Mastino Napoletano

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οπως είπε ένας συμφορίτης, το ωραίο είναι υποκειμενικό :)
Έχω αρχίσει ήδη οικονομία (όσο μπορούμε τέτοιες εποχές) να μαζεύψω χρήματα για τουλάχιστον τροφή πρώτου 8μήνου, εμβόλια, στείρωση και απόκτηση κουταβιού... αν το πάρω απόφαση αρχές 2012 μπορεί να έχω κανα Ιταλό στο σπίτι μου.

Πείτε μου δηλαδή ότι δεν είναι πανέμορφα αυτά εδώ!
[video=youtube;Sakc73z-rtE]http://www.youtube.com/watch?v=Sakc73z-rtE[/video]

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Kαλημερα , απανταω τωρα γιατι θα τα ξεχασω και αν ειναι τα συζηταμε περαιτερω τον Σεπτεμβρη

μιλησες αν δεν κανω λαθος για το μεγεθος του κεφαλιου και την δυναμη του δαγκωματος , συμφωνοι το μεγαλο καφαλι δυναμωνει το δαγκωμα , τι να το κανεις ομως αν ο σκυλος φοβαται να παλεψει με ανθρωπο και δαγκωνει με την μιση του δυναμη , οπως τα περισσοτερα μολλοσοειδη κανουν

ποιο το οφελος να εχεις εναν σκυλο που θα εκοβε σιδερα στην μεση αν φοβαται να παλεψει ανθρωπο ; ( μιλαω για περιπτωσεις που θελουμε το δαγκωμα ειτε για φυλαξη ειτε για σπορ )

καποτε χρησιμοποιουσαν σκυλους στον πολεμο , συμφωνοι και λογικα θα χρησιμοποιουνταν σαν αντιπερισπασμος γιατι σε κατα μετωπο επιθεση σε οπλισμενη φαλαγγα μονα τους κανενα απο τα σκυλια δεν θα επιβιωνε
σημερα ομως που η κυνολογια προχωρησε και οι συμπεριφορες του σκυλου αποκωδικοποιηθηκαν τα ποιμενικα προτιμηθηκαν και δεν εχει να κανει με τις αναγκες συτισης τους

ειπες για το μεγεθος των μολλοσοειδων σκυλων , οι γερμανικοι ποιμενικοι εχουν πολλα χρονια να ριξουν βοηθο επιθεσης στο παγκοσμιο ( μιλαω για εκει , γιατι ολα ειναι σκυλια που ξερουν να δαγκωνουν και μπορουμε να τα δουμε ολα μαζι ) και ξερεις γιατι ; επειδη τους δωσανε ογκο

βεβαια χωρις μανικι οποιος σκυλος και να σε δαγκωνε λιγο μεγαλουτσικος το πιθανοτερο ειναι να επεφτες κατω αν σε κραταγε , απλα και μονο απο τον πονο , θα μου πεις λοιπον τι λεω τοση ωρα , θα σου πω και εγω λοιπον οτι θες εναν σκυλο που θα δαγκωσει σιγουρα , και αν χασει το δαγκωμα θα κυνηγησει και θα παλεψει

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα, Νίκο.
Συμφωνώ κι εγώ να ανοίξει νέο θέμα το Σεπτέμβρη, μιάς και φεύγω κι εγώ αυτές τις μέρες. Ηδη είμαι αδειούχος και ονειρεύομαι τις παραλίες...:)
Μπαίνω, βέβαια, σε μικρό πειρασμό να συζητήσω λιγάκι.

Οντως μίλησα για δυνατό σαγόνι στα μολοσσοειδή, δεν έθιξα το μέγεθος του κεφαλιού, αλλά πάνε μαζί. Τα μαστίφ νομίζω ότι δεν φοβούνται να παλέψουν με τον άνθρωπο, γιατί για το λόγο αυτό εκτράφηκαν και συνόδεψαν τους ιδιοκτήτες τους στην εργασία. Φαντάσου τι θα γίνει τώρα αν, π.χ. ο φίλος omarock να διαβάσει ότι τα μολοσσοειδή (δηλαδή ένα Fila για παράδειγμα) φοβούνται να παλέψουν με άνθρωπο, ή να διαβάσουν οι λάτρες των Rottweiler το ίδιο πράγμα.

Ναι, τα παλιά χρόνια τα μαστιφ (ειδικά τα Old English Mastiff) χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα στους πολέμους για αντιπερισπασμό, ακολουθώντας το ιππικό. Ομως, ο Τσέγκις Χαν εξέλιξε το θέμα αυτό, χρησιμοποιώντας τα μαζικά. Φαντάσου τι αντιπερισπασμός ήταν να επιτίθενται 5.000 μαστίφ, με τα γνωστά κολάρα με καρφιά, ακριβώς μετά την επέλαση του ήδη φοβερού ιππικού του...

Για τα ορεινά ποιμενικά δεν αντιλέγω, είμαι πραγματικός θαυμαστής τους για πολλά προτερήματά τους. Και αυτά, εδώ και αντίστοιχους ΠΟΛΛΟΥΣ αιώνες, κάνουν παράλληλες εργασίες και (δεν ξέρω αν το κάνουν με γεμάτο δάγκωμα ή όχι) σίγουρα δαγκώνουν καλά, με διαφορετικό τρόπο.

Δεν θα αντιπαρατεθώ, προς Θεού, στη χρήση των (φανταστικών) Malinois και των Γερμανικών (δεν έχω εξάλλου εμπειρία στα αγωνιστικά θέματα), απλά πρόκειται να "υπερασπιστώ" τα μολοσσοειδή (αλλά και τα ορεινά ποιμενικά - μιάς και σωστά τα ανέφερες), σαν "πηγαίους" (σε αντιδιαστολή με τους "επαγγελματίες") φύλακες και όχι μόνο.

Τέλος, μου έκανε εντύπωση πως τα Γερμανικά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά τελευταία και, μάλιστα, λόγω αυξημένου όγκου! Δεν το ήξερα καθόλου αυτό:confused:.

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
H ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΝΑΘΟΥ ΤΩΝ ΜΟΛΟΣΟΙΔΩΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΔΑΓΚΩΜΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΩΝ Η ΛΥΚΟΜΟΡΦΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ . .ΣΚΥΛΟΙ ΜΕ ΦΟΒΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ .ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο CANE DA PRESA ΔΥΛΑΔΗ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΥΛΗΨΗΣ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Η ΣΙΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΛΙΝΟΥΑ ΣΤΕΡΗΤΑΙ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΗΝΕΙΣ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΗΣΤΗΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ .

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
H ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΝΑΘΟΥ ΤΩΝ ΜΟΛΟΣΟΙΔΩΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΔΑΓΚΩΜΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΩΝ Η ΛΥΚΟΜΟΡΦΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ .
και η γωνιωση του πισω συστηματος των γερμανικων ποιμενικων για να βοηθαει στο τρεξιμο , επιρροη ενος εκτροφεα που χαλασε μια ολοκληρη φυλη ...

δαγκωμα για κρατημα εχουν τα ντογκο αρτζεντινο που ειναι δολιχοκεφαλα
ποιμενικο να δαγκωνει μανικι εχεις δει φανταζομαι , ποσα δαγκωνουν οπως λες ;

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο CANE DA PRESA ΔΥΛΑΔΗ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΥΛΗΨΗΣ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ .
ιστοριες ολες οι φυλες που πια ΔΕΝ δουλευουν εχουν να διηγηθουν πολλες , οσες δουλευουν καμια , τυχαιο ;

αλλα οτι και να γινοταν ΤΟΤΕ τωρα δεν γινεται και η ανασφαλεια στην μαχη που εμφανιζουν τα περισσοτερα μολοσσοειδη ειναι γεγονος και οχι ιστοριες
:)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
και η ανασφαλεια στην μαχη που εμφανιζουν τα περισσοτερα μολοσσοειδη ειναι γεγονος και οχι ιστοριες
θες να το αναλύσεις αυτό?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ιστοριες ολες οι φυλες που πια ΔΕΝ δουλευουν εχουν να διηγηθουν πολλες , οσες δουλευουν καμια , τυχαιο ;
ολες οι φυλες εχουν ιστοριες να πουν.

αλλα οτι και να γινοταν ΤΟΤΕ τωρα δεν γινεται και η ανασφαλεια στην μαχη που εμφανιζουν τα περισσοτερα μολοσσοειδη ειναι γεγονος και οχι ιστοριες
ωρε που γινονται μαχες να παμε να παρουμε ματι:). σοβαρος θες να μου πεις οτι μπαινει κοσμο σε χωρους μολοσσοειδων και αρχιζουν τις σφαλιαρες με τα σκυλια και τα μολοσσοειδη στρεσαρονται? κατι τετοια πιστευε γνωστος εκπαιδευτης λυκομορφων και δεν μπορουσε να καταλαβει πως ενα μαστινο καταφερε και τον ανεβασε στα κεραμιδια.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
η ανασφάλεια στις ''μάχες'' ή όχι έχει να κάνει με τς εμεπειρίες του σκύλου και την εκτροφή του.
δεν γίνεται σε μια πρόταση να βγάζεις δειλή την μισή ομάδα 2 FCI.

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΠΟΛΛΑ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΗΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΛΟΣΟΙΔΟΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΦΥΛΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΟΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ .

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
λοιπον επειδη δεν μου αρεσει να δημιουργουνται εντυπωσεις ειτε ακουσιως ειτε επιτηδες , οταν λεω μαχη εννοω οτιδηποτε αντιλαμβανεται ο σκυλος ως μαχη

η ομαδα 2 πλεον εκτρεφεται με σκοπο να ειναι βαρια χωρις χαρακτηρα - να μην τρωμε τον κριτη οταν πρεπει να δειξουμε τα δοντια μας , μας πεταξει εξω και χασουμε το BOB , CAC - να εχει βαρυ περπατημα , πολυ κοκκαλο , τεραστια κεφαλα και μιση μουσουδα ανεξαρτητα απο το αν εχει λαχανιασει λες και ετρεχε 2 μερες μετα απο 2 γυρους στον στοιβο της εκθεσης

οταν ενας σκυλος δεν εχει κυνηγετικο ενστικτο λειτουργει αμυντικα ΤΕΛΟΣ , απο εκει και περα καποιοι μπορει να δαγκωσουν καλα καποιοι οχι αλλα και καλα να δαγκωσουν η αμυνα ειναι αμυνα με οποια ασταθεια μπορει αυτο να δημιουργησει

η σφαλιαρες και οι ρεαλιστικες παπαριες δεν με αφορουν :)

μπραβο ενα μαστινο ανεβασε εναν στην σκεπη - ε και ;

οταν οι κουκλοι της 2 φτασουν και την πνευματικη σταθεροτητα των ποιμενικων που εκτρεφονται για να δουλευουν και δεν σηκωνουν τριχα μολις δουν μια σακουλα να την κουναει ο αερας , η ορμουν στον ισιο τους , γρυλιζουν οταν παιζουν κλπ τοτε τα ξαναλεμε για το αν δεν βγαζουν ανασφαλεια

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
οταν οι κουκλοι της 2 φτασουν και την πνευματικη σταθεροτητα των ποιμενικων που εκτρεφονται για να δουλευουν και δεν σηκωνουν τριχα μολις δουν μια σακουλα να την κουναει ο αερας , η ορμουν στον ισιο τους , γρυλιζουν οταν παιζουν κλπ τοτε τα ξαναλεμε για το αν δεν βγαζουν ανασφαλεια
μιας και μιλάς για πνευματική σταθερότητα θα αντιπαραθέσω με ένα παλιό ποστ του Promithea.

Και για να τελειώσω, περίμενα κάποιο σαΐνι να δει αυτό που υπογράμμισα. Να εστιάσει δηλαδή στον σκύλο και να δει την συμπεριφορά του. Να δει πως ο σκύλος πάει ψύχραιμα πάνω στον κάπρο, τον κρατάει για 10’’ και μόλις άλλα 10’’ αργότερα έχουν πέσει 10 άγνωστοι πάνω του και τον χαϊδεύουν… κι αυτός κουνάει την ουρά του! Περίμενα ένας έμπειρος κυνόφιλος να πει πόσο καλά διαχωρίζει αυτός ο σκύλος τις καταστάσεις και πόσο άμεσα απελευθερώνεται από το στρες, όπου κι όταν αυτό υπήρχε. Περίμενα κάποιος βρε αδελφέ να αναγνωρίσει πως ένα ισοροπημένο Ντόγκο είναι ακίνδυνο για τον μέσο συνάνθρωπο!

[FONT=&quot]Πόσο έυκολα μπορείς να το πεις αυτό για ένα καλά δουλεμένο σκυλί εργασίας και πες μου αν θα τολμούσες να το κάνεις αυτό σε έναν σκύλο εργασίας, οποιασδήποτε φυλής, μόλις 10’’ (δευτερόλεπτα) μετά το πέσιμό του από την στολή ή το μανίκι![/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
δαγκωμα για κρατημα εχουν τα ντογκο αρτζεντινο που ειναι δολιχοκεφαλα
Μεσοκέφαλα!

...η (δική μου) πραγματικότητα είναι κάπου στην μέση!

Υ.Γ. 1: Θα μου πει κάποιος ποιο είναι αυτό το Μαστίνο που μου άρεσε στην φωτογραφία?
Υ.Γ. 2: Εγώ θα συνταχτώ με αυτούς που δεν έχουν ιστορία ή την έχουν πρόσφατη!
Υ.Γ. 3: Γιάννη, δεν παύει να με ξαφνιάζει το πόσο γρήγορα μαθαίνει κάποιος που το έχει βάλει στόχο!