Kαλός ερεθιστής

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Να πω μόνο ότι έχει τεράστια διαφορά το μανίκι με τη στολή....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
....στα κυναθληματα δεν νομιζω πως υπαρχουν σκληροι ερεθιστες!Εκει ο ερεθιστης μπορει ειτε να "πουλησει" τον σκυλο και να χασει βαθμους......ειτε μπορει να τον ανεβασει πολυ δινοντας του ενα καλο δαγκωμα!
Παγκοσμιο πρωταθλημα ιπο στο Βελγιο , δεν θυμαμαι χρονολογια παντως μετα το 2000 δειτε βιντεο να δειτε ποσα σκυλια δαγκωσαν τελικα και ποσα φυγαν οπως πηγαν .

Τα σπορ δεν ειναι μονο το δαγκωμα του αγωνα , οι προπονησεις μπορει να ειναι πολυ διαφορετικες και ενα προγραμμα που βαζει υπακοη μεσα στην προστασια ειναι σκληρο ακομα και αν ο σκυλος δαγκωνει ενα κρεμασμενο λουκανικο .

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.125
Τώρα να σας πω εγώ τι σκέφτομαι, βλέποντας τις φωτό με τον χιονάνθρωπο; :rolleyes:
Δηλαδή τα σκυλιά που εκπαιδεύονται έτσι, αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο και σε έναν άψυχο κίνδυνο, άρα...μη κίνδυνο;
Δεν συσχετίζουν την κίνηση, την μυρωδιά του...εχθρού;
Είναι σωστό αυτό; Επιθυμητό; Η μήπως ο σκύλος της φωτό, απλώς έχει πάρει την εντολή και ενεργοποιείται αυτόματα, για χάρη της φωτογράφησης, απέναντι σε οτιδήποτε;
Η καμμία σχέση ο προβληματισμός μου, με την πραγματικότητα;
Αν έπρεπε να δώσω μία εκτίμηση, θα έλεγα, ότι δεν μου αρέσει καθόλου η ουσία των φωτό. Αλλά μάλλον κάνω λάθος εκτίμηση ε;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Μαρία, ο σκύλος γαβγίζει γιατί θέλει το γάντι....
τον ερεθιστή δεν τον βλέπει ως κακό (με την έννοια του κινδύνου) αλλά ως αντίπαλο στην κατάκτηση του ''τροπαίου''....
και βέβαια έχει μάθει καλά το ''ρεβίρ'' με τον οποιονδήποτε ''αντίπαλο''.....:D;)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έχω καταλήξει ότι η σχέση σκύλου-ερεθιστή-χειριστή έχει περισσότερο να κάνει με το τι θέλεις να κάνεις με τον σκύλο σου. Δηλαδή δε θεωρώ πρόβλημα το να πίνεις μπύρες με τον ερεθιστή και να αράζει ο σκύλος από δίπλα άμα κάνεις άθλημα. Τελείωσε το παιχνίδι, είμαστε παρέα. Αν από την άλλη αυτό που σε ενδιαφέρει είναι πραγματικά καθήκοντα προστασίας, ο ερεθιστής πρέπει να θεωρείται κίνδυνος, δεν παίζουμε για το μανίκι αλλά αμυνόμαστε δια της επίθεσης.
Κάνοντας προπονήσεις για σωματοφυλακή με τον τσοπάνη μου, δε μπορούσε να πάρει σοβαρά το φιλαράκι μας με το μανίκι. Για να μας κάνει τη χάρη και να τον αφήσουμε ήσυχο, έκανε ένα γκρ, γαβ, άντε κι ένα δάγκωμα, χωρίς ψυχή, κι αυτά με πίεση. Σε τεστ με άλλο φίλο μου ερεθιστή που δεν τον είχε δει ποτέ, είχε πολύ πιο γρήγορη ανταπόκριση. Σε δεύτερο τεστ με κορυφαίο ερεθιστή που είχαμε την τύχη να τον πετύχουμε Ελλάδα, είδα άλλον σκύλο. Πρώτη φορά είδα τον Λέοντα να αγριεύει τόσο σε άνθρωπο, να χει πάρει το θέμα πάνω του και να σημειώσω ότι ο άνθρωπος δε φόραγε φόρμα ή μανίκι. Ο συγκεκριμένος όμως είχε την κατάλληλη γλώσσα σώματος ώστε να βγάλει άμυνα στον σκύλο μου. Για μένα ο 3ος ήταν ο τέλειος ερεθιστής λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω ελληνικό ποιμενικό, δηλαδή έναν σκύλο με δική του κρίση που θα αποφασίσει αυτός αν ο άλλος είναι απειλή και καθόλου δεν τον ενδιαφέρει το μανίκι. Το λέω σε αντίθεση με έναν γ.π. ή μαλινουά που συνηθίζονται στα αθλήματα, που θα σε κοιτάει στα μάτια τι θες και θα έχει πιο ανεπτυγμένο prey drive (γιατί ο τσοπάνης μου έχει μηδενικό).

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Να συμπληρώσω ότι δε συμφωνώ με το να είναι ερεθιστής στην πορεία ο αρχικός εκπαιδευτής του σκύλου. Ο εκπαιδευτής του σκύλου είναι σαν ανάδοχος γονιός του για ένα διάστημα, καθοδηγητής του, ο άνθρωπος που του δείχνει πιο είναι το σωστό, το επιθυμητό και το αποδεκτό. Ναι μεν έμαθα τον Λέοντα να με δαγκώνει στο μπράτσο - με προστασία ή χωρίς - και είμαι όχι μόνο εκπαιδεύτρια του αλλά και ιδιοκτήτρια αλλά αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια μας, το απολαμβάνει, έχει απόλυτο έλεγχο σιαγόνων και φυσικά δεν είναι 'επίθεση'.

Last edited:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Εμένα πάλι δεν μου αρέσει καθόλου να κάνει ρεβίρ σε χιονάνθρωπο, για το μανίκι.

Μάλλον το συγκεκριμένο σκυλί έχει δουλευτεί αρκετά για ΙΠΟ (μήπως και με λάθος τρόπο?) ...

Αλλά και πάλι μια φωτογραφία 10000 λέξεις...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
το σκυλι απλα παιζει - με τον ιδιοκτητη του - που του εδωσε την εντολη , περιπου οτι θα εκανε και αν το παιχνιδι ηταν ενα μπαλακι στο πατωμα .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97