KOYTABI ROTTWEILER 5 ΜΗΝΩΝ

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δε ξερω για ολα τα αλλα, καθενας ας κανει οτι του γουσταρει...
αλλα τα σκυλοπαρκα (οτι κ αν ειναι αυτο που πας τεσπα) κοψτα...κ τις πολλες ελευθεριες τωρα πουναι ακομη μωρο...
αλλιως μετα μη βγεις να πεις "μου εφυγε,το εχασα,το εκλεψαν,το πατησε αμαξι,το δαγκωσαν,μας δαγκωσαν" κ αλλα τετοια ωραια

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Manolo από τη στιγμή που έχω το σκύλο σε λουρί (κοντό κοντό), αποφεύγω την τρελή πολυκοσμία με στριμωξίδι και είμαι σε δημόσιο χώρο, ναι, απαιτώ να μην με πλησιάσει ούτε ο αέρας. Εάν με πλησιάσει άνθρωπος χωρίς την άδειά μου, θα προειδοποιήσω, αν είναι παιδάκι, θα διώξω (πίστεψέ με μπορώ να διώξω αποτελεσματικά παιδάκια, κι ας θυμώσει ο συνοδός τους. Τσάμπα θα θυμώσει αφού δική του δουλειά είναι να μην πλησιάζουν τα παιδάκια του ξένο κόσμο). Εάν πλησιάσει σκυλί δεμένο, πάλι εξηγώ στον συνοδό ότι δεν παίζει. Αν πλησιάσει λυτό, ουδεμία ευθύνη φέρω για ότι ζημιά πάθει. Αν πάθει ο δικός μου, ναι, ανάλογα το ύφος του ανθρώπου που έχω απέναντι μπορώ από το να το αφήσω απλά να περάσει έως και να το φτάσω στα όποια νόμιμα άκρα. Είναι δικαίωμά μου να κυκλοφορώ σε δημόσιο χώρο χωρίς να με αγγίζουν και να με οχλούν. Ο σκύλος μου στο λουρί είναι προέκταση του εαυτού μου, οπότε έχω κάθε δικαίωμα να κυκλοφορώ σε δημόσιο χώρο χωρίς να μας αγγίζουν και να μας οχλούν. Όχι, δεν θα βάλω φίμωτρο σε δημόσιο χώρο. Θα βάλω όμως σε ιδιωτικό, με υποχρεωτικό συνοστισμό (πχ, στη διάβαση του εσωτερικού του πλοίου).

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Lady_Gemini στο ειπαν πολλες φορες αλλα ας το πω και αλλη μια μηπως το προσεξεις. Το σκυλι σου ειναι μωρο ακομα. Το να λες οτι ειναι υπακουη ή αγγελουδι ακουγεται αστειο. Να ξερεις οτι σε λιγους μηνες δε θα μπορεις να την αφηνεις ελευθερη γιατι θα αλλαξει και η ιδια αλλα και το πως την αντιλμβανονται τα αλλα.
Το καλο θα ηταν να το εχεις στο νου σου αυτο το σεναριο και να εισαι ετοιμη να τη δεσεις πριν δαγκωσει ή δαγκωθει.

Επισης εκει στο σκυλοπαρκο με τα 10 σκυλια, εισαι σιγουρη οτι το παιχνιδι με τον τροπο που γινεται οφελει το σκυλι σου; Μηπως πιανει συμπεριφορες απ τα αλλα που θα βρεις αργοτερα μπροστα σου; Ειναι και τα 10 σκυλια εμπιστοσυνης;

Οι ερωτησεις ειναι για να τις σκεφτεις και οχι να κατσεις να τις απαντησεις ολες :)

Το σκυλι που εχει ειναι φτιαγμενο για να ειναι φυλακας. Μην εχεις την απαιτηση να γινει ξαφνικα καβαλιε.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
@Orilis Το τι τραβήξαμε φέτος από παιδάκια δεν περιγράφεται!!! Να λες στον γονιό θα του γαβγίσει και να επιμένει να το χαϊδέψουν!!! Να σκάνε από το πουθενά σαν μικροί νίντζα!!! συμφωνώ σε όλα όσα γραφεις!!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@Orilis και πολύ καλά κάνεις. και συμφωνούμε.
Ξαναδιαβάζω τα μηνύματα μου και και δεν μπορώ να βρω που έγραψα ότι πρέπει να βγάζουμε τα σκυλιά μας βόλτα με φίμωτρο. Μίλησα για σκυλιά κίλερ και για ειδικές περιπτώσεις.
Ειδική περίπτωση για παράδειγμα είναι ο σκύλος μιας φίλης μου που τρώει σε χρόνο dt οτιδήποτε βρει από κάτω στην βόλτα. Αν βάλει κάτι στο στόμα του δεν προλαβαίνεις να του το πάρεις με τίποτα. Οταν μου τον άφησε για λίγες μέρες για να πάει κάποιο ταξίδι βασική προϋπόθεση για να τον αναλάβω ήταν να μου φέρει μαζί με τον σκύλο και ένα φίμωτρο που είχε για να του το φοράω στην βόλτα. Δεν είχα καμιά όρεξη να φάει καμιά φόλα όσο τον είχα αναλάβει.

Υ.Γ: Καλό είναι μερικοί στις απαντήσεις τους να μην κάνουν την τρίχα τριχιά για να υποστηρίξουν αυτό που γράφουν η για την δημιουργία εντυπώσεων. Δεν αναφέρομαι σε σένα orilis αλλά σε σε άλλο μέλος που γράφοντας εγώ ότι κάλο είναι σε κάποιες περιπτώσεις ο σκύλος να φοράει φίμωτρο έβγαλε το συμπέρασμα ότι το έγραψα αυτό για να έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι γουστάρουν όσοι τα αμολανε ελεύθερα.

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Βρε φιλη μου κοίτα ποσο απλά είναι όλα: θες το καλό το δικό σου και του σκύλου σου? Φέρεσαι υπεύθυνα κυκλοφορώντας τη με λουρί. Θες να πιστεύεις ότι είναι υπακουη και αγγελάκι κτλ. και δεν θα σου φύγει ποτέ? Αστην λυτή...

Αν πραγματικά σέβεσαι τους συμπολίτες σου, τον σκυλο σου και πρώτα απ'όλα τον εαυτό σου ως ιδιοκτήτρια, τότε θα φροντισεις να μάθεις το σκυλι σου σε λουρί ωστε να μην έχετε μη αναστρεψιμα ατυχήματα και να μην ενοχλείται κανείς. Να ξέρεις ότι έτσι όπως την έχεις μπορεί οποιοσδήποτε να στην πει πάσα στιγμή πολύ άσχημα προσβάλλοντας σε δημόσια και δεν θα μπορείς να κάνεις και κάτι. Αν οπότε αληθινά ενδιαφέρεσαι βγες απ'την ψευδαίσθηση ότι όλα θα κυλάνε για πάντα οκ με.λυτο σκυλι κ θεσε τα πράγματα σε νέα βάση...
Κανείς δεν στη λέει κ κανείς δεν λέει αρλούμπες. Προφανώς όλοι κάτι ξέρουμε και θέλουμε να είναι όλα οκ κ με εσένα και με το σκυλο σου...

Είναι στο χέρι σου...

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
βασικα πρεπει να καθε καθυστερημενος να αντιληφθει τα προφανη, οπως οτι το σκυλι που κραταω αντιμετωπιζεται με τον ιδιο τροπο που αντιμετωπιζομαι κι εγω...

δηλαδη,οτι απαγορευεται η ευθαιρετη προσβαση...

θες να το χαιδεψεις? ρωτα...θες να το πλησιασεις με το σκυλι σου?? ρωτα...

απο και μετα,οπως ειπα και στην τζεμινι τα παντα ειναι θεμα επιλογων και οι επιλογες εχουν παντοτε συνεπειες...

οπως λενε και τα αμερικανακια...if you can't do the time, don't do the crime...

απλο...

• Like
Reactions: vrmode

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
@Lady_Gemini στο ειπαν πολλες φορες αλλα ας το πω και αλλη μια μηπως το προσεξεις. Το σκυλι σου ειναι μωρο ακομα. Το να λες οτι ειναι υπακουη ή αγγελουδι ακουγεται αστειο. Να ξερεις οτι σε λιγους μηνες δε θα μπορεις να την αφηνεις ελευθερη γιατι θα αλλαξει και η ιδια αλλα και το πως την αντιλμβανονται τα αλλα.
Το καλο θα ηταν να το εχεις στο νου σου αυτο το σεναριο και να εισαι ετοιμη να τη δεσεις πριν δαγκωσει ή δαγκωθει.

Επισης εκει στο σκυλοπαρκο με τα 10 σκυλια, εισαι σιγουρη οτι το παιχνιδι με τον τροπο που γινεται οφελει το σκυλι σου; Μηπως πιανει συμπεριφορες απ τα αλλα που θα βρεις αργοτερα μπροστα σου; Ειναι και τα 10 σκυλια εμπιστοσυνης;

Οι ερωτησεις ειναι για να τις σκεφτεις και οχι να κατσεις να τις απαντησεις ολες :)

Το σκυλι που εχει ειναι φτιαγμενο για να ειναι φυλακας. Μην εχεις την απαιτηση να γινει ξαφνικα καβαλιε.
Τα σκυκακια που ειναι στο παρκο ειναι σχεδον ολα πολυ κοντα ηλικιακα μηνων δλδ. Το οτι εχω σκυλι φυλακα το γνωριζω πολυ καλα διοτι ηδη εχει αρχισει και βγαζει συμπεριφορα φυλακα οταν βγαινουμε βολτα το βραδυ ακομα και οταν ειμαστε στο σπιτι και ακουσει κατι.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Δε ξερω για ολα τα αλλα, καθενας ας κανει οτι του γουσταρει...
αλλα τα σκυλοπαρκα (οτι κ αν ειναι αυτο που πας τεσπα) κοψτα...κ τις πολλες ελευθεριες τωρα πουναι ακομη μωρο...
αλλιως μετα μη βγεις να πεις "μου εφυγε,το εχασα,το εκλεψαν,το πατησε αμαξι,το δαγκωσαν,μας δαγκωσαν" κ αλλα τετοια ωραια
Το σκυλοπαρκο ειναι μερος της κοινονικοποιησεις οταν υπαρχουν.καταλληλες συνθηκες. Δεν θελω να εχω ενα ζωο το οποιο θα βλεπει καποιο αλλο και θα τρεχει να το δαγκωσει χωρις λογο γτ θα το θεωρει απειλη για εμενα η το ιδιο

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
βασικα πρεπει να καθε καθυστερημενος να αντιληφθει τα προφανη, οπως οτι το σκυλι που κραταω αντιμετωπιζεται με τον ιδιο τροπο που αντιμετωπιζομαι κι εγω...

δηλαδη,οτι απαγορευεται η ευθαιρετη προσβαση...

θες να το χαιδεψεις? ρωτα...θες να το πλησιασεις με το σκυλι σου?? ρωτα...

απο και μετα,οπως ειπα και στην τζεμινι τα παντα ειναι θεμα επιλογων και οι επιλογες εχουν παντοτε συνεπειες...

οπως λενε και τα αμερικανακια...if you can't do the time, don't do the crime...

απλο...
Σωστος!

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Βρε φιλη μου κοίτα ποσο απλά είναι όλα: θες το καλό το δικό σου και του σκύλου σου? Φέρεσαι υπεύθυνα κυκλοφορώντας τη με λουρί. Θες να πιστεύεις ότι είναι υπακουη και αγγελάκι κτλ. και δεν θα σου φύγει ποτέ? Αστην λυτή...

Αν πραγματικά σέβεσαι τους συμπολίτες σου, τον σκυλο σου και πρώτα απ'όλα τον εαυτό σου ως ιδιοκτήτρια, τότε θα φροντισεις να μάθεις το σκυλι σου σε λουρί ωστε να μην έχετε μη αναστρεψιμα ατυχήματα και να μην ενοχλείται κανείς. Να ξέρεις ότι έτσι όπως την έχεις μπορεί οποιοσδήποτε να στην πει πάσα στιγμή πολύ άσχημα προσβάλλοντας σε δημόσια και δεν θα μπορείς να κάνεις και κάτι. Αν οπότε αληθινά ενδιαφέρεσαι βγες απ'την ψευδαίσθηση ότι όλα θα κυλάνε για πάντα οκ με.λυτο σκυλι κ θεσε τα πράγματα σε νέα βάση...
Κανείς δεν στη λέει κ κανείς δεν λέει αρλούμπες. Προφανώς όλοι κάτι ξέρουμε και θέλουμε να είναι όλα οκ κ με εσένα και με το σκυλο σου...

Είναι στο χέρι σου...
Ναι δεν αντιλεγω σε αυτο αλλα εχω ζησει και 16 χρονια με σκυλο που δβε του φορουσα ποτε λουρι και ποτε ουτε προκαλεσαι ουτε δημιουργησε θεμα. Παρολα αυτα ηξερε να περπατησει και με λουρι οταν ειμασταν σε αγνωστο μερος. Εδω μιλαμε για ενα σκυλι που ειναι στο αιμα του το να εκπαιδευτει πολυ πιο ευκολα. Δλδ αυτα που εμαθε ο σκυλος μου σε 2 χρονια το ροτ τα εμαθε μεσα σε μηνες

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
@Lady_Gemini Εγώ δεν θα σου πω να μην εχεις τον σκύλο σου ελεύθερο. Θα ηταν και ολίγον άκυρο αφού ο σκύλος μου απολαμβάνει μεγάλο μέρος της βόλτας του χωρίς λουρί. Ίσως περισσότερο απο κάθε άλλο σκυλί του φόρουμ.
Το μονο που θα σου πω είναι πως ο σκύλος σου ειναι κουταβι και όταν θα περάσει στην εφηβεία θα δοκιμαζει καταστάσεις και πρεπει να εχεις τον νου σου και να είσαι στην Τσιτά συνέχεια. Είναι πολύ ευκολο να γίνει η στραβη. Μέχρι να γίνει τουλάχιστον 2 χρονων και να παγιώσει χαρακτήρα δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για την συμπεριφορά του και για το πως θα αντιδράσει.
Οποτε θα στο ξαναπω. Αφου θες να τον εχεις ελευθερο Μεγαααάλη προσοχή για να μην γίνει στραβη.

Υ.Γ: όσοι έχουν σκυλιά Κίλερ καλό θα ηταν να τους φοράνε και κάνα φιμωτρο αν θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνοι. Το να τον έχουν στο λουρί και να έχουν την απαίτηση να μην τους πλησιάζει ουτε κουνούπι σε απόσταση πολλών μετρων ενω βολταρουν σε πολυσυχναστα μερη και αν γίνει στραβη δεν φέρουν καμια ευθύνη γιατί απλα τον είχαν στο λουρί δεν λέγεται υπεύθυνη στάση. Είναι παρα πολύ ευκολο να γίνει στραβη.
Εννοειται πως οταν εχεις εναν απαιτητικο σκυλος οπως ειναι το ροτ ειμαι συνεχεια στην τσιτα και ετοιμη να διορθωσω οτιδηποτε θεωρησω πως ειναι αρνητικο και λαθος στην συμπεριφορα του, ακομα και τον τροπο που παιζει με αλλα σκυλια. Γτ το εχω κανει και αυτο! Και θεωρω οτι οσο πιο μικρο ειναι και με το που βγει κατι αρνητικο το εξαληψεις θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα στο μετεπειτα χαρακτηρα του. Γτ εχω δει πολλους να κανει το σκυλι τους μη επιθυμητα πραγματα και οι ιδιοι τουε ενω κρινουν πως ειναι ασχημο να μην το διορθωνουν διοτι δεν γνωριζουν πως να χειριστουν την κατασταση. Οταν αποφασισα να παρω ροτ το εψαξα καλα και ελεγε οτι χρειαζεται ενα ατοκο με σταθερο χαρακτηρα που να μπορει να αναλαβει την ολη ευθυνη να μην δημιουργησει ενα τερας. Εις γνωση λοιπον ολων αυτων πηρα κι εγω ενα :) Και μεχρι στιγμης εχω διορθωσει 2 ανεπιθυμητες συμπεριφορες που μου εβγαλε στους 4.5 μηνες που την εχω.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Manolo από τη στιγμή που έχω το σκύλο σε λουρί (κοντό κοντό), αποφεύγω την τρελή πολυκοσμία με στριμωξίδι και είμαι σε δημόσιο χώρο, ναι, απαιτώ να μην με πλησιάσει ούτε ο αέρας. Εάν με πλησιάσει άνθρωπος χωρίς την άδειά μου, θα προειδοποιήσω, αν είναι παιδάκι, θα διώξω (πίστεψέ με μπορώ να διώξω αποτελεσματικά παιδάκια, κι ας θυμώσει ο συνοδός τους. Τσάμπα θα θυμώσει αφού δική του δουλειά είναι να μην πλησιάζουν τα παιδάκια του ξένο κόσμο). Εάν πλησιάσει σκυλί δεμένο, πάλι εξηγώ στον συνοδό ότι δεν παίζει. Αν πλησιάσει λυτό, ουδεμία ευθύνη φέρω για ότι ζημιά πάθει. Αν πάθει ο δικός μου, ναι, ανάλογα το ύφος του ανθρώπου που έχω απέναντι μπορώ από το να το αφήσω απλά να περάσει έως και να το φτάσω στα όποια νόμιμα άκρα. Είναι δικαίωμά μου να κυκλοφορώ σε δημόσιο χώρο χωρίς να με αγγίζουν και να με οχλούν. Ο σκύλος μου στο λουρί είναι προέκταση του εαυτού μου, οπότε έχω κάθε δικαίωμα να κυκλοφορώ σε δημόσιο χώρο χωρίς να μας αγγίζουν και να μας οχλούν. Όχι, δεν θα βάλω φίμωτρο σε δημόσιο χώρο. Θα βάλω όμως σε ιδιωτικό, με υποχρεωτικό συνοστισμό (πχ, στη διάβαση του εσωτερικού του πλοίου).
Κοιτα επειδη τυγχανει ο φιλος μου να εχει πιτμπουλακο ο οποιος φυσικα με το που δει οτιδηποτε να κινειται σε ζωο θελει απλα να το σκοτωσει, δεν ειναι οι υπολοιποι υποχρεωμενοι ασχετως λυτου η δεμενου σκυλου να εκαινωνουν το πεζοδρομιο πχ για να περασω εγω με τον σκυλο δολοφονο. Αν δεν τα παει καμε με τα ζωα εχω δυο επιλογες: η δεν το βγαζω καθολου γλυτωνοντας απι τις φασαριες ή το βγαζω με φυμωτρο για να ειμαι και πιο ανετος. Αντε και μια στις χιλιες βγαινουμε βολτα με.δεμενο σκυλο χωρις φυμωτρο και οπως περναμε κολητα απο ενα αμαξι στεκεται μια κυρια και εγω δεν εχω δει αν εχει σκυλι η οχι γτ εχει εκεινα τα πατσαβουρακια και περναω με το πιτμπουλακι μ και το αρπαζει. Επρεπε μηπως να εκαινωσει η κυρια το μερος? Επρεπε να βλεπω με ματια λειζερ πισω απο το αμαξι? Εκει τι κανουμε? Ποιος φταει?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όταν έχεις τέτοιο σκύλο δεν περνάς κολλητά από αμάξια, βασικά δεν περνάς κολλητά από τίποτα. Κρατάς πάντα την απόσταση του μήκους του λουριού. Αν είναι απαραίτητο να συριμωχτείς, κονταίνεις το λουρί.

Να μη βγάλω βόλτα το σκύλο, για ποιο λόγο; Να περιορίζω την ποιότητα ζωής του σκύλου και να μην ασκώ το νόμιμο δικαίωμά μου, για να μπορούν ορισμένοι να είναι άνετα παράνομοι; Δεν σφάξανε.

Να του βάλω φίμωτρο γιατί; Για να έρθει το κάθε λυτό σκυλί που αμολάει ο κάθε κάγκουρας, "που είναι εκπαιδευμένο και δεν δαγκώνει ποτέ" κι όλες οι σταβές "πρώτη φορά συμβαίνει, δεν έχει ξαναγίνει, αλήθεια", και να επιτεθεί στο σκύλο μου, ενώ ο δικός μου, λόγω φίμωτρου δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Δηλαδή θα αφήνω ανοιχτές τις πιθανότητες να παθαίνει σοβαρές σωματικές βλάβες ο σκύλος μου, για να μπορούν ορισμένοι να είναι άνετα παράνομοι; Δεν σφάξανε.

Και μη μου πεις για να προστατευτούν τα αδέσποτα. Μέχρι τώρα, ότι μαλακισμένα λυτά σκυλιά έχω συναντήσει είναι δεσποζόμενα ή έστω ημιδεσποζόμενα. Τα αδέσποτα δεν προκαλούν προβλήματα για ένα πολύ απλό λόγο. Αν επιτίθονται σε σκυλιά αναίτια, δεν θα ενταχθούν σε αγέλη, κι αν δεν ενταχθούν σε αγέλη δεν πρόκειται να επιβιώσουν. Μετράνε ώρες, αντε μέρες..

Κατάλαβέ το είσαι παράνομη κι εν δυνάμει επικίνδυνη, για το σκύλο σου και τους γύρω σου.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Μα καλα!!!!Πως εχασα τετοιο θεικο θεμα????
@reinmeister2 να αρχισω?@Lady_Gemini εισαι θεα κοπελα μου!!!Δεν υπαρχεις πραγματικα...διαβασα ολη τη συζητηση και πραγματικα....

• Like
Reactions: reinmeister2

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
σωθηκες...απορω που συνεχιζεις την προσπαθεια...
Μπορείς να πεις ότι πιστεύω αρκετά στο "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία". Επίσης, ελπίζω να ταρακουνηθεί η κοπέλα από εμάς, πριν την ταρακουνήσουν τίποτα γεγονότα, που δεν θα περιμένει, κι ίσως και χωρίς επιστροφή...

• Like
Reactions: anastasiak