Χθες ήμουν Ομόνοια και καθώς περπάταγα έριξα μια ματιά μέσα σε κατάστημα ζώων μήπως δω ένα καλό-οικονομικό κρεββατάκι. Εκεί που περπάταγα βλέπω στο βάθος μέσα σε κλουβί ένα Μαστίνο! Απο την μία λόγο αδυναμίας στην φυλή χάρηκα που είδα ένα κουταβάκι απο κοντά, απο την άλλη πέρασαν τόσα απο το μυαλό μου...
Ήρθε αμέσως σαν βδέλλα η ιδιοκτήτης και μου λέει "Μαστίνο είναι". Της λέω ότι μου φαίνεται περίεργο που έχετε τέτοιο σκύλο και μου εξήγησε ότι είναι παραγγελίας και ότι μπορεί να φέρει κι άλλο αν θέλω. Δεν φέρνει μεγαλόσωμα χωρίς παραγγελεία γιατί είναι πολύ μικρά τα κλουβιά (είναι και "φιλόζωη"). Για κάποιο λόγο ένιωσα την πίεση μου να ανεβαίνει και της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει και έφυγα.
Όπως είπα έχω αδυναμία σε αυτή την φυλή και μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να ζητάει "παραγγελία" ένα τέτοιο ζώο! Εδώ και περίπου δύο μήνες βάζω κάνα φράγκο στην άκρη να δω αν είμαι οικονομικά έτοιμος να ταίζω-φροντίζω ένα τέτοιο σκύλο, ήδη ψάχνομαι και για εκτροφεία εκτός Ελλάδος, έχω βγάλει πρόγραμμα ότι περίπου σε 2χρόνια θα μπορέσω να αποκτήσω ένα και σκέφτομαι... πως του ήρθε του ανθρώπου να παραγγείλει τέτοιο σκύλο?
Φεύγοντας απο το κατάστημα πήγα στο αυτοκίνητο και κατάλαβα ότι δυστηχώς κάποιοι βλέπουν το σκύλο σαν αντικείμενο, παιχνιδάκι, ένα επιπλέον είδος ιδιοκτησίας μαζί με τα υπόλιπα άχρηστα αγαθά. Το θεωρώ ντροπή να περιμένουμε μήνες να μας φέρει η αντιπρωσοπεία αυτοκίνητο και να θέλουμε σκύλο αύριο...
Αν θεωρηθεί σαν offtopic ας μεταφερθεί σε άλλο νήμα