Labrador - αφτάκια

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ούτε ο δικός μου το θέλει το epi otic αλλά δεν τον ρωτάω κι όλας.

Δυο φορές έπαθε ωτίτιδες και από τότε που καθαρίζω τακτικά, ούτε μία. ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ :rolleyes:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Υπάρχουν σκυλιά τα οποία δεν καθαρίζεις ποτέ τα αυτιά τους αλλά ειναι πεντακάθαρα. Πρόσφατα πήγα στον κτηνίατρο και βλέποντας τα αυτιά υπέθεσε ότι τα καθαρίζω καθημερινά. Του έκανε εντύπωση που ποτέ μου δεν χρειάστηκε να καθαρίσω. Αυτό ειναι θέμα γονιδίων ή εξαρτάται απο άλλους παράγοντες (πχ. φαγητό, υγρασια κτλ)?
Γονίδια και διατροφή. Σκυλιά με καλή χλωρίδα εντέρου έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
έχουμε ωτίτιδα..αχ αυτή η θάλασσα μας έφαγε τελικά.;) μας είπε η κτηνίατρος να της βάζω για 10 μέρες μία αλοιφή μέσα στα αυτάκια και θα γίνει μιά χαρά αλλά δεν ρώτησα γενικά θα μας κυνηγάει συνέχεια αυτό το πράγμα?πρέπει να του βάζω κάτι μην μας ξανά πιάσει και τα μπάνια τώρα να τα σταματήσουμε,επίσης υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέχω?

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
έχουμε ωτίτιδα..αχ αυτή η θάλασσα μας έφαγε τελικά.;) μας είπε η κτηνίατρος να της βάζω για 10 μέρες μία αλοιφή μέσα στα αυτάκια και θα γίνει μιά χαρά αλλά δεν ρώτησα γενικά θα μας κυνηγάει συνέχεια αυτό το πράγμα?πρέπει να του βάζω κάτι μην μας ξανά πιάσει και τα μπάνια τώρα να τα σταματήσουμε,επίσης υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέχω?
Γενικα αμα παθουν μια φορα μπορει να εχουν μια ευαισθησια....γενικα τα σκυλια που εχουν καπακωμενα τα αυτια τους....
Αυτο που ισως να προσεχεις απο εδω κα ιπερα αμα μπει σε νερο καλο θα ηταν να βαλεις μετα epiotic ...γιατι μενει μεσα νερο και δημιουργουνται αυτα τα προβληματα..δεν ειναι παντως τιποτα

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μόνο μετά το νερό να βάζω epiotic η θέλει γενικά κάποιες φορές την εβδομάδα πέρα το αν θα ρίξουμε τις βουτιές μας,ακόμα όπως και με την αλοιφή καθαρίζω αρκετά μέσα στα αυτιά η σε πιό χαλαρή φάση έξω?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Mετά από μπάνιο είτε στην θάλασσα είτε στην μπανιέρα καλό σκούπισμα των αφτιών. Αν μένει με την υγρασία κάνει ωτίτιδες.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
το καθάρισμα γίνεται μόνο με το opiotic η και μπορώ και με κάτι άλλο και για το δεύτερο πιό πάνω μπορείς να μου απαντήσεις?;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν μίλησα για καθάρισμα. Μίλησα για καλό σκούπισμα στα αφτάκια της . Το καθάρισμα τώρα που έχει ωτίτιδα θα σου πει ο γιατρός πότε θα το κάνεις.
Σε παρόμοια περίπτωση ωτίτιδας στην δικιά μου ο γιατρός μου είχε δώσει σταγόνες και μου είχε πει πρώτα να καθαρίζω με epiotic και μετά να της βάζω.
Από κει και πέρα είμαι της γνώμης ότι τα υγιή αφτάκια δεν χρειάζεται να τα καθαρίζουμε συχνά. Αρκεί να φροντίζουμε να είναι πάντα στεγνά, και καθάρισμα μόνο αν πραγματικά χρειάζεται.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
σόρι εγώ φταίω,που λέμε μας πέρασε η ωτίτιδα αφού της έβαζα μία αλοιφή για 10 μέρες και είναι ολοκάθαρα τώρα απλά μετά απο αυτό δεν θέλω να ξανά μπλέξουμε καί ξέχασα να την ρωτήσω τι κάνουμε ώστε μην μας ξαναπιάσει.λοιπόν το καθάρισμα πώς γίνεται μέσα η έξω και θέλει opiotic η μπορώ με ένα βαμβάκι μόνο?κάπου έχω μπερδευτεί έτσι!!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Συγκεκριμένα με το epiotic το καθάρισμα γίνεται ως εξής : Παίρνεις το μπουκαλάκι, σηκώνεις το πτερύγιο του αφτιού και βάζεις μια ποσότητα υγρού μέσα στο αφτί. Ο σκύλος αρχίζει και τινάζεται και αφού το κάνει αυτό αρκετές φορές με ένα καθαρό μαλακό πανάκι καθαρίζεις ότι έχει μείνει από το υγρό.
Εγώ θα έλεγα αυτό να μην το κάνεις συχνά και απλά να έχεις τα αφτάκια της στεγνά πάντα. Ρώτα και τον γιατρό σας.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν παθαίνουν ωτίτιδες μόνο μετά από μπάνια. Παράδειγμα, ο δικός μου είχε πάθει ωτίτιδα τον πρώτο χρόνο και δεν είχε βουτήξει πουθενά.

Προσωπικά καθαρίζω αφτιά μετά από μπάνια και 1 φορά την εβδομάδα, ασχέτως.

Είμαστε πάνω από 2 χρόνια ωτίτιδα free! ;)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
τι εννοείς να έχω τα αυτάκια της στεγνά πάντα?τελικά μετά το μπάνιο να βάζω epiotic η όχι..aww η με ένα απλό σκούπισμα με την πετσέτα μένος ήρεμος?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
τι εννοείς να έχω τα αυτάκια της στεγνά πάντα?τελικά μετά το μπάνιο να βάζω epiotic η όχι..aww η με ένα απλό σκούπισμα με την πετσέτα μένος ήρεμος?
Φυσικά και δεν χρειάζεται καθάρισμα μετά από κάθε μπάνιο. δηλαδή το καλοκαίρι που μπορεί να κολυμπάει κάθε μέρα θα βάζεις epiotic καθημερινά; Με τίποτα. Καλό στέγνωμα μετά το μπάνιο, τι μπορώ να εννοώ βρε kickass?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
σε πειράζω ρε σύ απλά ήθελα πιό συγκεκριμένα για να μην έχω τύψεις κάθε φορά που τα σκουπίζω.κατάλαβα και θα έσχω στο νού μου τα παραπάνω,στην τελική θα πάρω την κλαδευτήρα και θα δώσουμε τέλος στην ωτίτιδα.;) κάνει κρύο κλείστε παράθυρα...

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Μας κυνηγάει η ωτίτιδα μιλάμε,πρέπει να έχει πάλι στο αριστερό αυτί της γιατί σήμερα ξύθηκε κάποιες φορές και μετά το μπάνιο της τα καθαρίσαμε και έβγαλε λίγη βρωμιά.
Απλά δεν είμαι σίγουρος αν έχει σίγουρα και αν ναι δεν ξέρω πώς να την αντιμετωπίσω τώρα παρόλο που την περάσαμε δύο φορές προηγουμένως,δλδ στον κτηνίατρο μέσα δεκεμβρίου θα πάμε και όπως είναι λογικό δεν μπορούμε να την πηγαίνουμε κάθε φορά.
Έχω την αλοιφή που βάζαμε τις προηγούμενες φορές,λέτε αν την βάλω για 2 μέρες να της κάνει κακό και αν δεν έχει όμως! κοίταξα μέσα τους και φάνηκε λίγο κόκκινο το αριστερό ενώ το άλλο πιό ανοικτό σε χρώμα?

Last edited:

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
εγω λεω καλυτερα να της τα καθαρισεις με epiotic πρωτα και μετα απο 1-2 μερες βλεπεις παλι