Kαλώς σας βρήκα εστω και τώρα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι αλλά μας προέκυψε να είναι φύλακας, για τους χ ψ λόγους...
Οταν αποφασισες ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ, δεν υπηρχε θεμα φύλαξης. Οταν αποφάσισες να σκάσεις τα λεφτά που λες οτι ειναι προνόμιο των πλουσίων, δεν υπηρχε θέμα φύλαξης. Μετά σας βγήκε όπως ειπες.
Καλή ξεκουραση από εμένα και να μην ξεχνάμε τι λέμε και γράφουμε!

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Με το καλό το νέο σου κουτάβι !!! Εζησα και εγώ παρόμοια κατασταση με τον προηγούμενο μου σκύλο που "εφυγε" πεοσφατα και δεν ήθελα αλλον .....μολις μου εφεραν τον νέο ( σχεδον με το ζορι :) ) ...το πρώτο και το δευτερο βράδυ κοιμηθηκε στην πυλωτή - και καλα κρατούσα αποστάσεις γιατί ημουν μεσα στις τύψεις - ....εεε αυτο ήταν ...απο την τρίτη μερα και μετά ειναι στο σπίτι μονιμα....!!! Δεν γινεται να αντικαταστησει τον προηγούμενο ...πέρνει/χτιζει ομως την δική του θέση σιγά σιγά !!! Αντε καλώς να ρθει και να τον χαιρεσαι !!!
Και εμείς κάπως έτσι.... Δεν θέλω να πολυ-δεθώ αλλά νομίζω θα είναι αναπόφευκτο... Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Μόλις μας έρθει θα σας τον παρουσιάσω!

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Δεν καταλάβαίνω όταν λες φύλαξη τι σημαίνει ? αν σημαίνει ότι θα τον έχεις σπίτι και θα ζει σαν μέλος τη οικογένειας σου όπως πρέπει να ζει ένας σκύλος δεν καταλαβαίνω γιατι να σου ειπαν όχι.
Αν τους είπες ότι θα φυλάει κανένα εργοστάσιο σίγουρα θα σου είπαν όχι αλλά σε αυτ΄την περίπτωση όχι θα σου έλεγε και ένα εκροφείο σαν αυτό που επέλεξες .
Οχι τους είπα τους πρώτο. ¨Ομως άκουσαν την λέξη "φύλακας" και κατευθίαν μου το έκλεισαν στα μούτρα...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Μάλλον τότε θα έγινε κάποια παρεξήγηση απο το τηλέφωνο.
Εχω διαβάσει αρκετές αγγελίες που αναφέρουν ότι κρίνουν ότι ο σκύλος μπορεί να προστατευσει την οικογένεια του.
Α και να σου ζήσει το κουτάβι :)

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Οταν αποφασισες ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ, δεν υπηρχε θεμα φύλαξης. Οταν αποφάσισες να σκάσεις τα λεφτά που λες οτι ειναι προνόμιο των πλουσίων, δεν υπηρχε θέμα φύλαξης. Μετά σας βγήκε όπως ειπες.
Καλή ξεκουραση από εμένα και να μην ξεχνάμε τι λέμε και γράφουμε!
Ναι αλλά σου εξηγώ οτι απλά κάναμε μια συζήτηση, τίποτα δεν ήταν σίγουρο, ούτε καν οτι τελικά οτι θα πέρναμε άλλο σκύλο σίγουρα. Και είχαμε αρχήσει να κοιτάμε "καθαρόαιμα" της φιλοζωικής.

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Μάλλον τότε θα έγινε κάποια παρεξήγηση απο το τηλέφωνο.
Εχω διαβάσει αρκετές αγγελίες που αναφέρουν ότι κρίνουν ότι ο σκύλος μπορεί να προστατευσει την οικογένεια του.
Α και να σου ζήσει το κουτάβι :)
Ευχαριστώ πολύ!!! Δεν μου πολυάρεσε η συμπεριφορά τους... αλλά τέλος πάντων, τώρα πήρα κουτάβι! :)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Δεν ξέρω για τν συμπεριφορά τους, αλλά λογικό είναι να πέρασες απο κάποια ανάκριση.
Δες το και απο την μεριά τους συνήθως βρίσκουν έναν σκύλο σε άθλια κατάσταση και αγωνίζονται να τον κρατήσουν στν ζωή΄να τον κάνουν να ξεχάσει την παραμέληση τν εγκατάληψη και πολλές φορές την κακοποίηση.
Δεν θέλουν να γίνει μπαλάκι και να αλλάζει σπίτια, είναι πολύ προσεχτικοί και καλά κάνουν.
Πέρασα απο "ανάκριση " ευγενική και για τις δύο σκύλες που εχω σπίτι, για την μία έλέχτηκε και το σπίτι μου και απάντησα και σε ένα ερωτηματολόγιο αρκετών σελίδων :) και το εκτίμησα γιατί έγινε απο ένα άνθρωπο που την βρήκε σε άθλια κατάσταση και πάλεψε πάνω απο έναν μηνα να την κρατήση στην ζωή και ήθελε να βρει ένα σπίτι που να ζει καλά για το υπόλοιπο της ζωής της.

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Δεν ξέρω για τν συμπεριφορά τους, αλλά λογικό είναι να πέρασες απο κάποια ανάκριση.
Δες το και απο την μεριά τους συνήθως βρίσκουν έναν σκύλο σε άθλια κατάσταση και αγωνίζονται να τον κρατήσουν στν ζωή΄να τον κάνουν να ξεχάσει την παραμέληση τν εγκατάληψη και πολλές φορές την κακοποίηση.
Δεν θέλουν να γίνει μπαλάκι και να αλλάζει σπίτια, είναι πολύ προσεχτικοί και καλά κάνουν.
Πέρασα απο "ανάκριση " ευγενική και για τις δύο σκύλες που εχω σπίτι, για την μία έλέχτηκε και το σπίτι μου και απάντησα και σε ένα ερωτηματολόγιο αρκετών σελίδων :) και το εκτίμησα γιατί έγινε απο ένα άνθρωπο που την βρήκε σε άθλια κατάσταση και πάλεψε πάνω απο έναν μηνα να την κρατήση στην ζωή και ήθελε να βρει ένα σπίτι που να ζει καλά για το υπόλοιπο της ζωής της.
Αν γινόταν έτσι, θα το εκτριμούσα και εγώ. Ομως, με το που πήρα τηλέφωνο και με ρώτησαν γιατί τον θες τον σκύλο λεω κυρίως για συντροφία αλλά τον θέλω και για φύλακα του σπιτιού μου λένε, δεν το δίνουμε για φύλαξη και μου το κλείνουν στα μούτρα!

Karkalas

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
147
2
Ρίο, Πάτρα
Φίλε μου πάρε αυτό που θέλεις και μην απολογείσαι σε κανέναν.

Ο καθένας μας έχει τη γνώμη του και κρίνεται για αυτήν, αλλά εφόσον σκέφτεσαι να πάρεις ένα μεγαλόσωμο σκύλο πόσο νομίζεις πως θα είναι το συνολικό κόστος στη διάρκεια της ζωής του σκύλου?

8-9-10 χιλιάδες ευρώ?

Δε μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο θεωρείς εμπόδιο το αυξημένο - και σε πολλές περιπτώσεις ίσως και αδικαιολόγητο - κόστος αγοράς ενός υγειούς εκτροφικού κουταβιού, το οποίο θα κυμαίνεται λίγο κάτω από το χιλιάρικο.

Είναι αρκετά μικρό το ποσοστό σε σχέση με τα έξοδα στα οποία πρόκειται να μπεις, οπότε αν σε "φρενάρει" το χιλιάρικο σκέψου το καλύτερα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Μετέφερα εδώ, κάποια ποστ από το θέμα:
Αγορά σκύλου από το internet?!?!?!
και ελπίζω να μην έχουν γίνει όλα αχταρμάς :rolleyes:

Στο δια ταύτα, όπως λέει και ο karkalas, δεν χρειάζεται όντως να απολογείσαι για την επιλογή σου. Καλά έκανες [λέμε τώρα] και πήγες σε εκτροφέα, για να αποκτήσεις αυτό που ήθελες. Με bold. Αυτό που ήθελες, όχι αυτό που χρειαζόσουν. Γιατί μπορούσες μια χαρά και χωρίς τον σκύλο-φύλακα. Υπάρχουν πολύ φθηνότεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι, για να φυλάξεις το σπίτι σου. Κι αν έδωσες κάποια χρήματα για την αγορά του, κάτσε να δεις τι σε περιμένει για την εκπαίδευσή του, ως φύλακα. Γιατί αν δεν δώσεις ακόμη περισσότερα στον εκπαιδευτή, απ'ότι έδωσες στον εκτροφέα, πεταμένα λεφτά θα είναι ο "φύλακας". Ελπίζω τότε, να μην αρχίσεις τα παράπονα, γιατί παίρνουν τόσα οι εκπαιδευτές και θα έπρεπε να εκπαιδεύουν δωρεάν... Πλήρωσες λοιπόν τον εκτροφέα, για να αποκτήσεις σκύλο όπως ακριβώς τον ήθελες. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα, πίσω από την ύπαρξη των καθαρόαιμων σκύλων. Κάποιος, θέλει έναν σκύλο με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και κάποιος άλλος ξοδεύει και φυσικά πληρώνεται, για να τον παράξει και να του τον προμηθεύσει. Απλοί, βασικοί νόμοι, ζήτησης και προσφοράς.

Στις φιλοζωικές, σίγουρα δεν έψαξες και πολύ. Ούτε σε ποσότητα, ούτε σε χρόνο. Θυμάμαι απ'έξω αγγελίες με σκύλους, λίγο πιο...ζόρικους που μια χαρά κάνουν για φύλακες και το αναφέρει και η αγγελία τους. Και ασφαλώς και έχουν το δικαίωμα να σε απορρίψουν, αν η επικοινωνία μαζί σου, δεν τους κάλυψε ως προς το μέλλον, του σκύλου που έχουν φτύσει αίμα να αναστήσουν, τις περισσότερες φορές. Το ημίαιμο κουτάβι, θα ήταν όντως μεγάλο ρίσκο, για το τι χαρακτήρα θα βγάλει.

Αυτοί πάνω-κάτω είναι οι λόγοι, που υπάρχουν τα καθαρόαιμα στην ζωή μας. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι -σαν εσένα- που νοιώθουν ότι τα χρειάζονται και πληρώνουν για να τα αποκτήσουν.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Ενα ροτβαιλερ απο το Hellastar. Θα έρθει την άλλη βδομάδα. Πατέρας:Tito Earl Antonius Μητέρα: Mala Crni Lotos. Γεννήθικε:2/4/13 Όνομα πέντιγκρι: Hellastar Sly
Θα έρθει; Δεν θα πας να το πάρεις; Πήγες καθόλου μέχρι στιγμής, να το δεις;

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Θα έρθει; Δεν θα πας να το πάρεις; Πήγες καθόλου μέχρι στιγμής, να το δεις;
Εννοούσα οτι θα τον έχουμε κοντά μας. Φυσικά και πήγα στο εκτροφείο και φυσικά θα πώ εγώ να τον πάρω.

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Μετέφερα εδώ, κάποια ποστ από το θέμα:
Αγορά σκύλου από το internet?!?!?!
και ελπίζω να μην έχουν γίνει όλα αχταρμάς :rolleyes:

Στο δια ταύτα, όπως λέει και ο karkalas, δεν χρειάζεται όντως να απολογείσαι για την επιλογή σου. Καλά έκανες [λέμε τώρα] και πήγες σε εκτροφέα, για να αποκτήσεις αυτό που ήθελες. Με bold. Αυτό που ήθελες, όχι αυτό που χρειαζόσουν. Γιατί μπορούσες μια χαρά και χωρίς τον σκύλο-φύλακα. Υπάρχουν πολύ φθηνότεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι, για να φυλάξεις το σπίτι σου. Κι αν έδωσες κάποια χρήματα για την αγορά του, κάτσε να δεις τι σε περιμένει για την εκπαίδευσή του, ως φύλακα. Γιατί αν δεν δώσεις ακόμη περισσότερα στον εκπαιδευτή, απ'ότι έδωσες στον εκτροφέα, πεταμένα λεφτά θα είναι ο "φύλακας". Ελπίζω τότε, να μην αρχίσεις τα παράπονα, γιατί παίρνουν τόσα οι εκπαιδευτές και θα έπρεπε να εκπαιδεύουν δωρεάν... Πλήρωσες λοιπόν τον εκτροφέα, για να αποκτήσεις σκύλο όπως ακριβώς τον ήθελες. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα, πίσω από την ύπαρξη των καθαρόαιμων σκύλων. Κάποιος, θέλει έναν σκύλο με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και κάποιος άλλος ξοδεύει και φυσικά πληρώνεται, για να τον παράξει και να του τον προμηθεύσει. Απλοί, βασικοί νόμοι, ζήτησης και προσφοράς.

Στις φιλοζωικές, σίγουρα δεν έψαξες και πολύ. Ούτε σε ποσότητα, ούτε σε χρόνο. Θυμάμαι απ'έξω αγγελίες με σκύλους, λίγο πιο...ζόρικους που μια χαρά κάνουν για φύλακες και το αναφέρει και η αγγελία τους. Και ασφαλώς και έχουν το δικαίωμα να σε απορρίψουν, αν η επικοινωνία μαζί σου, δεν τους κάλυψε ως προς το μέλλον, του σκύλου που έχουν φτύσει αίμα να αναστήσουν, τις περισσότερες φορές. Το ημίαιμο κουτάβι, θα ήταν όντως μεγάλο ρίσκο, για το τι χαρακτήρα θα βγάλει.

Αυτοί πάνω-κάτω είναι οι λόγοι, που υπάρχουν τα καθαρόαιμα στην ζωή μας. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι -σαν εσένα- που νοιώθουν ότι τα χρειάζονται και πληρώνουν για να τα αποκτήσουν.
Ξαναλέω για 100στη φορά οτι δεν τα λέω όλα αυτά καθαρά για μένα, αλλά μιλάω γενικά για τον κάθε άνθρωπο που θέλει εναν καθαρόαιμο σκύλο και τον θέλει μόνο για πετ και είναι αναγκασμένος να πληρώσει τα κέρατά του. Με τους εκπαιδευτές προφανώς και δεν θα έχω θέμα, γιατί ξέρω πώς έχουν τα πράγματα και είναι δικία μου επιλογή να τον κάνω σκύλο0φύλακα. Στις φιλοζωικές όντως δεν μπίκα πολύ στον κόπο να ψάξω, γιατί 1ον δεν θέλω ημίαιμο πάλι και 2ον δεν τους πάω 1 τους περισσότερους απο εκεί μέσα. Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους και προσπαθώ να βοηθάω μόνος μου όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα έχουν την ανάγκη μου και δεν βάσω μεσολαβητές.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Πολύ όμορφη!!! Ιεράπετρα βλέπω εεε; Λέμε να πάμε διακοπές εκεί! Εχει ωραία θάλασσα;
Το κουτάβι το 'χετε υπολογίσει στις διακοπές σας;
Αλήθεια...πως και τους είχε μείνει κουτάβι; Εσείς θα το πάρετε, περίπου 4,5 μηνών;

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
2ον δεν τους πάω 1 τους περισσότερους απο εκεί μέσα. Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους και προσπαθώ να βοηθάω μόνος μου όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα έχουν την ανάγκη μου και δεν βάσω μεσολαβητές.
Μπορείς να πεις λεπτομέρειες για το σκεπτικό σου; Τι δε σου αρέσει;

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Το κουτάβι το 'χετε υπολογίσει στις διακοπές σας;
Αλήθεια...πως και τους είχε μείνει κουτάβι; Εσείς θα το πάρετε, περίπου 4,5 μηνών;
Eεεε ναι 4,5 μηνών κουτάβι δεν θεωρείτε; Ηταν να πάμε πιο νωρίς αλλά θα πάμε του χρόνου. Γιατί τέτοια κριτική σε οτι πως Γιατί θες να μαθαίνεις τα πάντα; Λες να μην ξέρω να υπολογίζω και τον σκύλο στα σχέδια μου; Τοσα χρόνια σκύλο είχα.
Μπορείς να πεις λεπτομέρειες για το σκεπτικό σου; Τι δε σου αρέσει;
Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά τους, όπως έγραψα. Χωρίς να πω τίποτα μου το κλείσαν στην μούρη. Και μια άλλη φορά περίμενα 3 μήνες να γίνει καλά το σκυλί γιατί είχε καλααζαρ και είπαν οτι θα το δώσουν σε μένα και τελικά το δώσαν αλλου...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Γιατί; Απαγορεύεται να ρωτάω; Γι'αυτό ανοίγονται τα θέματα στο φόρουμ. Για να γίνονται συζητήσεις επί αυτών. Αλλιώς, θα βάζαμε μόνο τους τίτλους και το αρχικό επεξηγηματικό ποστ και θα τα κλειδώναμε. Οτι ξεστομεί ο καθένας μας εδώ, γίνεται θέμα προς συζήτηση. Δεν είναι απαραιτήτως κριτική ή περιέργεια.

Αυτό, για την ηλικία του κουταβιού, ήταν όμως περιέργεια.

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
Γιατί; Απαγορεύεται να ρωτάω; Γι'αυτό ανοίγονται τα θέματα στο φόρουμ. Για να γίνονται συζητήσεις επί αυτών. Αλλιώς, θα βάζαμε μόνο τους τίτλους και το αρχικό επεξηγηματικό ποστ και θα τα κλειδώναμε. Οτι ξεστομεί ο καθένας μας εδώ, γίνεται θέμα προς συζήτηση. Δεν είναι απαραιτήτως κριτική ή περιέργεια.

Αυτό, για την ηλικία του κουταβιού, ήταν όμως περιέργεια
.
Δεν κατάλαβα. Ποιο ήταν περιέργια;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Σε ρώτησα, πως και το παίρνετε το κουτάβι σ'αυτή την ηλικία. Δεν συνηθίζεται. Συνήθως οι εκτροφείς τα δίνουν μέχρι 2,5 μηνών. Αυτό γιατί τους είχε μείνει; Δεν έτυχε να βρουν καλό αγοραστή ή κάτι άλλο; Είναι βασική ερώτηση, που κάνεις σε εκτροφέα, που σου δίνει κουτάβι σε μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ηλικία. 4,5 μηνών θα πρέπει να 'χει δουλέψει και με την κοινωνικοποίησή του και φυσικά να έχει τελειώσει και όλα τα εμβόλια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα