Kαλησπέρα και από μένα!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
σε αυτα τα τοπικ το χειροτερο ειναι η εμμονη του να δικαιολογηθει μια λάθος επιλογη.
να σου ζησει και να τον χαιρεσαι.

προσωπικα γνωριζω αρκετες περιπτωσεις που εγινε το ζευγαρωμα για τα λεφτα. εγινε για τα λεφτα γιατι εκαναν ουρα οι υποψηφιοι αναδοχοι με τα 200αρια στα χερια. οταν ομως γεννηθηκαν τα κουταβια τοτε με διαφορα προσχηματα λακισαν οι ενδιαφερομενοι και τελικα εμειναν τα κουταβια.... τοτε αυτος που εκανε τη γεννα ξεχασε και τα λεφτα και εκανε τα παντα για να τα ξεφορτωθει λεγοντας οτι δικαιολογια του ερχοταν στο κεφαλι. Αυτα τα λέω οτι και για τις αγγελιες που τωρα λενε οτι χαριζονται τα κουταβια καλο ειναι να ψαξει καποιος 1-2 μηνες πριν μηπως τα ιδια κουταβια πωλουνταν.... τα περισσοτερα ζευγαρωματα πλεον γινονται για το κερδος γιατι σε ελάχιστους περισσευουν λεφτα για μια γεννα απλα για να γινει μανουλα η φιφι και πατερας ο φιτσος.

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
σε αυτα τα τοπικ το χειροτερο ειναι η εμμονη του να δικαιολογηθει μια λάθος επιλογη.
να σου ζησει και να τον χαιρεσαι.

προσωπικα γνωριζω αρκετες περιπτωσεις που εγινε το ζευγαρωμα για τα λεφτα. εγινε για τα λεφτα γιατι εκαναν ουρα οι υποψηφιοι αναδοχοι με τα 200αρια στα χερια. οταν ομως γεννηθηκαν τα κουταβια τοτε με διαφορα προσχηματα λακισαν οι ενδιαφερομενοι και τελικα εμειναν τα κουταβια.... τοτε αυτος που εκανε τη γεννα ξεχασε και τα λεφτα και εκανε τα παντα για να τα ξεφορτωθει λεγοντας οτι δικαιολογια του ερχοταν στο κεφαλι. Αυτα τα λέω οτι και για τις αγγελιες που τωρα λενε οτι χαριζονται τα κουταβια καλο ειναι να ψαξει καποιος 1-2 μηνες πριν μηπως τα ιδια κουταβια πωλουνταν.... τα περισσοτερα ζευγαρωματα πλεον γινονται για το κερδος γιατι σε ελάχιστους περισσευουν λεφτα για μια γεννα απλα για να γινει μανουλα η φιφι και πατερας ο φιτσος.
Από την πρώτη στιγμή που αν'εφερα για την επιλογή μου τονίζω ξανά και ξάνά ότι δεν θέλω να δικαιολογηθώ..ήταν εν γνώση μου η απόκτηση του κουταβιού. Αυτό που προσπαθώ να υποστηρίξω (το οποίο θεωρείται λάθος,το γνωρίζω και αυτό)είναι ότι κ'ατω από κάποιες προυποθέσεις ίσως να μην είναι τόσο κακή τελικά και αυτή η επιλογή.Αναγνώρισα πως 'ολοι προσπαθείτε να μου πείτε πως ήταν λάθος και το μόνο που 'εχω καταφέρει σε μία ν'υχτα είναι όχι να αλλάξω γνώμη μ'εσα σε λίγες ώρες,αλλά να νι'ωσω άσχημα γιαυτ'ην μου την επιλογή. Ας κλείσει εδώ αυτό το θέμα, γιατί διατυπώνονται τα ίδια πράγματα από όλους μας :roll:

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Από την πρώτη στιγμή που αν'εφερα για την επιλογή μου τονίζω ξανά και ξάνά ότι δεν θέλω να δικαιολογηθώ..ήταν εν γνώση μου η απόκτηση του κουταβιού. Αυτό που προσπαθώ να υποστηρίξω (το οποίο θεωρείται λάθος,το γνωρίζω και αυτό)είναι ότι κ'ατω από κάποιες προυποθέσεις ίσως να μην είναι τόσο κακή τελικά και αυτή η επιλογή.Αναγνώρισα πως 'ολοι προσπαθείτε να μου πείτε πως ήταν λάθος και το μόνο που 'εχω καταφέρει σε μία ν'υχτα είναι όχι να αλλάξω γνώμη μ'εσα σε λίγες ώρες,αλλά να νι'ωσω άσχημα γιαυτ'ην μου την επιλογή. Ας κλείσει εδώ αυτό το θέμα, γιατί διατυπώνονται τα ίδια πράγματα από όλους μας :roll:

ο λόγος της απάντησης μου ήταν γιατί είδα σε ένα ποστ σου που διαχωρισες αυτους που κανουν γεννες για το κερδος με τους υπολοιπους.

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
ο λόγος της απάντησης μου ήταν γιατί είδα σε ένα ποστ σου που διαχωρισες αυτους που κανουν γεννες για το κερδος με τους υπολοιπους.
Ναι, το πιθανότερο είναι πως όλοι τελικά 'εχουν αυτό σαν στόχο.Δεν το έψαξα περισσότερο, γιατί μάλλον δεν ήθελα να δω την αλήθεια 8-[

athenabzr

Member
23 Αυγούστου 2013
13
4
Αθήνα
Έχεις χάσει λιγάκι επεισόδια..:)πήρα ήδη κουτάβι όχι από τον συγκεκριμένο, αλλά από έναν γνωστό ο οποίος τα είχα χαρίσει όλα αλλά για ένα από αυτά απορρίφθηκε η υποψήφια οικογένεια και τελικά κατέληξε σε μένα.Όπως θα δεις, έχω λάβει πολλές απαντήσεις μου για την λάθος απόφασή μου..όσο για τα αδέσποτα το γνωρίζω από εμπειρία, ο πρώτος μου σκύλος ήταν απτην φιλοζωική του δήμου και χωρίς ίχνος εκπαίδευσης ήταν πιο έξυπνος και από άνθρωπο :rolleyes:
Αχ, ναι, έχεις δίκιο. Άργησα να αναρτήσω το ποστ που έγραφα κι έχασα τα ενδιάμεσα. Να τον χαίρεσαι!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
ενημέρωσα το παιδί για τις επιπτώσεις τις γέννας αλλά αυτός όπως και πολλοί 'άλλοι απλά θεωρούν πως η μία τουλάχιστον γέννα πρέπει να γίνει για την καλή πορέια της υγείας του σκύλου.
Ναι, αυτός σου την είπε τη δικαιολογία του και τη χαζοϊδεολογία του. Εσύ σε εκείνο το σημείο είπες "α, οκ, αφού έτσι πιστεύεις πάω πάσο" ή του εξήγησες (έχει μια διαφορά το εξηγώ από το αναφέρω) ότι δεν παθαίνουν ψυχολογικά τα σκυλιά αν δεν παντρευτούν να κάνουν οικογένεια?

δεν μπορώ να κ'άνω κ'ατι για να αναστρέψω την διαδικασία, αφού ότι έγινε έγινε, για το λόγο αυτό πήρα και εγώ αυτό το κουτάβι,γιατί όπως λυπόμουν για τα α΄δεσποτα κουτάβια που έβλεπα στις φώτο έτσι λυπήθηκα και για το συγκεκριμένο, μόνο που αυτό το είχα ήδη στην αγκαλία μου
Υ.Γ. δεν γνώριζα τις οικογένεις που δόθηκαν τα υπόλοιπα,αλλά ακόμα και να τις γν'ωριζα, εφόσον η γ'έννα 'έγινε και τα κουτ'άβια γεννήθηκαν θα τους απέτρεπα από το να τα υιοθετήσουν?και τι θα απογίνουν αυτά?ναι συμφωνώ πως καλό θα ήταν να ενημερώνονταν αλλά εφόσον κάτι έγινε δεν μπορεί να ξεγίνει
Έχεις επιχειρήματα να υποστηρίξεις την άποψή σου, αλλά βλέπεις τα πράγματα από τη λάθος σκοπιά. Με το να βοηθήσεις τον καλό κύριο να "ξεφορτωθεί" εύκολα κι αβίαστα τα κουτάβια, τον υποστηρίζεις και του δίνεις κίνητρο να ξαναζευγαρώσει τη σκύλα του.

Τι θα γίνονταν αυτά τα κουτάβια αν δεν υπήρχαν έτοιμοι γονείς? Θα τα κράταγε?
Μπορεί και να τα παρατούσε στα σκουπίδια και να κατέληγαν σε φιλοζωική, ναι, μπορεί και να είχαν και χειρότερη κατάληξη. Όμως, θα είχε έναν λόγο να μην το ξανακάνει.

Γι'αυτό σου λένε και σου ξαναλένε ότι βοηθάς και υποστηρίζεις αυτήν την κατάσταση παίρνοντας κουτάβι από τέτοια γέννα. Μπορεί να βοηθάς το συγκεκριμένο από το αβέβαιο μέλλον του, αλλά πιθανά δημιουργείς άλλα 7 σε λίγους μήνες.

Εφ'όσον κάτι έγινε δεν μπορεί να ξεγίνει, αλλά μπορείς να βοηθήσεις να μην ξαναγίνει.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ας κλείσει εδώ αυτό το θέμα, γιατί διατυπώνονται τα ίδια πράγματα από όλους μας :roll:
Οκ, έγραψα αυτά που έγραψα γιατί απαντούσα λίγο λίγο, διάβασα παρακάτω και δεν γράφω άλλα.
Το ζουμί είναι να βγεις από το πλαίσιο της άμυνας και της δικαιολόγησης της πράξης σου και να κάτσεις να σκεφτείς καλά γιατί ήταν λάθος, όχι αν ήταν λάθος και κατά πόσο.

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
Οκ, έγραψα αυτά που έγραψα γιατί απαντούσα λίγο λίγο, διάβασα παρακάτω και δεν γράφω άλλα.
Το ζουμί είναι να βγεις από το πλαίσιο της άμυνας και της δικαιολόγησης της πράξης σου και να κάτσεις να σκεφτείς καλά γιατί ήταν λάθος, όχι αν ήταν λάθος και κατά πόσο.
Γιατί είμαι μάλλον ευκολόπιστη, λίγο αφελής και πιστεύω πως κάποιος που έχει 3 σκύλους τους οποίους αγαπά και φροντίζει,δεν θα έκανα ποτέ κακό στα κουτάβια, θα τα νοιαζόταν και θα φρόντιζε το καλύτερο γι'αυτά. Και αν δεν μπορούσε να τα δώσει όλα,να τα κρατήσει και να τα μεγαλώσει ο ίδιος. Καταλαβαίνω παρόλα αυτά τι θες να μου πεις,κοιτάω τα πράγματα πολύ γενικά χωρίς να βλέπω την ουσία του προβλήματος. Τώρα αν πω πως θα βοηθήσω να μην ξανασυμβεί θα ακουστεί ειρωνικό,θα πω όμως πως θα προσπαθήσω να μην επαναλάβω ίδια λάθη.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@eviagor Αφου undo κουμπακι δεν υπαρχει οπως ειπωθηκε...καλως τον δεχτηκες τον νεο σου φιλαρακο...να χετε πολλα χρονια απο ομορφες στιγμες...και μιας και τοσοι αφιερωσαν εδω μεσα χρονο στο να σε ενημερωσουν...την επομενη φορα που θα σου πει ενας γνωστος σου οτι ενδιαφερεται για κουταβι...φροντισε να τον ενημερωσεις με τα οσα εμαθες απο δω μεσα...! Επισεις....αν ξεκινησεις τα μαθηματα θετικης εκπαιδευσης...θα ναι πολυ καλο για σενα και τον νεο σου κουταβο γιατι θα αποκτησετε καλυτερη γραμμη επικοινωνιας! Αναμενουμε για φωτογραφιες...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα