Mύθος ή αλήθεια

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
τα σκυλια εκδικουνται που φευγουμε απο το σπιτι και γι αυτο οταν γυριζουμε βρισκουμε το σπιτι μας ωσαν κρανιου τοπος. ΜΥΘΟΣ.
ισχυει ομως οτι αν του την πολυ πεις θα στα κανει μπροστα στην πορτα για παραδειγματισμο και εκδικηση!!αχαχαχ

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
ισχυει ομως οτι αν του την πολυ πεις θα στα κανει μπροστα στην πορτα για παραδειγματισμο και εκδικηση!!αχαχαχ
δεν το κάνουν απο εκδίκηση τα ζωάκια ... απλα τους λείπεις για αυτο για παράδειγμα τρώνε τις κάλτσες σου όταν φεύγεις και δεν ξέρουν γενικά πως πρέπει να συμπερφερθούν αν δεν του δείξεις εσυ...

αν και νομίζω οτι πλακα κανεις :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ω, από μύθους άλλο τίποτα:

1) Οι γυναίκες που είναι έγκυες/έχουν μικρά παιδιά κινδυνεύουν από μικρόβια.

2) Γενικά ο σκύλος είναι φωλέα μικροβίων. Άμα θέλετε να δείτε μια πρώιμη ακραία περίπτωση, διαβάστε το Μάγκα της Πηνελόπης Δέλτα, σε μικρές όμως δόσεις διότι εμένα προσωπικά πολλοί από τους χαρακτήρες μου δίνουνε στα νεύρα. Έχει εκείνο τον ανεκδιήγητο θείο εξ αγχιστείας των παιδιών, τον κύριο Σαρδελίδη που μιλάει καθαρεύουσα και απεχθάνεται το Μάγκα διότι κουβαλάει, λέει, μικρόβια. Αλλά γενικά εκείνο το βιβλίο αποτελεί εγχειρίδιο του πώς να ΜΗΝ φέρεσαι σε σκύλο. Και, επίσης προσωπική μου γνώμη, πώς να ΜΗΝ μεγαλώνεις παιδιά και πώς να ΜΗΝ γράφεις βιβλίο για σκύλους.

3) Το αγαπημένο μου που μου είπε ο πατέρας μου: αν έχω, λέει, το σκύλο κοντά μου συνέχεια και δη στο κρεβάτι μου, θα αναπνέω τις τρίχες του που θα καταλήξουν, λέει, στους πνεύμονές μου!!!!! Και μετά, λέει, ο οργανισμός μου δεν θα μπορεί να αποβάλει τις τρίχες του Μουφ και θα πάθω κι εγώ δεν ξέρω τι!! Θα μου πείτε ο πατέρας μου είναι σχεδόν 86 χρονών και με παιδικό ψυχικό τραύμα με τους σκύλους, αλλά Έλληνας είναι κι αυτές τις ιδέες έχει! Το ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αποβάλει, αν δεν πάθει πρώτα καρκίνο, την καπνιά του τσιγάρου από πνεύμονες πρώην καπνιστή σε 15 χρόνια δεν το εξετάζουμε καθόλου. :) Πάντως φαίνεται να το έχει δει κάπως οπως το αερόφιλτρο του αυτοκινήτου μου που όταν το αλλάζουν είναι γεμάτο Μουφότριχες! Τώρα που το σκέφτομαι θα ζητήσω από τη Volkswagen να μου δώσει το παλιό μου τώρα που θα το αλλάξει σε μερικές μέρες μαζί με τα λάδια, για να το φωτογραφίσω και να σας το δείξω ως αξιοπερίεργον.:p:D

Πάντως πρέπει να το πω ότι από τότε που πήρα το Μουφ δεν έχω αρρωστήσει σχεδόν ποτέ εκτός όταν με κολλάνε κάτι κακό εκείνοι οι φοιτητές μου με τις αλλαγές εποχών και τις εποχιακές γριπούλες. Και πάλι όμως είμαι πολύ λιγότερο άρρωστη από κείνους και συνήθως φταίω η ίδια διότι δεν έχω πάρει πρώτα τις βιταμινούλες C, τις εχινάκιες και το Airborne μου. Και φανταστείτε ότι αφήνω το Μουφ να με γλύφει στη μούρη, στα χέρια και στα πόδια και δεν σκέφτομαι τι μύρισε/ακούμπησε πρώτα...

Α, και κάτι άλλο που θυμήθηκα μόλις και νομίζω είναι μύθος αλλά δεν είμαι σίγουρη: λένε ότι άμα σου γλύψει σκύλος πληγή κλείνει γρηγορότερα. Νομίζω ότι δεν ισχύει, αλλά η αλήθεια είναι ότι άμα το Μουφ μου γλύψει φουσκάλες στα πόδια από παπούτσια και άλλες τέτοιες πληγές για κάποιο λόγο ανακουφίζομαι και μου φαίνεται ότι κλείνουν κάπως γρηγορότερα. Τώρα βέβαια μπορεί να είναι ιδέα μου και να πρόκειται για placebo effect.:)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
αυτο το 3 !!! ποσες φορές μου το λεει η γιαγιά μου !!!
ή το άλλο οτι είχε μια γνωστή που έφαγε την τρίχα της γάτα της και έκανε εγχείρηση γιατι η τρίχα έφτασε στη καρδιά
επίσης οτι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν γάτες ειδικά σε περίοδο εγκυμοσύνης γιατι θα χάσουν το παιδί ....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο σκύλος απαγορευεται να φαει πατατα. Μύθος ή αλήθεια?
ο σκύλος δεν μπορεί να μεταβολίσει άμυλο-ΑΛΗΘΕΙΑ
άρα δεν τον οφελεί να φάει πατάτα
αλλά δεν πεθαίνει κιόλας αν φάει

Σύρε
Κόπιασε
Στρώσου
Καταής
Ροβολάμε
Σιμά (ροβολάμε)
Δάγκα
Αμόλα
....για την μακρινή ____________"ΠΠΠΠάρρρρρτον ωρέ"
αντί για ΜΗ ___________"@#$@%#"
μείνε__________στάκα ρε ζουλάπ

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Εγώ πειράζει που έχω μάθει στον Άρη το.....vamos (=πάμε)????
(είναι που είμαι και..."ξενογλωσσού"....γι'αυτό...!!!:D:D)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αυτο το 3 !!! ποσες φορές μου το λεει η γιαγιά μου !!!
ή το άλλο οτι είχε μια γνωστή που έφαγε την τρίχα της γάτα της και έκανε εγχείρηση γιατι η τρίχα έφτασε στη καρδιά
επίσης οτι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν γάτες ειδικά σε περίοδο εγκυμοσύνης γιατι θα χάσουν το παιδί ....
αυτο με τις γατες και την εγκυμοσυνη μου ειχε κανει και εμενα εντυπωση, γιατι οταν εμεινα εγκυος ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι αν ειχα απο πριν γατα δεν πειραζει σε τιποτα, αν ομως δεν ειχα καλο ειναι να μην ερχομαι σε επαφη μεχρι να γεννησω γιατι μεταφερει καποια ασθενεια που δεν θυμαμαι να σας την πω, και μαλιστα κανεις και συγκεκριμενη εξεταση για αυτο απαραιτητα στον προγεννητικο ελεγχο, το 1ο τριμηνο της εγκυμοσυνης.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
αυτο με τις γατες και την εγκυμοσυνη μου ειχε κανει και εμενα εντυπωση, γιατι οταν εμεινα εγκυος ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι αν ειχα απο πριν γατα δεν πειραζει σε τιποτα, αν ομως δεν ειχα καλο ειναι να μην ερχομαι σε επαφη μεχρι να γεννησω γιατι μεταφερει καποια ασθενεια που δεν θυμαμαι να σας την πω, και μαλιστα κανεις και συγκεκριμενη εξεταση για αυτο απαραιτητα στον προγεννητικο ελεγχο, το 1ο τριμηνο της εγκυμοσυνης.
Τοξόπλασμα...

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
δεν ειναι μυθος το τοξοπλασμα (για τις γατες)το μωρο (αν προσβληθει η μητερα ) απο το τοξοπλασμα το παιδι εχει πολλες ανωμαλιες/
Το τοξοπλασμα φυσικα δεν το κολλας μονο απο γατες.....

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
δεν ειναι μυθος το τοξοπλασμα (για τις γατες)το μωρο (αν προσβληθει η μητερα ) απο το τοξοπλασμα το παιδι εχει πολλες ανωμαλιες/
Το τοξοπλασμα φυσικα δεν το κολλας μονο απο γατες.....
Ισχυει οντως :(

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Louna σε παρακαλω,,,
μονη σου το λες ''οντως υπάρχει το τοξόπλασμα αλλα πιο εύκολα το κολλάς απο μια σαλάτα παρα απο την γάτα''
και γω λεω αυτο ''Το τοξοπλασμα φυσικα δεν το κολλας μονο απο γατες''....
και απο τη σαλατα το κολλας επιδη μπορει να την εχει χεσει-κατουρισει γατα κλπ
δεν παιζουμε με τετοια πραγματα

Ασε εμας που δεν το εχουμε περασει να ξερουμε καλυτερα (γιατι ειναι ας το πουμε ιο)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
η γατα για να το μεταδώσει πρέπει να έχει νοσήσει και δύσκολα νοσεί μια γατα που ζει σε σπίτι και τρώει ξηρά τροφή !
δλδ όσοι γυναίκες έχουν γατες και εγκυμονούν να δίνουν τις γάτες τους ??

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
ουφ!!!!!!!!!
οσοι ανθρωποι εχουν συχνη επαφη με γατες 95% εχουν περασει το τοξοπλασμα...
και ναι αμα δεν το εχεις περασει φυσικα και θα δωσεις τη γατα,μην τρελαθουμε κιολας.
Ενημερωσου καλυτερα

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
επειδή έχω 2 γατες έχω ενημερωθεί ...
τωρα να μου το έχουν πεί πολλοί γιατροί ( που κατι ξέρουν παραπάνω )
να εχω διαβάσει και πολλά σχετικά κείμενα
να εχω μιλήσει και με διάφορες γυναίκες εγκυμονούσες που έχουν και γατα και να μου έχουν πει οτι με προσοχή και κανόνες υγιεινής δεν παθαίνεις κατι ...
νομίζω κατι περισσότερο θα ξέρουν
και μπορείς να κολλήσεις απο τ σαλάτα τα φρούτς το οχι καλα μαγειρεμένο κρέας όχι επειδή " επιδη μπορει να την εχει χεσει-κατουρισει γατα "!!!

Last edited:

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
οκ,οτι πεις,μπορω να σου φερω αντιρηση?
οταν εισαι εγκυος και εισαι αρνητικη στο τοξοπλασμα και σου πει ο γιατρος Louna προσεχε, γιατι το παιδι σου μπορει να γεννηθει πχ (υπερβολη) χωρις χερια,τοτε κατσε με τις γατες σου.
http://www.omorfi.com/pregnancy-toxoplasmosis αλλωστε το αναφερει και αυτο το αρθρο,μονο προσοχη θελει,παιξτω κορωνα γραμματα
Αυτα απο μενα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ