KANGAL

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
στα πλαίσια μίας προσπάθειας για σοβαρή κυνολογική συζήτηση,πιστεύει κανείς απο τους εμπλεκόμενους ότι γίνεται αναγνώριση φυλής απο φωτογραφία ανφάς και με τον φωτογράφο ψηλότερα απο το θέμα του και το σώμα όλα να κρύβεται απο πόρτα ενώ τα σκυλιά κάνουν γλυκουλινιές?

που είναι οι γωνιώσεις
που είναι η γενική αρμονία
που είναι το σκυλί (οέο) και το κάναμε αναγνώριση?
Οχι βεβαια αλλα και αυτες δεν ειναι κακο να τις βλεπει καποιος...
Γι αμορφολογια εδω ειμαστε να συζητησουμε και για Ιστορια...
Φωτογραφιες απο οτο ειδα αλλος ξεκινησε να βαζει ο Moderator..

επίσης
δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς ότι τα σκυλιά που νικάνε στις εκθέσεις του σήμερα ,χωρίς να θέλω να αναφέρω φυλές... , αντιπροσωπεύουν την μορφολογία της φυλής όπως αυτή ήταν αρχικά.....
όλοι όσοι ασχολούμαστε γνωρίζουμε πόσες φυλές καταστράφηκαν στις εκθέσεις λόγο υπερτυπισμού.........
Σωστο..Πως ηταν τα Κανγκαλ αρχικα ξερεις?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όχι όχι παρεξήγηση γενική

αναφέρομαι μόνο στην φωτογραφία που δείχνει τα δύο σκυλιά του μέλους του φόρουμ.
και αυτό που λέω για τις εκθέσεις είναι κοινός τόπος στην κυνολογία
δεν μιλάω για τα κανγκάλ αποκλειστικά τα οποία δεν γνωρίζω,ούτε και υποννόησα πουθενά ότι έχω άποψη περι της φυλής συγκεκριμένα

είπα
απλά
ότι τα σκυλιά του μέλους του φόρουμ δεν τα έχουμε δεί ώστε να μπορούμε να τα αξιολογήσουμε και ότι η μοναδική τους φωτό δεν είναι κατάλληλη για κανένα συμπέρασμα
και ότι τα σκυλιά που νικάνε στις εκθέσεις δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικά δείγματα

αυτό
διαφωνεί κάποιος με αυτά τα ολίγα?

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Κανεις δεν διαφωνει αλλα το να λεει καποιος η να διαφευγει στην "Λυση" "Οι αλλοι κανουν κυνομαχιες" εμενα με ενοχλησε και φυσικα απαραδεκτο αυτο περι μασελας που γραφτηκε προς τον Hailander....Απαραδεκτα τετοια σχολια....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κακώς διατυπωμένο σχόλιο που στην ουσία έλεγε "αυτά που διαφημίζονται για κανγκάλ απο δώ κι απο εκεί δεν είναι κανγκάλ"
και μία φορά έγινε-όχι επανειλημμένως,ας μην κολλάμε εκεί
πιστεύω επίσης κακώς διατυπωμένη ήταν η "άρνηση επίδοσης ΒΕΑ"(χιουμοράκι είναι αυτό) απο αυτήν την μία φωτογραφία

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Οσοι ασχολουνται και ξερουν μπορουν καλλιστα να δουν αν το σκυλια ειναι pure η οχι....
Σωστά και υπάρχει μόνος ένας τρόπος και λέγεται εξετάσεις, επίσημες, επώνυμες και συγκεκριμένες γιατί το μάτι μπορεί να πλανευτεί ακόμη και του εμπειρότερου.

Και η δική μου συμμετοχή στο θέμα είναι η εξής: Έχω δει πολλά πάρα πολλά βιντεάκια και φωτογραφίες με Κανγκάλ. Την πρώτη φορά που είδα και χάϊδεψα ένα (γιατί σε αντίθεση με τις αρλούμπες που έχουν γραφτεί από κάποιους σε αυτές τις δεκαεφτά σελίδες είναι μεν καχύποπτα, αλλά ακατάδεκτα δεν είναι) έβαλα τα γέλια. Πολύ εύρωστο, πολύ δυνατό, αλλά καμία σχέση με αυτές τις φωτογραφίες. Το θέμα είναι αντίστοιχο με αρκετούς που επιμένουν στην ύπαρξη Μάλαμιουτ Γκίγκα.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εγω θα ξαναγυρισω στο Sivas για να πω οτι ηταν καλεσμενος εκπροσωπος της fci,που παρακολουθουσε το θεμα κανγκαλ και την ενταξη της Τουρκιας στον Οργανισμο.

Ο ανθρωπος ειπε οτι πρωτη φορα ειδε εκθεση με στρατιωτες να σημαδευουν τους εκθετες,σκυλια με καραβοαλυσιδες,και σκηνες απειρου καλλους πισω απο τα φορτηγα.
Χρειαστηκε να παρεμβει ο προεδρος του kif και να απομακρυνθουν καποιοι εκθετες-εκτροφεις.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Yasemin αν κοψεις τα αυτια των σκυλων σου και τα τρεξεις κανα μηνα στον κατηφορο θα ειναι σαν τα Κανγκαλ των φωτο.
Για να μην παρεξηγηθω , εκλεισα τα ματια μου και φανταστηκα τα σκυλια της Γιασεμιν χωρις αυτια , και πιο δεμενα.
Το απειρο μυαλο μου εφερε τα σκυλια κοντα στα αλλα των φωτο.
Τωρα το θεμα βραβευσεων και τιτλων ειναι πολυ υποκειμενικο κατ εμε.
Yasemin να χαιρεσαι τα πανεμορφα σκυλια σου.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Yasemin αν κοψεις τα αυτια των σκυλων σου και τα τρεξεις κανα μηνα στον κατηφορο θα ειναι σαν τα Κανγκαλ των φωτο.
Για να μην παρεξηγηθω , εκλεισα τα ματια μου και φανταστηκα τα σκυλια της Γιασεμιν χωρις αυτια , και πιο δεμενα.
Το απειρο μυαλο μου εφερε τα σκυλια κοντα στα αλλα των φωτο.
Τωρα το θεμα βραβευσεων και τιτλων ειναι πολυ υποκειμενικο κατ εμε.
Yasemin να χαιρεσαι τα πανεμορφα σκυλια σου.
ή τα βάζει σ' ένα διάδρομο να τρέχουν με σακουλάκια άμμου στα πόδια και ένα κοκτέιλ ήπιων στεροειδών κι έγινε το θαύμα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Επισης βρηκα ενα videaki με το φιλο του Μaster που κοινωνικοποιει το κουταβι του:cool:
[video=youtube;N1IHH1z-4SI]http://www.youtube.com/watch?v=N1IHH1z-4SI&feature=channel_video_title[/video]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Συγχωρήστε με που θα σας χαλάσω τις εικόνες που έχετε στο μυαλό σας, για να σας περιγράψω μια...ποιό ταπεινή και συγχρόνως μεγαλειώδη...ένα τεράστιο, αρχοντικό και επιβλητικό αρσενικό, να καθοδηγεί ακουμπώντας με την μουσούδα του, τα καπούλια μιας τυφλής γριούλας, οδηγώντας την κατά που πρέπει να πάει με ασφάλεια, για να μην σαβουριαστεί και να μην νοιώθει και πανικό. Αλλάζοντας ορόφους και μεσολαβώντας σκαλιά!!! Η την εικόνα που μαζί με την αντίστοιχου κάλους θηλυκιά του, μπλοκάρουν ο ένας την μια σκάλα και η άλλη, την άλλη...για να μην φάνε τα μούτρα τους τα κουτάβια. Και πολλές ακόμη, που μάλλον θα σας χαλάσουν το θέμα...;)

Ζητώ συγγνώμη από όσους ενοχλούνται, που οι φωτό που έχω, του Σερχάν και της Γιασμίν, είναι όλες γλυκούλικες. Αλλά δεν σκοπεύω να επανορθώσω...:rolleyes::)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Για να μην παρεξηγηθω, εκλεισα τα ματια μου και φανταστηκα τα σκυλια της Γιασεμιν χωρις αυτια, και πιο δεμενα...
Παρότι "πνίγομαι" στη δουλειά... Δεν αντέχω και θα γράψω κάτι...

Νάσο,

Δεν χρειάστηκε να κλείσω τα μάτια και να φανταστώ τα Kangal της yasemin...
Γιατί είμαι από τους τυχερούς, που απέκτησα "τζάμπα" το προνόμιο να δω τα σκυλιά, να τα αγγίξω και να τα χαϊδέψω...

Τα σκυλιά είναι "δεμένα"... όπως θα έπρεπε να είναι, για να σκαρφαλώνουν τα κατσάβραχα με ευκολία, για πολλές ώρες... για να αντέχουν τις υψηλές (και χαμηλές) θερμοκρασίες, χωρίς να κινδυνεύουν να πάθουν "καρδιακή προσβολή"... για να έχουν την ευελιξία να αποκρούουν τις (πολυπληθείς στα μέρη εκείνα) αγέλες των θηρευτών...

Και, σαφώς, δεν τα φαντάζομαι χωρίς αυτιά... αλλά αυτό είναι δική μου, προσωπική, παραξενιά...

Και, αν έπρεπε να τα περιγράψω με ελάχιστες λέξεις, θα έλεγα:
Τεράστια, πρωτόγονη και, ταυτόχρονα, ελεγχόμενη δύναμη... και, πέρα απ' όλα: "μεγαλοσύνη"... φινέτσα!!!

Αγαπητή yasemin, μη δώσεις τίποτα στα σκυλιά σου (ούτε ήπιο, ούτε βαρύ) και δεν χρειάζεται να τα βάλεις να προπονηθούν σε ...διάδρομο!!!
Και, βέβαια, δεν χρειάζεται κάν να τα μάθεις να γυμνώνουν τα δόντια τους, μπροστά στο φακό ή στον κριτή...

Είχα δει τα kangal κι εγώ, από φωτογραφίες και το youtube...
Ομως, είναι τα σκυλιά σου, που με ώθησαν να εντάξω το Kangal στις λίγες φυλές που παρακολουθώ και μελετάω με ενθουσιασμό...

Να τα χαίρεσαι!!!:)

Last edited:

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Επισης βρηκα ενα videaki με το φιλο του Μaster που κοινωνικοποιει το κουταβι του:cool:
[video=youtube;N1IHH1z-4SI]http://www.youtube.com/watch?v=N1IHH1z-4SI&feature=channel_video_title[/video]
Ναι και?????????????????Κανει κυνομαχιες?????????????????Τρομαρα μας...............
Περιμενω απαντηση .................

Εγω θα ξαναγυρισω στο Sivas για να πω οτι ηταν καλεσμενος εκπροσωπος της fci,που παρακολουθουσε το θεμα κανγκαλ και την ενταξη της Τουρκιας στον Οργανισμο.

Ο ανθρωπος ειπε οτι πρωτη φορα ειδε εκθεση με στρατιωτες να σημαδευουν τους εκθετες,σκυλια με καραβοαλυσιδες,και σκηνες απειρου καλλους πισω απο τα φορτηγα.
Χρειαστηκε να παρεμβει ο προεδρος του kif και να απομακρυνθουν καποιοι εκθετες-εκτροφεις.
Αντε με το καλο...Μπορει να συνατηθουμε κιολας.....

Αmaliaz τι εγινε πεταμε το υπονοουμενο και μετα εξαφανιζομαστε???Αν θες σε προσκαλω οποτε θες μα οποτε θες μιας και πουλας πνευμα να φερεις το σκυλι σου να παιξει με το σκυλι που δεν του κανω κοινωνικοποιηση να παιξουν....Προτου ομως το κανεις αυτο να μην πουλας πνευμα.....
Γεμισαμε ειδημονες...Ελλαδα ρε....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι και?????????????????Κανει κυνομαχιες?????????????????Τρομαρα μας...............
Περιμενω απαντηση .................
Οχι βεβαια! Μεγαλωνοντας θα δειξει το ταπεραμεντο του ... :)
Ποιος σου ειπε οτι ο σκυλος μου παιζει με αλλα σκυλια? Αλλα τι νοημα εχει να κοροιδευομαστε? ε?
[video=youtube;9B1kq41sSNk]http://www.youtube.com/watch?v=9B1kq41sSNk[/video]

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Aν θεωρησουμε το προτυπο της φυλης σωστο οπως παρουσιαζεται απο το Ανιμαλ Πλανετ τοτε μαλλον τα σκυλια της Yasemin μοιαζουν να εχουν σωστα κεφαλια κι οχι οι βουκεφαλες που παραθεσατε βρε παιδια.

Δεν καταλαβα κατι ομως... Απ'οσο εχω διαβασει στο φορουμ τα σκυλια του μελους μας ειναι απο εκτροφειο. Αμφισβητουμε το εκτροφειο και τα πεντιγκρι που εχουν? Με ποια ιδιοτητα?

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Οχι βεβαια! Μεγαλωνοντας θα δειξει το ταπεραμεντο του ... :)
Ποιος σου ειπε οτι ο σκυλος μου παιζει με αλλα σκυλια? Αλλα τι νοημα εχει να κοροιδευομαστε? ε?
[video=youtube;9B1kq41sSNk]http://www.youtube.com/watch?v=9B1kq41sSNk[/video]
Το σκυλι αυτο που εβαλες απο πανω μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποσες κυνομαχιες εχει κανει??Θα με εξυπηρετουσες αν μου ελεγες χωρις να πουλας πνευμα...Επισης επισης ξανα λεω φερε το σκυλι σου να παιξουν και μετα πουλα οσο πνευμα θες...Μα οσο θες....

Aν θεωρησουμε το προτυπο της φυλης σωστο οπως παρουσιαζεται απο το Ανιμαλ Πλανετ τοτε μαλλον τα σκυλια της Yasemin μοιαζουν να εχουν σωστα κεφαλια κι οχι οι βουκεφαλες που παραθεσατε βρε παιδια.

Δεν καταλαβα κατι ομως... Απ'οσο εχω διαβασει στο φορουμ τα σκυλια του μελους μας ειναι απο εκτροφειο. Αμφισβητουμε το εκτροφειο και τα πεντιγκρι που εχουν? Με ποια ιδιοτητα?
Το Anatolian Shepherd ειναι αλλη φυλη..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το σκυλι αυτο που εβαλες απο πανω μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποσε κυνομαχιες εχει κανει??Θα με εξυπηρετουσες αν μου ελεγες χωρις να πουλας πνευμα...Επισης επισης ξανα λεω φερε το σκυλι σου να παιξουν και μετα πουλα οσο πνευμα θες...Μα οσο θες....
Ειπα εγω οτι το κουταβι που εχετε προοριζεται για κυνομαχιες? Ειπα εγω οτι ο παραπανω σκυλος κυνομαχει?
Το ΜΟΝΟ που θελω να πω οτι αυτο που παρουσιαζετε σαν ταπεραμεντο στα κανγκαλ ειναι αυτο που ΔΕΝ πρεπει να εχουν :) απλα πραγματα...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Το Anatolian Shepherd ειναι αλλη φυλη..
Δεν γνωριζω για τις διαφορες τους. Αλλου γραφει οτι ειναι ασαφεις οι διαφορες τους κι αλλου τα λεει οτι ειναι το ιδιο. Εχει μπερδεμα η ιστορια οπως με τους ελληνικους ποιμενικους?

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Ειπα εγω οτι το κουταβι που εχετε προοριζεται για κυνομαχιες? Ειπα εγω οτι ο παραπανω σκυλος κυνομαχει?
Το ΜΟΝΟ που θελω να πω οτι αυτο που παρουσιαζετε σαν ταπεραμεντο στα κανγκαλ ειναι αυτο που ΔΕΝ πρεπει να εχουν :) απλα πραγματα...
Ξερεις εσυ ποιο ειναι το ταπεραμεντο των Κανγκαλ??Αναρωτηθηκες αν αυτο το σκυλι που παει ο χοντρος(που ειναι λαμογιο ο συγκεκριμενος αλλα δεν ειναι δικο του το σκυλι) εξω απο τα καγκελα κανει κυνομαχιες...Αναρωτηθηκες ποτε γιατι αυτο το σκυλι δεν θελει πολλα πολλα με ενα αλλο ενηλικα αρσενικο??
Αναρωτηθηκες αν αυτο το σκυλι κανει εργασια??Τιποτα απο αυτα δεν εχεις αναρωτηθει...
Αν αυτη η εικονα σου βγαζει σωνει και καλα κυνομαχια συγνωμη που στο λεω αλλα δεν....
Ερωτηση οταν πας να παιξεις στον στιβο με τα σκυλια σου δεν εχεις δει ποτε Ντοκο Αρζεντινο να θελουν να πιαστουν η να εχουν πιαστει??
Σημαινει οτι ειναι Κυνομαχοι??Αν ελεγα εγω απεξω η αλλος "Παρτε απο εδω τους Κυνομαχους" δεν θα μου ελεγες "Τι λες ρε ********"...
Πολυ απλα τα βλεπεται και δεν ειναι ετσι...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Προφανως δεν καταλαβες τιποτα απο αυτο που ειπα...
πηγες κατευθειαν στις κυνομαχιες κλπ
εγω λεω οτι απο τα δυο βιντεο αυτα φαινεται οτι μετρουν το ταπεραμεντο των σκυλων απο το ποσο φρικαρει με αλλα σκυλια. Το ποσο επιθετικα ειναι. Και απο αυτο αποφασιζεται και αν θα αναπαραχθουν. Εχω αδικο ?
Και βεβαια εχω δει dogo να μανουριαζουν, ο δικος μου πρωτα απο ολα μετα τα 2 χρονια το κανει. Αυτο ομως τι σχεση εχει ? Καμια.