziegler
Sire: GCH Hiline's Carmel With A Twist
Dam: Ch Allaruth Pixie Gold V Sole Baye
Owner: Yvonne B Phelps & Ruth Ziegler
Photos: Breed judging
OS14 Ch Advocate Empire Over The Top
Sex: Bitch
AKC: RN 21849501
Date of Birth: March 04, 2010
Breeder: Vicki E A Stephens & D Bruce Fraser
Sire: Ch Advocate's This Just In
Dam: Empire's Omega
Owner: D Bruce Fraser
Photos: Breed judging
SEL11 GCH Repittion Jolee's Spring Time In April
Sex: Bitch
AKC: RN 22507401
Date of Birth: January 12, 2011
Breeder: Kurt Garmaker
Sire: Ch Repitition's Its A Rap
Dam: Ch Fran Lin's Dance To The Piper
Owner: Joan & Rollie Williams & Kurt Garmaker
SEL16 GCH Yanga's All The Time
AKC: RN 24434701
Date of Birth: November 23, 2010
Breeder: Yanga's Kennel & Octavio Martinez
Sire: Ch Yanga's Here I Am
Dam: Ch Yanga's She Bangs
Owner: Octavio Martinez & Yanga's Kennel
AOM7 GCH Tomar's Captain Kirk
AKC: RN 22597901
Date of Birth: May 16, 2011
Breeder: Tina M Langrehr & Mary E Paisley
Sire: Ch Elete's Baileys Irish Cream
Dam: Ch Tomar's Sassy Yet Classy
Owner: Mary Paisley
AOM15 Ch Blythewood Sack The Quarterback
AKC: RN 24521705
Date of Birth: August 07, 2012
Breeder: Joan L Huber
Sire: GCH Blythewood Full Metal Jacket
Dam: Blythewood It's All About The Girl
Owner: Debbie Lindsay & Barbara Hall-Labb

Επίσης παραθέτω και το link για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη κρίση των miniature schnauzer: http://www.westminsterkennelclub.org/videos/Breed Judging/2014/Terrier/pid:0FXf8YZCNyC3

Last edited:

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Καταρχήν ευχαριστούμε για το λινκ πολύ ωραίο, τώρα άμα θές την αποψή μου είδες συμπεριφορά μέσα στο στίβο, ούτε ένα γάβ δεν ακούστηκε, βέβαια η λιχουδιές πέφταν κατά βούληση, αυτό που θέλω να εξηγήσω δεν είναι το πρόβλημα αν έχει κοκκινίσει λίγο το μούσι ή τα αυτιά είναι λίγο σηκωμένα το θέμα είναι πώς θα περπατήσει και πώς θα στηθεί ο σκύλος, τι να το κάνω άμα είναι μορφολογικά τέλειος ο σκύλος και την ώρα που το πιάνει ο κριτής (αυτή με το μπλέ κουστούμι) του χώσει καμμιά δαγκανιά :(

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Καταρχήν ευχαριστούμε για το λινκ πολύ ωραίο, τώρα άμα θές την αποψή μου είδες συμπεριφορά μέσα στο στίβο, ούτε ένα γάβ δεν ακούστηκε, βέβαια η λιχουδιές πέφταν κατά βούληση, αυτό που θέλω να εξηγήσω δεν είναι το πρόβλημα αν έχει κοκκινίσει λίγο το μούσι ή τα αυτιά είναι λίγο σηκωμένα το θέμα είναι πώς θα περπατήσει και πώς θα στηθεί ο σκύλος, τι να το κάνω άμα είναι μορφολογικά τέλειος ο σκύλος και την ώρα που το πιάνει ο κριτής (αυτή με το μπλέ κουστούμι) του χώσει καμμιά δαγκανιά :(
Σε τέτοια events παίζουν ρόλο όλα, από τη μορφολογία του σκύλου, τη κίνηση και τη συμπεριφορά του μέσα στο στίβο. Εξάλλου για να μπει κάποιος σκύλος στο στίβο, θέλει εκπαίδευση από μικρή ηλικία έτσι ώστε να να μπορεί να παρουσιαστεί αξιοπρεπώς στα events.

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Εάν σας έλεγαν να προτείνετε κάποια εκτροφεία miniature schnauzer, ποία πιστευτέ κατά τη γνώμη σας είναι τα καλύτερα?

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Δύσκολη ερώτηση βάζεις,εγώ έχω ήδη ένα σνάουζερ επειδή είναι μέλος της οικογενειάς μου και τον αγαπάμε μπορεί να σου πώ ότι είναι ο καλύτερος και επίσης ότι ρώτησα τον εκτροφέα του σκύλου μου με βοήθησε το ίδιο μπορεί να πεί και κάποιος άλλος ή και το αντίθετο, αλλά θα βάλω τον εαυτό μου στην ερώτηση άμα ξαναέπερνα από που?
Η απάντηση είναι θα πήγαινα σε εκθέσεις θα έβλεπα γεννήτορες, πεντιγκρί/διακρίσεις και ότι μου έκανε "κλίκ" απο εκεί θα έπερνα.
Και γιατί όχι απο έξωτερικό:
Schnauzer / Standard Schnauzer - Dog Breeders and Kennels in Europe

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Εάν σας έλεγαν να προτείνετε κάποια εκτροφεία miniature schnauzer, ποία πιστευτέ κατά τη γνώμη σας είναι τα καλύτερα?
Στην Ελλάδα σου είπα, στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετά καλά και πάλι, εξαρτάται τι ζητάς εσύ. Αμερική με τίποτα, Φινλανδία, Ιταλία, Ρωσία.

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
@Rodriguez, Σίγουρα ο καθένας βλέπει το σκύλο του σαν το καλύτερο στο κόσμο.:)

@Φωτεινή, Όταν λες Αμερική με τίποτα για ποιο λόγο?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
@Rodriguez, Σίγουρα ο καθένας βλέπει το σκύλο του σαν το καλύτερο στο κόσμο.:)

@Φωτεινή, Όταν λες Αμερική με τίποτα για ποιο λόγο?
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, σνάουτσερ δεν θες; Λοιπόν ψάξε στην Ευρώπη.

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Μιλάω γενικά γιατί στην Αμερική έχει μεγάλη κοινότητα schnauzer και υπέθετα ότι έχουν και πολύ καλά σκυλιά.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Προσωπικά απο την Αμερική δεν θα έπαιρνα με τίποτα! Ο λόγος είναι οτι λόγω της κοπής των αυτιών και της ουράς που επιτρέπεται εκεί, δεν θα ήξερα πως θα εξελιχθεί ένα άκοπο κουτάβι! Αυτός φυσικά είναι ο δικός μου λόγος..

Blacktree

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2014
33
0
Ο λόγος είναι οτι λόγω της κοπής των αυτιών και της ουράς που επιτρέπεται εκεί, δεν θα ήξερα πως θα εξελιχθεί ένα άκοπο κουτάβι!
Όντως αυτό δε το είχα σκεφτεί καθόλου αλλά στους 3 μήνες ο εκτροφέας δε θα καταλάβει πώς θα εξελιχθούν τα αυτιά και η ουρά ενός show κουταβιού?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
3 μηνών δεν έχει αλλάξει δόντια! Για να είσαι σίγουρος οτι θα πάρεις show quality σκύλο θα πρέπει να τον πάρεις απο 6 μηνών και μετα!