Mπορώ να δίνω ένα γεύμα την ημέρα?Είναι σωστό?

12 Ιουνίου 2010
11
0
Toumpa,Thessaloniki
Ο σκύλος μου όλη την ώρα τσιμπάει....Του βάζω φαγητό το πρωί,παίρνει μια μπουκιά,αφήνει ενα μισάωρο και ξανά μια μπουκιά...Αυτό γινεται όλη την ημέρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σωτήρη καλώς μας βρήκες στο φόρουμ. Αν θέλεις συστήσου στα νέα μέλη, να μας πεις τι σκύλο έχεις, σε τι ηλικία είναι και ότι άλλο θέλεις.
Κανονικά, το φαγητό του δεν πρέπει να του το αφήνεις όλη μέρα διαθέσιμο. 15-20 λεπτά είναι αρκετά για να φάει όσο θέλει με την ησυχία του και μετά το μαζεύεις και την άλλη μέρα πάλι. Ετσι θα μάθει ότι καλό θα είναι να κάνει χρήση του ωφέλιμου χρόνου του, αλλιώς μπορεί να πεινάσει λιγάκι :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
τελικά ξερετε πόση ώρα διαρκεί η χώνεψη σκύλου...?
συμφωνώ με συστροφες κλπ.... αλλα παρατήρησα ότι το κουταβι ( άλντο παλιότερα...) στις 2 το μεσημερι είχε αχωνευτη τροφή που είχε καταναλώσει στις 11 το βραδυ της προηγούμενης ημέρας..... ( τα εβγαλε σε βολτα με το αυτοκινητο....)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πάθαμε ακριβώς το ίδιο την περασμένη Κυριακή στην σκυλοβόλτα. Με την διαδρομή στο αυτοκίνητο, έβγαλε περίπου στις 10:30 το πρωί, αχώνευτη κατά 90% τροφή, που είχε φάει το προηγούμενο βράδυ, γύρω στις 22:00.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Εγώ δίνω να φάει μόνο μετά απο βόλτα.

Το βραδάκι μετά απο την βόλτα μας (1 1/2ωρα με τρέξιμο) θα της βάλω και θα το φάει ΟΛΟ!
..
πρόσεχε την συστροφή στομάχου.....όταν ταίζεις δεν πρέπει να είναι λαχανιασμένη και δεν πρέπει να φάει γρήγορα. Γιαυτό είναι καλό να περιμένεις τουλάχιστον 1/2 ώρα μετά την βόλτα πριν ταίσεις ή και περισσότερο μέχρι να ξελαχανιάσει εντελώς.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αν λοιπον η διαρκεια χωνεψης είναι πανω από 12ωρο... ισως καλυτερα φυλες που δεν κινδυνευουν από συστροφή να τρωνε 1 φορα το 24ωρο....
γνωριζει κανεις σιγουρα μην κινδυνολογουμε?

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εγω που πηγα χθες απο την εκτροφεα και μιλησαμε κ τη ρωτησα(να ναι καλα η γυναικα, πως την παλευει μαζι μου) μου ειπε οτι δεν υπαρχει κινδυνος αν φαει μια φορα τη μερα ,απλα να μην την εχω εντελως χωρις κατι την υπολοιπη, λογω των υγρων του στομαχου. Μου ειπε δλδ οτι αν τρωει μονο πρωι, κατα το απογευμα να της δωσω μπισκοτακι πχ . Προτιμαμε τα 2 γευματα αλλα το σκυλι ρυθμιζει μονο του πως θελει να φαει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μιλώντας γενικώς για τα σκυλιά, ή για την δική σου φυλή;

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
για τη δικια μου. Το ανεφερα επειδη το μελος DRDANE μιλησε για "ισως καλυτερα φυλες που δεν κινδυνευουν από συστροφή να τρωνε 1 φορα το 24ωρο...." και τα καβαλιε ειναι απο αυτη τη φυλη. Τωρα αν εκανα κακως που το ανεφερα, συγνωμη.
Απο οτι καταλαβα, δεν μπορουμε να μιλαμε γενικα για ολες τις φυλες για τετοιο ζητημα.ΑΠλα επειδη ειχα υποβαλει ερωτημα πριν λιγες μερες, σκεφτηκα οτι ειναι καλο να αναφερω την απαντηση απο την εκτροφεα κ να μην το κρατησω για μενα.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
@ grdane
έχω την εντύπωση ότι το μοίρασμα του φαγητού σε 2 δόσεις βοηθά και στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών του γεύματος.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Βρε συ Εβελύνα, μια διευκρίνηση ζήτησα η γυναίκα... :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ναι καλε, απλα δεν θελω να λεω κατι στο φορουμ που μπορει να κανει κακο, αθελα μου σε καποιο σκυλακι..Οποτε, με αφορμη αυτο που ρωτησες, ειπα να το αναλυσω περισσοτερο =) για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
@ grdane
έχω την εντύπωση ότι το μοίρασμα του φαγητού σε 2 δόσεις βοηθά και στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών του γεύματος.....
ετσι έχω ακούσει κι εγώ... και γενικά μια και είμαι κατοχος φυλών με προδιαθεση σε συστροφες ταίζω ούτως ή άλλως δις ημερησίως.
αναρωτιεμαι για τα μικροσωμα περισσοτερο.....