mastiff napolitano ή cane corso?

pch

Member
17 Απριλίου 2010
23
0
Φιλε Νικο ,
το δεν σου ταιριαζει δεν το δεχομαι . Δεν προκειται για ρουχο ούτε παπουτσι. Αν ο σκυλος εκπαιδευτει σωστα και ο κατοχος / ιδιοκτητης πραγματικα αγαπα τα σκυλια τοτε δεν βρισκω λογο να μην ταιριαξουν.
Επισης ο σκυλος θα μενει στον κηπο , όλος δικος του . όπως ολο δικο μου θα ειναι το σπιτι . Δεν ειμαι υπερ της ιδεας σκυλος μεσα στο σπιτι, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αγαπω ή δεν ενδιαφερομαι για το σκυλο . Απο τη στιγμη που διαθετω κηπο , αυλη κλπ δεν υπαρχει λογος να κυκλοφορει στο σπιτι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δεν υπαρχει λογος να κυκλοφορει στο σπιτι.
O λόγος να κυκλοφορεί ΚΑΙ στο σπίτι, είναι για να΄χει παρέα. Αμα είναι να είσαι εσύ μέσα κι αυτός έξω και να κοιτιέστε απο το παράθυρο, τι νόημα έχει να πάρεις σκυλο?

το δεν σου ταιριαζει δεν το δεχομαι . Δεν προκειται για ρουχο ούτε παπουτσι. Αν ο σκυλος εκπαιδευτει σωστα και ο κατοχος / ιδιοκτητης πραγματικα αγαπα τα σκυλια τοτε δεν βρισκω λογο να μην ταιριαξουν.
Κι αν ο ανάδοχος δεν έχει την εμπειρία/χρόνο/ιδιοσυγκρασία/χαρακτήρα/γνώσεις για να εκπαιδεύσει το σκυλο σωστά, τι γίνεται? Αυτό εννοούμε δεν ταιριάζουν.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
:)

επισης ενας σκυλος που ισως δεν σου ταιριαζει
διαβαζε οτι σου γραφουν οπως στο γραφουν

αν εχεις λαβει υποψην την πολη του ενεργητικοτητα , το πολυ prey drive , το πολυ δεσιμο με τον ιδιοκτητη και την πολη αναγκη για συναισθηματικη ανταποκριση και οτι αλλο ισως απαιτει η φυλη (μιας και μονο θεωρητικα την ξερω) και εδιες οτι σου κανουν και εσενα τοτε καλως επελεξες

και μαθε πως ζει ο σκυλος ως αγελαιο ζωο

αυτααααααααα :p

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Καλη εκπαιδευση και αγαπη θελουν ολα τα σκυλια αναιξερετως φυλης και μεγεθους. Αυτο που διαφερει ειναι οι "ιδιαιτερες" αναγκες του σκυλου που ειναι διαφορετικες στον καθε σκυλο. Μπορει να μην ειναι παπουτσια οπως ειπες, αλλα εχουν και αυτα προσωπικοτητα. Το σκυλι που θα ταιριαξει σε μενα δεν παει να πει οτι θα ταιριαξει σε καποιον αλλον.
Τωρα οσο για το οτι θα το εχεις επι μονιμου βασεως στην αυλη δεν μπορω να πω πως συμφωνω, αλλα δικος σου θα ειναι ο σκυλος οποτε εσυ κρινεις και τι θα ειναι καλυτερο για αυτον. Τουλαχιστον εχε τον μεσα οσο θα ειναι ακομα κουταβι.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Οταν αποφασισω οτι θελω να αγορασω κατι τοτε τι εξυπηρετει να καθυστερω? Σιγουρα δεν προκειται για παραγγελια φαγητου αλλα ουτε και για αγορα σπιτιου αγαπητε φιλε greedy.
Φιλε Νικο ,
το δεν σου ταιριαζει δεν το δεχομαι . Δεν προκειται για ρουχο ούτε παπουτσι.
Μάλλον πρέπει να ξαναδείς κι εσύ ο ίδιος αυτά που γράφεις, μιλάς για αγορά και σε ενοχλεί το αν σου ταιριάζει ή όχι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τντ στο δντ
τα πάντα όλα τα κοάλα τίποτα

σας παρακολουθώ με ενδιαφέρων
ενημερωσιάδα νούμερο 233451
και ο Αργος περιμένει να ξεψυχήσει όταν επιστρέψει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη του

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
τντ στο δντ
τα πάντα όλα τα κοάλα τίποτα

σας παρακολουθώ με ενδιαφέρων
ενημερωσιάδα νούμερο 233451
και ο Αργος περιμένει να ξεψυχήσει όταν επιστρέψει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη του
Ανάθεμά με κι αν κατάλαβα τίποτα:D

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
οτι κιαν επιλεξεις να κανεις ελπιζω να ειναι το καλυτερο!
ο σκυλος απο την φυση του ζει σε εγελες και ειναι πολυ κοινωνικο ζωο!αν ζει στην αυλη θα νιωθει μονο και δεν θα ειναι ευτηχισμενο!και δεν μπορεις εσυ να εισαι στην αυλη 10 ωρες την μερα!στην αυλη μπορεις να τον βγαζεις να παιζει να κανει την αναγκη του κτλπ.
και αφου θες και να ειναι φυλακας οπως ειπες,να ξερεις οτι την καλυτερη φυλαξη με διαφορα την κανουν εντος σπιτιου!οοοοσοοο και να τον εκπεδευτει με μια φολα ειναι off!!
καλη συνεχεια σε οτι κιαν κανεις!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ανάθεμά με κι αν κατάλαβα τίποτα:D
απλά χαλάω το τόπικ με ανόητα λόγια αντιδρώντας λανθασμένα σε όλες τις σκηνές σκύλων με τελείως λάθος βλέμματα (ενίοτε νεκρά στην άσφαλτο/απλά μελαγχολικά απο τον μόνιμο εγκλεισμό σε ελάχιστο χώρο και δεμένα επι πενταετία κλπ)

Αγελαίο ζώο.
τόσο απλό και τόσο ουσιαστικό.κι όμως ελάχιστοι καταφέρνουν να το συμμεριστούν
(μην παρεξηγηθώ,μιλάω γενικά και για το πλήθος των Ελλήνων και όχι μόνο για εδώ)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλησπερα σας,
Θα αρχισω απαντωντας στο φιλο greedy . Ο DOGO ηταν υποψηφιος μαζι με τις αλλες 2 φυλες , κακως δεν το ανεφερα . Επιπλεον κατεληξα στο DOGO 11 μερες μετα το αρχικο μου post και οχι 1 μερα . Οταν αποφασισω οτι θελω να αγορασω κατι τοτε τι εξυπηρετει να καθυστερω? Σιγουρα δεν προκειται για παραγγελια φαγητου αλλα ουτε και για αγορα σπιτιου αγαπητε φιλε greedy.

Φροντισε τουλαχιστον να τον παρεις απο υπευθυνο εκτροφεα για να αποφυγεις τυχον ανεπιθυμητα χαρακτηριστικα.

O λογος που επελεξα τον DOGO ειναι , τουλαχιστον απο οτι εχω διαβασει , οτι προκειται για φιλικο σκυλι , πιστο, σχετικα ησυχο χωρις δηλαδη αναιτια και ενοχλητικα γαυγισματα , αγαπα τα παιδια και ειναι εκ φυσεως φυλακας . Ακομα ειναι δυναμικο οταν χρειαζεται και ειναι δραστηριο, εξυπνο και εκπαιδευεται ευκολα .
Σημαντικο ρολο στην επιλογη επαιξε και η εμφανηση του (ειναι κουκλι) .

Δεν εκπαιδευεται καθολου ευκολα! Αντιθετως! Θελει πολυ ιδιαιτερη μεταχειριση!

Τωρα αν ειχα δικο μου σκυλο στο παρελθον ,η απαντηση ειναι οτι η οικογενεια μου παντα ειχε σκυλο στο σπιτι , δεν ηταν αποκλειστικα δικο μου σκυλι αλλα της οικογενειας .

Για να ειμαι ειλικρινης ακουσα και καποια αρνητικα σχολια για τη φυλη αυτη , ότι ειναι δηλαδη αγρια φυλη . επιθετικη , αιμοβορα κλπ.(δεν διαβασα καπου απλα ακουσα). Αντιθετα ομως διαβασα αρκετα καλα σχολια . οπως αυτα που αναφερω πιο πανω .

Αν ειναι σωστη η επιλογη μου ή οχι αυτο θα το δειξει ο χρονος.
Επειδη διαβασα και οτι το σκυλι θα ζει στο κηπο (ολος δικος του οπως λες) .. καλο θα ηταν να ξερεις οτι προκειται για μια πολυ ανθρωποκεντρικη φυλη και αν τον απομονωσεις κατα καποιο τροπο θα ειναι μονο εις βαρος σου... Επισης το χειμωνα δε θα του ειναι και τοσο ευχαριστο αφου στις πολυ χαμηλες θερμοκρασιες δεν προστατευεται.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εκτός του ότι κανένας σκύλος δεν πρέπει να μένει ΜΟΝΟ στην αυλή, κι εκτός του ότι
σε συμφέρει να σκεφτείς ΠΙΟ πολύ για τον σκύλο παρά για το πιο σπίτι θα αγοράσεις καθώς το πρώτο εύκολα το μεταπουλάς
κι εκτός του ότι συμφωνώ πως το Ντόγκο δεν είναι καλός φύλακας (κι ας γίνεται επικίνδυνος πιο εύκολα από τις περισσότερες φυλές)...
κι εκτός του ότι θα κρυώνει έξω (θα πρέπει να φτιάξεις θερμενόμενο σπιτάκι)
κι εκτός του ότι τα Ντόγκο δραπετεύουν ΠΟΛΥ εύκολα από τους κήπους...
....θέλω να σου επισημάνω ένα άλλο πρόβλημα:

Τα Ντόγκο είναι τρομερά της μόδας αυτήν την περίοδο. Είναι σχεδόν βέβαιο πως το κουτάβι θα σου το κλέψουν (αν είναι μόνο του στον κήπο).

Τα γραφόμενά σου αποδεικνύουν πως έχεις ΠΟΛΛΑ ακόμη να μάθεις πριν αγοράσεις σκύλο. Σε παρακαλώ να μην βιαστείς, για το καλό σου ΚΑΙ του σκύλου.

Τέλος, μακράν η χειρότερη πηγή να πάρεις κουτάβι είναι το οποιδήποτε πετ-σοπ (ή ο όποιοσδήποτε μεσάζωντας). Πρέπει εσύ να κάνεις το "deal" με τον εκτροφέα, είτε Ελλάδα είναι, είτε εξωτερικό.

Λόγου του ότι οι φυλές που σου αρέσουν έχουν "δύσκολους" χαρακτήρες και είναι υπερβολικά δυνατοί σκύλοι, θα πρότεινα να μην πάρεις ΚΑΝΕΝΑ κουτάβι αν δεν γνωρίσεις τους γονείς του πρώτα (καθώς ο χαρακτήρας είναι κατά μεγάλο μέρος κληρονομικός). Το ξέρω πως δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο πιο δύσκολο θα είναι αν πάρεις κουτάβι που κληρονόμισε "αλλοπρόσαλο" χαρακτήρα, φοβική/νευροτική συμπεριφορά ή έντονες κυνηγετικές τάσεις.

Στο φόρουμ αυτό έχουμε τον Promitheas, ο οποίος είναι μεγάλος γνώστης της φυλής των Ντόγκο Αρτζεντίνο. Θα σε βοηθήσει όσο κανείς άλλος α) να επιλέξεις σωστά και β) με συμβουλές ανατροφής/εκπαίδευσης. Το να μην εκμεταλλευτείς αυτήν την πολίτιμη πηγή πληροφοριών (που θα σου την παρέχει δωρεάν, καθαρά από αγάπη για την φυλή) θα ήταν απλά ηλίθιο.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Φιλε Νικο ,
Επισης ο σκυλος θα μενει στον κηπο , όλος δικος του . όπως ολο δικο μου θα ειναι το σπιτι . Δεν ειμαι υπερ της ιδεας σκυλος μεσα στο σπιτι, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αγαπω ή δεν ενδιαφερομαι για το σκυλο . Απο τη στιγμη που διαθετω κηπο , αυλη κλπ δεν υπαρχει λογος να κυκλοφορει στο σπιτι.
από τα λίγα που έγραψες νομίζω ότι δεν πρέπει να πάρεις σκύλο.

Να ξέρεις ότι αν βάλεις στον κήπο σου μια αφίσα με σκυλιά θα έχεις πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα 1) δεν θα σου λερώνουν με ακαθαρσίες τον κήπο, 2) δεν θα αρρωσταίνουν, 3) δεν θα χρειάζονται εμβόλια και αντιπαρασιτικά, 4) θα μπορείς να την αλλάζεις κάθε μήνα για να μην βαριέσαι (τον ένα μήνα λυκόσκυλο, τον άλλο πιτ μπουλ, τον άλλο ντόγκο κλτ κλτ), 5) δεν θα κινδυνεύεις να το σκάσει να δαγκώσει κάποιον άνθρωπο και να πληρώνεις μηνύσεις, αγωγές και δικαστήρια και άλλα πάρα πολλά...

Αν τώρα θέλεις ντε και καλά να παίζεις, να χαιδεύεις και να ταϊζεις ένα σκυλάκο, είμαι σίγουρος ότι κοντά στο σπίτι θα βρεις αρκετά αδέσποτα που μπορούν να σου καλύψουν αυτές τις ψυχολογικες ανάγκες.

Σκέψου το και θα δεις ότι έχω δίκιο....

pch

Member
17 Απριλίου 2010
23
0
Αντρικο μου ,
σε ευχαριστω για τις πολυτιμες και ευφυεστατες θα ελεγα συμβουλες αλλα εχω ηδη παραγγειλει το σκυλι. Ωστοσο εκτιμω αφανταστα το χρονο που αφιερωσες για να σκεφτεις και να μου προτεινεις αυτα τα πραγματα .
Τελικα ακολουθησα ενα μερος συμβουλων σου , το τελευταιο , και σκεφτηκα αυτα που ειπες . Διαπιστωσα πραγματι οτι ειχες δικιο ποιος θα διαφωνουσε αλλωστε με τετοιας ποιοτητας σκεψεις.

Σε ευχαριστω πααααρα πολυ φιλε Αντρικο

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
το σκυλο φιλε μου απο που το παραγγειλες τελικα?

παιδια χτες το βραδυ στην βολτα συναντησα εναν τυπο με ενα ντογκο!πιασαμε την κουβεντα λοιπον!
αυτος ειχε ενα θυληκο 11 χρονων!το σκυλι αν και ηταν αρκετα γυμνασμενο οπως καθε ντογκο,φαινοταν αρκετα πεσμενο!σκεφτηκα οτι σιγουρα εχει να μου πει πολλα απο τα 11 χρονια εμπειριας με ντογκο!αυτα που με παραξενεψαν ηταν οτι μου ειπε πως δεν ειχε ποτε ιδιετερες απαιτησης αθλησης-εκτονωσης,οτι ηταν εξαιρετικα ησυχο,ακομα μου ειπε οτι σε σχεση με ενα μποξερ ετρεχε και απαιζε στο μισο!μου ειπε οτι ποτε δεν σηκωσε κεφαλι δεν το επαιξε αρχηγος.γενικα μου ειπε οτι ειχε πολυ ησυχο χαρακτηρα!!

βεβαια μου ειπε και τα γνωστα!οτι ποτε δεν προειδοποιει δεν γρυλιζει-γαυγιζει,και ειναι καπως απροβλεπτο!
παντως ο σκυλος ηταν τελειως φιλικος και με εμενα και με τον μουργο μου που επαιξαν λιγο γιατι το καιμενουλι δεν ειχε κ αντοχες για πολλα πολλα(λογο ηλικιας)!
ακομα ειδα οτι ειχε βγαλει αρκετες μαυρες σταμπες στο δερμα που ειναι φυσικο στα χρονια του!παρατηρησα αρκετα πλατυ στηθος κ αυτο με εκανε να τον ρωτησω αν εχει κανει γενα ο σκυλος οπου η απαντηση ηταν ναι!
μου ειπε οτι το ειχε παρει απο εκτροφειο στο εξωτερικο!τοτε στην ελλαδα δεν ηταν καθολου γνωστη η φυλη!!

κ εδω ειναι η απορια μου!πωσ γινεται σκυλια τς ιδιας φυλης να εχουν τοσο διαφορετικες απαιτησεις απο σκυλο σε σκυλο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Eίσαι σίγουρος ότι πρόκειται για γνώστη της φυλής και δεν σου έλεγε αρλούμπες;
Ξέρεις πόσοι περιφέρουν και διατυμπανίζουν την άγνοιά τους ως απόλυτη γνώση....

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Eίσαι σίγουρος ότι πρόκειται για γνώστη της φυλής και δεν σου έλεγε αρλούμπες;
Ξέρεις πόσοι περιφέρουν και διατυμπανίζουν την άγνοιά τους ως απόλυτη γνώση....
τι να σου πω δεν ξερω αν ηταν γνωστης η οχι!μπορει και οχι!!
αλλα δεν νομιζω να ειχε λογο να μου πει ψεμματα!δηλαδη ο σκυλος να κανει 20km την μερα τρεξιμο και αυτος να μου λεει το αντιθετο!ηταν μια απλη φιλικη κουβεντουλα!
απλα μου περιεγραψε την ζωη του με το ντογκο!
ακομα μου ειπε οτι 11 χρονια το μονο προβλημα που ειχε ηταν.... δεν το κτλβα ακριβως κατι με το στομαχι του που τον εκανε να αδυνατισει στο πισω μερος!αλλα με κατι χαπια ηταν οκ!!!