KOYTABI ROTTWEILER 5 ΜΗΝΩΝ

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Καλησπερα.. Εχω ενα κουταβι θηλυκο rottweiler πολυ ομορφο και πανεξυπνο, υπακοο, φιλικο με κοσμο, παιδια και αλλα ζωα.
Το πηρα 1,5 μηνων και το ειχα σε εξωτερικο περιβαλλον πισω απο το μαγαζι μου σε δικο του κλουβακι που φυσικα και δεν ηθελε να μπαινει μεσα... Μετα απο καποιουσ μηνες το συνηθησε.
Τωρα πλεον επιστρεψαμε στην πολη και το εχω δωσει την πισω αυλιτσα,
Το προβλημα μου ξεκινανει στο οτι ενω το βγαζω τακτικα εξω για να κανει την αναγκη του δεν κανει τπτ. Τα κανει στην αυλιτσα του. Το πηγα στο βουνο να παιξει με το σκυλακι μιας φιλης απο τις 10 το πρωι και γυρισαμε σπιτι 4.30 και ενω ηπιε 1,5 λιτρο νερο και εφαγε το μεσημεριανο του γευμα δεν εκανε τπτ απολυτως.
Τι με συμβουλευετε να κανω για να το ωθησω να κανει εξω την αναγκη του???

Υ.Γ Της ειχα μαθει να κατουραει με εναν ηχο που εκανα... Τον οποιο εκανα απειρες φορες σε ολες τις βολτες και δεν επιασε, ενω επιανε καθε φορα!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων...

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλώς όρισες είναι μια κουκλίτσα. Στο πρόβλημα που έχεις άποψη μου είναι ότι μπορεί ν έχει στρεσαριστεί από την αλλαγή, θ συμβούλευα υπομονή κ συνεχή διόρθωση της συμπεριφοράς της.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Οταν λες συνεχη διορθωση της συμπεριφορας της??? Δλδ να την διορθωνω οταν τα κανει στην αυλη? Η απλα να δωσω χρονο μεχρι να συνηθησει?

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Οταν λες συνεχη διορθωση της συμπεριφορας της??? Δλδ να την διορθωνω οταν τα κανει στην αυλη? Η απλα να δωσω χρονο μεχρι να συνηθησει?
Εάν έχεις δική σου μεγάλη αυλή το να ξέρει η κουτάβια σου ότι είναι μια εναλλακτική της βόλτας δεν είναι κακό, τι εννοώ τώρα με αυτό, όταν βρέχει ή είσαι άρρωστη ή γιακαποιον πολύ σημαντικό ρόλο μια φορά δεν μπορείς να την βγάλεις βόλτα καλό θα ήταν ο μικρή να μην έχει την αυλή ως το απαγορευμένο μέρος. (Αρκεί να μην β ολευτεις και να της σταματήσεις της βολτες). Και εγώ που έχω αυλή στην αρχή είχα το ίδιο πρόβλημα το οποίο λύθηκε από μόνο του. Δεν ξέρω πως, ίσως γιατί όταν τα έκανε έξω τον επεβραβευα ίσως γιατί δεν τον μαλώσω ποτέ για αυτό το θέμα αλλά απλώς τα μάζευα? Πάντως Εάν τον νιώσει χώρο της θα φροντίσω μόνη της Ν είναι καθαρός.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πως περιμένεις να δεθείς και να συνεννοηθείς, μ'ένα μωρό, που από τόσο μικρό, το 'χεις σχεδόν παρατημένο; Πως μπόρεσες 1,5 μηνός!!! και μέχρι σήμερα, να μην το έχεις στο σπίτι σου; Δίπλα σου; Μαζί σου, όλη μέρα; Διόρθωση; Ούτε καν! Τι να διορθώσεις; Σε τι το έχεις εκπαιδεύσει τόσους μήνες;

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Εάν έχεις δική σου μεγάλη αυλή το να ξέρει η κουτάβια σου ότι είναι μια εναλλακτική της βόλτας δεν είναι κακό, τι εννοώ τώρα με αυτό, όταν βρέχει ή είσαι άρρωστη ή γιακαποιον πολύ σημαντικό ρόλο μια φορά δεν μπορείς να την βγάλεις βόλτα καλό θα ήταν ο μικρή να μην έχει την αυλή ως το απαγορευμένο μέρος. (Αρκεί να μην β ολευτεις και να της σταματήσεις της βολτες). Και εγώ που έχω αυλή στην αρχή είχα το ίδιο πρόβλημα το οποίο λύθηκε από μόνο του. Δεν ξέρω πως, ίσως γιατί όταν τα έκανε έξω τον επεβραβευα ίσως γιατί δεν τον μαλώσω ποτέ για αυτό το θέμα αλλά απλώς τα μάζευα? Πάντως Εάν τον νιώσει χώρο της θα φροντίσω μόνη της Ν είναι καθαρός.
Οχι ουτε εγω την εχω μαλωσει που τα κανει εκει και περιμενω ακριβως αυτο που ειπες να τα κανει εξω και να της πω "μπραβο το κοριτσι μου" και φυσικα να την χαιδεψω δειχνοντας της οτι εκανε το σωστο... Αλλα ακομα δεν κανει τπτ, ειναι και ο καιρος που δεν βοηθαει γτ βρεχει σχεδον ασταματητα αλλα παρολαυτα στις μικρες παυσης της βροχης την εβγαλα. Οποτε μαλλον θα ερθει απο μομο του

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Πως περιμένεις να δεθείς και να συνεννοηθείς, μ'ένα μωρό, που από τόσο μικρό, το 'χεις σχεδόν παρατημένο; Πως μπόρεσες 1,5 μηνός!!! και μέχρι σήμερα, να μην το έχεις στο σπίτι σου; Δίπλα σου; Μαζί σου, όλη μέρα; Διόρθωση; Ούτε καν! Τι να διορθώσεις; Σε τι το έχεις εκπαιδεύσει τόσους μήνες;
mareco καταρχας το σκυλακι απο 1.5 μηνων το εχω μαζι μου στο μαγαζι που ειμαι απο τις 8 εως τις 12 το βραδυ διοτι εχω τροχοσπιτο ακριβως απο πισω απο το μαγαζι, οποτε ναι βλεπομασταν και ειμασταν συνεχεια μαζι διοτι το πηγαινα μικρες βολτιτσες για να τα κανει εκτος του μερους του. Επισης το σκυλακι ειναι εκπαιδευμενο. Θα ηταν πολυ ανοητο εκ μερους μου να παεω ροτ και να το αφησω ετσι θα δημιουργουσα ενα τερας. Αλλα οπως ειπε και ο φιλος captain ειναι καλη εναλλακτικη σε καποια απο τις περιπτωσεις που ανεφερε. Οποτε αντι να κρινεις την ολη κατασταση χωρις να γνωριζεις τι εχει συμβει προσπαθησε να δωσεις καμια εναλλακτικη λυση :)

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Τα σκυλιά που περνάνε πολλή ώρα σε αυλή ή κήπο, συνήθως τα κάνουν εκεί. Που γενικά είναι και βολικό, πιο εύκολα καθαρίζεις την αυλή σου, δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σακουλάκια και αν δεν τα μαζέψεις αμέσως μόνο τον εαυτό σου ενοχλείς. Γιατί θες να τα κάνει έξω;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
δεν εχεις δει σκλια που τα υιοθετησαν αυλες;
Προσφατα που μετακομισα στην εξωτικη ανατολικη Αττικη βλεπω σκυλια να τα υιοθετουν αυλες, οικοπεδα εξω απο τις αυλες, κλουβια κατω απο τα μπαλκονια, δεντρα κλπ κλπ

Τι με συμβουλευετε να κανω για να το ωθησω να κανει εξω την αναγκη του???
Να την παρεις απο την αυλη μεσα στο σπιτι και να βγαινει στην αυλη μονο με επιβλεψη σου και αφου εχει βγει βολτα και εχει κανει τις αναγκες της.
Εαν επιμενεις να ζει στην αυλη, θα μαθεις να ζεις με το γεγονος οτι θα τα κανει αποκλειστικα εκει ή και εκει ( περισσοτερο εξαρταται απο την ιδια για το ποιο θα επιλεξει και όχι εσενα).

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Γεια σου...

Αυτο που πρεπει να σε απασχολει τωρα ειναι οχι που κανει το χοντρο και το ψιλο, αλλα ολα τα αλλα που (απ'οτι καταλαβαινω εγω) εχεις αμελησει... Σχετικα με αυτο, αλλοι θελουν το σκυλι τους να τα κανει στην πανα, αλλοι εξω, αλλοι στο κηπο κλπ κλπ Στην προκειμενη ομως, δεν εχεις καν ουσιαστικο συναισθηματικο δεσιμο με το σκυλι για να μπορεσεις να το εκπαιδευσεις κιολας.

Το οτι το απεκτησες στον 1.5 μηνα ασχολιαστο .....

Παρακατω τωρα...
Τα Ροτ ειναι σκυλια που εχουν αναγκη να αλληλεπιδρουν με τον ιδιοκτητη τους και να αποτελουν μελη της οικογενειας. Δεν κανουν ουτε για μονιμο δεσιμο, ουτε για ''μετακομιση'' σε πισω αυλη και παραμονη εκει καθ'ολη τη διαρκεια της ημερας. Ειναι στοργικα ζωα με εντονα προστατευτικα ενστικτα και αφοσιωση στον ιδιοκτητη τους αν και εφοσον ο ιδιος εχει φροντισει να ασχοληθει μαζι τους και να καλλιεργησει τον χαρακτηρα τους.
Ειναι δυσκολη φυλη οσο αφορα την εκπαιδευση, τον χειρισμο και την κοινωνικοποιηση της & χρειαζεται ιδιοκτητη με γνωσεις, χρονο & σταθερο χαρακτηρα....ετσι οπως τα παρουσιαζεις, με τοσες ωρες εργασιες και την προφανως αποκομμενη σχεση σου απο το κουταβι, προβλεπω προβληματα...
Μπορει εσενα στο μυαλο σου να σου φαινεται οτι οι βολτιτσες που πατε ειναι ποιοτικος χρονος και αποδιδει, αλλα η ουσια ειναι πως εχεις ενα μωρο που ενω θα επρεπε να ζει σε σπιτι και να εκπαιδευεται σε συμπεριφορες και συνηθειες λαμβανοντας την αγαπη και την ασφαλεια των ιδιοκτητων, μενει στον χωρο εργασιας σου σε μια αυλιτσα. Πως ειναι δυνατον να δημιουργησεις δεσμο με το σκυλι ΣΟΥ με αυτον τον τροπο;;;; Και πως περιμενεις να το εκπαιδευσεις ετσι;;; Για να αρχισει να υπακουει σε οδηγιες/εντολες ενα σκυλι πρεπει να λαμβανει την αφοσιωση και την προσοχη του ιδιοκτητη του ωστε να χτισετε σχεση σε πρωτη φαση και μετα ολα τα αλλα...

Τι να πω, απ' οτι βλεπω τον τελευταιο καιρο τα Ροτ ειναι πολυ της μοδος...εχουν ''σκασει μυτη'' πολλα φυντανια που παιρνουν το Ροττι τους και απο εκει και περα εμεις να ειμαστε καλα και ολα θα κυλησουν αψογα...

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Τα σκυλιά που περνάνε πολλή ώρα σε αυλή ή κήπο, συνήθως τα κάνουν εκεί. Που γενικά είναι και βολικό, πιο εύκολα καθαρίζεις την αυλή σου, δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σακουλάκια και αν δεν τα μαζέψεις αμέσως μόνο τον εαυτό σου ενοχλείς. Γιατί θες να τα κάνει έξω;
Γτ το ζωο δεν το πηρα για να ειναι μονο σε μια αυλη και να μην μπορω να το βγαλω εξω λογω του τραβιγματος που θα ακολουθησει. Αν ειχα σκοπο να επαναπαυθω στην αυλη δεν νομιζω να υπηρχε λογος να το παρω.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Γτ το ζωο δεν το πηρα για να ειναι μονο σε μια αυλη και να μην μπορω να το βγαλω εξω λογω του τραβιγματος που θα ακολουθησει. Αν ειχα σκοπο να επαναπαυθω στην αυλη δεν νομιζω να υπηρχε λογος να το παρω.
Δεν το κατάλαβα ομολογώ το πρόβλημα. Το σκυλάκι το βγάζεις στην αυλή, τα κάνει, μετά το πας βόλτα. Προσωπικά μου φαίνεται πιο εύκολο από το να τα κάνει στη βόλτα, και μου δίνει και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Τι εννοείς τραβηγμα, ή βασικά τι σχέση έχει με το πότε κατουράει το σκυλί;