Miniature Schnauzer

elena79

New Member
16 Ιανουαρίου 2013
4
0
Athens, Greece
Καλησπέρα στην παρέα!!!!
Και εγω αυτή την εποχή είμαι σε αναζήτηση για ένα σναουτσεράκι και έτσι "έπεσα " πάνω στην σελίδα του dogforum. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ευρέως γνωστή η ράτσα, στην Ελλάδα, σε σημείο, που με τόσο ψάξιμο που έχω κάνει τον τελευταίο μήνα, να έχω απογοητευτεί λιγάκι...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
εύχομαι σύντομα να βρεις το σναουτσεράκι που θα συντροφεύσει.

Δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι! Εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε!

Καταρχήν φαντάζομαι οτι έχεις διαβάσει για τη φυλή! Ειναι αξιαγάπητα πλάσματα (βεβαια αυτό ισχύει για όλα τα σκυλιά) τα οποία όμως είναι αρκετά πεισματάρικα και έχουν αυξημένες απαιτήσεις γκρουμινγκ. Ακόμα και αν επιλέξεις να μη το στριπάρεις το τρίχωμα τους μαζεύει οτι χορταράκι και σκουπιδάκι βρίσκεται κοντά τους και θέλουν συχνό βούρτσισμα!
Για σναουτσερ απευθυνόμαστε μόνο σε εκτροφείς και οχι σε πετ σοπ και γέννες ιδιωτών. Έχεις επικοινωνήσει με τον ΚΟΕ? Τι είναι αυτό που σε έχει κάνει να απογοητευτείς και μάλιστα τόσο σύντομα?

elena79

New Member
16 Ιανουαρίου 2013
4
0
Athens, Greece
Καλημέρα και πάλι!

Έχω στείλει mail στον ΚΟΕ και περίμενω απάντηση τους. 'Εχω ήδη επικοινωνήσει με έναν εκτροφέα απο την Αθήνα, αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη απο την συμπεριφορά του και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, λέω πως, έχω απογοητευτεί.

Μετά τον χαμό του 15χρονου κόκερ μου, η επιλογή, του επόμενου σκύλου που θα με συντροφεύσει, ήταν επίπονη και δύσκολη. Κατέληξα σε αυτή την ράτσα γιατί εκτός απο αξιολάτρευτει μουσούδα, έχουν και πάρα πολύ χαρωπό χαρακτήρα. Γνωρίζω για τις απαιτήσεις του τριχώματος που αναφέρεις, μπροστά στο άπειρο μαλλί των κόκερ, δεν είναι τίποτα :)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Oταν λες δεν έμεινες ευχαριστημένη από την συμπεριφορά του?

Από όσο γνωρίζω δύο είναι οι εκτροφείς schnauzer στην Ελλάδα και μάλιστα έχουν και συχνές παρουσίες σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα οσο και στο εξωτερικό και οι δύο. Βέβαια δε ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι εκτος Αθηνων. Δοκίμασε να παρεις και κάποιο τηλ στον ΚΟΕ.

Για τον χαρακτήρα τους... πραγματικά δεν ξέρω αν είμαι το πιο αντικειμενικό άτομο για να σου μιλήσει γιατί ο δικός μου είναι ότι πιο τέλειο υπάρχει.... *agapoylas* και το λεω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ... :p
Σε θέμα συμπεριφοράς δεν εχουμε αντιμετωπισει ποτέ κανένα πρόβλημα. Τον έχω μαλώσει ελάχιστες φορές. Είναι πολύ γλυκός και τρυφερός και αρκετά παιχνιδιάρης.

Από θέμα εκτόνωσης δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα ειδικά τη στιγμή που είχες κοκερ! :) Είναι ενα αρκετά δραστήριο σκυλάκι το οποίο όμως αν χρειαστεί να χάσει κάποια βόλτα του με λίγο μπαλακι μεσα στο σπίτι είναι μια χαρά.

Αυτό που ίσως σε προβληματίσει είναι το γαβγισμα τους. Έχουν ένα αρκετά χαρακτηριστικό γάβγισμα (μοιάζει λιγο με λυκίσιο αλλά δε μπορώ να το περιγράψω καλα) και θεωρουνται σαν φυλή αρκετά ομιλητική. Και εκεί εγω στάθηκα αρκετά τυχερή. Γαβγίζει όταν θεωρεί οτι υπάρχει λόγος. Μπορεί να κανουμε και μέρες να τον ακουσουμε. Ο αδερφός του όμως τον οποίο τον βλεπουμε είναι αρκετά ομιλητικός.
Ότι άλλο θες... ρωτας! :)

elena79

New Member
16 Ιανουαρίου 2013
4
0
Athens, Greece
Ήρθα σε επαφή με τον εκτροφέα και όταν μου ανακοίνωσε την τιμή του κουταβιού, απλά του είπα, πως προς το παρόν ήταν απαγορευτική για εμένα και επιφυλλάσομαι,να αποκτήσω απο εκείνον κουτάβι, στο άμεσο μέλλον. Ως απάντηση, έλαβα μια επίθεση και μια προτροπή να πάω να πάρω κουτάβι απο πετ σοπ, απο Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία. Δεν θεωρώ, την παραπάνω, επαγγελματική στάση, την στιγμή, που ούτε κλέφτη τον είπα, ούτε ζήτησα μείωση τιμής. Αρα, όπως καταλαβαίνεις, εμένα, με έχασε απο πελάτη :)

elena79

New Member
16 Ιανουαρίου 2013
4
0
Athens, Greece
Έκανε και την παρομοίωση " άλλο φιατ, άλλο μερσεντές", τόνισε πως " οτι πληρώνεις παίρνεις" και μου ευχήθηκε και καλή τύχη!!!! Τι άλλο να πω, εκτός απο το ότι ακόμα είμαι στην αναζήτηση σναουτσερίνας και δεν το βάζω κάτω :rolleyes:

mommy

Member
16 Μαρτίου 2013
5
0
Miniature Schnauzer στη Θεσσαλονίκη

Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα τη συζήτησή σας και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε καποιον στη Θεσσαλονίκη που να ενδιαφέρεται για miniature schnauzer 2 -2,5 μηνών, αρσενικό, υγιές, αγορασμένο από εκτροφέα, με όλα του τα χαρτιά που για προσωπικούς λόγους η φίλη μου που τα αγόρασε δεν μπορεί να το κρατήσει ? Έχετε καμιά άλλη ιδέα???

mommy

Member
16 Μαρτίου 2013
5
0
Έχει ήδη μιλήσει με τον εκτροφέα και της είπε ότι μπορεί να το πάρει πίσω (εννοείται στο ένα τρίτο της τιμής). Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να ταξιδέψει ασυνόδευτο το κουτάβι και δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί τόσες ώρες με το κτελ. Φυσικά.....νομίζω ότι αυτό θα γίνει στο τέλος , αν βέβαια βρει κάποιον να το συνοδέψει στην Αθήνα.

mommy

Member
16 Μαρτίου 2013
5
0
Η φίλη σου δεν μπορεί να το πάει στην Αθήνα. Δεν είναι η άλλη άκρη του κόσμου...
Φυσικά και δεν μπορεί να το πάει η ίδια στην Αθήνα, πρώτον γιατί τα έξοδα θα είναι πολλά και δεύτερον γιατί έχει μικρό παιδί . Δεν μιλάμε για Θεσσαλονίκη - Κατερίνη για να το λέτε έτσι απλά. Για να κατέβει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα χρειάζεται πέρα από τα έξοδα της διαδρομής οπωσδήποτε και ξενοδοχείο για ένα βράδυ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα πάντα...... Τέλος πάντων....θα δει τι θα κάνει. Ευχαριστώ πάντως.....

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Το θεσσαλονίκη αθήνα είναι όπως λέμε πάτρα αθήνα,δηλαδή τίποτα ..στην τελική αν σκέφτεται τα έξοδα βενζίνης παίρνει κτέλ όπου αν είναι δύο μηνών το σκυλί λόγω μεγέθους επιτρέπεται και χαλάλι η ταλαιπωρία.Αλλιώς καλύτερα να συννεοηθεί με τον εκτροφέα για να βρούν μία μέση λύση.Πάντως έπρεπε να είχε σκεφτεί την απόκτηση πιό πρίν περισσότερο γιατί δεν παίζουμε με αυτά!

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν μπορεί να φύγει με το πρωινό τρένο να πάει να το δώσει και να επιστρέψει την ίδια μέρα ? Δεν μιλάμε και για τρελές ώρες ταξιδιού.

mommy

Member
16 Μαρτίου 2013
5
0
Δεν μπορεί να φύγει με το πρωινό τρένο να πάει να το δώσει και να επιστρέψει την ίδια μέρα ? Δεν μιλάμε και για τρελές ώρες ταξιδιού.

Από τις απαντήσεις που έχω πάρει καταλαβαίνω ότι δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν πειράζει. Μην ασχολείστε άλλο.....με καλύψατε. Ευχαριστώ

mommy

Member
16 Μαρτίου 2013
5
0
Το θεσσαλονίκη αθήνα είναι όπως λέμε πάτρα αθήνα,δηλαδή τίποτα ..στην τελική αν σκέφτεται τα έξοδα βενζίνης παίρνει κτέλ όπου αν είναι δύο μηνών το σκυλί λόγω μεγέθους επιτρέπεται και χαλάλι η ταλαιπωρία.Αλλιώς καλύτερα να συννεοηθεί με τον εκτροφέα για να βρούν μία μέση λύση.Πάντως έπρεπε να είχε σκεφτεί την απόκτηση πιό πρίν περισσότερο γιατί δεν παίζουμε με αυτά!
Απλώς για να ξέρετε....Αθήνα Πάτρα είναι 216 χιλιόμετρα. Θεσσαλονίκη Αθήνα είναι 515 ! Το σκυλί δεν υπάρχει περίπτωση να το συνοδεύσει η ίδια. Ίσως βρει κάποιον για να το στείλει μαζί του.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Γιατί το δίνει αν επιτρέπεται?Κιόλας το σωστό θα ήταν να το συνοδεύσει η κοπέλα απο την στιγμή που έτσι ήρθαν τα πράγματα και ήρθε στην ζωή του,αυτό το ρώτησε κανείς που το ταλαιπωρούν!

Ο καθένας όπως νομίζει βλέπει μία απόσταση ..εντάξει τελικά να είναι η διπλάσια διαδρομή λάθος μου αλλά και πάλι ένα πήγαινε έλα και για καλό σκοπό. :p

Απο μένα τέλος δεν θέλω να το συνεχίσω και καλή τυχή να έχει το σκυλάκι.

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω καθε Σ/Κ σχεδον ειμαι Βολος- αμα θελει ας μου το φερει εκει και εγω το παιρνω μαζι αθηνα την δευτερα το πρωι και ο εκτροφεας μπορει να το παρει απο το σπιτι μου.